1,2 cent...
Printable View
akşam seansını çözdüm pala ilk saatte ters yapıyor
:28:
Hadi turuncu kafa el at hadi şu işe ..
Sen bilirsin işini
İzlenimlerim bakanın yüz ifadeleri konuşmaları hiç iyi değildi. Çok büyük bir artış var ama nasıl söyleyecek onu kara kara düşünüyor hatta ölüm vakası bile olabilir yarına kadar söyleyebilir
Ayrıca İstanbulda 3 yurt karantina görevi görüyor buda bir sorun
Gece çoğu mekanların kapanması
Uçuş yasaklarının artması
Günlük vaka ve ölüm sayısının artması
Bence en önemlilerinden biri cumaya camiye gitmeyeni linç ederek öldüren millet nasıl olduda cuma namazını kılmayın öğlen yeterlidir denilmesi
Ve dahada bilinmeyen gizlenen karanlık odada konuşulanlar vs.
Belkide 2020 zenginliğin sonu kim bilir
Saygılar
Artık herkes saldım çayıra modunda algı bir türlü değişmiyor sonu ne olur belli değil dipsiz kuyu bu şunu gördüm yabancı bile ne yapacağını bilmiyor yüzde yirmi karel deyim sat al trade yapıyorum günlük bu hissede yabancı baya terse kaldı özellikle bgc ile Meri gidebildiği yere kadar gidecek artık
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dax iyi topladi ama dow goctu. Bizde onu takip ediyoruz. Sifirlamaya kararli pala bizi
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tum gun bu endeksleri aşı ilaç hariç ne döndürür düşünüm bulamadım. Tum krizleri borsada yaşamış biriyiö ama boyle bir şey gormedim tüm enstrumanların nakavt oldugu
usd bazlı x100
https://i.resimyukle.xyz/PJBLVf.png
Anladığım tetkik için ya kitlerimiz çok başarılı değil ya da bu işi yapacak alt yapı yeterli değil haftada 2000 tetkik diye bir rakam telaffuz edildik bu çok ama çok yetersiz bir çok test ile sağlamasını yapıyorlar mış
Dow cuma yukseldigi kadar bugün düştü desek persembe kapaniş fiyatina geldi gibi olur. Ama biz sağlam dayak yemisiz
Demem oki bireysel Sorumluluklarimizi yerine getirelim
Dow sakin mi bugün banamı öyle geliyor yavaş yavaş süzülerek iniyor kontrollü iniş gibi eğer öyleyse burayı destek yappacak .
Almanyadaki müsterilerimizle görüstüm vw ve bmw ile hepsi üretime devam ediyor durdurma karari alan yok
petrol ve türevi iş yapan petkm tuprs gibi şirketlerden bir süre uzak durmak gerekir.
Çünkü bunların ne kadar stokla çalıştığı muamma 50 dolarlık petrolden stoklu veya kontratlı gittilerse iş fena olur...
fiyat düşüşlerinden bunlar kötü etkilenir.
benzine hala indirim gelmedi.
https://tr.sputniknews.com/amp/rusya...mpression=true
Rusya, 18 Mart ile 1 Mayıs tarihleri arasında sınırlarını yabancı ülke vatandaşlarına kapatıyor.
Artık bütün ülkeler içine kapanıyor. Sadece turizm bitmedi, dış ticaret de büyük darbe aldı.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abd endekslerinde kapanışa doğru toparlanma olur mu ???
%3-4 eksiler mesela...
Deep not: Evet longdayım...
bunlarin ne kadar stokla calistiklari belli , ornegin tupras icin kabataslak 90-100 gundur bu rakam !
ama problem stok degil !
hedge edilmis bir pozisyonlarinin olup olmadigi ! bu problem petkim ve ozellikle thy, pagasus icinde gecerli
gerci hedge edilen pozisyonun bir tazmin rakami ile bozulabiliyor olmasi lazim ona bakmak.lazim
Hocam haftada 2.000 test komik rakam...
Sadece Ankara da kassalar 2 günde o kadar yaparlar... Diğer şehirlerde de altyapı var...
Yani cihaz altyapısı sorunu kesinlikle yok...
Test kiti kısmını bilmiyorum ama o konuda da zannetmiyorum eksiklik..,
Amerika da 1.000-1.500 USD den bahsediyorlar inanın anlamak çok zor, çünkü maksimum 40-50 USD dir bu kitlerin maliyeti...
DNA eldesi falan toplam 60-70 USD maksimum dur...
Bu arada 126 binden long açan bir arkadaş vardı, vurkaç falan da yapıyordu...
Tarih oldu malesef...
Genelde dolu stok ile çalışırlar. Doldur boşalt yapmıyorlar. Diyelim ki 3 ay 30 dolara ucuz petrol aldılar. İlk çeyrekte sadece stok zararı yazar. Ama petrolü ucuza almanın avantajını görürler. İleride petrol fiyatları yükselirse de stok karı yazar.
Önemli olan kar marjı. Ben düşük petrol fiyatlarının kar marjını olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.
Bu günlerin insanın borsa hayatında 1 yada 2 kez başına gelebileceği ve krizi fırsata dönüştürmek için tarihi günler. 180 TL hedef fiyatlı Tüpraş 80 TL ye dampingli satılıyor. Daha ne istiyorsunuz?
birde şirketlerin kısa vadeli yükümlülükleride önemli bunu çevirebilme kapasitesi...
herkes thy diyorda hiç şirketin kısa vadeli borçlarına baktınız mı?
Agresif büyüme politikasıyla müthiş borçlanmaya gitti...
şu an gelir kalemi nerdeyse durdu firmanın...
bütün uçaklar boş yatıyor...
pilotların maaşlar ödeniyor...
bu süreç böyle devam ederse bedelli gelirse şaşırmayın...
büyük dağın karı çok olur derler..
yatırım yapacağınız şirketin kısa vadeli borçlanma durumunada bakın...
bir sey istemiyoruz sn. mustican [emoji846] ama ilk ceyrek mali tablolarin cok kotu gelecegu kesin ve daha sonraki bilancolarin da durumu belirsiz. bu durumda tupras icin 2020 yili kayip yil olacaktir.
dogal olarak bunun da piyasa fiyatina yansimasi normal. ilk etapta 75 li rakamlardan once ilk alislari yapmak mantikli durmuyor.
yatırım tavsiyesi degildir
grafiklere bakarak kriz falan yok gibi.
hiçbir hisse yeni dip bile tazelememiş :oleyo:
hisse dediklerimde xu100 30 falan.
119,7
118,2
112,75
107,25
104,25
Ort 112,5 diyelim. 5 adet diyelim 15 adete kadar yolu var 3 ile 5 bin arasında farklarla açılacak.
Birazda hisse aldım. Çok değild KOZAL (55), SODA(4,5) 1/100 ile.
Eldeki kar (1520TL).
Bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete. Bakalım sonum nasıl bitecek. Merak etmeye başladım.
Reis neden ortada yok. Bugun açıklama yapacak mıydı.