Akıllı olun aklınızı alırım diyor.
Endeks i artı kapattım diye hemen şımarmayın diyor :)
Printable View
Pala akşam pazarı diye damping yapmış. Tekrar attım sihirli 10 cetonu
kabaca viop 135.000 den 115.000 e yani 20.000 düştü şimdi 3.000 puan çıktı diye konfetiler patlatılıyor.
Döviz rezervi 105 milyar derken vatandaşın kalan rezervi mi demek istemiş. Diğer endeks bazında devre kesici banka sanayi vs gibi mi yoksa genel mi
öğleden önce de yazdım. Vadeli 1200 üstü kapanış olmadan halen soru işaretliyim. 1200 altında tekrar 1140 lara gitme durumu olabilir.
bıst 100 ü de tam 1060 dan kapatması tiyatronun son perdesi idi. Benim için olumlu kapanış 1063 üstüdür.(50 haftalık ortalama)
Pala çok sınırlarda oynuyor. Güven vermiyor bana.
Gidecek endeks yükselir geçerdi. Tam rakam kovalamazdı
burda oyunu değiştirecek olay bankalara uygulanan aktif rasyosunun kaldırılması biliyorsunuz yakın zamanda hsbc ve albaraka bundan dolayı ceza yedi. Eğer kaldırılırsa banakalar öncülüğünde çıkış başlar.
desperado hangi banka aktif rasyosundan ne kadar etkilenir sence kalktığı durumda.
Ne yalan söyleyim bu sertlikte bir düşüş benim hiçbir oyun planımda, hiçbir senaryomda yoktu...
Şimdi biz buralardan bu şekilde düşüp (U100)985' lere kafa attıysak, ağustos sonu eylül başı gibi ABD seçimleri fiyatlanmaya başladığında nerelere gelebileceğimizi hayal bile edemiyorum...
Benim tahminim Eylül AYI' ından itibaren tüm küresel endekslerin, abd endeksleri öncülüğünde, yüksek volatil ve düşüş eğilimli bir seyir izlemesi yönünde...
Biz daha düz yolda böyle vahşi dalgalara maruz kaldıysak dediğim senaryo gerçekleşirse ne olacağını tahmin bile etmek istemiyorum...
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile okulların 31 Ağustos'ta başlayacağını duyurmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yaptığı basın toplantısında; “31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.†dedi.
OKULLAR 31 AĞUSTOS’TA AÇILACAK MI?
Bakan Selçuk açıklamalarına göre;
* Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.
Sizin sözcünüzden alıntı, okuduğunuzu anlayamıyorsanız, bir kaç defa okuyun belki anlayabilirsiniz.
yahu kafan basmıyor mu senin? okuldan mail geldi diyorum yahu...daha ne konuşuyorsun? okul fantezi olsun diye mi açacak ağustos ortasında? defol git ya... şaka gibi...kafanızın içinde bulgur pilavı mı var arkadaş sizin? olanı gerçeği söylüyoruz işte...
koyacam şimdi okuldan gelen maili kıçının üstüne oturup kalacaksın...koyayım mı? sonra ağlama zırlama olmasın...
Büyük oğlum 8. Sınıf ve sınava hazırlanacak. Küçüğü 3. Sınıf.
Özel okullarda telafi eğitimi 17 Ağustos’ta başlayacaktı, 18 veliden ben dahil 3 Veli telafi eğitimine çocuğu gönderirim dedi. Bu yüzden küçüğün telafi eğitimi iptal oldu. Normal başlama tarihinde başlayacaklar.
Ama büyük başlayacak, 8. Sınıflar zaten sınav hazırlığı nedeniyle bir ay önce başlıyordu...yapacak bir şey yok, göndereceğiz.
Devlet okullarında risk daha fazla olabilir. Ama özel okullarda sınıf mevcutları 15-20 arası olduğu için, sabahçı öğlenci gibi bir sisteme geçilebilir.
Çocukların okuldan uzak kalan sureleri arttıkça eğitimlerinde telafi edilemez eksiklikler olacaktır. Hastalık riski var ama, daha ne kadar çocukları evde tutacağız. Zor karar, ben özel okullarda okulda eğitimden yanayım.
aselsanın tavan olmasından anlamak lazımdı aslında; bakalım ne kadar karışacak ortalık...
Türkoğlu abi okullar açılacak abi yaşadığım şehirde okuldan aradılar bizi özel okul bu arada sizin kidemi özel okul
Vadeli pastaya baktığımız da
İş yat ve merillich durmak yok shorta devam demişler arkadeşler
2009 da düşüşte hep dibi yakaladım sevinenler olmuştu.
ama o dibi yakaldım diye sevinirken aslında düşüş yeni başlıyordu.
ilk 58.000 den 42.000 e düştüğünde daha ne kadar düşecek %30 düştü daha nereye düşecek söylemleri vardı.
Biraz fil hafızalıymdır o konuda.
sonra o 58.000 oldu sana 22.000 o saatten sonra 40.000 dip diyen adam oldu sana ayı.
30.000 den 70.000 endekse kadar shortladılar hepsi telef oldu.
kuzuyuda o dönemde tanıdım oda onlardan biriydi.
devamlı short devamlı short bir tek cans nickli biri vardı bütün vadelerde long gitmişti.
asla çizgisini bozmadı. robot gibi sisteme uydu asla sistemin tersine işlem yapmadı.
şimdide 120.000 endeksten 100.000 endekse düşünce çok düştü diyenlere o dönemi hatırlatmak isterim.
Düşüş trendi devam ediyor dereyi görmeden paçayı sıvamayın.
https://i.hizliresim.com/Ladmjx.jpg
Konya da valilik kararı ile özel okulların telafi eğitimi 31 ağustos da yeniden deperlendirilmek üzere ertele ndi.
Vilayet ler arası uygulama farkı olabilir
yahu evet ne diye yalan söyleyeyim...adam milletin gözünün içine baka baka yok pandemi döneminde bile hükümeti vurma bilmem ne derdindesiniz diyor...hükümet umrumda değil yahu...evladım umrumda arkadaş benim...
açacaklar...mail geldi 17 ağustosta başlıyoruz diye...ha istemezsen gönderme telafi falan diye...ama 15 gün sonra mecbur göndereceksin...açıklanan tarih 31 ağustos...önümüzdeki günlerde iptal ederler o ayrı...ama iptal edilmediğine göre şu an açıklanan tarih geçerlidir ve burada bunu söyledik...sanki bir tarafımızdan uydurduk...
Gerçekten soytarılar hem vallahi hem billahi..
Bu kararı alanlar tahtalarda gün içi ne olup biten bilmeyen ve izlemeyen insanlar yani konunun çok dışında olan kişiler..
Sabah yazı yazdım SASA ile ilgili..Dün 11,97 devre kesti hiç işlem görmediği yerden ve sonra 11,7 açtı..Beni korudun mu devre kesme ile yoksa zararımımı artırdın? Emir iptali mesela son 5-6 yıldır var..Yasaklasana hemen..Alışta kalın lotlar var ve 1 kademe aldın mı satış kademesinden o emirler silinip 4-5 kademe serbest aşağı yapılıyor her tahtada neredeyse..
Sasa, Ecilc, Vestel ilk aklıma gelenler...Bunlardan al birinden 10 bin lot 1 üst kademeye sat hadi göreyim..
Diğer konu karanlık oda..Yine 4-5 yıl veya 8 yıl önce geldi...Ne oluyor burada? Çok basit..Gün içi alış-satışlara bakıyorlar sakin kafayla, biri almışsa veriyorlar 4-5 kademe aşağı..Veya satmışsa biri, alıyor 4-5 kademe...
Bir ülkede neden karar vericiler hep zayıf hem bilgisiz tipler yazık. Liyakata göre adam gelmediği sürece bu çöplerin verdiği kararlar bu kadar olur..
Bazı arkadaşlar doların hareketlerini çok küçümsüyor. Benim gördüğüm kadarı ile şuan ki halimiz dolar açısından 2001 dekinden çok daha kötü. Bazıları 9 ları, 9.20 leri fazla görüyor. Bence dolar hiç tahmin edilmeyen yerlere gidebilir. Adamlar mb da para kalmadığını ve 2001 den daha kötü olduğumuzu çok çok iyi biliyor. Üstüne üstlük kamu bankaları dolar vadelide yüklü miktarda short pozisyon almışlardı. Hemde bayağı bi yüklü miktarda. Hala da kısa pozisyon açmaya devam ediliyor galiba.
Bir sabah bir anda doları 11-12 lerde görebiliriz. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Kesinlikle buna göre hareket etmeyin. Ama durum bana bunu düşündürüyor. Arjantin olma yolundayız.
endeks +2.20...vadeli şu an -0,05... bu nasıl endeks yahu?
Cans ismi geçince yazmadan edemedim. Müthiş bir trend takipçisi idi. Yükselişte olduğu gibi long gittikten sonra zirvenin sadece 1000 puan altından short açıp bir de shorttan kazanmaya başladığı günü dün gibi hatırlıyorum.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
EREGL göstergeler bugün ala dönmüş, dün EREGL' de düşüş beklediğimi yazmıştım, ama paranın döndüremeyeceği gösterge yoktur...
UNLU, OYAK, ZİRAAT bugün dibine kadar sıyırmışlar resmen, alımlar çok güçlü...
UNLU, ZİRAAT muhtemelen BES fonlarına alım yapmışlardır, UNLU bazen CİTİ için de taşeronluk yapıyor...
OYAK; EREGL özelinde patron olma ihitmali var, ama OYAK' ın CİTİ için işlem yaptığına da çok defa şahit oldum...
Salı takaslarını bir incelemek lazım...
donanmanın doğu akdenıze indiği haberleri geçiyor...
https://twitter.com/DOGUAKDENlZ/stat...03024785117184
https://twitter.com/krdnewscom/statu...02481501057031
Pala bugün ensemizden tuttu suya bastı, tam boğulacakken çekti aldı akıllı olun dedi. 106 bin üstü olumlu altı olumsuz denilecek noktaydı tam üstünde kapattı. 107 binde 200 ema olduğundan 106 binden destek alıp 107 üstüne atmadıkça aşağı baskı devam eder. Bir haftadır dowa değil dolara odaklanan endeks dolar 7.20 ler üstünde güç kazandıkça çöpbanklar yüzünden kafasını zor kaldırır. Doları durdurabilirseler 112 bine giderdik ama durmazsa sopa orda duruyor hiçbiryere gitmedi.
Şu anda o senedi iki kademe aldılar aman ne güzel , bu senedi iki kademe verdiler tüh kahretsin döneminde değiliz
Bir yerlerde dengelenip tepki verdikten sonra durum değerlendirmesi yapmak gerekir
Taban oluşumu tamamlandı mi sorusunun cevabı bana göre hayır
Dip görülmüş olabilir bir ihtimal ki o da kesin değil
Fakat gorulduyse bile taban oluşumu henüz tamamlanmadı bence
Ancak oluşum tamamlandıktan sonra 127-130 arası bir bölgeye tepki gelmesini beklerim şahsen
İzleyelim bakalım zaman çok
Bugün cumhurbaşkanı buzdolabı, çamaşır makinası saydıktan sonra askeri harekatları saydı. Üstü kapalı paralar askeri harcamalara gidiyor demeye getirdi, daha önce bir ara bir mermi kaç lira biliyor musunuz demişti. Hassas bir konu olduğundan çok konuşulan bir konu değil.
Ağustos zaferler ayıdır, bu ay da yeni zaferler olacak dendi o da piyasayı etkiledi bence.
36 yılda USD/TL
Bir önceki yıla göre sadece 5 sefer bir önceki yılın altında kapatmış...
Ülkenin kaderine bak yahu....
Güney afrika son 20 yılda 10 sefer bir önceki yılın kapanışının altında kapatmış...
Yazık... bir de az çalışıyoruz derler bize...
Bizim sorunumuz iktisadi..
Paramızı düzgün kullanmıyoruz, kullanamıyoruz..
Rte ye bak yahu...
Benim maliye bakanım, benim ekonomi bakanım diyor...
Ülkeyi kendi çiftliği bellemiş..
Bu kibir bitirecek seni.. bu kibir..