Originally Posted by
yarasa
Sn. Harleyqueen , beni anmışsınız çok sağolun.RTA da yazmasamda, yazdıklarınızı ilgi ile okuyorum .Gerçekten arkadaşımızında dediği gibi burada yazılmayan kalmadı.
Ben burdan ayrılırken yıl sonu için rta ile ilgili 500 mn ciro ve 200 mn kar telaffuz etmiştim .Yine aynı görüşteyim +, - 20 mn olabilir.Bilanço ve karlılık yönünden zaten hiç sıkıntı olmadı.
Teknik olarakta zaten diplerde.Bir çıkış halinde 24 te zayıf bir direnç var .İlk gideceği yer 29-30 bandıdır.
Pandemi bitse bile RTA bitmez. Pandemi ile birlikte RTA , yurt içinde ve daha önemlisi yurt dışında güçlü bir marka olarak kendini ispatladı.Tabiiki yıl sonunda, özsermayeside 400 mn lara yaklaşacak bir şirket haline gelecektir.
Şirket el değiştirsin ya da değiştirmesin şirketin bundan sonraki süreçte büyümesi daha kolay ve hızlı olacaktır.Şirket borsadaki bir çok şirket gibi gizemlerle doludur.Ama öyle inanıyorumki şirket yönetimi, yapacağı atılımları çoktan planlamış ve hazırlık içindedir. Bunlar yeni projeler olabileceği gibi , büyük ortaklık projeleride olabilir.
Türkiye stratejik konumu ve nüfusuyla güçlü bir ülke ve RTA da, ülkenin en büyük bioteknoloji markalarından biri olmuş.Bunlar kaçınılmaz diye düşünerek tahminlerimdir.
Bütün bunlara rağmen hisse neden hareketsiz derseniz.Bir çok sebebin yanında en önemlisi ,yukarda saydığım atılımlarla ilgili izlenen herhangi bir politika gereği olabilir.Diğer hususlar ise ,borsaya taze para girmemesi,2022 beklentileri kuvvetli hisselerin borsada çokça olması,alternatif yatırım araçların çokluğu ki dolar halen büyük beklentisi var, 18-28 tl gibi ve çok para çekiyor ,ha keza altın ve aralık ayındaki konuta hücum gibi.Kripto zaten borsanın 3-4 katını çekti ve maalesef ordada büyük ihtimal paralar kaptırılabilir ve borsaya dönüş fazla olmayabilir.
Birde hissenin hem bilerek ve hemde bilmeyerek yıpratılmış olması , kendisi gibi diğer beklentili hisselere karşı elini bir miktar zayıflatıyor.
Bütün bunlara rağmen ,yani her hisse gibi avantaj ve dezavantajlarıyla takip ettiğim 10 luk hisseler kervanı içerisindedir.Buna Güler Yatırım da dahildir.Hisselere 10 luk dememiz önemli değil , 3 kat 5 kat da olabilir. Bu seçtiğimiz hisselerin hepsi şu an başlama çizgisindedir.
Stratejimiz şu şekilde olacaktır.Hisselerin teknik ve temel incelenmesi ,satışlar ve karların tahmini, gelmesi muhtemel haber akışının öncelikle tahmini, ilgili şirketlerin kap ve geçmiş hisse net yorumlarının okunması ,mesai harcanarak incelenmeleri ,mümkünse şirket yöneticilerinin tv sunumları vs .
Bunlar neticesinde ,önemli olan ilk çıkış yapacak hisseyi bulmaktır ondan sonra gerisi dahada kolaylaşacaktır.Bunlar sermayesi az olanlar için. Çok olan portföyde yapabilir.
2022 yılı ile ilgili planlarımız bu şekildedir. Yıl sonu neticesi ne olur bilinmez . Herkes için başarılı yatırımlar olması dileğiyle.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazılarım , bu forumdaki hisseleri diğer yatırımcılarla karşılıklı görüşlerle inceleyerek fikir alış verişinde bulunmak amacıyladır.
Bu sebeple, buradaki yazılar al sat önerisi olmayıp, bu amaçla alınıp kullanılmamalıdır.