Diver59 benim nick Sn Sinirli Bezgin.Driver yazmışsınız.Diplerde gezinme hobim devam etmekte. İyi akşamlar.
Printable View
Borusan holding 2014-2018 genel değerlemesi özetidir,
yıl 31aralıkusd/tl kuru ciromilyartl/milyar usd kar milyontl/milyon usd
2014 2,33 10,485/4,5 764/328
2015 2,92 12,840/4,4 960/329
2016 3,52 13000/3,7 1200/324
2017 3,78 17100/4.52 1500/396
not :bu tablo yaptığım araştırma neticesinde ulaşabildiğim platformlardan alınan bilgiler neticesinde oluşturulmuştur. Lütfen yanlış olduğunu tesbit ettiğiniz bir değerlendirme varsa birlikte düzeltebiliriz.
Bu tabloya göre holding de işlerin b.mb.k olduğu ve son iki yılda roketlemiş usd kuruna rağmen açıklanmış 396 milyon usd bazlı net kara işler çok kötü demek sizce adil mi sayın sinirli , koca doğan yayın grubunun 890 milyon usd a el değiştirdiği günümüzde.
Sayın ceo 2018 sonu için 20 milyar tl üstü ciro hedeflediklerini beyan etmişti ki genelde hedef planı aşabiliyorlar bu da 2014 e göre dört yılda tl bazlı yüzde 100 büyümeyi hedefliyor daha ne olsun ,
neyse borsa ,para herşey değil hayatımızda önce sağlık ,sağlıcakla kalınız.
ben 2014-2017 bakınca bir "REKOR" göremedim...belki yine gözlerimin bozuk olmasındandır...yada umutsuzluk algısı yaymam yüzünden :)
bir bakın dedim ama bu araştırmada holding in borcuna rastlamadınız galiba, yada rastladınızda yazmayı unuttunuz !
benim her seferinde tekrarlayacağım şudur... bu piyasada bu fiyat gayet normaldir, uçmaya gerek yok...büyük hayaller başka bahara yada arapa kalmaştır.
Hayattta herşeyi BARDAĞIN BOŞ YARISI felsefesinden bakma pesimist yaklaşımı tercih ederseniz bizim elimizden birşey gelmez,ben en başta Brsan ın 243 milyon net karını yazdım ki, tarihinde böyle bir netkar yok , holding toplam cirosu 2014 den 2018 e sadece 4 yılda 10 milyar tlden 20 milyar tl ye ikiye katlama yolunda ilerliyor bunu da görmek istemiyorsunuz.
USDın rekorlar kırdığı 2014-2018 döneminde dolar bazında rekormu olması gerekiyor, burası Türkiye ülke paramız Türk Lirası, ben de diyorum ki Borusan Holdingin son 4 yıllık yukarıda sunduğum genel tablo BİR BAŞARI PROGRAMI dır.
Eğer GERÇEKTEN Bryat ımıza ve bu gruba olumlu inancınızı veya beklentinizi kaybetti iseniz sizin için vedalaşma vakti gelmiş olabilir mi ,önce kendinizin ve tabiiki buradaki ortak müdavimlerinizin daha fazla moral motivasyonları da hergün negatif yorumlarınızla yıpratılmamış olur bizler de burada Bryat ile naçizane makus talihimizi yaşamaya devam ederiz .
Son yazılarınız da bahsetiğiniz grubun toplam borcunu da burada siz yazabilirsiniz bizler de öğrenelim ,en sonunda da Borusan grubu Katarlı veya arap gruba bağladınız ya pes diyorum ha öyle bir ihtimal bu hisseleri nerelere getirir çok iyi bilirsiniz.
:) ülke paramız Türk Lirası ama maalesef distribütörü olduğumuz ürünleri TL ile alamıyor ve satamıyoruz.. keşke öyle olsada TL den baksak,Holding de bakmıyor zaten...Holding bilançosunu $ olarak gördüm..bu tavsiyeyi Holdinge de iletin.
ben satışa adet ve tonaj olarak bakıyorum...bakıyorum ve yine bir "Rekor" göremiyorum..
ben grupla ilgili bir sıkıntım olduğunu söylediğimi sanmıyorum...sıkıntı ülke ekonomisinin bizlere, Patrona yansıması ile ilgili...bu kadar baskıda korkudan konuşmayanlar, sermayesini kaçıranlar ve sessiz cığlıklar...bunları duymuyorsunuz galiba...yakın zamanda piyasada batış, kaçış hikayelerinin olası olarak görüyorum...mahalle yanarken saç taranmasını anlayamam...
evet artık final yapıp çıkmak istiyorum...diğer Arkadaşlarda bunu istiyor...:plc: hayaller gerçek olsun...semtine uğramaz lar borusanın... ve bu Arkadaşların kağıdı verme imkanı şu an yok... o kadar alıcıyı nereden bulacak değilmi BOZKIRLI... :hah:
son olara Katar Arap vb. sıkıntı yapmayın...yıllar önce satış için Hintli Firma ile anlaşılan Borusan Telekom ve yapılamayan satış ve bunun devamında "bence" yediğimiz kazık unutulmamıştır.
Sn bezgin,hisseye sizin le hemen,hemen aynı dönem girmiştik,hatta sizi uyaranlar oldu da siz tepki gösterip ,grafiğin kerevitaşla aynı olduğunu dile getirmişdiniz.Sizi uyaranlar bu kağıdın çok uzun vadeli olduğunu kısa dönem üzeceğini idda etmişler di siz de tep ki göstermişdiniz.Ben borsaya 1998 de bu kağıtla başlamışdım ,sonra daldan ,dala atladık ,şim di vob la iştigal ediyorum aradan geçen yılardan sonra yaptığım muhasebe de;hiç hareket etmeyip bu hisse de kalsaymışım sıkıntısız daha çok kazanacakmışım,bu sebebe le çocuklarıma uzun vade de getiri amacıyla aldım,alırken de temel analiz yapma gereği duymadım eski bilgilerimden dolayı,şim di yapacağım ama sizin dediğiniz boyutta olduğuna ihtimal vermiyorum çok karamsar yazmışsınız borç durumunu lütfen yazın öğrenelim.
Geçmiş kriz dönemlerin de lüx oto da satış patlaması yapmışlar dı.kurun yükselmesi maliyet düşürücü bir avantaj.