Sağlık önemli gün geçtik'çe yaşlanıyoruz.Dikkat etmek lazım sayın T/A biran önce iyileşmen dileğiyle geçmiş olsun.
Printable View
Sağlık önemli gün geçtik'çe yaşlanıyoruz.Dikkat etmek lazım sayın T/A biran önce iyileşmen dileğiyle geçmiş olsun.
https://www.tradingview.com/x/OmR4CztJ/
Haftalık endex mavi ortalama altın'da kapanış yapmadığı sürece olumlu olur diye düşünüyorum.
Tüm dostların mübârek Kurban Bayramı 'nı en içten dileklerimle kutlarım.
Barış, dostluk, sağlık ve mutluluk içerisinde sevdiklerinizle birlikte bayram tadında bir bayram geçirmenizi dilerim.
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese hayırlı bayramlar...
Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sevgili üstadım, sayın bilgem, kıymetli abilerim
Mübarek kurban bayramınızı tebrik eder. Sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.
Bayramınız kutlu olsun.
Herkese sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim.
Tüm dostlara selamlar sevgiler saygılar sunarım,
Sevgili üstadım sizi çok yorduk biliyorum. Her ne söyleseniz de hakkınız, sizden bir ricam olacaktı. Malum araya kurban bayramı tatili girince ortalık biraz karıştı. Acaba bu haftasonu sitemize el atıp verileri güncelleme imkanınız olur mu ?
Hafta sonu münasebetiyle az sonra tüm verileri güncelemeye başlayacağım...
Bir eksiklik ve hata varsa lütfen bildirin...
Az önce üzüntü ile Yaşar ERDİNÇ Hoca 'nın vefat haberini öğrenmiş bulunuyorum... :(
Borsa ile ilgilenen herkesin hayatının bir dönemimde mutlaka yollarının kesiştiği bir şahsiyetti...
Allah rahmet diliyorum. Yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum...
Ruhu şâd, mekanı cennet olsun....
Açık konuşmak gerekirse, endeks kızarmaya başlayınca aybaşında nakite döndüm. :evil:
Bilgisayarın power tuşuna dokunmadım bile :evil:
Değerli bir insandı Yaşar ERDİNÇ Hoca Rabbim mekanını cennet eylesin.
Bu arada başlık takipçisi abilerim, arkadaşlarım tatil modundan henüz çıkamamış galiba pek gelen giden yok. Yoksa herkes çalı ardı modunda mı ? Yahu ses verin. İlla yoklama mı yapalım. :notr:
Desene sen paçayı kurtarmışsın...
Bizimkisi öyle kolay kurtulacak gibi değil. Malum satsan alan yok, alsam satan yok...!!!
XU100 grafiğine bakınca tam zamanında çıktığın görülüyor...
https://asx27.000webhostapp.com/graf...9_BM_Lin_1.png
Üstadım aramızda kalsın cuma günü biraz izleyiverdim sonra takasa bakıverdim senin hisse, eğer kendinden kendine yani iki farklı aracı kurumdan değilse son bir iki haftada alıcılı gibi, fakat yeteri kadar toplanamamış gibi bir hali var. Sanki biraz daha aşağı çekip arap atı gibi yukarı gidecek hali vardı. VAKIFBANK ın takasındaki mal bir günde olmuş (100.000 lot) . Farklı aracı kurumlarda girmiş işe. Bu arada yabancı azıcık mal çıkmış. E hadi hayırlısı diyeyim
O dediğin zaman diliminde benim sattıklarımı almışlardır onlar...
Oğlanın evi için biraz nakite ihtiyaç oldu, aynı zamanda elimde fazladan duran 50.000 Lotu 'da çıkıp başka hisselere kaydırdım...
Sonuçta ben 50.000 Lot MRDIN satmış oldum. Birileri mal bulduğuna bayağı sevinmiş gibi...
Ben o kadar sattım ama hisse fazla düşmedi. Fakat uyanıklar ben satarken gün içi hemen düşürüyorlardı...
Ben de satışı kesiyordum. Ertesi gün devam ediyordum...
Şimdi yeniden düşerse alım için sattığım 50.000 'i geri almak için bekliyorum...
Bakalım verecekler mi? Daha doğrusu alabilecek miyim?
https://www.tradingview.com/x/vVy11o8B/
Öncelik'le tüm arkadaşlar'a selamlar.Yaşar hoca'ya üzüldüm Allah rahmet eylesin.
Sayın T/A senin mardin'de resim bu şekil'de.Macd uyumsuzluk var düşüşü onaylamamış.
Yaklaşık 10 yıldır bu kanal'da hareket ediyor.Kanal alt bant yaklaşık 2.50.Yukarıda yaklaşık 3.15 civarları gözüküyor.
Senin grafik Bölümne ve Temettüleri dikkate almıyor. O nedenle net bir görüntü yakalamışsın...
Bizlerde ise aşağıdaki gibi yataya sarmış bir görüntü mevcut...
Ben de senin grafik gibi bakmayı düşünüyordum ki senin grafik imdada yetişti. Benim uğraşmama gerek kalmadı. Teşekkür ederim... :)
https://asx27.000webhostapp.com/graf...9_BM_Lin_1.png
Bazan kararsız kalıyorum?! ...:notr:
"Hangi tip grafikler daha sağlıklı sonuçlar veriyor" diye...
Bölünme/Temettü etkisinden arındırılmış grafik verisini bulmak TradingView dışında biraz zor. Onu da kendi platformunda kullanabiliyoruz. Kendi çalışmalarımız için verileri bulmak çok zor. Bir ara Yahoo 'dan almıştım...
Aslında işe yarayacağına kesin emin olabilsem sağlığım elverdiğince ara ara uğraşıp, verileri ve grafiği CandleStick platformundan paylaşmak isterim.
Bu kadar uğraşa değeceğine emin olduğumda çalışmalara yavaştan başlayabilirim...
Siteye ekleyemesem de verileri paylaşmak isterim...
Üstadım yanlış anlama sakın ha. Bu kadar uyuz bir tahta ve tahta yapıcı görmedim. Pazatesi bakayım biraz ekrana diye aldım. uyumuşum ekran başında. Saat 17:00 den sonra biraz aksiyon oldu.
Adamı kanser eder ya. Hala elimde azıcık var :) torunlarıma kalır diye düşünüyorum. Sende de ne sabır varmış :ok:
Dandanakan abi haftalık grafik için teşekkürler eline sağlık
Sağol Selim hoca bakma'mı istediğin hisse varsa karalarız.
Tüm hisseler öyle ya da böyle bir şekilde tepki vermeye başladılar. En umulmadıkları bile yol almaya başladı...
Sıra elbet buna da gelecektir...
Yaklaşık 10 senenin birikmiş enerjisi var. Bakalım sonu nasıl bitecek...
Benim beklemekten başka şansım kalmadı. Gidenler gitti, fırsatlar kaçtı! Geriye bir tek bu kaldı.
Dere geçerken at değiştirmeyelim...!!!
Bu borsa'da küçük yatırımcı'nın
1. Para kazanması çok çok zor.
2. Şans eseri kazanma ihtimali çok zayıf.
3. Teknik bilip günlük al sat yaparak kazanması yine zayıf bir ihtimal.
4. Uzun müddet bekleyerek kazanması yine zayıf bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.:kahkah:
Sayın T/A tecrübe ile sabittir bu yazdıklarım.Eğer bir hisse'de tahta yapıcı veya patron her kimse hisseyi toplamadan milim kımıldatmaz uzun süre yatay götürür aşağı baskılar.Bıktırana kadar ne zaman lanet edip satarsın bir bakarsın hisse yükselişe geçmiş.
O yüzden küçük yatırımcılar tüh ben sattım hisse yükselmeye başladı diye sitem eder.Bunları egen'de,pegasus'ta çelebi'de vs vs hep yaşadım.Şu an bu durumu Erbos'ta yaşıyorum tam 10 yıl oldu.Dolar bazın'da baktığın'da hep zarardayız.
Peki nasıl kazanacağız,endex'in yükseliş trendine girdiğini gördüğümüz'de aldığımız hisse'yi hiç ellemeden trend sonuna kadar bekleyip
oradan gözünün yaşına bakmadan satıp türev enstürümanlar'a geçeceğiz ancak bu şekil'de bir şeyler kazanılabilir.
https://www.tradingview.com/x/XUWgn7wv/
Bu sebepten endex grafiği üzerin'de ısrarla duruyorum.Tepeden dönüşte satmadık uzun vadeciyiz diye.Hiç olmazsa bu sefer yükseliş trendini yakalarsak aynı hatayı yapmayalım.
https://www.tradingview.com/x/nSA4IVwu/
Euro resimde'de 16 eur geçil'di fakat bu son 3 haftada absürt bir düşüş yaşadık.
Kanal alt bant 14.7 eur yaklaşık.Turuncu çizgi 15.7 eur yaklaşık gözüküyor.
Bu arada laptop'un renkleri gitti çizgilerin renklerini'de göremiyorum karışık renk oldu hepsi.
https://www.tradingview.com/x/5rfxiRPV/
Buna baktığımız'da 5.70 civarlarınday'dı çok iyi bir getiri elde etmiş.Eylül ayın'da gübreler nispeten prim yapıyor.
Mavi çigi 8.80 civarları,burayı geçerse,üstte 200 lük ortalama ve sarı çizgi var dostum karar senin.
Abi sormaya utanıyorum.
Neye elimi atsam, 1 lot dahi alsam aşağı kademeye veriyor dengesizler. Nerdeyse bütün u100 portföyde ama 1-2 adet :28:
Abi o zaman IBAN no versinler biz direk havale yapalım. Hiç ekran başında kasmayalım
Bu sözü sizin gibi duayenler söylüyorsa, ben gideyim deniz kenarına, gerçi bu saatten sonra doktor denizi de yasakladı. Neymiş efendim, Kalp atışlarım hızlanırmış deniz kenarında. Yahu görmediğimiz bir şey mi? Sadece hatırlamakta zorlanıyoruz. :kahkah:
Sevgiler saygılar hürmetler sevgili MR&MRS
(çalı dibinde nasıl çıkıyorlar :shh:)
[QUOTE=selimtogrul;3686277]Abi sormaya utanıyorum.
Neye elimi atsam, 1 lot dahi alsam aşağı kademeye veriyor dengesizler. Nerdeyse bütün u100 portföyde ama 1-2 adet :28:
Abi o zaman IBAN no versinler biz direk havale yapalım. Hiç ekran başında kasmayalım
Bu sözü sizin gibi duayenler söylüyorsa, ben gideyim deniz kenarına, gerçi bu saatten sonra doktor denizi de yasakladı. Neymiş efendim, Kalp atışlarım hızlanırmış deniz kenarında. Yahu görmediğimiz bir şey mi? Sadece hatırlamakta zorlanıyoruz. :kahkah:
Onun için diyorum küçük yatırmcı'nın kazanması zor diye.Biraz hisse al robotlar basıyor aşağı,sattın'mı çıkarıyor yukarı.
Borsa eski borsa değil artık,her şey küçük yatırımcının aleyhine
Sen yine'de sağlığına dikkat et Selim.
günaydın aziz dostlar,
cumamız mübarek olsun.
sayın dandanakan'ın da belirttiği gibi, kısa periyotlu al-satlarda küçük yatırımcının kazanması şansına kalmış.
o zaman ne yapmalı? sayın t/a'nın yaptığı gibi inandığımız hisse veya hisselerde pozisyon alıp, hedefimize kadar yatarak beklemeli. eğer çok soğukkanlı ve çelik gibi bir irademiz yoksa; her gün tahtaya bakmak insanın moralini de bozabiliyor, sabrını da çatlatabiliyor, uzun vadeli planlarını bile bozdurabiliyor.
hepimize bol kazançlı ve bereketli günler diliyorum.
Robotlara yön veren de insan beyni... Terazinin kefesi error verince ya yukarı ya aşağı... Adamların zamanla ilgili bir sorunu yok... Ne zaman KY sayısı azalmış ya da onların istediği seviyeye gelmiş hoppaaa yukarı... Bize sadece ben sattım gitti demek kalıyor... "Benim maliyetim şu, spek düşünsün" naralarını inanın duymuyorlar. Onlar için siz önemli değilsiniz. Çoğunluk önemli... Bu çoğunluk genellikle de KY oluyor.