çok bunalttı... 1037850 de idim... 1038550 ye çektim, bastı :vk:
Printable View
Pat diye ğiricekmiyiz,açılıştKi açıklama oy için değildi bence, çok acaip durumlar var. İran 200 civarı füze atıyor, ne hikmetse oda ğidip mazlumun kafasına düşüyor.
XU100 tarafında, minik de olsa hâlâ desteğe kadar bir marj var.
XU030 yakın vade bu bakış açısı ile kritik bir yerde:
https://i.ibb.co/QYj18nz/vs.png
Tıpkı dünkü gibi bir hava var.
XU500 endeksine bakınca da aşağıdaki topiğin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz :wave:
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=59357
https://i.ibb.co/0rm6xqp/xu500.png
4 saatlikte aşırı satış var o yüzden yukarı yönlü bir tepki beklerim. Ama her zamanki gibi viop tarafı bunun tersini söylüyor. Ben grafiğe bakarım. 15 dk'lıkta bist100 9086 üzerinde tutunursa yukarı yönlü poz açarım. Yeni dip yaparsa da aşağı pozisyon açarım.
Ben pala olsam ne yöne gideceksem önce tersine sert bir hareket yaparım ki her zaman öyle yapıyor zaten.
bear abi saat 1 gibi uyandım :he:
benim robut boyuna jeton yükle deyor ... :evil:
son 2 gündür hissede kar ettiren hissen oldumu ? net kar'a geçiren yani..:drunk:
benkini son 4 gündür deniyorum son 4 günde endeks felaket düştü ama 10 hisseden yarısından fazlası net karda şuan.
eccük iteleseler hepsi net kara geçicek...
1 tane bürüt var.. onu saymıyorum ... ona sistem bağlı değil.
son 4 günde hisse alıp bekleseymişim.. portföyün içinden geçiceklermiş :he:
İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret davasına ilişkin istinaf incelemesinin duruşmalı yapılmasını istedi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza aldığı davayla ilgili Bölge Adliye Mahkemesindeki istinaf incelemesinin, duruşmalı yapılmasını talep etti.
İmamoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesine sunduğu dilekçede, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.
Mahkemenin verdiği kararın aşırı, ölçüsüz ve daha ilk bakışta "adaletin açıkça reddi" anlamına geldiğini iddia eden İmamoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi'nde istinaf incelemesinin de duruşmalı yapılmasını talep etti.
Dilekçede, mahkeme huzurunda doğrudan savunma yapmanın hukuka olduğu kadar hukukun kaynağı olan milli iradeye de saygının bir gereği olduğunu savunan İmamoğlu, "Seçilmiş bir yöneticinin, görevini yapmaktan ve siyasi faaliyette bulunmaktan yasaklanmasının evrensel hukuk ölçüleri ve kamu vicdanı karşısında meşru olabilmesinin temel şartlarından birinin söz konusu yöneticiye kendini bizzat savunma hakkı tanıması olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.
Siyasi faaliyetlerden yasaklanma kararlarının vatandaşın seçimlerde ortaya koyduğu ve bundan sonra koyacağı iradeyi yok sayma, etkileme ve yönlendirme niteliğine sahip olduğunu savunan İmamoğlu, bu tür kararların sonuçlarının ceza verilmek istenen kişiyle sınırlı kalmayacağını dile getirdi.
İmamoğlu, dilekçesinde ayrıca şunları kaydetti:
"Ben bir suç işlemedim. Bu nedenle beraat etmem gereken bu davada, eğer bir cezaya hükmedilecekse, bu cezanın yüzüme tefhim edilmesinin hakkım olduğuna inancım tamdır. Türk milleti adına karar veren sayın mahkemenizin bu hususu dikkate alması gerekliliğini, durumu değerlendirebilmeniz için yüz yüze gelebileceğimiz bir duruşmada bu durumu bizzat ortaya koyma isteğimi takdirlerinize arz ediyorum."
- Ne olmuştu
Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.
Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nin "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına hükmetmişti.
TCK'nın 53/1 maddesinde, kişinin kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak; "sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten" yoksun bırakılacağı kaydediliyor.
Bu maddede ayrıca, kişinin "seçme ve seçilme ehliyetinden, velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten" yoksun bırakılacağı hükme bağlanıyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Kısa vade 9140 - 9150 ye doğru bir hareket gelebilir.
abi back test mümkün değil.. çünkü piyasadan almıyor..fiyat olarak.
alırsa küllüm zarar eder aslında. çünkü fiyatı 10-30 tl arasındaki hisselerde her kademe önemli.
bar kapanışından baktığında sistem güzel kar ediyor ama bar kapanışından bile hisse aldırsam ne kadarı geleceği belli değil ?
yani ne yaparsam yapayım % 30 falan gitmiyor.
işin tuhaf tarafı bar kapanışından yani pasife emir yazdığımda durum bu iken.. bar kapanışından alım için 2 kademe alta amir yaz dediğimde durum yine aynı .. % 30 falan :)
satarkende iki kademe üste verdiğimi düşün. pasiften değil.
back test bu nedenle öngörülebilir değil.
abi tonla şey denedim inan bu iş kademede bitiyor. yeterki hisse açılıştan itibaren akşama kadar düşmesin.
düşersede sorun değil ama bukez jeton bitiyor :he:
10 hisseye bağladımı biri diğerini amorti edebiliyor falan tonla faktör var.. biri akşama kadar düşerken diğeri akşama kadar yükselebiliyor neyi öngerebileceksinki.
ben çok yüklenmiyorum üstüne birde. yani geç kalkmalar vs olmasına rağmen durum bana göre çok iyi.
benimkide jeton istiyordu,
viop tarafından hem dün hem bugün teminat çekip verdim önüne alıp satıyor.
2 gündür kar eden oldumu dersen mutlaka vardır.
hem manuel yaptıklarımdan hem robottan.
düşerken al-sat yapıp ayarlıyorda kendini. yukarı gitmeye başladığında bizim robot bişey almayacak alamayınca da satamayacak. dinlenme moduna geçeçek.
esas kar bende zaten düşükten aldırıp sonra yavaş sattırınca oluyor.
mesela bugün 6. kademe dahil büyük poza girmesi gerekenlerle başlattım
onlar aldı sattı boşa para çıkınca 5. kademe sonra 4. kademeye kadar olanlardan al dedim.
oooo adamlar haklıymış uçuşa geçtik harbidenn
repaint yok... abi matrikste repaint sistemi.. indikaötürü ne olursa olsun. hiç fark etmez.
repaint yapmazzzzz..
kaç kere dedim bunu.. laptopu öldüreceniz :he:
çünkü matrikste normal grafikte sistem repaint yapıyorsa... robota bağlayınca canlı bar olayı bitiyor matrikste.
yani dataları anlık güncellemiyor abi.. 5 taleden almı vermiş.. bar kapanmışmı veya kapanmamışmı. oradan al dediyse sinyal orada kalır değişmez.
sonradan robottan çek sistemi barları yenile ozaman repaint yapar. ama robotta iken matriks grafik dataların geçmişini güncellemiyor bu nedenle repaint yaptıramazsın.. sistem repaintse bile yaprtıramazsın.
NOKTAAAAA... :he:
10,457 Şort...............................açtık.......... .....
kısavade bana kalırsa sistemlerle hiç alakası yok bu işin. kademelerde bitiyor iş.
sığ hisselerde mutlaka oluyor bişeyler.. birileri mutlaka satmak istiyorsa kademelere catır catır veriyor.
Ben long açtım
bizim endeks temmuz ayından itibaren AYI piyasasına girmistir eger bu son 2 günde dusus olacaksa 8600 ler gelebilir dönmek istiyorsada sıkıca 9400 ler ustu gelmeli
Kuş sitesine göre hareket etmeyin yeni girenler çoğu aktif aracı kurumlarla çalışıyor .
Kendinizi donatın teknik ve oyun okuma anlamında özellikle yayılıyor bazı dedikodular.
2 gün %7 ye yakın düşmüş bir borsada teknik anlamda ortalamalar yukarda kalmışsa , bolinger dışına çıkmış bar varsa bu yukarı hareketlerin olması normal yani bu bilmek için kuş sitesinde şu olacak denmesine gerek yok düzenek çoğu zaman böyledir.
kuş sitesinde çoğu teknikçi 10000 altını beklemiyordu 13000-14000-15000 havada uçuşuyordu :)
Millette poza girecek mecal kalmadı, o yüzden longum.
sistemin kesinle repaint yapmadığını bildiğin bir sistem düşün.
al geldi yazdın pasife...
alamadı..
sat geldi. yazdı pasife satamadı..
haaaa sığ hissede ... piyasadan aldırıyorsan ..
sisteme birde portföye bak... :he:
sistem % 50 karda ise.. portföy % 50 zarardadır.. denemesi bedeva. :))
örnk. msgyo,oyayo,luksk
alış satış kademelerine bakarmısın abi. ?
Katılıyorum. Doğrudur.
Ben mesela geçmişte,
Tüm MTF destek, dirençlerini gözeten(Yıllık, 6 Aylık, 3 Aylık, Aylık, Haftalık, Günlük, 240 Dk, 60dk...)
sistemler kurgulamaya çalıştım.
Bunu üst yapıda yön belirleyen sistem olarak kullanıp, alt periyodlarda strateji kurgulamaya çalıştım.
Lakin senin de dediğin ve sanırım sayın Bear_Bull' un da kullandığı sistemler gibi, kendi işine bakan,
major destek-dirençlerden bana ne ? Ben işime bakarım, işimi de kârlı yaparım diyen sistemler çok daha efektif.
Allahcım robotunuza zeval vermesin, bol kazançlar :ok:
Borsada işlem yaptığı rivayet edilen KY' nin büyük çoğunluğu(en azından yarısı) bu "hüstad" denilen hesapların peşinde.
Pandemi öncesi 2 milyon TL yi(Ki o zamana göre çok iyi paraydı) şakkk! diye hüstadın işaret ettiği günlük işlem hacmi 3-5 milyon olan hisseye basan adam biliyorum.
şimdi özelden kuş sitesinde şu teknikçi bunu dedi öteki bunu dedi diye sorular geliyor giriyorum sayfalarına 27 senedir fazla bu piyasadayım bir kulağım arkası kaldı ha burada sadece teknik ve temel seneryo üzerine yorumlayan biriyim ama bu işin dünyasında farklı kişiler görmüş geçirmiş zamanlarım oldu oluyor teknikçi dediklerinin ne olduğunu az çok anlarım bazen safa yatarız bu güzeldir :) ben sadece acelen etmeden stoploslu hareket edin diyorum yeni kardeşlere normal zamanda yapılan tepki hareketi her zaman devamlılık önemli
Robot ile işlem yapanlara bir tavsiye veremem.
Ama manuel hızlı işlem yapmak isteyenler için...
https://www.youtube.com/watch?v=i8SI82p3FEg :vk:
hayırlı işler..
1-2 aydır beklediğim hareket başladı gibi..
210-220 beklentim gerçekleşecek mi onu takip edeceğim...
bunun gibi hisse tonla..
şimdilik kapıya çarpı atmaladılar..
zaten yüksek lot girmemek lazım.. çaktırmadan aralara serpiştiriyoruz
ona rağmen jeton bitiyor.. daha çok jeton olsa gideri var yagni. :oleyo:
15 kademe fark var neredeyse..
günlük 70 işlemde düşün artık..hepsi gerçekleşse 10 güne maliyet sıfır olur heral :he: