Tüm hissedarlar yok.
İki büyük kardeşin bir kolu diyelim o zaman
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tüm hissedarlar yok.
İki büyük kardeşin bir kolu diyelim o zaman
Cam şirketlerinin birleşmesinde sinerji ve büyük ölçüde vargi avantajı olacak denmişti. Soda'da KDV nedir bilmiyorum ama birleşince KDV topluluk bünyesi içinde eritiliyor olabilir. Karlı SODA ile zarardaki mağazalar birleşince oradan da avantaj gelmiştir.
Bir iki madencilik şirketi daha var onlar birleşmedi, nihai kullanıcısı topluluk dışı olduğu için KDV avantajı pek yok.
Dünya çapında bir şirket olması amacı ile Maliye ve Rekabet Kurumu takoz olmamıştır muhtemeen.
Ariston üstad sen bilirsin
Bu adamların yatarı var mı
Yoksa yeni yol çizip burda oynayın mı derler...
Gedik sorumlusunun kariyerini bitirdiler bugün
Eyt bekliyor
Ben genede haklıdan değil zayıftan yanayım. Herifiler sistemin açığını bulmuş iş yapmış borsaya hareket getirmiş, şimdi sen nasıl bu açıktan yararlanırsın diye çullanmaları mantıksız, Herifler yıllardır bu iş yapıyorlarmış.
Gerçekten bilmiyorum ne olacağını. Pislikleri temizledik borsa temizlendi gelin de diyebilirler, borsa iblislerin cirit attığı yer algısı da oluşup hepden sönebilir de.
Her tarafı memnun edecek düzenlemeler olsa millet faiz ile filan uğraşmaz ama o seviyede düzenleme kimsenin işine gelmez.
Acilen toplanıyorlar, iki büyük banka batıyor mu?
İki büyük bankanın iflas edip etmeyeceği bir tarafa Amerikan Merkez Bankası (Fed) sürpriz bir şekilde 3 Ekim Pazartesi günü acilen toplanacak. İngiltere’de 4 trilyon dolarlık emeklilik fonu varlıklarının millî gelir (Gayri safi yurt içi hasıla/GSYİH) içindeki payı yüzde 120. Sistem çökerse İngiltere çöker.
TURHAN BOZKURT 02 Ekim 2022 HABER ANALİZ
Yüksek enflasyon, resesyon, enerji krizine bağlı üretim krizi ve Rusya-Ukrayna Savaşı… Kriz namına ne ararsan var. Dokuz ayın çarşambası bir arada. Bir tarafı toparlayalım derken, diğer taraf çöküyor…
Geçen hafta İngiltere’de emeklilik fonları batıyordu. Son anda İngiltere Merkez Bankası (BoE), “Ekimden itibaren aylık 5 milyar sterlin tutarında tahvil alacağım.” diyerek, can simidi attı. O an az kalsın batıyorduk.
2008 yılında 650 milyar dolarlık varlığı ile okyanusun serin sularına gömülen yatırım bankası Lehman Brothers Inc. gibi yeni banka iflasları peş peşe gelebilirdi. İlk sırada Credit Suisse var.
DÜNYANIN AŞIRI DEĞERLİ DOLAR GİBİ BİR MESELESİ VAR
Tüketici enflasyonunun (TÜFE) 1981 yılından bu yana en yüksek seviyeye tırmanarak, yüzde 13’e fırladığı bir dönemde hem faizi artırmak hem de piyasaya yeniden para dağıtmak bu kriz içinde kriz dönemine has bir garabet olarak kayıtlara geçti.
Merkez bankalarına rağmen işler tamamen kontrolden çıkabilir.
İngiliz Sterlini ve Birleşik Krallık devlet tahvilleri aynı anda düşüyor. Sterlin/dolar paritesi 1,04’e kadar geriledi ki krizin devam etmesi hâlinde paritenin 1’in bile altına inebileceği belirtiliyor.
Dolar hariç ne varsa şelaleden aşağı düşmüş gibi… Doların euro, sterlin ve yen gibi para birimlerine mukabil değerine gösteren Dolar Endeksi (DXY) 114 seviyesine kadar çıktı.
DXY tarihinde rekor 1985’te gelen 180 seviyesi. O günlerde Plaza Anlaşması ile aşır kıymetli dolara müdahale kararı alınmıştı. Bu sefer ne olacak? Kimse cevabı bilmiyor.
İNGİLTERE’DE EMEKLİLİK FONLARI BATIYOR
Yatırımcılar Birleşik Krallık’ın (İngiltere) dış açık pozisyonlarını bugünkü reel getiri ve döviz seviyelerinde finanse etmekten mutlu olmayacağına dair çok net sinyaller veriyor.
Ucuz sterlin veya çok daha yüksek reel getiri talep edecekler.
Enflasyonu düşürmek için politika faizin yüzde 0,25’ten yüzde 2,25’e çıkarması şirketlerin ve şahısların finansman maliyetini katladı. 2017 yılına kadar piyasanın yaklaşık yüzde 70’i 5 yıldan az sabit ipotekleri tercih etmişti.
2023’te yeniden finanse edilmesi gereken 1,5-2 milyon ipotek (mortgage) var. İpotekler ortalama yüzde 2 oranında bağlanmıştı. Yeniden finansman maliyeti yüzde 6’yı geçti.
Başka bir ifade ile bugün 1.500-2 bin sterlin mortgage kredisi taksiti ödeyen 4 bin 500-6 bin sterlin gibi yüksek bir ödeme mükellefiyeti ile karşı karşıya gelecek.
İngiltere Merkez Bankası artan maliyetlerin yol açtığı sosyal tahribatı telafi etmek maksadı ile son kredi mercii olarak geçen hafta müdahale etmek zorunda kaldı?
Küresel emeklilik fonu endüstrisinin büyüklüğü 35-40 trilyon dolar. Sadece büyüklüğü sebebiyle değil, aynı zamanda sosyal tesiri sebebiyle çok büyük ve sistematik olarak önemli bir endüstridir.
İngiltere’de 4 trilyon dolarlık emeklilik fonu varlıklarının millî gelir (Gayri safi yurt içi hasıla/GSYİH) içindeki payı yüzde 120. Sistem çökerse İngiltere çöker.
İKİ BÜYÜK BANKA İÇİN İFLAS İDDİASI
Emeklilik fonları için atılan ilk adım sonuç vermiş gibi görünse de İsviçre’nin finans devi Credit Suisse Group (CS) hisse fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Borsası’nda mum gibi eriyor.
Resim
Credit Suisse’in 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS) 250 puana çıkarak, 2008 Krizi’ndeki seviyeyi geride bıraktı. CDS, “iflas kaskosu” diye biliniyor.
Wall Street yatırımcıları sene başından yüzde 20 ile yüzde 35 arasında değişen oranlarda değer kaybeden Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 endekslerinin “bir yerde duracağına ve tırmanışa geçeceğine” dair işaret beklese de o işaret gelmiyor.
“Dibin de dibi varmış.” dedirten bir dönem bu. Endekslerin asgari yüzde 10-15 daha gerilemesi bile iyimser senaryo olarak gösteriliyor.
CS Yönetim Kurulu Başkanı Axel’in soy isminin “Lehman” olmasına bile subliminal (örtülü) mesaj olabileceği belirtiliyor. CS’nin piyasa değeri, defter değerinin altına indi. New York Borsası’ndan çekilse bile artık çok geç. Banka ağır bir hasara maruz kaldı bile.
CS DAHA NE KADAR DEĞER KAYBEDECEK?
Credit Suisse’in hisse fiyatındaki çöküş endişe kaynağı. 2021 yılı şubat ayında 14,90 dolar olan hisse fiyatı şu anda 3,90 dolara geriledi.
Borsalarda CS sarsıntısı sürerken, Almanya’nın finans devi Deutschebank’ın da iflas edebileceği iddia edildi.
İki büyük bankanın iflas edip etmeyeceği bir tarafa Amerikan Merkez Bankası (Fed) sürpriz bir şekilde 3 Ekim Pazartesi günü acilen toplanacak.
Fed üyeleri mutat faiz kararı için Başkan Jerome Powell başkanlığında 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde toplanacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
d
10 dakikalık dolar vurgunu
d
Motorine ve benzine büyük zam
d
İş Bankası’ndan promosyon rekoru
“Doların patronu” Fed’in yarın hangi kararı alacağı şimdilik sır. Fed yönetim kurulu kararları Açık Piyasa İşlemleri Komitesi (FOMC) kararları gibi açıklanmıyor.
Kararlar gizli kalsa da 1-2 Kasım’dan önce piyasalara dönük sürpriz adımlar atılabilir. Piyasalardaki son sarsıntıların acil toplantı kararı alınmasında etkili olabileceği belirtiliyor.
“Az kalsın batıyorduk.” diye sevinirken, dünya büyük bir malî krize sürükleniyor. Faizi artırmak kısa sürede sonuç vermezse resesyona (ekonomik durgunluk/kriz) bağlı işsizlik patlaması başka şokları beraberinde getirebilir.
Şelaleden düşmek an meselesi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1066464
Herkes listeden isimlerini kontrol etti mi.
Araya kaynamış olabilirler.
Borsanın simitçileriyiz nede olsa
hadi 1.tavan hesap sormadın..
2.tavana giderken %5'te durdurup, halk ve vakıfa sorman gerekmez mi? mevzuat gereği?
Olağanüstü ne var?
Altın mı buldun? GAz mı çıkardın?
SPK yöneticilerinin suçları manipülatörlerden kat be kat..
Ha arkasında yine malum tipler varsa.. yapacak bir şey yok..Soyguna devam..
vadeli de bir söz vardır.. giden geri gelmez..
2.5 milyar TL ödenemeyen.. ödenenler ne kadar ?
Buzdağının görünen kısmı ne kadardır?
buzdağının görünen yüzü ile ilgili görsel sonucu
Hemen merakınızı giderelim: gerçekten de "buzdağının görünen yüzü" deyimi doğru ve isabetlidir. Genellikle, ortalamada, buzdağlarının sadece 10'da 1'i su yüzeyinde kalır.19 Şub 2015
aklada yatkın ha bak bu bilimadamlarından korkulur.:)
UYARI:yukarıdaki metin alıntılanmışdır.tamamen kutuplardaki gerçek buzdağları ile ilgilidir !!
hahhaaha, bu çok iyiymiş, credit suisse yk başkanının ismi axel lehman- credit suisse batmasını 2008 lehman batmasına benzetiyorlar
pekii newyork borsasında credit suisse tahtasındaki piyasa yapıcı spekülatörün isminin michael whitewater olması nasıl bir subliminal mesajdır ? herif 14.90 dan beri basıyor, tahta 3.xx fiyatlara geldi
abi ben demlikle kaçak çayla demleniyorum.15x3 kupa çay minumum.
malum whitewater bende 22 sene önce off daha bugün sohbeti geçti bir dost muhabbetinde:) !
ama bide bakmışın gastede manşet : whitewater karaköy
subliminal mesaj verdim sana bana ona
white kontrası kara.bizim bu işlerle işimiz olmaz aga.
not:süpersin
Yedili abi
Senin adamlar hesap görmeye geldi..takılar gitti.
Çatlak yerli film
en düşük kira 4 bin tl
çocuk montları ( markalı olan ) bin iki bin tl arası
bakıyorum
hala 4 tl altında hisse senedi var
şaka gibi.
avod selva fade gibi gıda hisseleri var
1 seneye kalmaz
tabelayı koyarım
skbnk işfin gibi.
:drunk::drunk:
shorttan kaybeden dava açsın, longdan kaybedenin başı kel mi, onlar da dava açsın.. en temizi bütün işlemler iptal edilsin, herkese parası geri verilsin ekim vadelide..
aşağıdaki grafik takasbank tarafından açıklanan kar-zarar raporu var, yani viop hesapları arasında o gün el değiştiren para miktarı, diyelim piyasa yükseldi shortçular 100 lira zarar etti- aynı miktar longçuya kar yazdı.. vadeli işlemler sıfır- toplamlı bir oyundur, sen 5 lira zarar ettiysen, ben 5 lira kar etmişimdir..
https://i.hizliresim.com/mdz46ew.png
günlük kar/zarar raporu kazananlar-kaybedenler arasında yazılan kar-zarar raporu.. temmuz boyu günlük 540 milyon TL bi rakam dönüyor kazananlar/kaybedenler arasında.. ağustos ilk yarı 660 milyon, ağustos 2.yarı günlük 1 milyar ortalamaya yükseliyor.. eylülden itibaren şirazeden çıkıyor, eylül ilk iki hafta 2 milyar TL üstüne geçiyor, akbank tekaüt sandığının 8 milyon lot mal boşattığı 13.eylül günü bütün zamanlar rekoru kırılıyor 4.2 milyar.. sonraki 6-7 gün daha 2+ milyar TL el değiştiriyor.. geçen hafta son hafta günlük ortalama 700 milyona düşüyor, normalleşiyor
kırmızıyla gösterilen teminat tamamlama çağrısı, günlük margin-call temmuzda 140 milyon TL, eylül 2-23 arası 3 haftada ise 850 milyon günlük ortalama teminat tamamlama çağrısı bildirilmiş oyunculara, en yüksek 3 günde 1.5 milyar TL ile rekorlar gelmiş.. 30.eylül günü bütün fiziki teslimat işinin realize olmasıyla günlük margin call 18 milyon TL ibaret
akbank sandık satışına kadar zarar edenler shortçular, o günden itibaren longçular zarar yazıyor
#ErolSabancıTutuklansın
Filmi izle..
öpülen bedenin davası olmaz diye yumuşatalım...
öpülen öpüldü...
önümüze bakıcaz...
ülkede tuz bile kokmuş...
10 tavana hesap sormayan sistem bunamı soracak...
zaten kendileri işin içinde...
otoyollarda eds sistemi olur onu büyük el kapattı...
kim kimi öperse formasyonu oluştu...
https://i.hizliresim.com/qk0bfjd.JPG
Kıbrıs ta yaşanan Kıbrıs ta kalır. :evil::drunk:
YTD
eywallah dostum.. mehmet akdere- michael whitewater, isim değil sistem
tahta manipüle etmekle iştigal eden şişman bi arkadaş vardı eskilerden, şöyle anlatmıştı
spk çağrıyor bunu, sorguya çekiyor- şu hisseden niye aldın bu kadar çok ?
el-cevap, -para kazanmak için ..
peki şu hisseden niye aldın ?
el-cevap, -o tahtayı mecnur yapıyordu, mecnurun bana borcu vardı ödemiyordu, ben de onun tahtasından 20 bin lot aldım, alacağıma mahsup etmek için
Tarihin en büyük soygunu oldu.
Aracı kurumlar kote altına girdi eğer marginler temin edilemezse ki edemeyecekler, b.tarlar.
bu ahmak batılılar, rusyayı çökertelim diye girdiler işe, savaşa zorladılar rusu ve hemen bütün rezervlerine el koydular, rubleye dair rusa dair ne varsa satalım yıkalım geçelim dediler, rubble esprisi yaptırdılar hatta gerzek bunağa, 80- 140 yaktılar tabelada falan derken, doğalgaz almak isteyen bana ruble getirsin" deklaresiyle bütün masa dağıldı, operasyon yerle yeksan oldu, ruble 2014-2022 ortalamasının bile altına savruldu, anca 55-60 denge bulabildi.. bu ruslar ne yaptıysa biz de onu mu yapsak ?
bu arada, çin kamu bankalarına emir vermiş yarın sabah için- elinizde dolar namına ne varsa boşaltın, gün yuanı savunma günüdür.. massive usd satışı bekleniyor çinlilerden, bankacılık sistemi içindeki çin bankalarının dolar aktifleri ayrı, çin hazinesinin dolar rezervleri ayrı
dolar rezervi olarak en fazla abd devlet tahvili- tutan yabancı ülkeler ilki japonya, ikincisi çin, ikiside 1+ trilyon dolar ust sahibi.. japon kendi derdinde kısa sürede yüzde 30 hit yedi yen, yeni savunmak için dolar satmaya başladı çoktan ama tutamıyor yeni dolara karşı.. o da ust satıyor, çin de basarsa ust tahtası dağılır, 10-yıllık 30-yıllık 2-yıllık falan hepsinin faizi yüzde 5-6 oluyor, sonra 7-8 oldu diyelim, yani tahvil fiyatları düştü dolar bazında
abidin sen bilir misin, one-sided flow order nedir ?? alıcı kalmayınca fiyat mefhumu kalmaz, maazallah limit-down olur, taban olur.. devre kestikten sonra piyasa yapıcı unsurların devreye girmesi gerekir, piyasanın boşunu blok olarak alması gerekir, başka türlü fiyat oluşmaz, ve fiyatın oluşması piyasanın birincil gerek-şartıdır ? o boşu almazsan fiyat oluşmaz, taban-taban gelir aşşaa
lender of the last resort kimliğiyle fed devreye girmelidir, ama oldu mu yaaa ? tam da 50 bp yetmez 75 bp, bi daha 75, yoksa 100 mü bu sefer yine 75, herif ne biçim mücadele ediyor enflasyonla öyle, yetmez daha da artıracak- ulan, yenicem seni enflasyon diye heykiriyor adeta.. tam da böyle QT yaparken, böyle bi tezahürat estirilirken, 180 derece dönüş yapıp fed nasıl olacak da girecek ust tahtasına .. yani top şu anda fedin sahasına bırakıldı, hareket ondan bekleniyor an itibariyle
Fransa da çocuklardan cin çıkartma gibi bronş tedavisi.
Bizde yapsalar bu doktoru.....(çekim sanki geçmiş yıllardan kalma)
https://twitter.com/dunyadantip/stat...98005880274944
https://www.youtube.com/watch?v=H25po8jXitU
azcıkda youtubeden kazanalım :)
Zelensky, Amacının Ukrayna'yı 'Büyük İsrail'e Dönüştürmek Olduğunu Söyledi "Kendi yüzümüzle 'Büyük İsrail' olacağız. Sinemalarımızda ve süpermarketlerimizde Silahlı Kuvvetler veya Ulusal Muhafızların temsilcileri olursa şaşırmayacağız. ; Bundan eminim" dedi.
https://twitter.com/cynthiamckinney/...60340927602693
Elbette var 1 bildiğimiz ki bu konu hakkında yıllardır yazıyorum. :evil:
Şöyle bir sorum var. Aracı kurumlarda çalışan insanlar yapılan işlemleri tekrarlayabilir mi? Yani benim yatırım danışmanım her aldığım pozisyonu görebiliyor sanırım. Muhakkak çok başarılı ve istikrarlı trader ve yatırımcılar vardır aracı kurumlar bunların başarı rasyolarını da hesaplıyorlardır sanırım. Peki bu rasyoları görebilenler neden alınan pozisyonları kendi adına da tekrarlamasın? Bu sistemin nasıl işlediği hakkında fikri olan var mı? Bunu engelleyen nedir?
Kesin yapıyorlardır.
Benim yatırım danışmanı çok başarılı gidiyorsun demişti.
Geçen ay sordum ISGYO 18-19 larda idi ISFIN de 5-6 arası sanırım.
ISGYO şort açıp ISFIN den long açsam nasıl olur dedim. Bunlar ilerde bir yerde eşitlenecek dedim. Bu yanlış bir seçim olabilir dedi.
Korkuttu YA EŞİTLENMEZSE. :)
Şimdi bir ev daha alıyor olabilirdim.
Enteresanmış. Siz mi sordunuz o mu iletişime geçti? Sık sık sohbet ediyor musunuz? Çok başarılı gidiyorsun derken yani seni takip mi ediyor? O zaman bu meslekte çalışan herkesin yükseldikçe daha iyi yatırımcılarla ilgileneceğini de düşünürsek onların yaptıklarını tekrarlayarak zengin olması gerekir? Ama çalıştığı kurum bunu ister mi? Ya da herkes daha janjanlı finans pozisyonları yerine bu işi yapmak istemez mi?
Pozisyon için yorumu enteresanmış yani sizce sizin kazanmanızı engellemeye mi çalıştı? Tam anlamadım ne demek istediğini.
Ben arasıra telefon açar sorarım.
Önerin var mı? Hisse ne alayım. Şöyle yapsan ne olur?
Bunda arbitraj imkanı var mı diye.
Bazen aylık hisse kazancım ne olmuş vb gibi...
Viopa para aktarmak istiyorum. Cari hesaba para aktarmak istiyorum vb.
Bazen sohbet de ederim. Bazen sistemsel hata olduğunda kızarım.
Ben farklı kurumlardan işlem yaptığimdan bilemeyebilir. Beni yanlış yönlendirmez.
Sadece riskli olur dedi. Arbitraj Skbnk içinde sormuştum. Fırsat var mı vb aylık % şu kazanç vb falan dedim. Çok kasma dedi. Adamlar yedirmez vb şeklinde konuştu. Böyle şeylere gerek yok vv diye konuştu.
Adamları batırdık sonunda...😀
https://i.hizliresim.com/l4jtyy4.JPG
YTD
H İ SS E T M E K :one:
Btc grafiği ise zilyon tane exchange sitesi var.