BilmeZler onlar mecnur cetesıyle Alavere dakavereden anlarlar...ah keske aynını bızımkılerın Zaman'ında yapaydılar naho çıkarlardı hapisten...nerde o yürek sındı...onlar bunlardan Nlar
Printable View
BilmeZler onlar mecnur cetesıyle Alavere dakavereden anlarlar...ah keske aynını bızımkılerın Zaman'ında yapaydılar naho çıkarlardı hapisten...nerde o yürek sındı...onlar bunlardan Nlar
Sünger gibi emdiniz bütün hisseleri hala doymadınız Bakisüngerogulları
Siz sünger misaliyseniz bende tüm dostlarıma arkadaşlarıma çevreme tanıdığım herkese bu hisseyi alın diyorum artık, biz yıllarca bekledik zaman daraldı artik ne olacaksa olsun artık, bakisüngergiller boşuna debeleniyorsunuz zamanı geldi, bunun sizde farkındasınız yancılarınız sabirsizlaniyorlar degilmi? Daha nereye kadar baba dediklerini duyar gibiyim, sonuçta para kazanmak herkesin derdi, bu yancı Akk-Zirahat--Suckers-Tacirligiller-Filipkaptan-Hedik-Dennis yandas ekurileriniz yeter artık baba yol ver bize yetti gari len diyorlar sanki😂😂😂
Biz her daim bekliyoruzda siz daha bekleyebilecekmisiniz?
Bu hisse borsada en son trade edilecek hisselerden. Normal şartlarda günde 3-5 bin lot zor işlem yapan hissede al-sat yapanlar eğer kafayı yememişlerse mutlaka başka bir amaca hizmet ediyorlardır.
Sektörde gerçekleşen 3 satışta da fiyat, ciro*1.5 üzerinden gerçekleşmişken bu hissenin cirosunun yarı fiyatından işlem görmesi sadece patron ve ekibi ile alakalı. Zamanında Mecnur ile hisselerde operasyon yapmaktan yargılanan birinden de başka bir şey beklenmez zaten.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1295443
haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçip katılın
1 hafta yarışalım.
Manipülatörler bitti, sıra patron ve denetçilerde
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son üç yılda öyle tedbirler aldı ki, manipülatörlerin önemli bir kısmı bitti. Kalanlar da uzatmaları oynuyor. Birkaç azılı haydut hariç, manipülasyona yeltenenler de en ağır cezalara çarptırılacaklarını bildikleri için suça teşebbüs bile edemiyor. Ancak alınan tedbirlerin patronlar cephesinde aynı etkiyi gösterdiğini söylemek mümkün değil. Borsayı bir vurgun yeri gibi gören patronlar, örtülü kazanç aktarımı ve yüksek fiyattan ortak satışı yaparak rant elde etme başta olmak üzere her türlü işleme başvurmaktan geri durmuyorlar.
Aslına bakılırsa borsa manipülasyonlarında organizasyonun en tepesinde patronlar var. Birilerini maşa olarak kullandıkları için başlarına çok fazla bir iş gelmiyor. Genellikle bilançolarla oynuyorlar. Stokları yüksek gösterip, satışların maliyetleriyle oynayarak kârı yüksek ya da düşük gösterenlerden tutun, *kurdukları paravan şirketlere para aktarımı yapanlar, değerli bir varlığı düşük fiyata başka bir şirkete satanlar, bir varlığı ederinden çok yüksek fiyatla değerleyip halka açık şirkete devredenlere kadar, yurt dışı şirketlere lisans ve telif bedeli adı altında para aktarımı gibi birçok yöntemlerle patronlar şirketlerin içini boşaltıyor.
SPK, bugüne kadar bu tarz işlemlere teşebbüs eden firmaları yakalayıp çok ağır cezalar kesti. SPK’nın tek başına tüm kötü niyetli patronların bu işlemlerini ortaya çıkarması çok zor. Patronların bilanço oyunlarını ortaya çıkaracak kurumlar bağımsız denetim şirketleri. Bağımsız yönetim kurulu üyeliğinde olduğu gibi bağımsız denetim de ülkemizde sağlıklı bir şekilde işlemiyor.
İşleyemez de…
Çünkü bağımsız denetim şirketleri parasını denetim yaptığı firmadan alıyor. Bu durumda bağımsız olabilirler mi?
Hal böyle olunca öyle raporlar ortaya çıkıyor ki, “Bu kadar da olmaz” dedirtiyor. Bağımsız denetim raporlarında hiçbir şartlı görüş, uyarı yokken, şirket bir anda batıyor!
Bilançolarda gerçek olmayan stoklar gösteriliyor, denetçi şirket bu stokların var olup olmadığını görmeden, belgelemeden şirketin mali verilerini tasdik ediyor.
Bu sistemin sağlıklı işlemesi için bağımsız denetim şirketlerinin gerçekten bağımsız olması lazım. Yani denetim parasını şirketten almaması lazım. Bence SPK öncülüğünde yeni bir sistem kurulabilir. Halka açık şirketler cirolarına ya da aktif büyüklüklerine göre sınıflandırılarak bağımsız denetim ücreti alınabilir. Ya da BİST-30, BİST-50, BİST-100, Gelişen İşletmeler Pazarı’na ayrı ayrı bağımsız denetim fiyat tarifesi uygulanır. Bunun için bir formül bulunur.
Halka açık şirketler belirlenen kriterlere göre bağımsız denetim ücretlerini SPK denetiminde oluşturulacak havuza aktarır, hangi şirketin hangi bağımsız denetim şirketi tarafından denetleneceğine SPK karar verir. Bir yazılımla çapraz eşleşmeler yapılır. O zaman gerçek bağımsız denetim olur. Bağımsız denetim kurumu denetim yaptığı şirketi 3 yıl boyunca denetleyemez diye bir kural konulursa o zaman kimse yapılan usulsüzlüklere göz yumamaz. Bağımsız denetim şirketinin göremediğini diğer bağımsız denetim şirketi ortaya çıkaracağı için herkes işini layıkıyla yapar diye düşünüyorum.*
Eğer bu gerçekleşirse sadece yatırımcılar, sermaye piyasaları değil, devlet de artan vergilerden büyük gelir kazanır. Patronların şirketlerin içini boşaltmasının önüne geçilirse borsaya güven artar, bu da yatırımcı sayısının çoğalmasını sağlar.
http://m.borsagundem.com/yazarlar/ma...yazisi/1035510