Tam tersine daha da kıstılar. Ters ve düz swap kanalları asimetrikleşti ve yerelleşti.
Bu kurgulama yurtdışı kanalına giden TL'yi daha da boğabilir.
Printable View
TCMB: Altın cinsinden rezerv varlıkları Şubat'ta 21 milyar dolar (Önceki 20,4Mlr)
Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 3,4 artarak
100,1 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 3,7 artarak 77,6 milyar ABD doları olarak kaydedilmiş, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 2,8 oranında artarak 21 milyar ABD doları oldu.
TCMB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez
Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, yurt dışı bankalarca Merkez Bankası nezdinde açılan depo hesapları, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları-KMDTH) bir önceki aya göre yüzde 5,6 oranında artarak 13,7 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Bu tutarın 9,1 milyar ABD doları anapara, 4,6 milyar ABD doları faizlerden oluşmaktadır. Söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 2,7 milyar ABD doları bir ay, 2,5 milyar ABD doları
2-3 ay ve 8,5 milyar ABD doları 4-12 ay içerisinde ödenecektir.
Şarta bağlı döviz yükümlülükleri, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (Bankacılık sektörünün döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıkları ve akreditifler) oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 4,1 azalarak 31,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir."
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...iz+Likiditesi/
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Ziraat EUR 6,11/6,20 alış satış
MB dünde döviz depo ihalesi açmış. 1.978 milyar dolar çekmiş piyasadan. 500 milyon dolarlık ihaleyi de yenilemediği için toplamda 2.478 milyar dolar çekmiş.
MB 3 günde bu kadar dolar çekmiş piyasadan. 1.5 milyar dolarda verdiğini yenilemedi.
https://resmim.net/f/kOBCpN.png
Twitterda Cumhur Örnek ten alıntıdır. Kendisi paylaşıyor.
G.Düşük
5,9581
G.Yüksek
6,3960
Alış
6,2588
Satış
6,3357
Tavan
-
Taban
-
Son
6,2973
% G.Fark
% 3,34
AOF (Periyodik)
-
AOF
-
Önc. G.Kap.
6,0937
böyle saçma sapan bi veri var bankaya girip bakmadım borsa ekranında bunu gösteriyor
5,4755 +0,1396 +2,62%
https://i.hizliresim.com/qdZYQW.png
Adam meseleyi oldukca durust ve kisa bir sekilde izah ediyor.
MB yanlis adimda atsa dogru adimda atsa hep suclu... Yabancilar hep hakli hep hakli...
Bu A.Yesilada'nin derdi nedir?....
Yuzlerce twit ve yorumunu okudum dinledim...Tek bir olumlu cumlesine dahi rastlamadim.
Ingilizce twitlerinde yabanci yatirimcilara acik ve net sekilde Turkiyeye gelmeyin. Yatirim yapmayin diyor.
Evet yurt içinde TL bollaşacak ama bu mekanizma yurt dışına giden TL'yi de kısacak.
Bu ince kurgulanmış bir şey. Yurt içinde de TL bollaşacak ama çok yüksek faiz ile bollaşacak. (%25.50 ile)
Son kertede dövize alım gelirse bu kurgulamada ancak yurt içi yatırımcıdan gelebilir.
Bu da merkez bankasını zorlamaz.
Ama ben yine de işin TL bollaştırma ayağını eleştiriyorum. Bunu yapmasa daha iyi olabilirdi. Zira bunu yaptığında sadeleşme taahhüdünü bozmuş oluyor. TL'nin sadece faiz ile değil miktarsal olarak ta sıkılaştırılması şu aşamada hayati öneme sahip.
Kafayı kurtarmak için kolu kesiyor. Ben de diyorum ki kafayı hızlı eğ kolu da feda etme. Ama yapmıyorlar. İlla ki ileriki yıllarda çolak dolaşacaklar.
Amerikan Doları - USD
AL
5.49750 TL
SAT
5.43860 TL
Avrupa Para Birimi - EUR
AL
6.20820 TL
SAT
6.12330 TL
ilginç bu işbankasının içinden işlem yapmak istediğinde
bu da borsa izleme sayfası
Alış
6,3133
Satış
6,3678
Son
6,3406
% G.Fark
% 4,05
Ama fakat lakin şu vaziyet ve atılan adımların hem MB hem de Finansal piyasalar üzerindeki riski arttırdığını düşünüyorum. Doların olası yükselişinin sonuçları bu kez çok farklı olur. Yani dolar 6 lira olursa bu 6 lira Ağustostaki 6 liradan çok daha farklı sonuçlar doğurabilir. Bence. YTD.
Teknik olarak ise doların önce 5.30 altına gelmesi ve oradan yükselişe başlamasını ben çok yüksek ihtimal olarak görüyorum. 5.75-76 gapı var. Unutulmasın.
6.17 satıyor benim banka
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Viop F_USDTRY0319 kontratında tanzim satış var :D
Bu poz yarın 15,30 da kapanacak diye biliyorum anlık piyasa kuru 5,4950
Viop kuru ise 5,4175 :D daha neler görecegiz bakalım
Yani real piyasadan usd almayın gelin ben size iskontolu doviz satayım demek gibi bir şey bu
Fatih hoca ne diyordu? 5,497
5,5361 +0,2002 +3,75%
Kur 5.50 oldu.
Bunca çaba.
Edit: 5.51
Üstad bu işler böyle devam ederse bistten finansal piyasaların hiçbirine ne yerli nede yabancı çekemezler Güven herşeyden önemlidir.
Yıllar önce yerli yatırımcıyı biste küsttürdüler şimdi sırada vadeli işlemler var gibi bu böyle devam ederse altını alan kasaya koyar.
CDS 300den 460 puana çıktı. Demek ki yurt dışından borçlanırken libor+CDS formülüyle alınacak kredi maliyetleri %1,6 arttı. Devlet kredi alırken daha yüksek faizle alacak, Bankalar sendikasyon alırken daha zorlanacak demek ki.
Olan sadece halka olur, adamlar 25 senede zulayi yapıp koymuştur İsviçreye vs, güven vs kimin umrunda, her zaman kasa kazanır
Merkez bankası, miktar bazlı repo ihalesi açmadı
Tahmin yapmak iyice güçleşti.
Yine de bugün BIST'i kızartıp 8xxx yapacaklar,
Doları da taşıyabildikleri kadar taşıyıp cumaya hazırlayacaklar diyedir düşüncem.
Doların stabil olduğu günleri görsek, herkes yoruldu.
Eğer bu sisteme gitmişsek biz de bir parçası olmuşuz, eleştirmeye hakkımız yok. Bize burada mamamizi verip tatmin ediyorlar, sonuç yuzde 1 yuzde 99 u sömürüyor
Big short .
https://www.imdb.com/title/tt1596363/
Dün boşuna yazmadı yabancılar; umarız tr dışarıdan para aramaz diye..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=rxpu;3322705]Big short .
https://www.imdb.com/title/tt1596363/[/QUO
teşekkürler
bu akşam izleyeceğim. :ok:
2 kurum hala TL short...Borsadan aldıkları TL ile shortlamaya devam ediyorlar...Kesinlikle sulh olmalı...Şark kurnazlığı yapıp aylarca düşük faizle zarar ettirirsen böyle acısını cıkartmaya calışır yabancı.
Bu 2 kurum TL short kapattığı an sulh oldu diyebiliriz...
Merkez bankasının hiç bi şansı yok bu oyunda..6'yı gösterip yabancı kurumların TL short pozlarını kapatmasını saglıcak. Başka bi yolu yok.