dış mihrakların işi demek kolay,, milyarlarca dolar ülkeye oluk oluk akarken PARAYI BETONA GÖM diye bizmi öneride bulunduk? 500 milyar dolar borcu biz mi yaptık? elin oğlu ipi eline geçirdimi , böyle gezdirir adamı sokak ortasında.
Printable View
Cem Gönen denen adam çok gıcık yaww
Gözleri,elleri,bedeni ayrı ayrı, aynı anda oynuyor....
Fıldır fıldır mübarek...
Çok iyi hatırlıyorum seçimden sonra Borsa uçacak,dolar çakılacak demişti...
saygılar/başarılar
Bu günlerde kura müdahale bekliyorum, nasıl olur ne yaparlar bilemem ama yapacakları hamlede zayıf kalırsa doların bu ay içinde 6 tl olduğunu görürüz.
ABD ye giden heyet dönüşe geçti: Dokuz saatlik sessiz Washington turu.
http://www.diken.com.tr/abdye-giden-...shington-turu/
Kambiyo rejimine gecsek....Reis böyle buyursa....Saksakcilar da hemen atlasa....Milli sistem diye de yuttursalar.....Memleketi dış dünyadan koparsalar.....Bankada bulunan dövizleri de kendi biçtikleri değerden alsalar....
Bu kadar korkak ve yalaka varken olmaz demeyin.....Artık yeni Türkiye var.
Talks Fail to Break Impasse on U.S. Pastor Held in Turkey
Trump administration is now positioned to impose new penalties on Ankara for refusing to free Andrew Brunson
https://www.wsj.com/articles/talks-f....co/QQIK4aeqou
Böyle bir risk varken dolara neden yatırım yapılmalı.
Olabilir ben olasılık dışı görmüyorum. Ama daha iyi olmaz daha kötüye götürecektir işi. Kaos ortamı oluşur öyle bir karar alınırsa. İran kuru sabitledi 4 tümenden karaborsada dolar alınıp satılıyor 12 tümenden.
Bence piyasaları kısa vadede en rahatlatacak şey bizim papazı bırakmamamız onların da Türkiye ye ceza vermiyeceğiz anlaşması olurdu. Bu saatten sonra merkezde bir şey yapamaz bu piyasaya. Eğer 3 puanlık faiz artırmıyacaksa. Artırırsa da kısa vadede kur gevşer ama hasta olan piyasada komaya girer oda ayrı konu.
Dolar/TL 5.3977
Ben daha müdahele beklemiyorum. (45-50 bile olsa)
Biraz topla tüfekle bir şekilde 22 civarlarına çekerek ay sonunu getirmeye çalışacaklar diye düşünüyorum.
ABD tarafından yaptırım vs gibi adımlar agresif şekilde gelmezse belki bir nebze başarabilirler. (Takvimi önceden bilerek)
Ağustos enflasyon açıklamasıyla beraber ortalığın fena karışacağını düşünüyorum.
Enflasyon açıklamasıyla 15-20 kuruş yukarı, PPK toplantısı ile müdahele gelirse biraz aşşağı, gelmezse ve OVP'na güvenerek piyasayı tutarız diye düşünürlerse faiz de sabit kalır gibi bir kafaya girirlerse işte o zaman kazığın yağsız kısmını piyasalara tattıracaklar.
Danın kuyruğu Eylül de ya kopar ya da biraz doğru adımlar ile kısa süreli nefes aldırır.
harcamalar için belli bir geliriniz olacak tabi ki, mesela emekli maaşı o tl olacak.. bu zaten bir süre devam eder , sonsuza kadar sürmez. ortam rahatladığında banka yatırılabilir.
aslında yönetimin dolar da tl ye karşı ciddi kazanım elde etmiş bireysellerin dövizini tl ye çevirmesi ciddi zarar vermez, bu ülkede çok daha kötüleri oldu. keşke belli bir fiyattan dolarları tl ye çevirseler. bu hediye gibi olur.
Eskiden böyle sıkıntılı zamanlarda farklı/muhalif görüşlerden ekonomistler/uzmanlar çıkar toplumu bilgilendirirdi..
Topluma yön verebilirdi...
Reis medyayı bitirince kimseden ses çıkmıyor...
K.K yı gören/duyan yok...
Ünüversiteler korkudan sinmiş durumda
Medya zaten kalmadı...
Bir kaç muhalifde hangi medyada nasıl sesini duyarabilsin geniş halk kesimlerine...
İnternet mecrası kaldı bir tek....
İyi ki varsın Hisse.Net
Bloomberg e baksan ülke güllik gülistanlık...
saygılar/başarılar
Yastık altında çalınma riski var, banka kasası bilemiyorum. Artı hadi burada durdu ihtiyaç anında nasıl nakde döneceksiniz. Çok uzun zamandır kafamı bu sorular kurcalıyor.
Yazık oluyor koca ülkeye yazık.
Zamanında yanlış işlerin sonucu hep bunlar.
Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkartmasına geçtik.
şaka maka dolar rekor tazeleyecek 5.41 oldu umutabi nerdesin :)
Döviz depo ihalelerinin hiçbir anlamı kalmadı .. Merkez bankası boşa yapıyor hergun döviz depo ihalelerini .. Bu verdiği faize kimse gelmez ..
dediydik dün, papazı salmassanız böyle olur diye
Halk Bankası'nın 2020 vadeli USD tahvil faizi %20'ye gelmiş, diğer bankaların da bu seviyeye geldiği veya yaklaştığı söyleniyor.
Bu seviyeler temerrüt fiyatlaması olsa gerek.
Vakıfbank 2022 vadeli USD bazli için %27 rakamı yazılmış sosyal medyada.
Yandaşlar ve/veya ekonomistler "KAZANIN DOĞURDUĞUNA İNANIYORLAR AMA ÖLDÜĞÜNE BİR TÜRLÜ İNANMAK İSTEMİYORLAR...."
Tek söyledikleri dolar/tl i ekonomik nedenlerle açıklayamıyorlamış...
Dolar/tl 2002-2013 arası 11 yıl yatay kaldığında ekonomimiz çok mu iyiydi de kazanın doğurduğuna inandınız...
Sizi gidi sizi...
saygılar/başarılar
Ya olayın papazla alakası yok.Papazı salmamakla doğru yapıyoruz.Amerika ile işimiz kurt kuzu olayı.Papazı salsak da bir hafta sonra iran denir şu denir bu denir biz amerika ile gene kapışırız.Artık adamlar irana saldırmayı kafaya koydu ,e kürdisatanı da uzun vadede kurmayı planlıyorlar.Biz bu adamlarla nasıl uzlaşacağız.Temel tamamen yanlış teknik nasıl düzelecek :))))))))O yüzden kendi göbeğimizi keselim acı ilacı içelim şu emlak işlerini bırakalım ,az bişi batalım, ilerde biraz umut olsun.Ben hükümete ondan kızıyorum,bakın demedi demeyin şu ortamda 3 ay sonra gene kanal ihalesine çıkar bu hükümet.Aha da buraya yazdım :)))))))))
Reis teşekkür ziyaretlerine başlayacakmış...
Bayburt tan başlayacakmış...
Bir elimde ayna, bir elimde cımbız
Umurumdaki mi dünya?
saygılar/başarılar
haklısınız ama yapmıyorlar.. bu ülkeye o kadar döviz geldi noldu bu paralar? bu şuna benziyor; sürekli borç yiyen bir insansınız, bankalara borçlusunuz, çevrenize borçlusunuz vs. o zaman borçlu olduğunuz yerlere eğilip-bükülmek zorundasınız.
ee onuda yapmıyorsunuz.. sizin söyledğiniz çiddi bir dönüşüm yani borç yapmaktan vazgeç , çalış adam gibi kazan ve kimseye boyun eğme..
bunu yapmadılar ve yapmıyorlar.