ihtimal ,zaten asýrý bir satýs olmazsa bu seviyeye gelir
Printable View
evet düþtü kapanýþa doðru ama fed korkusu yüzünden düþtü bence. powel tahminleri terste býrakan bir konuþma yapmazsa yarýn tekrar yeþile döneceðini düþünüyorum. imamoðlu ceza aldý ama hapis yatmayacak hakaretten verilen cezalar erteleniyor. belediye baþkanlýðýndan alýnmasýnýn netleþmesi için de 1,5-2 yýllýk bir temyiz süreci var. demokrasi adýna üzücü asýl, çeþitli nedenlerle bu ülkede yaþamak durumunda kalan ya da olan bizler için acý da, sonuçta alýþýðýz bu acý durum fiyatlarýn içinde yani. burasý türkiye ve bu akp hükümeti. bu olanlara þaþýran adamýn düpedüz aptal olmasý lazým.
ben þahsen kapanýþta 2 bin liralýk long varant aldým piyango bileti niyetine: ) bakýcaz.
Ahiyi olduren hisse nedir? Kasim port foyunde sasanin agirligi %2 kusur ama goh, mac, st1,nnf icinde en kötüsü bu ay ahi
Výop 5495 +1.35%
dünki düþüþe hangi fonlar direnebilmiþ diye bi bakayým dedim
gözüme çarpanlar:
Fon Kodu Fon Adý Þemsiye Fon Türü Gunluk 1A 3A 6A 1Y NRC NEO PORTFÖY BÝRÝNCÝ DEÐÝÞKEN FON Deðiþken Þemsiye Fonu 0.3105 15.8 41.7 112.0 173.6 GZN GLOBAL MD PORTFÖY BOÐAZÝÇÝ SERBEST FON Serbest Þemsiye Fonu 0.1269 25.4 56.0 149.1 240.1 RPD RE-PIE PORTFÖY BÝRÝNCÝ DEÐÝÞKEN FON Deðiþken Þemsiye Fonu 0.0980 7.6 28.9 45.1 93.3 GPG INVEO PORTFÖY BÝRÝNCÝ DEÐÝÞKEN FON Deðiþken Þemsiye Fonu -0.0595 5.3 24.4 33.2 73.2 IPB ÝSTANBUL PORTFÖY BÝRÝNCÝ DEÐÝÞKEN FON Deðiþken Þemsiye Fonu -0.1312 16.8 44.8 111.0 142.1 RTP RE-PIE PORTFÖY BÝRÝNCÝ SERBEST FON Serbest Þemsiye Fonu -0.2186 10.4 43.3 63.2 0.0 ZDZ ZÝRAAT PORTFÖY AGRESÝF DEÐÝÞKEN FON Deðiþken Þemsiye Fonu -0.8632 18.4 86.3 133.7 197.3 HSA HSBC PORTFÖY DEÐÝÞKEN (TL) FON Deðiþken Þemsiye Fonu -1.3140 8.6 29.1 74.9 119.8 HMC HEDEF PORTFÖY EKÝNOKS SERBEST FON Serbest Þemsiye Fonu -1.4772 10.1 67.6 115.4 175.6
Bu bir iþe yarar mý ?
https://www.youtube.com/watch?v=1P6H...qZOTS4&index=5
Merhaba. Banka ile yatýrým aracýlýðýyla fon alma arasýnda fark ya da avantaj var mý? Mesela finansbankla finansinvest arasýnda tefas fonu alýmý konusunda vatandaþýn lehine olan bir þey var mý?
bankalar fon alanlarýn sýrtýndan valör hýrsýzlýðý yapýyor. Ayný hýrsýzlýk çoðu aracý kurumdada mevcut.
örnek vereyim bir gün valörlü EIC var elinizde. boþta paranýz da yok. aniden beklediðiniz hisse düþtü. hemen EIC'i satýyorsunuz. hisse senedini alýyorsunuz. bu özelliði olmayan aracý kurumlarda bile iþlem yapmamak lazým.
Saat 13:30'a kadar verilen emirlerde ve sadece T+1 valörlülerde mi geçerli bu iþleyiþ. Örneðin saat 15'de takip ettiðimiz hisse istediðimiz fiyata düþtü eic satým emri veriyoruz hisse alýyoruz . Tahmini gerçekleþme fiyatý üzerinden ne kadarlýk bir iþlem miktarýna izin veriyor.
geçen gün
Portföydeki EIC i saat 10 da sattým. sattýðým tutarýna hisse aldým.
yine saat 10 da RPD satmýþtým. ertesi günü onun parasýna da hisse aldým.
sanýyorum aracý kurumun takasbank ile tefas baðlantýsý gibi birþey var..
aracý kurum phillip kapital.
ayný þeyi osmanlýda denedim. olmadý. sordum. bizde böyle bir þey yok dedi.
mesela osmanlý fondönüþ parasýný saat 2 ye kadar bekletiyor. burada sabah 11 civarý para hesaba geçiyor. osmanlýda 13,30 a kadar iþlem yapamýyorsun. ve haliyle bizden valör çalýyor
Ben de hisseden ziyade fonlar arasý geçiþteki valörden nefret ediyorum. Mesela atýyorum t+1 iki fon arasýnda geçiþ yaparken valör kaybý olup olmadýðýný anca deneyerek mi görebiliriz? Diyelim ki xtumy endeksi - 5 yaptý ertesi gün bunu düþükten almak için hvk satýp, hemen goh ya da ýdh alýmý girebilir miyiz ki hesaba para dönmeden?
Öyle bir durum ki valörsüz olup da bankanýn kendisine ait olmayan para piyasasý fonunun parasý dahi öðleddn sonra geçiyor bankadayken
Bu konuda düzenleme bekleniyor, fon dönüþüm iþlemi örnek NNF satýp HVZ alacaksýnýz valör yine iþleyecek ama satýþtan gelen nakit otomatik diðer fonu alacak böylece 1 gün kazanç oluyor.
Þuanki sistemde para öðleden sonra geldiði için yeni alýmlar ertesi gününe kayýyor.
Aracý kurumda bu sorun olmuyor zaten bankalar da sorun.
Yurt dýþý borsalar, altýn, gümüþ, petrol, kripto ne var ne yok ciddi düþüþte.
Powell'in faiz açýklamalarýný hiç beðenmedi piyasalar.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) toplam rezervleri 9 Aralýk haftasýnda bir önceki haftaya göre 3 milyar 775 milyon dolar arttý ve 128 milyar 764 milyon dolarla Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çýktý.
https://www.bloomberght.com/tcmb-rez...esinde-2321292
Bu yüzden çalýþtýðýnýz bankanýn para piyasasý para veya kira sertifikasý ile iþlem yapmak mantýklý. Kuveyt Türk'ün KTV fonu var. Onu satýp hemen anýnda nakli çevirebiliyorsun. Bu açýdan avantajlý oluyor. Hemen fon almak için. Tabii düþük gelire de razý olmak lazým bu gibi fonlarda. para piyasasý fonlarý pek bir þey kazandýrmýyor iþin gerçeði.
Günlük ppf'ye en güzel alternatif Nkolay bono
Günlük %26 veriyor.
Anýnda al sat para hesapta,
fonu onlardan al sat yapabildiðiniz gibi fon alýp sattýðýnýz bankaya eft'de ücretsiz ve 10 dakikada gidiyor.
Bu aralar ABD vatandaþlarý da çaresizdir , Bizim yine BÝST var iyi kötü ,adamlarda borsa ,5 yýllýk ,10 yýllýk tahvil faizleri düþüyor
altýný , gümüþü vs .
eee %10 enflasyona karþý paralarýný nasýl koruyacaklar
Ne kadar hümanistim Amerikalýlarý bile düþünüyorum
piyasalarýn powela bu kadar aþýrý tepkisi bence gereksiz ve abartýlý bir hareket oldu. ben hala noel rallisine geri dönüþ bekliyorum açýk söyleyim.
bu olay ayný zamanda parasýnýn erimemesi için tanrý amerikayý korusun veriler iyi gelsin diye yalvaran türk küçük yatýrýmcýsýnýn çokkutuplu dünyaya geçtik palavrasýyla aslýnda kendini kandýrdýðýna da güzel kanýttýr: )
Benim için osmanlýda iki eksik var dediðiniz gibi, önceleri o da saat 11 de dönen parayý hesaba aktarýyordu. tek eksiði zincir emirdi. bununla iki eksik oldu.fakat fonlarýn alýp satmadýklarýmý orada. çünkü harika bir fon sayfasý var. phillipte fon alýp satmak için çok týk yapýyorsun. osmanlýnýn fon kýsa yollarý çok iyi.