Bu konuda verdiğiniz bilgi çok değerli. Çelik endekslerini takibe aldım izliyorum.
Bist içinde buna benzer başka belirlediğiniz kağıtlar var mıdır? Bu tür içsel dinamikler haricinde spesifikasyonları olan..
Printable View
Piyasada kesin olan bi tehlike var.. Eğer gerçek yabancı gelmezse bizim yerli piyasa yapıcılara kalırsak birçok tahtanın halkbank tahtasına dönme ihtimali en büyük tehlikedir
DW Türkçe
@dw_turkce
·
27d
Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın kullandığı Büyükada iskelesinin üst katı mahkeme kararıyla İBB’ye devredildi
Bugün tahliye işlemleri için iskeleye giden zabıta ekiplerine polisin engel olmasıyla taraflar arasında arbede çıktı
memleketin düştüğü duruma bak.
Polonya merkez bankası politika faizini %0.50'ye yükseltti (beklenti: 0.10 %, önceki: 0.10 %)
diğer kagıtlarda böyle bir şey gözlemlemedim.. krdmd mesela o da dünya fiyatlarından elbette etkileniyor ama eregl gibi birebir değil.. daha geniş marjı var.. eregl bildiğim kadarıyla bilançosunu da usd olarak tutuyor..
genel olarak emtia bazlı hisseler dunya ile orta uzun vadede korrele.. elbette karlı ve iyi yönetilmeli..
özetle bu anlamda eregl tek gözlemlediğim hisse.. ben de sonuçta başkalarından öğrendim bu bilgiyi :) , daha önceden dikkat etmezdim ve eregl'yi endeks le trade ederken kullanıyordum.. artık kullanmıyorum.. endeksle alakası olmadığı için.. bu endekste ağırlığı yok demek değil elbette.. o konu piyasa değeri ile alakalı..
hadi pala sıra sende bakalım yeşillenebilecek misin show must go on
Teknik analiz diye birşey var sanan kerizler stoploss yaparken tarihi dipten teknik analizi etrafa yayan çakallar alım yapar
Goldman, Erdemir için tavsiyesini yükseltti
Goldman, Erdemir için fiyat hedefini 23 TL olarak belirledi ve tavsiyesini nötr'den al'a yükseltti.
eregliye boşa sabah bu al haberini göndermediler...
siz alın biz satıcaz...
23 tl hedefi koymak tamamen mal satma amaçlı...
neden derseniz arkadaş bu eregl demir çelik fiyatları %30 yuklarıdayken 23 lirayı görmedi şimdimi görecek...
uluslararası demir çelik fiyatlarının yeni bir dip yaptığı günde 23 lira hedefli alı yiyenler gidip pazarda limon satsın...
https://i.hizliresim.com/1a7uzpm.jpg
ereğlide iyi film çevirdi mal iteledi pala
teyyareler çakılacaz demişlerdi.
harbi dürüst kağıtlarmış. sözlerinde durdular.
piyasa 1, teyyareler 2 düşmüş :)
edit: yazarken üçte üç yüzde -3 olmuş :)
tav-pgsus- thy
SPOT kapanış
https://megaimg.net/i/i/7gm6ew.png
Pıst 100 sabah güney rüzgarı ile açılıp , kuzey rüzgarı ile kapandı.
çok değişik işlemler oldu badem spor tarafından.
pıst dı 1371 bırakıp gittiler :)
147.750 1/10 lonk...146.800 e kadar 3/10 a çıkarım pasif emirlerimle...bol şanslar...
Sadece bugünün emtia fiyat rekorları: Pamuk $1,1396 (son 10 yılın en yükseğinde); Dutch TTF Doğal Gaz: €161/MWh (geçen yıl €13 civarındaydı); Amerikan Ham Petrol: $79,78 (geçen yıl $20'lardan geldik). Gıda tarafına hiç girmeyeyim. Birisi enflasyon gerileyecek mi dedi?
Bu tür haberlerden dolayı testereli ve dikkatli olunması gereken bir bilanço dönemi gözüküyor.
bir cıvataya bakar :)
Bist 100 endeksi 1,5424 cent ile 10 kasım 2020 den bu yana günlük bazda en düşük kapanışını yaptı.
ACIKLAMA SIRKETIMIZ ILE PHILIP MORRIS PRODUCTS S.A. (PM), SIRKETIMIZE AIT, PHILSA PHILIP MORRIS SABANCI SIGARA VE TUTUNCULUK SANAYI VE TICARET A.S. (PHILSA) SERMAYESININ %25''INI TEMSIL EDEN 750.000 TL NOMINAL DEGERLI PAYLAR ILE PHILIP MORRISSA PHILIP MORRIS SABANCI PAZARLAMA VE SATIS A.S. (PMSA) SERMAYESININ %24,75''INI TEMSIL EDEN 173.250 TL NOMINAL DEGERLI PAYLARIN TAMAMININ, 2.887.000.000 TL BEDELLE PM''YE VE/VEYA ISTIRAKLERINE DEVRININ GERCEKLESTIRILEBILMESI AMACIYLA REKABET KURUMU''NA MURACAAT ETMEYE KARAR VERMISLERDIR.
Sahol...
mis gibi ayı barı. caponlar ayı marubozu derler buna.
ama tam emin olamadı aşağıda 29 temmuzda oluşan boşluğu aldı, orda bıraktı.
çıkmadık candan umut kesilmez hesabı amerikanya kapanışına bakacak ağalar.
çok belli ki bir grupta sağlam mal var ve zarardalar. satamıyorlar.
Bora bankaların hepsinde alıcı
Petkim
Tupraş
Thy de satıcı
Yanı yükselenleden satmış
Düşenlerden almış
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş yatırım dün 15 bin kontrat
Bugün 13 bin kontrat şhort kapadı
İki günde 28 bin kontrat kapama oldu
Tepede long kapatmayan Teb de iki günde 22 bin long kapadı
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evettt gençler, kendini genç hissedenler, napıyonuz hergün para dağıtıyorlar burda, kimler paraları katladı, barnak kaldırsın :he:
Şaka bi yana, laf lafı açınca geçen hafta sindoma abiyle söyleşi yaptıydık.
Ekonomimizin durumunu Halkbank grafikisi çok güzel anlatıyor.
Osbir aralığa kadar işlem yapmıycam
pala asansör gibi indirsin kaldırsın çokta fifi
grafikimiz belli
Ben deve guşuyum abi, halka bakmam ereğliye bakarım tüpe bakarım, bak bak bak bak yaaa
demek gerçekleri görmek istemiyorsun, tabiii onlar başka ülkenin kaadı üüleya ya ya, göm kafanı kuma bakma halka
Abd yeşilleniyor
Forum sessiz
Zaten hep yeşildi fındık dalları
anaaaa yarın zabah ayıcıklarım terste kalmasın sakın bak ha palaaa :drunk:
sepe cavidan dan beri ilk defa bu hafta kapanışı buna yakın olursa sat verecek .
ora sat verirse burada da azami dikkat etmek gerekiyor
Biz bu düşüşü SP500'e yoruyorduk. Avrupa ve Türkiye çok ayak uydurmaz diyorduk. İş öyle bir noktaya geldi ki, SP500 maks %6 düştüğü yerde DAX'ın dibi %8'lere vardı. Avrupa'da yaşanan enerji krizi rol çalmaya başladı SP500'den. Avrupa düştükçe biz de takip ederiz diye korkuyorum. Tek tek hisselere baktığımda çoğu hisse iyi gözüküyor ama PETKIM finansal açıdan bu kadar sağlamken yaşananları görünce ürkmemek mümkün değil.
Pump it up
Avrupa'da enerji krizi olmaz. sadece ceplerinden biraz daha fazla para cikar o kadar.
onu da rusya yaptirimlarinin bedeli olarak odemis olurlar. hesap kapanir