Alsalar ne yapacaklar ki.
Parayı değerlendirecek yer yok.
Ülke ağır resesyonda...
Printable View
TL kredi/TL mevduat oranı resesyona rağmen hala %140 civarında. TL mevduata ihtiyacı var. TL mevduat bulamaz ise elindeki dövizi swaplayıp yaratacak bunun da maliyeti %28-29'un üstündedir şu an.
O nedenle bu algı bankalar tarafından yaratılıyor diye düşünüyorum.
Resesyona rağmen bankalar uzun bir süre daha TL mevduata aç olacaklar.
Pazarlığı ona göre yapmakta fayda var.
Kimsenin kimseye bastırdığı felan yok. Emperyalizm öyle bir öğütme çarkıdır ki, babasına bile acımaz. Serbest piyasa da timsahlar hiç doymazlar. Tüm piyasaları kontrolleri altında tutabilir ve anlık izleyebilirler. Benim, senin gibiler de esen rüzgar da ( fırtınada ) doğru yönde yakalanırsa aradan çıkar. Ters akıma kapılırsa çarpılır ve bir daha iflah olmaz. 10 yıllık emek olur 10 dk.lık yemek.
Gönül ister ki tüm bu emeksiz para kazanma yolları dünyada yasaklansın. Çalışan, emek harcayan kazansın. Ama daima sürüyü çoban yönetir, henüz çobanı yöneten sürü icat olmadı.
Dolarcılar için...
https://twitter.com/zerohedge/status...168593409?s=19
Fonlama 24 ten mi oldu bugün ?
Tamamladim tamamladim..
Fiyatlari begenmedim.
Pembe 8 TL salkim 7TL
Salihli kirazi vardi 25TL
5 TL den asagi meyve yoktu.
Yesillikler biras ucuzlamis gibi geldi bana.
Ama pazardaki vergi vermeyen cakal esnafa birakmadim tek kurusumu gittim FILE'den aldim pembeyi yine 8 TL idi, 5.90 a salkim buldum 4.95 e de kokteyl...
Dokme sogan vardi kilosu 2.5 TL idi.
Kapya biber 17.50 TL 4 tane aldim kahvaltida yemek icin.
Cengelkoy salataligi vardi 4 TL ye biras da ondan aldim geldim.
Fiyatlar haziran geldi hala ucuslamadi malesef.
Syg,
Papas erigi aldim biras cocuklar icin kilosu 12.90 idi..
Artik nefisimizi korlemek icin yiyecegiz, doymak icin degil.
Syg,
Once bi turluyorum sebze meyve reyonunu, ne ucuz gorunuyor gozume ona gore bir strateji belirliyorum ben.
Hemen her gordugumden almiyorum.
Syg,
24.5.2019 Tcmb fonlama verileri.
İlk hesaplanan toplam likidite açığı : 72.7 milyar TL
Gün içinde sistemin Tcmb'ye geri kustuğu miktar: 4.8 milyar TL
(sterilizasyon)
Gün sonu net likidite açığı: 67.9 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: %24.35
HT_7RT cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acıyıp marketten 1 kilo erik alırdım böyle komuşan birini görsem [emoji23] yemeyenin malını çok pis yiyorlar Dudu dede, bozdur bozdur ye kimseye bırakma. Niye daha fazla bırakmadı diye küfür eder damatlar gelinler [emoji23][emoji23][emoji23]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam sizimi kiracagim suan cikoyorum dolarlari
Zinhar degilim. Elhamdulilliah muslumaniz aga
Duayla yada abdestle olsa suan arap toplumunun dunyaya hukmediyor olmasi gerekmez miydi? Yada osmanlinin cokmemis olmasi gerekmez miydi?
Konut al abi bütün paranla. Çöksün fiyatları belki dolar 20 tl olursa alırım [emoji846]
Kardeş katlini caiz gören kayınbabayı şeyinden asar, boynundan [emoji846]
Yeşil Elma bile yapıyor benim narenciye hiç sormayın zaten
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
İleri derecede reflüm vardı. Zayıflayınca ve spor yapınca esamesi kalmadı
Erik vb refluden öte gaz yapar.. refluyu yapan cok sebep var. Ozellikle sigara tatli acı yiyecekler
Ucuz iş gücünde Çin'i bile geçtik
Piyasa değeri ortalama 2 milyon kusürlerde bir gayrimenkulü 1.8 M gibi bırakıyorlar .Ortalama 15 bin civarı kira getirisi potansiyeli var ,gelişmekte olan bir bölgede ..
Burayı şu ortamda almak mantıklımı ,beklesemde fiyatı düşürmeyecekler tuzu kuru satıcı biraz..
Değerli yorumlarınız için şimdiden tesekkürler arkadaslar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kira potansiyeline eminmisiniz işyeri sanırım
3000 kira getirisi olan yere 1.5 milyon istiyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%1 civarında kira getirisi ile çok iyi. Ancak bir iki işyeri ve bir iki emlagım vardı. Şunu söyleyebilirim. Olası kriz anlarında, meskenlerden kira gelirleri hep patlıyor. Çıkarmak zor, paranı almak zor, vermeyince vermiyor.
Ancak işyeri olunca, kirayı ödemezse dahi malı oluyor, hukuken tahsil edebiliyorsun. Zaten para kazanmıyorsa, durmuyor, kendi çıkıp gidiyor.
Ayrıca mesken amaçlı gayrimenkulun masrafları da çok oluyor, kirayı düzenli almak da zor oluyor.
20 yıldır yaşanmış tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kiralama yapmak için yatırım amaçlı ise, işyeri tercih etmekte muazzam yarar var kanımca
Gayrimenkulleri dolar bazında düşünmek gerek. Uzun süredir fiyatlar aynı ama aslında dolar bazında neredeyse %30-40 düştü. Bundan sonra Tl bazında düşmeye devam eder mi ? sanmam.
Aynı şeyler vardı, bahsi geçti diye reflüyü söyledim. Kilo bütün kötülüklerin anası, spor düşmanı. 3 senedir hasta olmadım tü tü bana
fazla tuz kullanımı da yapabilir , öğleden sonra fazla kuruyemiş yemek de yapabilir , kahve tüketimi , siyah çay , boza , zerdeçal yenibahar falan bütün baharatlar... hayvansal yağ tüketimi de yapabilir .... kişilere göre de değişir tabiii.. sarımsak soğan yerlerde süründürür mesela... bi de ne kadar dikkat edersen et , mide kapakçığı ( kas yığını yani ) henüz bilinmeyen başka sebepten ötürü bazen kendi kendine de şak diye açılabiliyor... onun sebebini neden böyle olduğunu henüz çözemediler...
hee reflün geçti diye ağır spor yaparsan fit bile olsan reflün gene başlayabilir... aşırı ağırlık kaldırmak , ağır sporlar .... reflüyü tetikler
yurtdışından ev alırsın döviz bazlı gelirin olur alternatifini değerlendirmek kişinin yaşam tarzına ve beklentisine bağlıdır diye düşünmekteyim .... o kadar parayı vermeden önce bi tskb gayrimenkul değerleme , bi vera gayrimenkul değerlemenin kapısını çalardım...
Sağ olsun Canan Karatayın dediklerini harfiyen uyguladım.
6 ayda ne kilo kaldı, ne reflü, ne karaciğer yağlanması.
Herkese tavsiye derim.
İçinde hazir kiracısı ve aylık getirisi 10,000 lira olan işyerine 2milyon TL isteyen var.. yorumunuz nedir..