HBK 5.63 zaten üstünü verirse mali açıdan hiç hoş olmaz
Printable View
2021 de Bütün iştiraklerinden temettü geliri almış. Bence holdinge aktarmak için temettü verecek
Bu kârla yeni F/K=2.776..iNANILMAZ..! Bu F/K'yı iyi bir ekonomik ortamda yapıp,biraz da Borçlarını kapatsa 100-120 tl'ye çok rahat gider bu Hisse..
fk ya göre 2-3 senede amorti ediyor, müthiş ucuzladı gibi
Beklenti de çok Vestel de. Togg, EV charger, Nikel fiyatlarının uçması vs
Bu aralar ana trend temettü hisselerine yatırım bilanço güzel inşallah azda olsa temettü açıklar hisse başı 1.5 tl bence iyi olur. Geri kalanını yatırıma ve borç ödemeye ayırsın faaliyet raporunda büyümek istediği çok alan var onlar için Ciddi işler yapsın. Büyümeyi planladığı alanlar aşağıda (faaliyet raporundan aldım, aklımda kalanlar, işkembeden kesme değil)
1. Otomotiv eğlence sistemi
2. Hoparlör/ses sistemleri
3. Otomobil elektronik parçası
4. TOGG
5. Beyaz eşya üretim kapasite artışı
6. Çatının güneş panali ile kaplanması
7. Sıfır karbon politikası
8. 5g ve endüstri 4.0 yatırımları
9. Avrupalı bisiklet üreticilerine batarya satma (5 bisikletten biri artık elektrikliymiş)
10. Şarj istasyonu çözümleri
11. Enerji depolama sistemleri
11. Nikelin saflık yüzdesinin vekalitesinin arttırılması
12. Kuzey Amerika pazarına açılma
13. Kazakiskan ve rusya pazarına Daewoo lisansı ile açılma (5 yıllığına lisans almış)
Bunları hepsi milyar dolar gelir getirebilecek işler. Bunlar aklında kalanlar belki kaçırdığım hatırlamadım vardır. Bu hikayelerden 3-4 tanesi adam akıllı gerçekleşse yıllık satış dolar yazında en az yüzde 20 artar. Ayrıca faaliyet ve bildiği iştenden uzaklaşmadan büyümeyi planlıyor bence buda önemli bir husus. Bekleyip göreceğiz. Akıllı işlerle bu hamleleri gerçekleştirir inş.
Pazartesi citi yine satabilir. Düşsede üzülmem diyemem ama 1 lot bile satmam. uzuncu için risk alınıp beklenecek bir firma benim hisse portföyümün çoğunluğunu oluşturuyor.
Bunlar elbette güzel yatırımlar.. ama bunların bir kısmının bilançolara yansıması uzun zaman alabilir. piyasa şimdiden bunları fiyatlamaya başlamayacaktır. böyle bir algı ile alım yapanlar fiyatlar neden yükselmiyor bunca yatırıma rağmen diye psikolojik sıkıntı içerisine düşebilir. piyasa genelde maksimum 2 çeyrekte neler gelebileceğini fiyatlamayı tercih eder. bu sebeple 2-4 yıl arasında bilançolarda görülmesi muhtemel sonuçlar için okurları çok da heyecanlandırmamak lazım diye düşünüyorum. zira borsa pragmatiktir, ve çabuk sonuç alınacak şeyleri fiyatlar genelde.
Döviz pozisyon açığı olmasa neredeyse hisse başı 20 tl kar açıklayacakmış.
Bu açık pozisyonunu düzeltti ise veya korumaya aldı ise, 2022 sonu karı çok uçuk gelebilir, 20 leri aşıp 30 lara dayanabilir...
Tutarsa hava atarım... =)))
TOGG nedeniyle 2022 de sürekli gündemde olacak zaten. Düşse de artırsak...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Vesteldeki kontrol gücü olmayan paylar hangi istirakten kaynaklanıyor veya hepsinden mi çünkü nerdeyse 1tlye yakın kar gidiyor oraya .bilen bir arkadaş izah edebilir mi. Herkese iyi günler bol kazançlar..
Bedelli iki sebepten yapılır.
1. Biz başta sermaye olarak koyduğumuz parayı yedik bitirdik hadi yenisini koyalım denir.
2. Şirket çalışıp kazanıyordur herhangi bir derdi yoktur ama önüne çok iyi bir fırsat çıkmıştır. Bu fırsatı değerlendirmek için mevcut sermaye yetmez hadi bunu kaçırmayalım, pamuk eller cebe, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez denir.
Vestel gibi imkanları geniş çapı büyük bir şirket için ikinci biraz zor.
Niye ikinci zor olsun togg, pil bilmem ne yatırımları var onun için gerekli denebilir ama bunun sonu yok o zaman her sene bedelli denir.
Portföy yenileme çalışmaları kapsamında bir miktar aldık. Vesbe ve Vestel arasında kararsız kaldım, hesap kitabım doğru çıkar umarım.
Hissenin gitmemesinin sebebi nedir
Bence uzun süre beklemiş fazla küçük yatırımcı var. onlar satıcı olunca ,alıcılar da daha düşük fiyattan alma imkanı oldugunu düşünüyor
İlgisi yok bence hocam Ereğli de Tüpraş ta küçük yatırımcı yok mu
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Aşağıda Nikel ile ilgili bulduğum bir yazı. Nikel bu kadar değerlenmişken bu hissenin bu kadar baskılanması çok mantıksız. Çarpanları göre BIS 30 da Sektörüne göre en ucuz. Toplamaya devam ediyorlar. Yakında hareket başlar bence..
https://www.dunya.com/sirketler/bata...-haberi-392833
Helikopterle fabrikanin catisina konup uretim hattinda dolanan, temettü aciklayip tepeden mali satan patronu olan şirkete carpanlarina bakip gecen yil fal actik, adamin sattigi tv-dolar kuru 2 kat gitti biz hala maliyetteyiz.
Bilançoda Meta Nikel ne yazmış Vestele zarar mı kar mı
Vestel in MORUKLARI masum ky ye para kazanmasina engel olur mu , kazanmak dilegiyle islem yapildi, izleyelim neler olacak bir haftaligina.. sorumluluk reddi beyani.
Vestelin MORUKLARI uykuya dalmis, ayak takimi hesap yapiyor.
Vestelin MORUKLARI 0.01 endexe hareketine ciddi olumsuz tepki gostertiyorlar. Hassas olduklarni bildiriyorlar, nah alirsin.
Vestelin MORUKLARI ky nin parasini nasilda kolay zenginlik diyor , yedikce altlarini temizletecek zamana dogru gidiyorlar, sonra onlarin cocuklarina ogrettikler onlar devam edecekler bu is boyle devir dondukce gidecek. Vay MORUKLARIN haline vay....
Nikel fiyatlarındaki artış sebebiyle bu çeyrekete nikelden tahminen 50 milyon kar yazabilir. yıllardır zararda olan bir şirket 800 milyon hasılatı var. Aynı üretimi bu çeyrek yaptısa yalnızca bu çeyrek 400 milyon hasılat yapar 100 milyon kar yarısı vestelin olur. Yani nikelin artışı şuanki kapasitede ve zenginleştirme oranında yalnızca zarardan kurtarır ve küçük bir kar getirir. Bu çeyrek son çeyreğe göre kur zararı az olacaktır. ayrıca togg fabrikasının değerinide artıracaktır. Ben bu yıl temettü beklemiyorum göstermelik bir şey verebilir. Bence az da olsa vermeli çünkü temettü hisseleri gidiyor. Eğer pil, şarj istasyonu ve enerjiden katma değer alamazsa favök marjıda düşecektir. Bence yinede ilk çeyrek 500 milyon kar gelir. Ama kasaında parası olan ve kur korumalıya geçen şirketlerin karı çok daha fazla olacaktır.
Nikel Şangay'da rekor kırdı
Nikel fiyatları Şangay vadeli işlemler piyasasında tavan limiti oranında yükselerek rekor kırdı. Rekorun nedeninin Londra Metal Borsası'nda yaşanan yükseliş sonrası Çinli ithalatçıların bu pazardan alım yapamaması olduğu belirtiliyor.
Nikel, Londra Metal Borsası’nda yaşanan yeni bir yükselişin Çinli alıcıların ithalatını devre dışı bırakması sonrası (LME) Şangay borsasında gün içinde rekor seviyeye ulaştı.
Nikel, tavan limit olan yüzde 14,5 civarında yükselerek ton başına 281,250 yuana (44 bin 206 dolar) ulaşarak rekor kırarken gün ortasında gevşeyerek 265 bin 230 yuana geriledi.
Değerli metal Perşembe günü Çinli yatırımcı Xiang Guangda’nın bazı açık pozisyonlarını kapatması sonrası tavan limit olan yüzde 15 yükselerek 37 bin 325 dolara yükselmişti.
Nikel piyasası Rusya’nın Ukrayna işgalinden beri Xiang Guangda’nın sahip olduğu pozisyonlara yapılan benzersiz kısa pozisyon sıkıştırması hamlesiyle son derece dalgalı bir hal aldı. Batılı yatırımcılar Rus metallerine mesafeli yaklaşımı sürerken Çin’e Nikel akışı da devam ediyor.
Mysteel’in raporuna göre bazı Çinli yatırımcılar alımlara devam ederken fırsat bulduklarında dolar yerine yuan ile ödemeye geçiyorlar. Firmaya göre uzun vadede daha fazla Rus Nikeli batılı ülkeler yerine Çin’e gidebilir.
https://www.bloomberght.com/nikel-sa...-kirdi-2302485
Vestelin MORUKLARI bu hafta kac ky soydunuz, iyi bir haftaydi degil mi.
vestelin MORUKLARI yanardag gibi öfkelenmis kizardikca kopuruyor kopurdujce kizariyor.
Olmaz boyle liderligi birakmayin vesteln MORUKLARI, bakin izfas nasil en onde. Masum ky vestelin MORUKLARI ni biraz daha kirbaclarsa izfasa yetisir.
Arkadaşlar uzun zamandır ortalarda görünmeyen cow-boy rumuzlu arkadaşımız yeni rumuzuyla tekrar aramıza dönmüş bulunuyor.
Ortaklarımıza ve forumumuza hayırlı olsun.
Not: Böyle insanların karakter ve ruh hallerini çok merak ediyorum.
Morukçu arkadaş mı bu kovboy
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bir masum ky Vestelin MORUKLARI nin planini bozabilir.
Şahsi kanaatim , bu tahtanın sahipleri , döviz yükselmeden önce aşırı mal kaybettiler ve dövizde alıp başını gidince malı toparlayamadılar. Şimdi sattıkları TL fiatından malı almak için cırmalıyorlar , lakin herkes zararda olduğundan verdikleri malı alamıyorlar. Alan herkes dövize göre aşırı zarar etmiş durumda. Bence biz dövize karşı ne kadar zararda isek bu tahtayı tutanlarda dövizin azizliğine uğradıklarından zararlarını biz küçük yatırımcılara yıkmaya çalışıyorlar. Küçük yatırımcıda istediklerini vermeyince böyle agresif bir şekilde , kendilerince uyanıklık yaparak bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar.Yabancının gitmesi , patronun müdahele etmemeside bunların istedikleri gibi , pervasızca at oynatmalarını sağlıyor. Neticeye ulaşmak için her şeyi deniyorlar. Bu görüşler şahsıma ait olup sadece beni bağlar. Herkes kendi doğrusuna göre hareket etsin.
Moruklar moruklukların vazgemıyor.
vestelin MORUKLARINA MORUK olduklarını hatırlatmak ; bundan kurtulamayacaklar gibi.
Buna ne diyorsunuz ? Kusluda biri paylasmishttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4bc0be71b6.jpg
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
81 ile şarj istasyonu kurulacakmış 300 milyon TL teşvikte yanında var mı Türkiye’de Vestel’den başka şarj istasyonu üreten yok peki bu pastadan pay alacak olan bir şirket yarın yüzde kaç yükselir yüzde 10 tavan yapar peki Vestel yapar mı hayır neden peruklu pçi yüzünden genel kurulu iple çekiyorum saygıdeğer vestel ceoları cıoları başkanları sekreterleri kralları paşaları hele görüşeceğiz genel kurulda sizinle bir daha insan yüzüne çıkamayacaksınız
Enerjisa da var Gerel varASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.