https://x.com/hiiicnormal/status/182...M_vGjozKft8WWQ
Maharaj üstadım bence batı liman neyse tceege onun en az 10 katı demek o bölgede en ideal alan Tcege de ve o daha yeni dönüşüm yeni doğdu ağar topar halka arz ama biz yılların limanı ve hemen yüzme mesafesinde Socar terminal inşaat halinde temelde goldman sachs 1 milyar dolar üzerinden ortak olmuştu 9 sene önce ve 7 sene içinde halka arz etmek üzere anlaşma yapmışlardı ama pandemi dönemine takıldı takvim 2 yıl aştı ordan da bir halka arz haberi gelebilir Üstadım Socar terminal i gokdman sachs halka arz ve ederse dünya çapında ses getirir limanlar bölgesi zaten malum Çinliler in ender yorgancıların dediği gibi Aliağa limanlarına ilgisi var ve bu byd ile daha da katlanacak ilgi alaka süpriz gelişmelere açık Byd de adeta piyango ama olası bir Socar limanı halka arzı herhalde goldman sachs 1 milyar dolara vermez onun kat ve katı bir değer olası diye düşünüyorum
SOCAR Türkiye'nin tarihi günlerinden birini daha yaşadığını belirten Kenan Yavuz, Goldman Sachs ile yapılan ön anlaşma ile çok önemli bir adım atıldığını ve dünyanın en büyük yatırımcılarından birini İzmir'e getirdiklerini söyledi. Yapılan anlaşma hakkında bilgi veren Yavuz, “Petlim Limancılık'ın %30 hissesinin Goldman Sachs'a devredilmesinin yanısıra, 7 yıl içerisinde, Petlim'in halka arz çalışmalarının yürütülmesi ve Goldman Sachs International'a ait olacak hisselerin halka arz edilmesi için Goldman Sachs International'a yetki veriyoruz.
Üstadım dünyanın en büyük yatırmcılarımdan ünlü yatırım bankası Goldman Kenan Yavuz un ifade ettiği gibi o limanlar bölgesinde gelecek görüyor dünya devi Goldman Sachs yatırm yapıyor milyar dolar değer biçiyor ama hemen karşısındaki muhteşem tceege limanını kimse görmüyor ve blz 200 milyon dolarda sürünüyor bu hayatın olağan akışına aykırı olağanüstü bir iskonto
Tcege ye en iyi emsal Socar terminal bence ki temelde biçilen değeri 1 milyar dolar blz daha hemen karşımızdaki limanı n inşaat halinde biçilen değerin 5 te biri fiyatındayız olaki Socar terminal halka arz edilişin bu değer muhtemelen milyarlarca dolar demek Eggub te olası değerin en az 10 da biri an itibari demek üstüne Çinliler i de katarsak byd ve Eggub yeni llman yatırımı vs artık potansiyeli düşünemiyorum adeta kaşıkçı elması gibi blr değere sahibiz keşfedildikçe o elmas parlayacak Çinliler in ve yabancı yerli yatırmcıların gözleri kamaşacak illaki bu gizli kalmış değer keşfedilecek