CB,son konuşmasıyla HAFİZE hanıma sahip çıkmış görünüyor.
''ASILSIZ dedikodu vs...'' dedi.
Printable View
CB,son konuşmasıyla HAFİZE hanıma sahip çıkmış görünüyor.
''ASILSIZ dedikodu vs...'' dedi.
URAL vs Brent makası daralmış. Haber veya gelişme olabilir.
https://i.hizliresim.com/sfs1atn.jpg
Önceden gazeteciler vs faiz kararını önceden söylüyordu artık o kesildi.
Ankara'da sağır oda varmış, orada karar alınıyormuş.
11 Ocak ta TL grafikte kırılım oldu denen gün de yazmıştım..
1. Doji bar ile kırılım olmaz.
2. Asıl olan dolar grafikte kırılması diye .
12 Ocak ta dolar grafikte kırılım oldu...Uzun yeşil bir bar ile..Olması gerektiği gibi...
Sözün özü ben 8150 den çok 272 doları baz alırım. Orası kırılıp üstünde kalmadıkça bence bir kırılım yok .
Çok fazla dillenen rakamlar genelde çalışmaz..
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Orta Vadeli Program’daki enflasyon hedefi için “Bir miktar iddialı.” dedi. Türk Lirası’nın yurt dışı yatırımcı için cazip hale geldiğini söyleyen Çakar, Avrupa ve ABD’den kaynak girişi beklediğini ifade etti. Çakar, yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi için “39-40 TL olur. Kur bu yıl enflasyondan fazla artmayacak.” derken, 2024’ün son çeyreği içerisinde faiz indirimi sürecine doğru gidilebileceğini dile getirdi. Çakar ayrıca kredi kartı ile harcamalardaki artışa dikkat çekerek, “Kredi kartı harcamalarına ilişkin enflasyon etkisini de yönetmek adına burada bir düzenleme olabileceği kanaatindeyim.” dedi.
Hesap tamamdır...O zaman asgari ücret 450 dolar civarı olur.
İsveç NATO üyeliği onayı da Türkiye'ye para getirebilir ilerleyen günlerde...
Bunun da katalizörlüğü, beklentisi ve haberleri etkili olacaktır olumlu olarak...
Günlük işlem hacminin en az 100-110-120 milyar TL leri geçmesi lazım güçlü piyasa için...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9100 9200 e kadar dizdik shortları..
dünki dipten kapama ilaç gibim geldi.
:drunk:
OYAKC ortaklık yapısı güncellenmiş.
Hollanda'da yerleşik Oyak Tayvan ortaklığı ana ortak olmuş.Halka açık kısım değişmez ama toplam yabancı oranı da etkilenebilir.
https://i.hizliresim.com/g0kqdu2.jpg
Yan tahtalar gündemden bağımsız yardırıyor. YTD
XTUMY-USD
https://i.hizliresim.com/qnpflvc.PNG
Gökten gelen bir KARAR var.:)
25 Ocak Perşembe günü Aslan burcunda dolunay gerçekleşecek.
Dolunaylarda genelde yukarı-aşağı sert hareket oluyor.
Görevden affını isteyecekmiş vs. Ben artık cumhurbaşkanının ona sahip çıkacağına inanıyorum has adamı olur.
9055 2. kısa yazılı
Yarınki ppk'dan herkes 250 baz puan faiz artışına şartlanmış.
Okuduğum bazı analistler Ocak ayı enflasyonunun %8 gibi geleceğini hatta Şubat ayının da son akaryakıt vs zamlardan yine yüksek olacağını söylüyor. 250 baz puan tamam ona okey. Piyasadaki analistin gördüğünü MB illaki görüyordur. Onun daha iyi veri seti var. Ben o yüzden 250 baz puandan fazla bir artış bekliyorum. Neyse görürüz yarın.
şu an gün içi karar aşamasında 5 dakikalıklara göre
Konuşma metinlerini yazan ekip önceden biliyor olabilir. Orada bilgi sızıntısı oluyor mu incelemeleri lazım.
Bir kere "geri alın" dedi, canlıdayız geri alamayız dedi biri. USB vs şifreli olmalı.
Nas Mas diyerek dolar ve euronun 8 TL den 30-33 TL lere gelmesini sağladı... Zart zurt Ekonomi Bakanı ve TCMB Başkanı değiştirdi...
Bunlar ülkenin dibine kibrit suyu ekti...
Zaten CB lığı sistemi geldiğinde de dolar ve Euro 4 TL idi...
Sonuçlarını hep beraber gördük, yaşadık...
Faiz ile geçinen orta sınıfı bitirdiler.
Muhafazakar kesim altın dolar emlak tarafında, onlar da servetine servet kattı.
iyide bu nereye kadar..
tamamen kısır döngüye girdik.
ben bugün 10 m daire alsam bunu seneye tutup 9 a vermem .. seneye satacaksam 12 14 fiyat çekerim min.
ee 14 e alanda gelecek sene 12 ye vermeyeceğine göre
enflasyonda kar eden olmaz abi. zarar eden daha çok zarar eder faiz geliri varsa
ama kar eden olmaz. sonuçta artan birtek emlak altın dolar değil. :)
aynı hızda gidiyor hepsi.
feci derecede tehlikeli birşey ve durdurması belki 10 seneler alır.
o da üretim yaparsan belki.
bu gidişle kurtulamazsın..
10 milyona daireyi alan aldı bikere...
faizi indireyim kaldıraym deme lüksün var.. ama enflasyonda trene bindi mi. indisi yok.
ha şu olur..
balon şişer şişer en sonunda feci şekilde patlar.
neremizde patlayacağı kabak gibi ortada.
Bulunduğum semt için baktım...EMLAK ENDEKSİ 4x ile 10x arasında dönüyor(dolar bazlı).Son 16 yıla bakınca görüntü bu.
Şuanda 9x de....
Ne zaman yat. amaçlı ev alırım.Dolar bazlı 5x-6x olduğu zaman...
Bence şuanda emlak 9x de(zirve 10 x kabul edersek)
Yakın zirveyi nisan 2023 te gördük.
Sonuçta 1 ev 1 ev... Fiyatı 1 milyon TL olsa da aynı 10 milyon TL olsa da aynı...
Satınca aynı veya çok benzer bir evi daha ucuza alabilir misiniz ?
O yüzden evimin değeri arttı zenginim demek kendini kandırmak...
Araba için de aynı durum geçerli...
o işin başka yönü
benim demek istediğim devletin enflasyonu düşürme şansı neredeyse sıfır.
faizi indirir kaldırır elinde .. dolara baskı yapar elinde.
ama adamın aldığı 10 m daireye sen bunu 8 e satacaksın demesi mimkin deeel.
sadece emlak için değil.. fabrikadan çıkan buzdolabıda aynı.
otomobilde aynı..
alan aldı bikere .. referans fiyatı var.
Komşum annesinin parasını işletiyordu sanırım 1 milyon doları 300 bin dolara inmiş olabilir.
TL faizde, gelen faizi harcıyorsun ama ana para eriyor farkında olunmuyor.
Cumhurbaşkanının işi çok zor.
Daha geçen gün görünüm pozitife aldılar ama not artışı için kamunun maaşlarda tasarruf etmesi beklendi.
Seçim kaygısı nedeniyle emekli maaş düzenlemesi 37,57--42,60--49,25 şeklinde düzenlendi.
Muhtemelen M.Şimşek odasında yalnız kaldığında neden geldim bu işi aldım başına diyordur.
Kaynak bulması için vergi düzenlemesi yapması gerekiyor. Yapılan her düzenleme enflasyonu daha da yukarı çekiyor.
2001 krizini yaşayıp tecrübe ettik. Bu seferki çok daha değişik bir şekilde gelişiyor.
KKM olayı var. Döviz ne olacak?
Allah yardımcıları olsun valla.
Gerçi işin sonunda acı ilacı vatandaş içecek te.
Halka arz endeksi ( XHARZ) son 1 ayda %29 yükselmiş.
Çoğunu aşırı satıp milleti dökmüşlerdi.
evet abey A or 1 yazdığın yer 1 LD ise yardırmaya da devam edecek gibi. eline sağlık. yani sonuçta her iki yöne de fifty fifty be abey.bist100 usd de bir bilsek 17 yıldır düzeltiyor muyuz ve daha devam mı edecek yoksa 13 yıl sonra 2020 de düzeltme bitti de yükselişe mi geçtik daha 1 mi tamamlandı v.s. göstergeler derin darbeyi unut diyor ama hissiyatım sakin ol modunda be abey.
Mehmet Şimşek, Erdoğan ı çok iyi tanıyor. Seçim ekonomisi uygulayan Pragmatist tarafını da iyi biliyor. Yani bu maaş zamları onun için sürpriz değil
Sadece baştan değil arkadan vererek , ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikası yapılıyor. Bayramda da 5000 verdi mi koşa koşa oy atmaya gelineceğinin farkında
Seçim sonrası sert sıkılaşma yapacaklardır. Kredi kartı düzelmesi ile de başlarlar. Limit düşürme, taksit kaldırma vs vs
Bu işin 1. numaralı sorumlusu icranın başıdır.
Ekonomi ilminden uzak bir deney yaptık ve sonucu gördük.18 yılda gelinen ekonomik seviye 2 yılda çöp oldu ve 4-5 yılda BELKİ DÜZELİR.
Eğer gerçekten samimi iseler ilk önce KAMUDA TASARRUF olmalı(kağıt-kalemler değil) ve en büyük yanlış slogan ve akıllarla alay edilen: İTİBARDA TASARRUF EDİLMEZ cümlesi bir daha asla-never-zinhar kullanılmamalı.
köylü bile üretmeyip hazır un alacağını çok iyi biliyor artık.
üretse daha pahalı.
o nedenle para bulunsa bile bunları yine lüks makam araçları ile seçimlerde saraylarla vs yeriz bitiririz.
:drunk::drunk:
KZGYO da siper aldım ben de bekliyoruz sıramızı...
Ama başka birinden alıp beklemeyi tercih ederdim... Biraz GYO lar geride kaldı... En azından bu...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kafayı yiyorum...TUİK neden halkından enflasyon sepetinin içeriğini saklar. (1-2 yıl öncesine kadar herşey açıktı)Mahkeme kararına ragmen hala saklıyor...
O zaman kim inanır tüfeye..
Ücretlileri fakir eden ama esnafı zengin eden bir düzen..Çünkü ücretli şeffaf olamayan tüike göre zam alır(%60)..Ama uyanık spor esnaf ,enaga(bence gerçek olan) göre zam yapar ve kazanır.%120 gibi...
2 kişi olsun 3 yıl boyunca 100 liralarına %60 ve %120 zam yapın...
1 sinin kazancı 400 tl olur..ama diğeri 1.060 tl si olur...
Başta eşitken 3 yılda diğeri DAHA 2.5 kat zengin olur
TUİK ürünler için de aslında bir endeks kullanıyor. Orada atıyorum beyaz peynir 100 TL deyince millet isyan eder, nerede o peynir söyle biz de alalım der.
Hisselerde de biri ben 15 den aldım diyor, grafiğe bakan o rakamı hiç bir zaman görmemiş diyebiliyor.
Arada sıfırdan tekrar endeks üretirler ise tekrar açıklarlar belki.
Bofa huyundan vaz geçimiyor gibi bugün de satıcı demişler.
E-Devlet'de ürünlerin market fiyatları canlı açıklanacaktı hala gelişme olmadı.
Oradan bir de API verirler ise çeşitli siteler daha anlaşılır gösterebilir.
Dün akşam BIM, ŞOK, Migros, Carrefour, Tarım Kredi ayrı ayrı alış veriş yaptım.
Migros'da mandalin ucuzdu, bir çift de alıyordu. Kadın daha yeni aldık dedi, adam da ucuzken alalım dedi.
904450 deki direnci gördüm ama geçer diye vermedim... 903100 den flat
903700 den hacim geçti... sanırım ayılar orayı betonladı
Aşağıda 897xxx ler duruyor daha
903700 e şort yazdım tekrar
tekelleşme mafyatik düzeni bozmadan .
istediğiiiiin kadar faiz indir kaldır :he:
dün çağırdığın servis elamanı veya usta 500 tl almışsa servis ücreti seneye 400 demesi için canını alman lazım :kahkah::kahkah:
tadilatçı tesisatçısına kadar geldi bu iş.
çok iyi bildiğim şeyler bnlar abka. hepsi birbirini tanır. şu fiyatın altına iş gelirse yapılmaz. yapma kuralı işler.
rajona ters.
boşa demiyorum burada çöken ahlak birdaha geri gelmezzzzzz....