Garanti sitede temiz fiyat dan gösteriyor , diğer bahsettiğiniz kirli fiyatı gösteriyordur...Kupon dahil kirli fiyat hangisinde daha ucuz ise oradan işlem yapın veya MT ile pazarlık yaparak alım yapın....
Printable View
Garanti tek fiyat gösteriyor ve bu da cebimizden çıkacak gerçek paranın altı olan fiyat. Cebimizden çıkacak yüksek fiyatı ben hesapladım. Dikkat edilmezse yüksek fiyat anında cepten çıkar.
Rafta 10 yazıp kasada 11 alan market numarası. Rafa 11 yazsa alan olmayacak. Bu numarayı yapan başka banka yok. Ama burada garantiye laf söyletmeyen çok. Bu şekilde de garanti satış artırmaya çalışıyor sanırım.
Ben bu numarayı yedim. Yani buradaki garanti personeli parasını haketti. Ne de olsa garanti troller profesyonel.
siz bu başlık nasıl yürüyor sanıyorsunuz..
mesela ben de ekmek parası için iş yatırımı öne çıkarmaya çalışıyorum. sn dudu osmanlı..
sn kentuf ziraat adına yazıyordu uzun süredir. ayrıldı.. tacirler'e geçti. sn patric bateman işi büyüttü hazineyle anlaştı.
darısı başımıza..
Arkadaşlar eurobond geliri için 2021 yılında vergi iistisnası ne kadar olacak bilen var mı?
53k nın üzerine yeniden değerleme oranında artış yapılması gerek.
2021 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 idi. Böylelikle 49k'dan 53k'ya yükselmişti. Bu sene eniden değerleme oranı kaç olacaksa ona göre tahmin edilebilir.
Hocanın yeniden değerleme oranı hakkındaki yazısı da linktedir.
Cds'lerin son durumu nedir acaba? Gören varsa paylaşabilir mi?
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cds 420 lere geldi 400 den
eurobondlar da 2 usd lik düşüş oldu ortalama fiyat ,
2036
ISIN Kodu
US900123AY60
100 usd altına indi.
2038 Eurobond getiri vakıfta 7.10% şu an. Burger 102.5'dan veriyo.
100 altına inerse alıcam dedim kendi kendime ama bu fiyat da cezbedici.
ytd.
TeşekkürlerMi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez faiz indirimine başladı, acaba bir sonraki kurulda bir posta daha indirir mi diye düşünüyorum. O zaman eurobondlar daha makul seviyeye gelebilir sanki.
101,50 vakıf
2038 2040 vade biraz uzun degil mi? Isler moka sararsa itfayi beklemek sıkıntı olmaz mı? 2031 den ötesini pek göze alamkyorum ben, belki yaştan dolayi:) 2031 için ne dersiniz şu an 6.53
Burger 2038 102.7 olmuş. CDS çıkıyo ama talep de artıyo diyor MT. 10 bin nominal altına işlem yapmıyorlar bu arada aklınızda olsun. Diğer bankalar yapıyor sanırım.
ytd
2025 e 96 lira teklif aldım 4.88 alınır mı abilet
Yapıkrediden neden 200 bin lot altı alınmıyor beceremedim
@diproyal hayır temiz fiyatıymış ya karıştırmışım hocam
sitelerine göre bugün gerçekleşen..
Ek 27643
vakıf avantajlı görünüyor.
2041 fiyati 86.5 cok cazip degil mi?
Sayin HRS
Yapikredide cogunluk Eurbond icin 200 bin dolar alt siniri var. Bir iki tane eurobondu sadece 1000 ya da 2000 dolara alabiliyorsunuz. Benim bildigim ornegin 05 Subat 2025 vadeli eurobondu 2000 dolar nominal deger ile alabiliyorsunuz Yapikrediden.
1000 dolar ve katlari olarak alima izin veren Ziraat Bankasi, Vakifbank, Is Bankasi, Teb Bankasi var benim bildigim.
Fiyat önemli değil, getiriye bakacaksınız. Kupon faizi düşük olduğu için fiyatı ona göre düşük oluyor sonuçta getirisi benzer kuponlarınki ile aynı noktaya geliyor.
Atıyorum 9% kupon faizi veren bononun da fiyatı çok yüksek oluyor o da benzeri vadeli bonolar ile aynı getiride eşitleniyor. Piyasa dengeliyor yani uçanı kaçanı.
ytd
Diyelim ki bi sebepten 5 sene sonra satacagim, itfayi beklememe niyetiyle giriyorum yani.
80 maliyetle 2041 vadeli bond 7.23 şu an getirisi var
100 maliyetle 2028 bond 6,33 şu an getirisi
Sabit kupon oranlari yakin oldugu icin 5 sene boyunca 2sinden de yaklasik ayni miktarda kupon gelirim olacak, 5 sene sonunda o günkü konjonktürde ana paradan yapacağımız kar yada zarar oranı bakimindan hangisini secmemiz mantıklı olur? Neden?
Burger 2038, 102
Teb 2038, 101
ytd
vade sonu beklemeden çıkmakla , vade sonunu beklemek farkli şeyler , erken cikis beyanname gerektiriyor. bunuda goz önüne alin
Önümüzdeki ay bir kere daha faiz inerse dibi görür iyice. Şu an fena değil fiyatlar ama iyinin iyisi de var. Daha iyiyi beklerken eldekinden olmak da var.
Ben de kararsızım :)
ytd