HOSCAKALIN.....degerli okuyucularim....oyun planim belli....
Printable View
HOSCAKALIN.....degerli okuyucularim....oyun planim belli....
euro-dolar....1.03 den 1.13 e firladi...5 BANKA YAPTI BUNU....geride yazmistim....
peki bu ne yapti ulkeler borsa ve tahvillerine....
TURKIYE BORSASINA carry trade ucun giren 1 MILYON EURO para....borsanin dusmesi....VE EURO nun tl ye karsi degerlenmesi ile ZARARA GIRDI....simdi satiyor.....euro alip kaciyorlar....cunki EURO-DOLAR i amriki 1.25 e basmak istiyor...ayni sekilde turk tahviline giren EURO da cikiyor suan....
amrikiye girmis milyarlarca EURO.....amrikiyi satip kaciyor....avrupaya....euro-dolar 1.25 olur diye....
TARIFLERLE BASLIYAN.....BUYUK RESET....PARITELERE GECECEK DEMISTIM....GECTI....bu amrikide S@P yi 4000 e basacak....4850 ye indi ve dondu....DONMEDI ASLINDA....sistemik kriz olur korkusu ile OTORITE orada tuttu...bizim piyasalara etkileri bende sakli....adim adim....PARA YAPA YAPA....yazacagim.
bizim merkez.....PERSEMBE gunu....bu anlattiklarima gore bir politika acikliyacaktir....
misal....euro nun durduk oturduk yerde artmasi....IHRACCATA VE TURIZME yararken....avrupadan ithalata yaramaz.
misal....KCHOL daki buyuk dusus....bu yukaridakilerle....hangi parametrelerle bagli....
misal....URETIM deki maliyet enflasyonu fistiklanirsa....turk sirketleri MAL SATABILIR mi....
iste bu tur bilgilerle....BEN....GRAFLARI CIZIYORUM....PARA YAPIYORUM.
BEKLENTI VE PIYASA YAPICI.....
BEKLENTI.....uc sekilde paraya cevrilir PIYASA yapici tarafindan.....yarin....2 ciyi uyguluyacak....o yuzden kari aldim bugun....
2 cide....POZIZYON ALACAGIM....gelir aninda yazarim.
FAIZ ACIKLAMASI....daha ziyade....parite politikasi ustu ortulu bicimde.
1 cide....beklentiyle 500 puvan yukari....
2 cide....beklentiyle 500 puvan asagi....
3 cude....200 puvan asagi ve sonra 500 puvan yukari.....tersi....200 puvan yukari ve sonra 500 puvan asagi....
POZIZYON HAZIRLAMA.....hold-up bir sure....sikintili piyasa...ne olur ne oldurur....birden ve aniden....SILKELEME.....CIFT TUZAK...ve ben anlarim....HANGI POHHHU YIYECEGINI....POZA GIRERIM.
bugun ve yarin PIYASAYI HAZIRLIYOR....hold-up i yapti....SILKELEME yapti....CIFT TUZAK yarin.
yaw bunlar tehhhnik analizde yok ki....kim iker tehhnik analizi lem....ha ha ha
lise mezunu bi cocuga iki gunde ogretecegin BILGI....tehhhnik analiz.....bilgi olurmu lem...MEZAR TASIN OLUR.
temam onuda ogren....iki gunde ogrenirsin....KULTURUN ARTAR....para filan yapmaz o....
yanlis bilgi....
BABO teknik analist degildir.....stratejisttir.....kodugu graflar EURO bazli....BIST HISTORIC euro GRAFLARDIR....teknik analiz degildir onlar....
o graflara bakarak ben.....AVRUPA SERMAYESININ TURKIYE GIRIS VE CIKISINI izlerim....
euro-dolar paritesi degisimlerinin BISTE yansimasina bakarim.....bunlarda gecmistir hep....
bunlardan gelecege gecerim....
nasil.....pariteler nereye gidiyor....emtialar nereye gidiyor....petrol ve gazi olmuyan turkiye ve avrupanin bu benzerlegini kullanir....DAX da olanlar BIST i nasil etkiliyecek ona bakar....
VE ORTA VADELI SIMULASYONLAR YAPARIM....6 AY ILA 1 YIL....
BU yanlis BILGI yi duzeltiyim....BABO teknik analist degildir...STRATEJISTTIR.....
16 ila 17 yasinda iki gunde teknik analiz ogretiliyor....AMRIKIDE....eglesin cocuklar diye...benim oglanlara ogrettim.
BU TOPIK....
halkim ucun acildi....onlara dogru bilgiler vermek ucun......
Kuzu hocam
Bu ekonomik veriler ve ortamda nasıl hedef feyza olacak
Ne enflasyon düşüyor ne faizler düşüyor
Üzerine rezervleri de bitirdik