üstad mart ayı 57 mi geldi ihracat..
Printable View
aLLoFFs hocam da VESBE de.
Buna çok sevindim, demek ki doğru yerdeyim :)
Selamlar hocam.
Şirket, Sn. Serdardm79 'un dediği gibi Ocak, Şubat ve Mart aylarında dahilde işleme izin belgesi toplam 362 milyon dolar ihracat öngörüyor.
2020 Ekim-Kasım ve Aralık ta bu rakam 317 milyon dolardı.
Bu nedenle 2021 ilk çeyreğinin 2020 son çeyreğini ciro ve karlılık olarak yakalamasını beklemek makul gibi ne dersiniz?
Hayırlı kazançlar.
gereğinden fazla geriledi. yukarı doğru hareketlenmek istiyor(gün içi istekli alımlar görüyoruz) ancak kısa vadede endeksteki gerilemenin kişiler üzerinde etkisi psikolojik satışlara neden oluyor..(satıcılı olan piyasada çoğunluk aynı davranış içinde oluyor. piyasaya satıcılar hakimdir. her alanın zarar zarar ettiğini görmek korkuyu daha da arttırıyor. alım isteği bastırılıyor. hisse senedinin en düşük seviyelere inmiş olmasına rağmen hisse senedini elinde tutmak istemez ve mutlaka satmak isterler. sonuçta satışta geç kalırsam daha çok zarar ederim korkusu ile yapılan yok pahasına satışlar) yükselen trend içinde görülen geçici bir düşüş. kendi yönü
yukarıya doğru. fiyatın aşağı gitmesini sağlıyan faktörler ortadan kalktığında tekrar kendi yönüne dönecektir. özetle ,yükseliş trendi tehlikede değil.
endekste ise alçalan trend tehlikesi ortaya çıktı. belirginleşen üçlü tepe trend değişimine işaret ediyor. vestel sayfasına
bıst 100 endeksi ile ilgili detaylı grafik göndermiştim.
üçlü tepe dönüşü
https://hizliresim.com/EzwK3a
Ben de sizler gibi yüksek kar rakamı bekliyorum min. 400. Son çeyrekte 620 mn kar etmiş şirket. O günden sonra da talep azalmadı. Şirketin eli güçlü. Pariteye göre neresi kar lı ise yurt dışı veya yurt içi satışı yapmıştır. 0 km araç için insanların sıra beklediği bir dönemdeyiz.
Böyle talep patlaması olduğu dönemde asıl yüksek kar edemezse şirketi sorgulamak gerekir. Ben vesbe nin süreci iyi yönettiğini ve yüksek kar rakamı açıklayacağını düşünüyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi ki çıta nerede kaldıysa oradan devamını bekleyeceğim.
Turizm hissesi mi bu, geçen yılın aynı çeyreğine göre kıyaslayayım.
ihracat rakamlarına göre imkansız demişsiniz. Kıyaslamadan konuştuğunuz çok belli.
Ekim ile ocak arasında -304 bin adet
kasım ile şubat arasında +314 bin adet fark var.
Mart verisi henüz açıklanmadı.
Yani beyaz eşya satışlarında bir önceki çeyreğe göre şuanda 10 bin adet fazla satış bile olmuş.
Lütfen bilmeden biliyormuş gibi konuşup cevap hakkı doğurmayın.
inanılmaz gerçekten. 1 şubattan sonra ne oldu ki aralıksız düşmeye başladı bu hisse. patron satıyorsa hiç etik bulmuyorum. spekulatörlerden farkı kalmıyor. satmıyor ise, bir nedeni olmalı. hammadde krizinden olabilir mi?
çete operasyon yaptı. (silkeleme)başka bir şey yok..
bende aynı fikirdeyim..kademeler hep bomboş satarken yemiyoruz bunları.. bu şirket 100 lü rakamları hakediyor..bi arkadaş cevap vermiş onada burdan sesleniyorum 1 ay sonra görüşelim ama burdan özür beklerim.. yok ben yanılıyorsam burdan özrümü sunarım..inşallah ben yanılıyorumdur bilanço hakkında sen haklı çıkarsın en çok ben isterim 600 gelmesini
ben çok eskiyim. asıl hedefleri insan psikolojisidir. yukarıdan alanları aşağılardan satmaya zorlarlar. çoğunlukla başarılı da olurlar.onlarca defa değişik hisselerde yaşadım bu hareketleri. bir yere kadar düşürebilirler. zararına mal veremezler.. tersini de yapacaklardır.. yukarı doğru..mal
kaptırmadan sakin bekleyen kazanır..
momentum hisse senedindeki alım-satımların iç yapısını ortaya çıkarır. hisse senedinin 67 liradan 54 liraya
düşüşünü momentum onaylamamaktadır. momentumun eksenin altına inmemesi olası bir yükselişin ön sinyalidir..
https://hizliresim.com/lGB0oy
Yatırımcı ilişkilerine sordum, kısıtlamalar nedeniyle Genel Kurul iptal mi diye, 6 dakikada cevap geldi. Planlandığı saatte yapılacak diye. Bu hızlı reaksiyonlar bile yatırımcısına verilen değerin göstergesidir bence.
sayın tokkan genel kurula katılacağını söylemişti sanırım ama vestel mi vesbe mi hatırlayamadım şimdi..burdan kurula katılıp bize anlık bilgi verenler olsa keşke güzel olurdu..
düzeltiyorum 12-02 saatleri arası vestel beyaz eşya görüşülecek..
Online izleyemiyor muyuz arkadaşlar, genel kurul toplantısını?
vestel beyaz eşya ve vestel ekoktronikte temettü oranları aynı oranda ve yıl sonuna kadar üç taksitte ödenecek( yönetim kurulu
başkanı açıklaması) kısa sürede kapta açıklanacak
sermaye arttırımı konusun da ise henüz bir karar yok. yönetim kurulu bir karar alırsa kap ta açıklanacak
2023 yılı iki milyar dolar ciro hedefi var. dünyanın en önemli oyuncuları arasına girilmek isteniyor.
beyaz eşyada 12 milyon adet kapasite, yapılacak yatırımlarla 20 milyon adede çıkacak..
kısa bir toplantı oldu.. sınırlı kişiyle .. pandemi nedeniyle bir kaç sorudan fazla alınmadı..
ahmet nazif zorlu toplantıya sadece beş dakika katılabildi..
hazırlıklı gittik.her şeyin notunu aldık. çok sorumuz vardır. ancak başkan iki sorudan fazlasını ısrarla almak istemedi. sayın Ahmet
nazif zorlu bile sadece beş dakika görünmüş..
ben geçen yılki toplantıdaydım. çok kişiyle katılım. çok sorulu ve coşkulu geçmişti..
vesbe nin genel kurul 2 de başlamıyor muydu tokkan hocam..ikisini bir mi hallettiler..ikisinde de birebir aynı kararlar alınmış
2023 hedefi 2 milyar dolar mı yoksa 2 milyar euro mu sn. Tokkan ?
2023 yılı dolar kurunu 10 tl desek 20 milyar TL ciro yapar. Geçen yılki ciro 9 milyar 400 idi. Yüzde 15 kar etse şirket yıllık 3500 mlyr kar rakamına ulasılır. Bu da hisse başı kar ı 18 liraya çeker. Yüzde 80 kar dağıtımı yapsa 12 lira eder. Tabi bu 2024 yılında alınacak kar. Enflasyon düşerse çok güzel rakamlar ancak böyle giderse çok cazip diyemem. Bence verilen rakam ve hedefler makul.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vestelde beklenti bitti(temettü). sanki vestel satıp ereğli alıyorlar gibi bir izlenim var.. vestel hızla aşağı gelirken ereğli aynı hızla yukarı
gitti..