Yağmur gibi geliyor ama genelde şemsiyesi olanlar dışarıda.
Printable View
Yağmur gibi geliyor ama genelde şemsiyesi olanlar dışarıda.
kronik cari açıktan sonra artık bütçe açığı da sürdürülemez seviyelere yakın.. ticaret hayatına dokunmadan, gerçi özel söktörün hali de içler acısı, yine dolaylı vergi vb yollarla kamu maliyesine kaynak aranıyor belli ki..
bu durum akla şu sözü getiyor:
double deficit will bring double currency..
yoksa belki de geldi mi çoktan... :)
Alım gücü iyice yerlerde olacak bu %35 in % 40 a çıkmasıyla...:seyt::vk::rtfm::box:
tatile gidenleri sanırım otelde kıstıracaklar ev kiralayanlara elleşmezler
ben ayvalıktaki yazlığı kiraya verirken direk %2 ekleyeyim üstüne:)
Bu son tatil vergisi ile birlikte aklıma temeli sitme fıkrası geldi.
Temel bir gün iş görüşmesine gitmek için bir gecelik otelde kaliyor.
Sabah hesabı çıkarıyorlar.
Konaklama ücreti 100 TL diğer ücretler 300 TL.
Tabii temel şaşırıyor
Bunlar ne diye soruyor.
100 TL havuz parası
Temel; ben havuza girmedim ki
Görevli ; girseydiniz efendim
100 TL sauna parası, 100 TL de bar parası.
Tabii temel hemen ben girmedim ki ben içmedim ki diye itiraz ediyor. Görevli de girseydiniz,icseydiniz efendim.
En son temel o zaman sizinde bana 500 TL borcunuz var.
Bu seferde görevli şaşırıyor. Bu neyin borcu?
Tsp diye cevap veriyor temel. Yani temel'i sitme parası.
Görevli;ama biz seni sitmedik ki!!!
Temel de durur mu cevabı yapıştırıyor;
Bütün gece odam da musaittim, sitseydiniz..
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En büyük dert gelir vergisi diliminin % 35 ten % 40 a çıkması olur...Her geçen ay yamulup kalırız sene sonlarına doğru...:(
Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu Belçikanın Nechin kasabasına taşındı. Depardieu'nün Fransadaki yüksek vergilerden kurtulmak için Belçikaya yerleştiği tahmin ediliyor.
Gerard abimi de usandırdılar, rus vatandaşı oldu kurtuldu.
Tcmb politika faizini %14 olarak belirledi.
24 Ekim Perşembe 14:00 TCMB POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 14'E İNDİRDİ, BEKLENTİ YÜZDE 15,50
Bu kadar beklenti üstünde indirdi yine basabileceklermi bakalım
Fiyatlanandan çok daha yüksek bir indirim .. Piyasayı bozacak işler bunlar ..
Piyasa yine canlanmazsa Fatiha okusunlar artık...İmamlar ya...
*tcmb: Son dönemde edinilen veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir
*tcmb: öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşmenin devam ettiğine işaret etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir
*tcmb: Yakın dönemde küresel iktisadi faaliyetteki zayıf seyir ve enflasyona dair aşağı yönlü riskler belirginleşirken gelişmiş ülke merkez bankaları para politikaları genişleyici yönde şekillenmektedir
*tcmb: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmektedir. Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve ılımlı iç talep koşulları çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olmuştur
*tcmb: önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısının azalarak da olsa süreceği, enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir
24 Ekim Perşembe 14:02 TCMB: İÇ TALEP GELİŞMELERİ VE PARASAL SIKILIK DÜZEYİ ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞÜ DESTEKLEMEKTEDİR
24 Ekim Perşembe 14:02 TCMB: ENFLASYON GÖRÜNÜMÜNDEKİ İYİLEŞME DEVAM ETMEKTEDİR
24 Ekim Perşembe 14:01 TCMB: PARA POLİTİKASINDA TEMKİNLİ DURUŞ SÜRDÜRÜLMELİ
*tcmb: Eylül ayında tüketici enflasyonu güçlü baz etkisiyle de birlikte özellikle temel mal ve gıda gruplarının katkısıyla belirgin bir düşüş sergilemiştir
*tcmb: Son dönemde büyüme kompozisyonunun etkisiyle belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin önümüzdeki dönemde ılımlı bir seyir izlemesi beklenmektedir
*tcmb: Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir
*tcmb: Enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatları enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir.
*tcmb: Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir
*tcmb: Enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatları enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir.
*tcmb: Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir
*tcmb: Bu çerçevede kurul, enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 250 baz puan indirilmesine karar vermiştir.
*tcmb: Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmektedir.
madem yaptınız yapsaydınız 500 düz
Kasım ortasından itibaren çok çok az olan yabancının da çekilmesi ile birlikte piyasa iyice sıfırlanır..(çok olağan dışı bir yurtdışı gelişme olmazsa)
Bu durumda aralıkda bi 200 250 daha indirim gelir
Geçen seneki dolar atağından sonra 33 lerin vuran mevduat ve 45 leri vuran kredi faizleri ile birlikte araba (ekonomi) stop ettirildi..
Şimdi tabiri caiz ise vurdurarak çalıştırmaya çalışıyorlar..:)
Yuh hala gidemiyor dth dolari
2yr tahvil faizleri tamamen saçmalık
Yabancıların 15 milyar dolar gibi bir dibs stokları var deniyor..
Bunun bir kısmı türk bankalarına aittir (bıyıklı)
Tahvil piyasası zaten ölü gibi bişi..10 senelik falan sadece rakamdan ibaret ..
2 senelikde yabancı istesede bu miktarı çıkamaz..
Faizler tamamen tabela..
Faizde boşluğa at sürüyorlar..
Dolar tarafıda swaplar kapandığından beri tek bacaklı..
O bacak da MB sı..
Kimse faizler düştü dolar füzeleyecek demesin o yüzden..
TR piyasaları tamamen patron tahtası gibi aylardır diyorum bunu..ekonominin temel kuralları işlemiyor..
Nasıl patron tahtalarında hiç bir temek teknik analiz çalışmasa artık TR ekonomisinde de boşa yorum yapmanın manası yok
Borsa tarafında da düşüş yasaklanmış durumda..
Bankalarda yabancılar biraz daha at koşturur durumda ama alıcı yok..Verecez deseler tabana oturur tahtalar..
Orada da sıkışmış durumdalar..Beklemedeler..
Dolar tahtasının artık tek sahibi TCMB ve devlet...Karşısında kimse yok...Alınan önlem ve yapılan müdahalelerden sonra...
Madem bu böyle oluyordu 7 TL üzerine atmadan önce niye yapılmadı.
Hazine yeni borçlanma pek yapmıyor sanırsam..
Yeşilada da bunu belirtti..
Bankaların hazineye verecek paraları yok..
ee zaten kredi ver diyorlar..
Bankalar kime para dağıtacak şaşırdılar..
Bu durumda ya devlet para basacak..
Yada vatandaşa gidip bana para lazım birader diyecek (vergi)
Bunu yabancı görse bile şu aşamada ne yapacak..
Ellerine TL geçmiyor ki..:) shortu bassınlar..
Şu anda TR yi çökertmek isteseler anca ve anca fiziki yaptırımlar ile becerebilirler..
Yoksa hamamböceği gibi bir durumdayız zaten anasını satim..:)
nuke atsan işlemiyor..:)
Çok büyük çok beklenmedik bişiler olmazsa borsada 120 lerı bekliyorum açıkcası
enflasyon 10 un altında kalır
MB gösterge 12 12.50 lere gelir
mevduat faizleri 10 un altına basılır..
dolar da MB nın kontrolünde çok da düşmez çok da çıkmaz..
yakalayabilene para kazandırır..
acemi tahminimdir..:) reis olsa nasıl ister diye düşündüm..bu rakamlar çıktı :)
CDS : 369 düzeyinde
220 m usd dth
Iyi para
Guzel sigorta
Gerçekten sonrasında daha farklı bozulmalara sebep olmayacaksa bu düzenlemeler. Eğer yan etkisi yoksa ekonomi yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum.
Alttan alta ABD ile anlaşılmış bu iyice su yüzüne çıktı..
Şubat ayında büyük elçinin 2.5 seneden sonra atanması!!
ardından s400 gürültüsünün ne hikmetse çözülmesi
son suriye olaylarında trump un acayip bi şekilde direkt TL yi hedef alan saçma açıklamaları..
SWAP lar açılmadan yabancılara giriş var çıkış yok denirse gelir ler mi bilemeyeceğim..
Yabancı gelmeden de çok bir parlamamız söz konusu olmaz..
Para çevirip dururuz kendi içimizde..
Bizim bilmediğimiz gizli anlaşmaların gerçekleştiğini düşünüyorum açıkcası..
13 kasım trump reis görüşmesinde bazı bişiler açıklanabilir...
Bu kadar faiz indirimindede stabil benjamin
Eskiden faiz indirimine dolar cikardi simdi tam tersi gibi..
y.t.degildir..