https://i.hizliresim.com/AhFA2x.png
Printable View
Sayın Sarahode
Takas değişimlerini anlamlı buluyor mı yoksa bulmuyor musunuz bilmiyorum ama yine de fikrinizi sormak isterim;
Superonline'ın halka arz haberine bağlı dalgalanmanın olduğu 5 Şubat 2021 tarihinden bu yana Citibank Yabancı 6.280.832 Lot, Emeklilik Yat. Fonları 1.570.592 Lot, TEB; 1.185.843 lot satmış ve halka açık kısmın en büyük bölümünü elinde tutan Deutsche Bank 4.338.176 lot , Gedik Yatırım : 1.165.032 lot Phillip Capital 830.263 Lot ve Yatırım Fonları 681.314 Lot almış görünüyor. Ne dersiniz ? Bunlar cep to cep işlem mi yapıyorlar yoksa gerçekten de kendilerince haklı bir nedene bağlı alıp satım mı yapıyorlardır?
Öyle ya, netice itibariyle, TCELL'in bu kadar yüksek miktarda lotuna sahip bu iki yabancı aracı kurumun şirketin yönetimine bizden çok daha yakın olmaları ve olumlu ya da olumsuz mahiyetteki birçok gelişmeden bizden çok daha önceden haberdar olmaları beklenir. Tabii pekala öyle olmayabilir de .
Ancak eğer benim bu temel varsayımım doğruysa ve bunlar bazı gelişmelerden bizden çok daha önce haberdar oluyorlarsa ve eğer bu iki yabancı kurumdan biri elindeki hisselerden bir kısmını satıyorken diğeri alıyorsa; mantıken bunlardan birisinin hatalı işlem yapıyor olması gerekir ya da ortada hata mata yoktur bunlar karşılıklı işlem yapıyor bizi kandırıyorlardır. Ne dersiniz?
Tabii, aslında, bu iki yabancı kurumun (Deutsche Bank- Citibank) içerisinde, onlarca farklı ve birbirinden bağımsız yatırım fonu ya da Hedge fon TCELL'e yatırım yapmış olabilir ve bunlar bu gün kendi bireysel stratejileri doğrultusunda al-sat yapıyor ve ben de diyalektik mantıkla kendi tezimi çürütüyor olabilirim.:)
Yatırım tavsiyesi değil yatırım yapılan hisse ve onun takas yapısı konusunda çok daha donanımlı olduğu anlaşılan bir muhataba salt merak saikiyle yöneltilmiş bir sorudan ibarettir.
Sevgili dostum...sahsi fikrim her iki tezinde dogru...yanlis hatirlamiosam forumdas arpaci55 arkadasimiz bu seneki genel kurula katilim gosterdi ve orada tcell e yatirim yapan 666 tane fonun oldugunu soyledi...bgc ve credit in yaptigi kilciksiz alimlar genelde bu fonlar icindir ve citi ile deutchenin takasinda saklanir...
Bu buyuk kurumlarin icindeki karmasik yatirimci profili bence takas degisimlerinde anlam aramamizin onune geciyor...gecen gun okudugum bir haberde borsa istanbulda en yuksek yatirimin 107 milyar tl ile katarlilara ait oldugunu ve bu portfoyun toplam 5 hesaba ait oldugunu gordum...
İste bu biyikli diye tabir ettigimiz arap yatirimci profili de bu buyuk kurumlar uzerinden islem yapmakta...ve en buyuk gozdelerinden biri de bizim turkcell...
Simdi biraz beyin firtinasi yapalim...
Oncelikle hakim ortak tvf nin yapisina baktigimiz zaman yonetim kurulunda tcell operasyonunda en etkili isimlerden olan ziraat bankasi muduru huseyin aydini goruyoruz.ayni isim bu iki goreve ek turkcell yonetim kurulunda da yer aliyor...bununla birlikte turkcell yonetim kurulunda yer alan diger 4 uyenin ortak noktasi hepsinin calik holdingde ust duzey gorevlerde yer almis olmasi...calik holding kimin?
Berat albayarakin yonettigi bir yapinin katarla ve bu biyikli yatirimcilarla nasil pazarliklar yapabilecegini az cok herkes tahmin edebiliyordur...bu durumda sizin tahmin ettiginiz sekilde bir inside info durumu pek tabiki olasidir...beraber bilgi paylasimi yaptigimiz diger forumda da herkes tvf yi hisseye sahip cikmamakla suclarken bu isin bizzat tvf eliyle yapildigini soylemekte ki israrim bu yuzdendir...
Son haftalarda artan yabanci ve kamu bankasi alimi tahminimce iyi bilanconun fiyatlanmasi hazirliklaridir...bununla birlikte takip edilmesi gereken tahtanin vadeli tarafidir...ocak ayinin en buyuk saticisi kamu bankalari subat vadede kismen az olsa da en buyuk alici konumundadir...48.000 kontrat shortlayan teb in bunu tamamen endeks genelinde en buyuk alici olmasina ve riskini hedge etmesine bagliyorum...
Son olarak nezaketli uslubunuz ve her daim bilgilendirici,ogretici paylasimlariniz icin tesekkur ederim...
Umarim bizim de yatirimlarimizin karsilik bulacagi guzel gunler yakindir:)
Sermayede Doğrudan %5 veya Daha Fazla Paya veya Oy Hakkına Sahip Gerçek ve Tüzel Kişiler
TVF ...... Sermayedeki Payı(%) 26,2 Oy Hakkı Oranı(%) 57,83
IMTIS HOLDINGS S.A.R.L. ...pay %.,19,8 oy hakkı % 11,31
CITIBANK N.A........pay %7,16....oy hakkı orani% 4,09
DİĞER Payı(%) 46.84 .......Oy Hakkı Oranı(%) 26,77
Kap verilerine göre citibank in hem ortak hem de oy hakkı var. Sanırım bu %7.6 yi kafasına göre satamaz.
Demin TV deki teknik analizci diyor ki 100 kere düştü artık düşmez demeyin yine düşer. Benim 20 yeğenim var hepsi de erkek halbuki istatistiksel olarak yarı yarıya olması gerekirdi. Ama olmuyor.
Demek ki biz düşmeye devam edeceğiz...
Sevgili Erkan Kardeş;
Ben de sana öncelikle bunca emek vererek oluşturduğun bu ayrıntılı açıklamalar için içtenlikle teşekkür ediyorum. Belki ben bu hisseye, kısa süre önce yatırım yapmış olabilirim. Ama forumlardaki yakınmalardan , uzunca bir süredir bu hisseye yatırım yapmış ve derin bir hayal kırıklığı içerisinde, hatta büyük bir öfke ve kızgınlık içerisinde bekleyen çok sayıda küçük ve orta ölçekli yatırımcı olduğunu görüyorum.
Hatta aynı olumsuz duygunun bu hisseye yüz milyonlarca dolar kaynak yatırmış olan büyük yatırımcılarda da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum.
Ancak eğer sizin dediğiniz gibi Deutsche Bank ve Citibank üzerinden TCELL'e yatırım yapan yatırımcıların bazıları Katar ya da körfez kökenli kurumsal yatırımcılarsa ve yine sizin dediğiniz gibi bunların mevcut şirket yönetimle bir şekilde üst düzey irtibatları ve olumlu manada diyalogları varsa, bu arkadaşlar sizin ya da benim gibi pasif bir şekilde, mucizevi bir gelişme olmasını beklemeyecek ve milyonlarca dolar yatırmış oldukları bu hisseden kayda değer ölçüde bir değer artış kazancı + temettü elde etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Hatta bu minvalde şirket yönetimini nazikçe hisse fiyatını artıracak bazı adımlar atmaya (bağlı ortaklık satışı, temettü dağıtımı vb gibi) teşvik edeceklerdir. Kaldı ki bazı fonlara, bu hisseye kurumsal bazda ve büyük montanlı yatırım yapmaya davet aşamasında oldukça yüksek getiriler ve/veya değer artış kazançları elde edebilecekleri yönünde sözler verilmiş olabilir. Ancak, bu hissenin halka açıldığı tarihten bu yana TL veya Dolar Bazlı fiyat performansı dikkate alındığında, TCELL'e uzun vadeli yatırım yapan herkesin alternatif getiri alanlarına göre çok daha az kazançlar elde ettiği ve hatta reel getiri bakımından mutlak zararda olduğu kesindir. (Al-satçıları bu sınıflamanın dışında tutuyorum.)
Hasılı kelam, şirketi yöneten kamu otoritesi ve bu şirkete yatırım yapan herkesin menfaati ortak ve aynı doğrultudadır ve olası bir değer artışından bütün paydaşlar fayda görecektir.
Aslında, her hissenin bir zamanı vardır ancak biteviye devam eden bıktırma hareketleri nedeniyle sanki bu zaman hiç gelmeyecekmiş gibi durur, hatta bir çok yatırımcı ... lanet olsun senin gibi hisseye diyerek hisseyi satıp giderler , ama bir gün bir bakmışsın ki beklenen o an gelmiş, borsanın en hantal hissesi gibi duran bu hisse kendisinden hiç beklenmedik bir ataklıkta hareket etmiş, önüne konulan bütün direnç seviyeleri ve Majino Hatlarını yıkıp geçmiş ve hatta öngörülen hedeflerin ötesine gitmiş.
Her neyse, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ve bu hisseye yatırım yapıp bekleyen, cefa çeken herkes kazansın.
Nevi Şahsına Münhasır Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha da çok bir temenni açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve borsa da her zaman bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
TVF ve ondan önceki benzer yapılar hangi şirketi içini boşaltmadan yönetebilmiş ki bu fonun başkanı atıp tutuyo yıl 2013 düzeltme düşüşü sonrası ford otoyla halkbank 9.50 tl ydi bugün fark ortada bankayla sanayi kıyaslanamaz ama en azından halk 9.50 de dursaydı yedikleri naneler yüzünden devletin bütün değerli şirketleri yerlerde sürünüyo.. İnanın bu fon başkanı 3_4 kat değerlenmesi lazım diyor ya bu laf adamın damarına basıyor..
TVF başkanı denen herife soracan 3 dolardan millete dayadığınız EKGYO nun durumu ne 10 tane sigortayı birleştirdiniz bir Avivasa bir anadolu sigorta yapmıyor bütün fonun değeri bir ford yapmıyor bunları soracan adama... Yıllardır takip ederim borsada iş koç alkim oyak gurubundan şaşmayacan..
Sevgili dostum,
Hisse fiyatlamasi olarak 2000 li yillarin basindan gelen dolar bazli dusus trendinin en onemli sebeplerinden birincisi karmasik ortaklik yapisi,yonetimsel problemler,dagitilmayan temettuler...
İkincisi ise sektor olarak gsm operatorleri arasi rekabetin artmasi ve tl bazli bile asiri baskilanan karlar...
Kendimden ornek vermek gerekirse 2000 lerin basinda 300-400 tl odedigim salt konusma faturam su anda internet paketleriyle birlikte 70-80 tl lere kadar dustu...
Burada onemli olan husus sirketin gsm operatorlugunden teknoloji devine donusme surecidir...buna ragmen son 2 senedir dusuk dedigimiz kendi carpanlarinin yuzde 30 asagisindan islem goren bir sirketten bahsediyoruz ...
Sizin de bahsettiginiz gibi bunun adi yildirma politikasidir...bu tur potansiylelli sirketlerde bir mega trend baslatmadan once prim yapmaz algisi herkesin kafasina iyice yerlestirilir...zaten yuzde 80 i yabancida olan bir tahtada mevcut ky nin bir cogu 18 19 lu rakamlarda dokulur...20 uzerinde kimse kalmaz...
Kendi adima birkac bilanco boyunca takibi devam ettirip hatri sayilir bir pay tutacagim...sirket iyi yonetildigi,buyudugu ve temettu dagittigi surece satmayida dusunmuyorum...
20 yil once 5 tl den sattigim egeenlerin tecrubesidir... traderlara selam, caya devam:))
Endeksin suçu günahı ney acaba. Endeksteki ağırlığı çoğaldığı için etkisi de o oranda arttı. Şimdi endekse de ayak bağı oluyor
https://i.hizliresim.com/RJvihs.jpg
Bu nasıl etkiliyor şirketi.....
Bu kedi buraya gelecek.....bedelsiz kaçınılmaz....
ytd.
Saygılar.....
Ipin ucu kaçtı.
Oyun içinde oyun. Görevlisi sorumlusu dahil Seyirci bol.
30 kuruş ayarımız bozulmasın. Robotlara sahip çıkalım. Bank of varlık endeksi hangi hisseyle tutacak onu bulalım alalım karoyu
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah dedimki bugün artı kapatacak mal son bir aydır 2 kere artı kapattı gğn içi al ver 50 kademe çak millete... Sen TVF başkanı sen dahaaaa öttty dolar bazlı 3-4 kat artıracaz diyee.. Sizde borsanın en sığ hissesini yüzde 50 götürecek para bile yok.. Yazık günak gavurun robotlarına kıyım yaptırıyosunuz Devletine güvenen bizleri
Bu tvlerde uçacak diyenlere kimse soru soramiyor mu acaba. Bunlar ulaşılmaz mi.
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaw size diyoruz
Bi bok olmaz bu hisseden
Müdür cak cak etmeye devam ediyor
Hikaye okuyor
Paramla rezil olamam şahsen
Bulunmadık hint kumaşı değil amk
Milleti ucuzluğunu havuç olarak kullanıp inek gibi sağıyorlar
Başka hisse mi kalmadı amk
Ne demişler çıkarsa kanun namına çıkmazsa anasının damına
Bu bofa çocuklarını..kimse kansız,şerflir
Hadi yaşadık.
Açığa satış yasağı bist 50 ye çıkmış.
Çakalların hedefi genişliyor.
Bize hergün uğramaz lar.
Asıl kıyamet bist 100 dışına izin verilince
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkcell prangalardan kurtuldu. Halka arzdan sonra 23 milyar $ olan Şirket bugün değeri 5.2 milyar seviyesindedir... ayıp oluyor [emoji38]
Bu adam cok net sekilde tcell yatirimcisi ile dalga geciyor...
Varlik fonu turkcelli aldigi 18 haziran tarihinde dolar kuru 6.85,4.7 milyar dolar 32 milyar 195 milyon ediyor...
Bugun kur 7.03,5.2 milyar dolar 36 milyar 556 milyon dolar bugun ki degeri...
Mevduat faizi yuzde 17....
Aradan 9 ay gecmis...
9 aylik mevduat faizi getirisi yuzde 13
Yani sirketin degerinin uzerine mevduat faizini eklesen 36 milyar 380 milyon ediyor...
Sozun ozu sirkete kattiklari hicbir deger yok...
Ustelik 2020 gibi borsa rallisinin yasandigi bir donemde...
Dolar 8.30 larda iken gavurlar 7.00 tl ye hatta 6.30 tl ye kadar düşebileceğini açıkladılar. Çok gülmüştüm.
Şimdi düşünüyorum, gerçekten düşeceğini mi bildiler? yoksa bilerek mi düşürdüler.? Bence faiz artışı hikaye.
Ne yana dönersek dönelim hep öpüyorlar. Oyun içinde oyun.
5 tl den 500 tl ye kağıt götürüyorlar da böylesi dünya markası, hikayesi bol, 34 alt şirketli bir deve 50 kuruşu pirimi çok görüyorlar.
Biz de bu işin içinde ne var diye düşüne düşüne saç baş yoluyoruz.
Çakalların önünde yem olduk....
Dolar 8.30 larda iken gavurlar 7.00 tl ye hatta 6.30 tl ye kadar düşebileceğini açıkladılar. Çok gülmüştüm.
Şimdi düşünüyorum, gerçekten düşeceğini mi bildiler? yoksa bilerek mi düşürdüler.? Bence faiz artışı hikaye.
Ne yana dönersek dönelim hep öpüyorlar. Oyun içinde oyun.
5 tl den 500 tl ye kağıt götürüyorlar da böylesi dünya markası, hikayesi bol, 34 alt şirketli bir deve 50 kuruşu pirimi çok görüyorlar.
Biz de bu işin içinde ne var diye düşüne düşüne saç baş yoluyoruz.
Çakalların önünde yem olduk....
Duserken 3000-5000 lotluk kademeler en ufak yukseliste nasil da 100-200 k oluyor...
Derinlik izleyenler goruyordur...sinsi kamu bankalari nasil en kritik yerlerde satisa geciyor...resmen ince ayar cekiyorlar tahtaya...
Ekgyo daki isyanlarım ile aynı
Ogunlerde hisse 4 milyar kar açıklarken hisse 1.50 lere kadar düşmüştü..
Hisse 1.13 den 2.70 kadar hangi haberle gitti peki?
Trajikomik bir hikaye ile ...
İşin özü ellerinde istedikleri kadar mal yok
O yüzden bekliyoruz..
Ya gamestopcu biri gelcek yada beklicez
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço tarihi belli oldu mu.
Fazlasıyla ellerinde. Dolaşımdaki payların çoğu tek elden kontrol altında. Telia'nın vardı biraz. 110mil lotu sattı geçti. Ve 1sene boyunca hisse satmıyacak. Meydan olduğu gibi tek bir kişiye kaldı. Onun için zaten indir kaldır, indir kaldır. Böylesi daha çok işlerine geliyor. Burda bırakacaklar mı, elbette bırakmıycaklar. Ama böylesi şimdilik daha güzel. Tcell'i ucuz tut. Haber pompala sat. Sattığını bir daha düşükten yerine koy, bi basın açıklaması yap bi daha sat. Bildiğin Altın yumurtlayan tavuk. Ne diye hemen kessinleer tavuğu. Yumurtladıkça kazanıyo zaten. Piyasadan mal toplama niyeti olan bir hisse değil. Mal toplamak isteyen hissede, nereye çıkaracağını bildikten sonra toplayan kişinin gözü maliyeti görmez. Yeri gelir 3e sattığını 5e geri alır. Yeter ki eline daha çok mal geçsin. Ama oyun bu tahtada öyle değil. 3e alınan haberle birlikte hep 5e satılıyor
Credit suiss coming
Credit suiss coming
Şu BofA çocuğuna bak hele
İyice bisti babasının malı yaptı
İndiriyor kaldırıyor
Vuruyor kırıyor döküyor
Tcell de önce ki gün aldığını dün 15 krş alta veriyor
Bugün de 20 krş yukardan tekrar alıyor
Bir tek yetkili de çıkıp sen ne yapıyorsun diye sormuyor
Amk sen ben yapsak hayatımızı incitirler
Beylere buradan çağrımdır
Borsanın anahtarını vermişsiniz Merrill e
Hadi gelin şunu tamam edin
İsmi Borsa Merrill olarak değiştirin
Çocuğun adını bari koyalım
*** gibi çakma isimle gezmesin ortalıkta bari!
[emoji477] nerdeyse tamam[emoji846][emoji1250]
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah belanı versin TVF. Anasını siktiniz.... Anasını ******diniz Tcellin. Bravo ******** basiretsiz hayvanlar. Yazıktır bu ülkenin değerlerini paspas ettiniz.