yok gram altın tl
Printable View
Ons vadelide işlem yapıyorum bir süredir sabah vade farkı yüksek olunca short oldum zor kurtardım. Neye göre kotssyon veriyorlar vadeli viopta merak ediyorum.
Yeni mesaj atmış bende anlamadım.. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ezberler kötüdür...
kriz olacak altın 2.000 dolar olıcak...
gördünüzmü hep kolerasyonlara oynuyorlar...
bu dünyada hiçbir enstrumanın garantisi yok...
fed 4 trilyon basıyor...
dünya krizde vix uzaya cıktı...
peki altın... ???????
ben kolerasyon işini brent ve wti arasında 35 dolar farkı gördüğüm gün bıraktım...
ikiside petrol arasında vade sonunda farkı makası 35 dolara çıakrdılar...
çünkü bunlara oynayan enstrumanlardı hepsini dümdüz edip paralarını aldılar...
La hadi cok nazlandin be ya.
vadelide benim anlamadığım şu.
sallıyorum tamamen
tüpraş diyelim
spot 4 tl açıldı 4.20 kapandı %5
nisan vade 4,20 tl %5
mayıs vade 4,35 tl %8
haziran vade 4,45 tl %3
yüzdeleri birbirini tutmuyor ama
şöyle mesela dün dohol tavan oldu.
en yakın vade %9
en uzak vade %2
nasıl oluyor bu
varant gibi alıcı satıcımı var yine?
Herkes bu iş bir iki haftada bitecek diye yag üstüne yağ cekiyor.
İşin uzayacagi belli olunca hepsi kendi telaşına düsecek
Ne demiş atalarımız dereyi görmeden paçaları sivamayacsksin:one:
ALBAYRAK:HALKBANK ARACILIĞIYLA ESNAFIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ İKİ DESTEĞİ DEVREYE ALIYORUZ
bunlar halkbankı iyice gözden çıkarmış...
zaten banka bk oldu iyice sıvama derdindeler...
esnafını düşünüyosan her ilçede en ücra köşede olan ziraatbankla yap...
neden halka acık halkbankla yapıyosun...
iyice çöp görmeye başladılar halkbankı bütün pis işleri onun üstünden yapıyorlar...
Bu tarz gaplar yukarilarda gelse insanlar almaya korkar ama bu seviyelerde olusan gaplar insani urkutmez. Endeks zaten 40 bin puan altina gelmis hisseler yari ya da 3 te 1 fiyatina
Yani adam sunu dusunmez. Ya thy dun 7.50 idi bugun 8 den alinmaz. Soyle dusunur. Thy 1 ay once 15 ti simdi 8 buradan alsam en fazla 1 tl duser ama almayipta yukselisi kacirmak var.
Olmasi gereken sindidire sindire yukari gidip mesela 10 bin puan ondan sonrasinda sert bir kopus gapi olusturmaktir.
benim düşüncem şu.
%10-15 kadar ittire kaktıra düşürecekler. sonra yavaş yavaş merdiven gibi çıkaracaklar. maksat kimseye para kazandırmamak.
ayrıca al sat ile scalpingle para kazanmak isteyenleri bile makas farkı yaratarak 3 kuruş karına balta vuruyor adiler.
mallansınlar ki kucağa oturtalım derdinler. hala.
ş...sizler
Short olmamin nedeni de iste tam olarak budur.
TV de sigorta uzmanı salgınlar poliçelere dahil edilmez diyor. Bu iş istatistiğe dayalı bir iş kolu. İnsanların korkuları gerçeklerden fazla olan konular sigorta ediliyor genelde, ama toplu riski alabilecek imkan yok, FED bile zorlanıyor.
Pala normalde alır yukarı sürer ama bu iş onun da boyunu aşıyor gibi. Bir kaç iyileşme görmek durumunda.
daha çok cortcuları ilgilendiriyor galiba ........önüne gelen vopçu olamaz diyor ..........bedeli ağır olur aşkın.....
https://www.youtube.com/watch?v=4-lwOhfUMy8
Ariston abi zahmet olmazsa bime bakar mısın 53 ten gelene gidene veren kim acaba?
Eski şrketlerin gayrimenkullerinin ne kadar ettiği belli değil, uzun sürede amortisman nedeni ile defter değeri de düşüyor.
AYGAZ 50,050,000 TL ye gayrimenkul satmış, kar 50,000,000 TL. Demek bilançoda 50 bin TL idi.
Şirketlerin değerini ancak muhasebe müdürü biliyordur.
ıata baş ekonomisti: Yaşananlarla birlikte havayolu gelirleri hakkındaki iki hafta önceki en kötü durum senaryosu yakalanıp geçildi
sarı taksi plaka sahipleri eylem yapıyormuş iş yok diye...
napak binip ölek mi?????
plaka fiyatları çakılmış...
Pala hissettirmeden kitler anlayamazsın bile
@Ariston abey
Spotu hsbc mi satıyor Meril mi abi
Spekule etmek için en son hisse BIMAS şu sıralar. Konjoktür olarak avantajlı ama hisse olarak heme pahalı hem de çok hisse var. Vur kaç yaparken elinde kalabilir.
Şu an en çok korkular hisseler bankalar. Spekulasyon aşağı ve yukarı bankalarda olur bence.
105900 den kaç tane işlem geçmiş sabah görebilen var mı?
Merkez bankalarının ve diğer bankaların piyasaya doping e hazır olması piyasa trendinde değişikliğe sebep oldu gibi .........Aşağı bakan yok acaba bebek zamanı mı ????????????????????
https://www.youtube.com/watch?v=bVOQfKgMLCg:yahoo:
ben prensip olarak % 50 üstü halka açıklığı olan şirketlere yatırıma karşıyım...
bunlarda tam olmasada kombassan ihlas o ekolden gelen bir grup...
muhafazakar kimliği olan tahtaların sonu hiç iyi olmadı...
yani %70 halka açıklığı olan bir firmada şirket batsa canları yanmaz...
adam zaten satacağını satmış...diyelim yarın bir gün %90 a çıktı halka açıklığı o şirkete güvenebilirmsiniz...
çok iyi güzel firmada neden tahta sahibi satıyor...
alın karşılaştırma kchol herşeyiyle ezer geçer bimi ama bim ondan değerli...
yakın bir zamanda pgsus thyao farkı 70 liraydı ne oldu gördünüz...
bimin bu durumu sonsuza kadar sürmez...
https://i.hizliresim.com/KPRBDy.jpg
GARAN da AK yatırım %88 13,7 milyon lot 7,32 ortalama ile alıcı.
Satıcı Diğer
Yatırım için bana risk getiri ve likidite vs olarak en uygun AYGAZ geliyor, yukarıda KCHOL aşağıda TUPRS tampon. En son YKBNK a ortak oldu, oradan kar mı zarar mı edecek takip etmek lazım.
Tabi uygun zamanları beklemek lazım.