Bir eşcinsel kaset mi varmış? Bir partinin genel başkan yardımcısı mı neymiş? 60’lara merdiven dayamış evli ve bir kız çocuk babası mıymış?
Printable View
Bir eşcinsel kaset mi varmış? Bir partinin genel başkan yardımcısı mı neymiş? 60’lara merdiven dayamış evli ve bir kız çocuk babası mıymış?
Ortaya bi iddia atıldıysa çıkar kokusu
İ.melih adını hakettiğini kanıtladı sıradakş kim merak konusu
vatandaş elindeki dövizi neden bankaya gidip 19,41 den KKM ye bağlasın ki gider kapalı çarşıda 20,40 dan bozdurur alır TL yi verir bankaya 19,41 den TL den KKM yapar otomatikman %5 kazanır
3 ay sonra seçimler yapılmış olacak makasın kapanabilir belli mi olur hem zaten bozarken makastan yararlanıyor sizin dediğiniz makasın 1 TL den fazla açılması halinde mantıklı olabilir seçimden sonra fon girişi olur kur aşağı gelirse benim tezim daha çok kazandırır çünkü kkm ye %20 üstü faizde cabası
Dünyanın en pahalı ülkesi..
Ne kur düşüşü tezi ? :he:
15de kaçtı o tren.
Nadir ısrar ediyor.Alışı 40 kuruş aşağıda tutarak.
Ha alırsın alırsın .
Millet bir kaç adımla yandaki dövizceye gitmezmi diye düşünüyor.
Anca yolunu şaşıran bir kaç kişi düşebilir.
https://www.altinkaynak.com/canli-kurlar/
https://www.haremaltin.com/
https://www.nadirdoviz.com/
Bayram öncesi ihtiyacı olanlar fizikileri bozdu.
Kasadaki fizikilerde yavaş yavaş azalacak.
Nisan ayıda bitiyor.6-8 milyar dolar civarında gene bir dış ticaret açığı muhtemel gelecektir.
Yakında bankalardan birinin kardeşim elimdeki dövizler her gün fiziki olarak çıkarak eriyor.
Döviz alış makasını yükseltiyorum demesini olasılık olarak yüksek görüyorum.
Bir yere kadar dayanabilirler.
Arkasından diğerleri gelmesi muhtemel.
Togg görmek kısmet oldu.. Resmen fotoğrafçı terörü...
Landrover gibi kasa bekliyordum patates çıktı. :he:
SUSD, diyelim İnterbank+Gişe kurlarından yukarıya doğru marj yaptı fizikiye talep var anladık, eyvallah...
USDTRF (USDTR veya) QNB dolar fonu SUSD rasyosu yukarıya niye saptı, en fazla SUSD kadar olması gerekmiyor mu, veya en pahalı USDTRY neyse hadi onunla fiyatlansın, burada ekstra talebin oluşturduğu ekstra bir durum var bence.
USDTRF / SUSD Rasyosu
https://i.imgyukle.com/2023/04/25/Q9ItTM.png
2025 bütün araç gereçler PELT :plc:
Bakın bu da USDTRF / USDTRY parite Rasyosu
Hadi bunu anladık, USDTRF de yukarıya doğru marj açtı diyeceğiz, peki yukarıdaki ne, SUSD ye göre bile USDTRF marj açmış durumda?
Ben anlamadım bu mevzuyu..
https://i.imgyukle.com/2023/04/25/Q9I7d1.png
2018 öncesi.....
2017 de tam zirvede iken, topiği Agalar burası zirve diye ikaz etmiş ve 7.05 den dolarları satmıştım.
Sonra da 5.70'e düşene kadar beklemiştim, geri almak için...
Topiği de düşerken hep ikaz etmiştim.
Hatta topikle bile ters düşmüştüm.
Dalgalı ve güzel günlerdi, alıp satabiliyorduk, şimdi ne yaparsan yap kapana kısılıyorsun, en iyisi hiç bir şey yapmamak...
Eninde sonunda her şey aslına rücu eder.
Usdtr ,gldtr ve gmstr de alış yaparken borsadan satış yaptığınız bir paranın hesaba geçmesini beklemenize gerek yok.İki gün sonra nakite dönsün de onla dolar alayım derdi yok.Hisseni sat anında dolarını altınını gümüşünü al bu olay mümkün.İki gün sonra gelecek parayı bile iki günlük riske atmadan dolara altına gümüşe dönmek isteyenler olabilir.Bu da talep yaratabilir,bu zamanda arz da pek olmayacağından makas açılır da açılır.Ben gmstr de gldtr de çok daha insafsız makaslar görmüştüm,gümüşe talep olduğunda gmstr piyasanın yüzde 10 üstüne satılabilmişti.Hem de marjlar şimdiki gibi değilken.Usdtr gmstr gldtr borsada işlem görüyor ,genel borsa mantığı aynen onda da geçerli,aşırı fiyatlama her zaman oluyor,alıcı net aktif değeri sallamaz,altın istiyorum gümüş istiyorum dolar istiyorum ver bana der,veren de olmadı mı fiyat uçar gider.Ha bunun düzeltmesi mutlak olur,seçimden iki ay geçsin finansbankın robotu gelir gmstr veya gldtr yi 12 kuruş 20 kuruş her neyse belirlenen marja göre alır satar,normal düzene geçeriz.Şu anda bence onlar da konuyu anlamaya çalışıyor,sadece seyrediyorlar.
Dolar tl piyasası ölü..
Vergi tespiti dışında sıfır kıymeti var.
Aynı 30% faiz gibi.. Sıfır/eksi içsel değeri var.
O usdtr vb fonlarda derinlik diye birşey yok..
Anca 3-5bin dolar tutulur.
Aynen doktor tam onu yazacaktım, 3-5 lotla kademe yapıyorlar...tabi zaman zaman...
Pasife satış yazdığında robot 2-3 kademe aşağıya geliyor.
Evet görünen bi grafik var, ama suni bir köpük var grafiğin üstünde, gerçek alış kademesi çok aşağıda..
Aktiften satayım deyince, 'çıbık' oluşuyor.
Doların eksi içsel değerine gelirsek..
-6 ABD enflasyonu var kafadan...doğru...
Ama -6 her zaman -40 dan iyidir....İnsanlar enflasyondan kaçıyor, dolar, altın, araba, ev, peynir, sucuk...ne alırsanız stoklarsanız stoklayın, TL de kalmaktan iyi...
Şu an en yüksek 32 gün %35 idi TL mevduat, en son enflasyon da %67 idi bakmadım.
Haşırt the blackboard et the sea seid demiş bi büyüğümüz.
vitrinde bir sürü ürün var içerde hiçbir şey yok.
ponzi mağzası..
eksi değeri dolar enflasyonu için demedim ..
tl bacağı takılan her finansal ürünün anlamı yok...
en düşük enflason yuan 2,1% yen 2.9%
dolarize edilmiş fiyatlarla dünyanın en pahalı ülkesi..
isviçre şato restoranı gibi fiyat çekip bangladeş or....suna ödeme yapar gibi para veriliyor..
halkta nerede ibn..lik varsa peşine takılıyor..
normalize edilmezse, 13 aya(max) elit elit takılan dallamaları elit et restoranına malzeme yaparlar.
Kiralara bu yıl da %25 artış sınırlaması olacakmış.
Ülkeye üç kuruş döviz girsin diye, yabancılara vatandaşlık karşılığı konut satışı uygulaması başlat,
Suriye'den 8-10 milyon mülteciyi, Merkel Abla nassı olsa kelle başı Euro verecek diye ülkeye kabul et,
Ev fiyatları fışkırt, kiraları fışkırt...
Sınırsız para bas, TL nin değerini düşür, %100 enflasyon yarat, yandaşa bedava kredi vermek uğruna,
Sonra da ev kiralarında zinhar %25 artış geçilmeye, yoksam hapis cezası veriririm.
Neydi bi kıssa vardı Osmanlıyla ilgili...
Demiş ya son oğlu kalan köylü, asker toplamaya gelen Osmanlı askerine,
Söyleyin Padişaha, bi daha bana güvenerek(benim ev kirasına) faize, enflasyona savaş açmasın.
O hesap...
Ete, süte, peynire, benzine, giyime, sebzeye koysaydın %25 fiyat artış sınırı da görseydik.
Kimin kazandığının sıfır önemi var..
yalova 1. sıra adam hapis cezası alık.. aday yapıldı.
herkesin listeler vıngır vıngır...
kokulu atlet vs kokulu çorap. değişim geliyor..
etli kuru fasulye yemem fakir işi..
fransız stili cassoulet elit işi.
fasulye aynı fasulye..
öylede böylede niyet ettikleri şeyi yedirecekler.
girdaba yakalanmayalım yeter.
Ne yaptığını ne dediğini bilemez durumdalar ,
Elin evi ilen enflasyon düşürmece.
Adam ev kirası ile geçiniyor yaşlı , 7500 emekli maaşı var , 2000 lira kira alan var , kavga olmasın diye yasal oranında artış yapıyor , devletin kuralına uymuş yan dairesi 10000 lira bu 2000 lira alacak vergi de verecek .Bu nasıl bir zihniyet milleti birbirine kırdırıp seyre bakacaklar.Anlayış falan sıfır .
Evet ete , süte köy o oranı inanılmaz bir saçmalama dönemi yaşıyoruz.
AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın dinlediği konuşmasında Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan, dikkat çeken ifadeler kullandı. Arslan, -Kararlarımızı eleştirmek yerine kararlara imza atanları hedef alan, insaf ve izanla bağdaşmayan, son tahlilde kişisel ve kurumsal itibarı zedelemeye yönelik ithamların da hiçbir faydası olmamaktadır- dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
Kararlarımızı eleştirmek yerine kararlara imza atanları hedef alan, insaf ve izanla bağdaşmayan, son tahlilde kişisel ve kurumsal itibarı zedelemeye yönelik ithamların, diyor.
Daha ne desin.
Diyarbekirliyle bir iletişim problemi yaşıyoruz. İnsan İnsana, Yeniden İnsan, Doğan Cücenoğlu okumadıysa zaar.
Öbürü çok kitap okuduğundan bu işleri biliyordu, bir konuyu ne kadar detaylandıracak, ne kadar alt ilişki yumağını deşifre edecek, arada kimsenin kuramadığı bağlantılar nasıl tamamlanarak insanların kafa berraklaştırılacak,
Ve hatta kaç dakika süreyle racon kesilecek, ne zaman bitirilecek,
15 nci dakikadan sonra yaşanan dikkat kaybı, hangi celbedici hikayeyle tekrar kazanılacak,
Hepsini biliyordu.
Bunda iletişim problemi şivesinden kaynaklanmıyor, daldan dala atlıyor. Bir mevzuyu anlatmadan detaylandırmadan altını doldurmadan başka mevzuya geçiyor, arada 28 tane isim zikrediyor onu da anlatacam, bunu da anlatacam, diye diye 8 nci bölüme geldi. Sinirlerine hakim olamıyor, zamanı iyi kullanamıyor. Ben o yüzden takip etmiyorum, asıl mevzuya gelirse ileride bakarız.
Bu arada, niyet ve maksatla ilgili, iyi niyet kötü niyet doğru/yanlışla ilgili, uzun uzun üfürmüştüm....O hesap...bu mevzuları konumlandırmalı...
Kaçenzi..
AKP li Numan Kurtulmuş, canlı yayında -Kaybetmeye hazır mısınız- sorusuna yanıt verdi. Kurtulmuş, -Bu soruyu aslında başkalarına sormanız lazım. Biz demokrasiyi içselleştirerek, demokrasi konusunda kavgaları vere vere bugünlere kadar geldik, milli siyaset geleneğinin bugünkü temsilcileriyiz- dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
Milli siyaset gelenegi, hirsizlik, soygun ve talanmidir ?
Demokrasiyi icsellestirmis bunlar.
Pes..!
Ne diyelim.