Dgzte de paylaşmış arkadaşın biri
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dgzte de paylaşmış arkadaşın biri
mecburen sattığım hisseye bu düşüşte tekrar geri aldım tüm arkadaşlara hayırlı bol kazançlar,,,
Dediğim gibi Çağrıya gerek kalmayacak galiba.
PARA cıkısları listesınde bugun.
Gelen kar istirak satış karı. Yani tek seferlik kar. Muhakkak olumlu yansıması olacaktır ama fazla polyannacılik yapmamak lazım.
Çağrı muafiyetinin reddi açısından özkaynagin yükselmesi bilanço karından çok çok daha olumludur bence.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanconun detayına henüz bakamadım ama en güzeli muafiyetten önce gelmesi oldu.. Muafiyeti olumlu sonuclandirabilecek tek şık olan firmanın finansal durumu da böylece netleşmiş oldu.. Muafiyetin reddinden başka seçenek kalmadı.. Sırf bu yüzden bile tavan yapsa yeridir.. Bakalım pazartesi bizim icin ne düşünüyorlar görücez..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamamda bizim bu lot başı 0.36153 dolar işi ne olacak, 2.20 üstü kesin gibi. Bu düzenbazlar, sülükler çıkarıp bu parayı verecek mi. Nasıl ülke lan burası, mevzuata uyulmuyor, o zaman yönetmeliği niye çıkardınız.
Örneğin, hisse başına 1 gram altın verselerdi, Nisanda altın 170 tlydi şimdi 250 tl, gelin biz size 1 gram altın değil 170 lira verelim mi diyecekler. Bunun kabul edilecek hiç bir hukuki tarafı yoktur. Mahkeme süreci uzasın sıkıntı değil, organize olup ortak avukat tutalım muafiyeti kabul ederlerse.
Ozaman zamanında 4 TL ye alanda 70 kususa düşeceğini bilmiyordu onada 4 TL sini versin. Kuru bahane edemez
Yok bunları niye söylüyorum, spk orta yolu bulmak isteyebilirmişte, mayıstaki devir kurunu alabilirmişte gibisinden konuşan tiplerde var, niyetlerini Allah bilir.
O zaman hurgz 4.50 TL iken dolar 1.30 du veya 1. 40 şimdi dokar 6.45 desek zarar Çağrı 5 TL olsa bile çok büyük
Dolar sakinkeneye başladı çağrı yüksek gelecek diye dolar yükselsin demem ülkem in çıkarları için paramı kaybetmeyen razıyım ülkemize yeterki zeval gelmesin inşallah 5 TL nin altına iner.
genel alıcı kurumlar / satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=FBI5http://imageturko.com/?di=05VL
ilk 5 kurum bazında
http://imageturko.com/?di=2MJV
Net döviz pozisyonu 195 milyon tl haziran dolar 4.56 euro 5.3 tl her %20 artış 38 milyon tl olumlu fark var !!!
Şuanki piyasa değeri 112 m dolar nasıl olacak
İşletme sermayesi 55 milyon
Uzun vadeli 150 milyon borç ödenmiş
Toplam borç 196 milyon azalmış
Toplam Özkaynak 303 milyondan 579 miyona yukselmiş..
SPK bu bilançodan sonra muaffiyet verebilmesi için başka bir sebeb icat etmesi gerek....
İstanbul'da 10 milyon dolara rezidans satıyorlardı Yani 11 daireye Hürriyet gazetesini alabiliyorsun.
Değerli Arkadaşlar bilanço'yu anlayabilmek için detayları incelemek, bunun için de Faaliyet RAPORUNU sıkılmadan noktasına kadar okumak gerekir. Çıplak bilanço fazla fikir vermediği gibi önemli noktaların kaçırılmasına yol açar. Benim için önemli olan kısımları;
HURRİYET GAZETECİLİK BİLANÇO ANALİZİ :
Faaliyet Raporuna baktığımızda bizi ilgilendiren kısım ve önemli noktalar;
Tam beklediğim gibi GLOKAL'in 70 milyon USD'ye satışından gelen rakam USD olarak, etkin faiz oranı kullanılarak ANA ORTAK, DEMİRÖREN MEDYA'ya temlik edilmiltir. Temlik edilen tutar 59.857.541 + 129.208.000 TOPLAM olarak 189.065.541 TL'dir. Bu TEMLİK karşılığında Demirören Medya'dan vadeli senetler alınmıştır. (21 Nolu dipnot)
Yani anlıyacağınız, Glokal'den gelen paranın 189 Milyon TL'ye gelen kısmı sahibe borç olarak verilmiştir. Sonuçta Hurgz'in çağrısında kullanılacak tutar da sahibe teslim edilmiş de diyebiliriz bir anlamda.
Nakit paranın önemli kısmı sahibe borç verildiğinden, 25 Temmuz 2018 tarihinde Rusya'da durdurulan faaliyetler içerisinde yer alan Pronto Medya'nın 7.2 Milyon USD borcu ödenmiş, bunun için bu tarihte banka kredisi kullanılmıştır. Yani 41.7'nin 7.2'si 25 Temmuz'da harcanmış da diyebiliriz.
376.2 Milyon Euro'luk Hürriyet İnvest 1 Euro'ya satılacaktı, bu iptal edilerek 20 Küsür Milyon TL zarar realize edilmemiş oluyor. Bakarsınız tekrar hayata geçirilerek belki bir değer oluşturulabilir.
Sonuç olarak, 275.5 Milyon TL'lik 6 aylık kar oluşmuş, özkaynaklar 2017 sonunda 303.1 Milyon TL iken 578.9 Milyon TL'ye yükselmiştir. Şirket bilanço anlamında zaten satış sözleşmesi gereğince, bankalara olan borçları ödenerek teslim edildiği için tertemiz bir bilançoya kavuşmuştur.
Bir diğer dikkat çekici kısım ise, Döviz pozisyonunun olası risk getiri kısmındadır;
HURGZ DÖVİZ POZİSYONU VE BU DÖVİZ POZİSYONUNDA DOĞABİLECEK KAR:
Bilançoda 194.794.627 TL'ye gelen 4.5607 30 Haziran kapanışa göre 41.7 Milyon USD döviz pozisyonu olduğunu anlıyoruz ve bunun da Demirören Medya'ya verildiğini anlıyoruz.
Bilançoda belirtilen 4.56 TL'lik USD kuru şu anda %40 seviyesinde primli bulunmakta, bu da 75 MİLYON TL 30 Hazirandan bu yana an itibariyle ekstra kara geçtiğini göstermektedir. Tabi 30 Eylül Kuru net rakamı belirler.
Peki, son tahlilde benim sorum:
SPK bayram sonrasına kadar süre vermesine ve HURGZ bilançosunu sonuna kadar bekletecek imkana sahip olmasına rağmen neden bilançoyu bekletmeden gönderdiler ?
Duz mantık..dolar daha fazla gidileceği ongrererek buralardan çağrı muafiyeti işlemlerini gerceklestirmek...y ada satis haberi şirketi bir başkasına satmak...bilemedim
Aslında Investin satışından vazgeçilmesi satış olma ihtimalide doğuruyor. Bilanço temize çekilmiş. Dolar artışı için öne alınmasıda mantıklı, yalnız bunlar çağrıyı etkilemez.
Benim aklıma bir tek şey geliyor umarım düşündüğüm gibi olur ama zayıf ihtimal veriyorum.
Spk karar tarihine kadar fiyatı çağrı fiyatı seviyesine ve hatta daha yukarı çekerek çağrıda olabildiğince az mal gelmesini sağlamak.
Ben bu dediğinize çok da zayıf ihtimal vermiyorum artık.
Şimdi iyi gelen bilanço ve çağrı olacak beklentisi ile hisseyi rahatlıkla olası çağrı fiyatının üstüne atabilirler diye düşünüyorum.
Yeterince döktüler 3 4 aydır insanları zaten. Buralardan toplaya toplaya, sonra da yavaştan ky ya dağıta dağıta yukarı çekebilirler.Tahtaya da yeterince hakimlerdir zaten şuan.
Çağrı olacaksa ki bu gelen bilanço olma ihtimalini arttırdı, kasadan hisse başı para ödemektense, çağrı fiyatının üstünde bir fiyatlama bandına erişip, insanların çağrıya katılmamasını sağlamak, en mantıklı yoldur zannımca.
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu senaryo kulağa o kadar hoş geliyor ki insanın inanası gelmiyor. Bir de zaman çok kısa bu kadar kısa zamanda göstere göstere yukarı nasil çekecekler. Endeksin durumu da malum.
Her ne kadar tek seferlik kar olsa da bu karla fk oranı cok cazip hale gelecek.
Uzun zamandir bu ve dgzte hissesindeyim. Bazen yazardim, artik yazmayi da birakmistim. Ilk once bilanco cok iyi. Ama su an doviz kurundaki buyuk artis ne yazik ki bizim icin olumsuz oldu. Sanirsam demiroren, hisse basina tl olarak 1.4 tl verdi. Su an 2.3 tl oldu, bu kurla. Umarim yedirirler, ama kimse bize bunu yedirmez. Yedirdi desek, 282 milyon tl cikacak demirorenin kasasindan. Buna yanasacagini sanmiyorum. Gelecegi o kadar iyi olan bir sirket degil. Durust olalim, hangimiz bu hisseyi cagrida vermem diyebiliyor. Ki ben dgzte de bunu diyebiliyorum mesela. Bana hisse basina 1.75 tl teklif etse hemen kabul ederim. Hisseyi cagri fiyatinin ustune cikarma hayallerinizi suya gomebilirsiniz. Millet enayi mi, buradan bile almaya cekinirken, o fiyattan bu piyasada bu sirketi alsin. Her sey gonlumuzce olsun, umarim dolari tekrar indirirler 5 tl ye ve ordan cagriya gireriz. Pazartesi guzel acacagini dusunuyorum bu arada, 1.4 tl yi goruruz sanirsam hemen. Sonrasini bilemem.
Sayın usual;
Önce Demirören sandığınız gibi hisse başına tl olarak 1.4 değil 1.61 TL ödedi.
Sizin mantığınızdan yola çıkarsak, Migros'un batık aldığı KIPA 1.10-1.20'lerdeyken size o günlerde biri çıkıp çağrı olacak, çağrıyı anlamsız hale getirmek için borsada kimseye kolay kolay para yedirmeyen Anadolu grubu KİPA'yı 1.22'lerden 22 Şubat 2018'de 4.88 TL'lere çıkaracak deseydık acaba nasıl bir yorum yapardınız çok merak ediyorum. Olmazların oldurulduğu, oraya düşmez denilenlerin düşürüldüğü, yok canım o fiyatı görmezlerin gördürüldüğü bir ortamda cinlikte Tüpçüyü susuz bırakan Anadolu grubu acaba nasıl oldu da batık KIPA'yı 4.88 TL'lere çıkardı? O zamanlar denilen de şuydu, hadi canım herkes salak, bir siz akıllısınız! Kipa'nın hikayesi de böyle başlamıştı, mesnetsiz bir çağrı muafiyeti talebi (aslında mantığı vardı, batık denilebilirdi, batıksa o zaman sen niye bu şirketi satın aldın?) ardından reddedilince çağrının 2 katına çıkarıp çağrıyı anlamsız hale getirdiler KİPA'da, çağrı bitti 12 temmuzda 1.81'lere indi. Allah'tan 2. çağrı açıklandı da 2.40'ların üzerine geldi KİPA.
O zaman size şu soruyu soralım;
1. SPK Tebliği çok açık, bu çağrı minimum 1.61 TL. Çağrının başlayacağının günün öncesi dolar kuruna göre, fiyat 1.61'den yüksekse yüksek olan çağrı fiyatı olacak. O zaman soruyorum, Türkiye'de hukuk yoktur dediğiniz için mi Çağrı olmayacağını düşünüyorsunuz?
2. Demirören zaten Hurriyet'ten 41.7 Milyon doları borç olarak almış, yani bugünkü kurla 267 Milyon TL yapıyor. Yani Hürriyet'in çağrı parası zaten Hürriyet'ten çoktan çekildi. Üstelik HURGZ'de aşırı baskıyla zaten önemli miktarda mal el değiştirdi. Dün birkaç kademeden 4 milyon mal satan Vakıf, istese 2.5 milyon lotla tahtayı tavan yapabilirdi. O zaman soru şu, tüpçü salak mı, Kipa örneğinde olduğu gibi çağrıyı anlamsız hale niye getirmesin?
3. Hürgz'de bilanço detaylarını verdim, Hurgz şu anda 275 milyonun üzerinde sadece kur farkından 75 milyon daha kar yazmışken hisseyi toplayıp çıkartacak olan enayi olan KY değil ki, menfaati gereği yükseltmesi ve bu ülkeden kanun işleyecekse Demirören. O zaman siz neye dayandırarak bu çağrı olmaz diyorsunuz?
4. DGZTE ile HURGZ kıyasına bakalım, DGZTE PD/DD oranı 1.35, HURGZ PD/DD oranı 1.24 yani Döviz pozisyonun avantajını bir kenara bıraklım, HURGZ bilanço ve döviz avantajına rağmen, DGZTE'den %13 daha ucuzken neden DGZTE'den çağrıda vermem diyorsunuz ki? Bundaki dayanağınız nedir?
Eğer bu sorulara mantıklı cevabınız yoksa, iyiniyetinizi bilgiyle desteklememiş ve olası çağrı olduğunda da verecek cevabınız olmadığı gibi alacak vebaliniz olur.
Demirören in parası yok nasıl karşılayacak vs tarzı boş lakırdılar yazmayın. Yüzde 77 si zaten adamlarda. Geri kalan 23 için çağrı yapacak. İstediği rakama getirebilir fiyatı ipler elinde.
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Parası olmayan Demirören , bu ara nasıl oluyor da 15 milyon dolara Doğuş un sattığı uçağı alıyor ? Birde şunu unutmayalım , SPK nın olumsuz cevabına rağmen , çağrı gelmez ise kanun ve tebliğe göre şirketin oy hakları DONUYOR. Ayrıca kanuna göre , bahse konu payların tutarına kadar para cezası verilir . Diyor . Kanun : 6362 , madde ;103 , bend ;3
dgzte ve hurgz devirler 16 mayıs oldu kabaca 90 gün oluyor...hurgz muafiyet talebi var bekliyor anladık ama dgzte sadece çagrı bilgi formuna onay verilecek 1 ayda biterdi iyi niyet var olsaydı
1-dgzte çagrı bedeli 10 milyon dolar ama hala başlamadı neden se ??
2-Hurgz için 46 milyon dolar gerekli herkes çagrıya katılması durumda
ama mevcut kurlar dan çagrı olacagını düşünmüyorum orta yol çıkacak sonu idari mahkeme olacak
https://www.dha.com.tr/amp/yurt/demi...mpression=true
gelmişken spk ugramıştır
Birinci keske dediginiz gibi olsa. Elimdeki hisseleri 2.3 tl den versem, bir kurban fazla keser dagitirim etrafimdaki fakirlere.
Ilk soru dgzte ile ilgiliydi. Dgzte cok iyi temettu hissesi, bu yuzden uzun donem dusunebilecegim bir hisse. Dolar pozisyonu da cok iyi.
Cagri fiyatina gelince, bizim hesabimiza gore 1.61 tl en az cagri fiyati olmali. Ama demiroren oyle dusun muyor? Dgzte icin verdigi cagri fiyatina bakin isterseniz, hangi kuru baz almislar. Boyle dayanagi olmayan cagri teklifi neredeyse 3 ay olacak ama halen reddedilmedi.
Kipaya gelince oradaki cagri fiyatina itirazlar vardi, yanlis degerlendirme yapildi diye. Daha yuksekten cagri olacak diye pazarlandi insanlara. Bizde boyle bir durum yok. Tek belirsizlik kurun durumu, ama aslinda bu da spk da cok net. Ya 1.61 tl ya da guncel kur ve 0.36 carpani ile. Spk nin bu olagandisi doviz artislari yuzunden, bazi olagandisi kararlar alinabilecegini dusunuyorum. Bu yuzden ben 5 lere gelmesini o kadar cok istiyorum ki, bu kozu ellerinden almak icin. Ayni gemideyiz, keske her sey bizim istedigimiz gibi olsa. Ama en son buralarda yazarken lanet okuyordum birilerine. O gunden beri de yazmadim.
Hissedaşlar güzel münazara olmuş.. Burda kaygılarımızı en derinden ifade etmeye çalıştık. Karşımızdakinin hamlelerini bilmek her zaman faydalı. Yalnız kanunen 2 seçeneği yok bu Demirören grubunun ve SPK nın. Tek seçeneği var. 0.36153ü kur üzerinden vermek. Helikopter almasın yada alsın bizim paramızı versin, SPK kanunsuz iş yaparsa kanuna gidilir. Kanımca bu iş mahkemede bitecek gibi görünüyor..
Açıkçası 1.63lere bir bariyer koymuşlar, üstüne çıkarmıyorlar. Ama bu tahtada herşey 2 günde olur, onuda söyleyeyim.
Sayın Usual;Halen reddedilmemesi reddedilmeyeceği anlamına gelmez.Dgzte de Mart ayının USD kurunu talep etti tüpçü...o kadar saçma ve anlamsız ki, red gelmesi kaçınılmaz... (o zaman herkes kafasına göre istediği yılın USD kurunu belirler -örneğin 2009 kurunu istiyorum da diyebilir bunun sonu yok-bu tür durumlarda ve tebliğ anlamsız hale gelir) Hukuk sana bana göre değişmez.Hurgz de muafiyet artık mümkün değil son bilançoyla...USD kurunun çok yükselmesi Demirören grubunun meselesi minareyi çalan kılıfını hazırlayacak...Ki hazırlamış da...Gerisi lafı güzaf...Her şey sabır ve zaman meselesi.Dik duran ve bekleyen nasibini alcak diye düşünüyorum...
Burada saçma sapan varsayımlarla yeni bir zemin oluşturuluyor sanki. Neymiş kur çok yüksek burdan yedirmezlermiş hangi kanunda yönetmelikte böyle bir madde var dayanağınız nedir? Birinden dolar olarak borç alacaksınız öderken dolar çok yükseldi ben kaç tl aldıysam okadar öderim diyeceksiniz. Sizin mantığınız bunu gösteriyor.
Isin kilifina gelince hazirlanmasi turkiyede kolay. Ben muafiyet gelecegine hic bir zaman inanmadim. Benim cekincem cagri fiyatinda. Ama size bir yontem soyleyeyim. Demiroren hurgz i satisa cikardi ve birine satti diyelim. Bu bir cebinden cikardi, diger cebine koydu olsun. Bu durumda surec yeniden basliyor. Ve varsayalim satis fiyatini bu sefer tl uzerinden 1.61tl den satti diyelim. Su anki durumda, bu da mumkun. Boyle bir durumda ne olur sizce? Yani demek istedigim is kilifa gelince, o kadar fazla yontem var ki? Benim boyle satislarda tek gucencem patronun tutumudur normalde. Demiroren bu zamana kadar savas istedigini fazlasiyla gosterdi. Isi yokusa surmek istedigini. Kimseye sat demem, hatta satmayin diyebilirim. Ama yukaridaki arkadasinda dedigi gibi, her seyi en ince ayrintisina kadar incelemek durumundayiz. Ne yazik ki bulundugumuz ulke ve konjektur bunu gerektiriyor.
Isterse başkasına satsın şirketi, bizim haklarımız bakidir Demirören üzerinde. Bazı şeyleri iyi düşünüp yazmak lazım. Yanlış bilgilendirme yapmayalım.