Bilerek girdim tabiki. Beklentim belki biraz daha düşebilir belki, sonrasını bende bilmiyorum ama düşüşün devamı gelmez diye düşünüyorum. Göreceğiz bakalim. Sonuçta hiçbirşey sonsuza kadar düşmez dimi :)
Printable View
Herşey bir yana da ben şu GPG'yi çözemedim.
%85'i mevduat, repo, bono olan bir fon nasıl olupta %0.16 değer kaybetti acaba?Aslında ciddi bir kayıp.
Dün de %0,08 kayıptaymış.
Düşüşte bu kadar hızlıysa o borsanın %2'lik çıkışlarında niye yaya kaldıydı?
Anlayamıyorum bu fonu.
Bu konuyla ilgili biraz uğraştım. 8 tane fona baktım.
4.1.2016 dan 9.10.2019 a kadar geçen sürede toplam 28 değişim döneminde değerlendirmişim (endex düşüşü 14, endex artışı 14 dönem) Bu dönemde endexten daha iyi performans gösterenlere 1 puan verdim.
Toplam puanlar şu şekilde :
MAC 17 puan,
TKF 17 puan,
EID 16 puan,
GL1 16 puan,
ACK 14 puan,
ACC 13 puan,
TAU 13 puan
ADP 12 puan
almış.
2019 içinde toplam 9 dönemde değerlendirme sonucunda
ADP, TAU 7
ACC, EID, MAC, TKF 6,
ACK VE GL1 5 puan almış.
Eklemek istediğiniz başka hisse senedi yoğun fonlar varsa onları yazın, ekleyelim.
Değerlendirmeyi nasıl yapacağımız konusunda önerileriniz varsa beklerim.
Syg
Bu soruları fon yöneticisine sorun daha ilginç cevaplar alacaksınız.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle de pair trade'de de zarar ediyorsak, hiç yapmayalım daha iyi.
Borsa artarken trade değil de pair trade yapıp getiriyi kırpıyor.
Düşerken de pair trade tutmuyor.(herhalde pair=ikiside düştü)
Ne anladım bu işten:)
Zarar varsa net % 5'likle sınırlı olsa bari
Gerçi biz de burdan ahkam kesiyoruz ama, bizimki de fikir cimnastiği işte.:)
Gpg - 87 mk gelmiş
Açıkçası güvenimi kaybetti ağırlık azaltacağım.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yfv ve okt değişken fonlardan oluşan portföyümü dengelemek için iki seçenek gibi geliyor bana.. Başka önerisi olan var mı
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de soğuk kanlı davranıp zararına satış yapmamak iyi olacaktır.. İlla yukarı yönlü düzeltmesi olur bence, çok kötü bir şey olmazsa.. Satış yapacakların bu düzeltmeyi beklemeleri faydalarına olabilir
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd -606 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KRF ilginç şekilde yarısı döviz olmasına rağmen %0.39 değer yitirmiş.
daha önce de yazmıştım. yfv'yi çabuk gözden çıkarmışız diye. günlük getiri 0,0973 aylık ta 2 üzerinde.
Bloomberg'teki son dakika haberlerinde son 5 habere bakınca bugünün de sancılı olacağı gözüküyor. Umarım kısa sürede herhangi bir asker kaybımız olmadan bu operasyon sonucuna ulaşarak sonlanır.
NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG: TÜRKİYE'NİN MEŞRU GÜVENLİK KAYGILARI VAR 10 Ekim Perşembe 07:33
AB, TÜRKİYE'YE TEK TARAFLI ASKERİ OPERASYONUNU SONLANDIRMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU 10 Ekim Perşembe 07:33
ABD'DE SENATÖRLER TÜRKİYE KARŞI BİR YAPTIRIM TASARISI ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI 10 Ekim Perşembe 07:32
BM GÜVENLİK KONSEYİ, OPERASYONUN GÖRÜŞECEĞİ BASINA KAPALI BİR TOPLANTI YAPACAK 10 Ekim Perşembe 07:32
ABD BAŞKANI TRUMP, KÜRTLER YOK EDİLİRSE TÜRKİYE EKONOMİSİNİ HEDEF ALACAĞINI SÖYLEDİ-BN
Tcd -1.5738 düşmüş. Böyle bir ortamda başarı sayılır bence. Endeks düşüşlerinde gene sağlam durmaya devam ediyor. Şu Ekim ayı bitsin Tcd'ye geçeceğim...
Bu arada YFV fon bir aylık ve altı aylık getirilerde GPG'nin önüne geçmiş. 3 aylık da yakalamak üzere. Eral Bey pair trade işini bırakıp kira sertifikası alsa daha başarılı olurmuş:)
TGE doviz ve tahvil.yukari harektlerde iyi fon.dun degiskenlerin bir kismini satmistim.duruma gire buna yada ppf ye gececegim
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
EID - Son Fiyat (TL) 0,057904 Günlük Getiri (%) %-1,3997
*
İlk parti alım yapıldı.