Yalnız TR de doların varsa o atasözü işlemiyor çünkü çok müdahele yapılıyor.
Tabiki sabreden kazanıyor , çünkü yıllardır uzun vadede doların yönü bellidir fakat devlet o kadar bokunu çıkardı ki, ortada teknik falan kalmadı.
Printable View
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...da-237515h.htm
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son gunlerde cok kisi sordu bana cevremde dolar alalim mi diye
Bende su an icin almaya gerek yok, ne olacagi belli olmaz dedim
Ayni sekilde benimde alacak TL likitidem olmasina ragmen almiyorum.
-----------------
Iktidar tarafindan ABD yi kizdiracak bir hamle gelmesini beklemiyorum
En azindan G20 zirvesine kadar
----------------------
Secim sonucu ne kadar degistirir onu bilmem ama cok bir etki edecegini dusunmuyorum.
Ornegin bugun yukselis olmasa da yuzde 1 e yakin dususun olmasi manidar
Cuma aksami gonderilen bir mektup var ustelik ortada
TCMB tarafindan piyasalar bir indirim beklemiyorlar sanirsam.
Dediğiniz gibi olsa keşke de.
5.78'den sırf 6.20'den bozmamanın 1 aylık maliyetini kapatması için 52 kuruş çıkması lazım.
Yüksek kar bırakması için de diyelim 2 ay geçti artık maliyeti kurtarması için 65 kuruş çıkması + kar koyması için en az 80 kuruş 1tl arasında bir artış gerekli.
Bu da doların 2 ay içerisinde 6.90'ı görmez ise elle tutulur yanı kalmadığı anlamını taşır.
Dövize para kazanma amaçlı değilde yatırım amaçlı bakanlar kazanacak sadece.. ağustos ayında yaşananlar ortada.. bu yüzden kosa vade ihtiyaç olmayan paramızı sadece yatırım ve değer koruma amaçlı yatırmak en mantıklısı
Dolarin ederi imzamda yazılı zaten, üstü Reyisin gayretine bağlı...
Alttan koydu sabah ki dth lari
Buldular yontemi
Ekonomik yaptırım gelene kadar mektuptu , f35 di ıvırdı zıvırdı hikaye. Palanın hiçbir şeyi taktığı yok herkesin görüşü belli '' son anda 180 derece dönerler'' yoksa şuan doların 5,80 olması hele ki mevcut ekonomik koşullarda imkansıza yakın bir durum ama oluyor mu oluyor.
Secim iptaliyle
Bist dip yeniledi
Cds 500 üstüne cikti
Faiz 26 tepeye geldi.
Dolar ne oldu ??? Takildi
Elde veri ne....mb rezervleri tükendi
Ne satiyorlar peki ani sok dusus geliyor gunici :yes:
Mevzuatta oyle birsey yokmus
Kim takar mevzuat kaymakamini :kahkah:
Olan biten cok acik
*ünal: (yıldırım-imamoğlu ortak yayını) iki aday 16 haziran pazar saat 21.00'de moderatör ismail küçükkaya ortak yayına çıkacak
Mevzuatta yabancı bankalara TL likiditeyi kıs swap faizlerini yüzde 5000 lere patlat ta yoktur ki bddk bu yapılanın bizle alakası yok diye yalanladı ancak bal gibi var işte.
Adamların kanun , mevzuat vs. hiçbirşey taktıkları yok ki muz cumhuriyeti.
Dolar 012 yapısı yapacaksa 5,70 bile olabilir son çıkışın 78,6 fibosuna kadar yolu var bu düşüşün hani şuanki düşüş yabancı palanın işine geldiğinden izin veriyor şimdilik bakalım sonrasında 6,60 hareketinde ne yapacak.
Alçacık alçacık damlar, bedava gitti bizim .mlar. [emoji854][emoji854]
Dolar düşüyor diye içim bir tuhaf olsa da, ucuza verecek .m yok[emoji854][emoji854][emoji854]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benjamin bu vezir de eder rezil de........
Dolar Bey diyecektik,şimdi basıyorum küfürü Dalır'a....:drunk:
Forumdaşlar bir de piyasanın yarattığı algıya çok aldanmayın,
10.6.2018 1 USD: 4.52 TL
10.6.2019 1 USD: 5.80 TL
1 yılda faizsiz *net* %28.31, DTH faizi ile birlikte *net* %33.5 kazandırmış bir enstrumandan bahsediyoruz.
Bunu unutmayalım.
Yani hangi noktada oynadığımızı iyi görelim. 1 yılda %10 düşmüş bir yatırım aracından bahsediyor gibi bir algı oluşmasın.
%40-%45 değerlenmeden sonra 1 yıllık kazancı %33.5'a düşmüş bir enstruman var karşımızda.
Önemli bir ekleme daha
10.6.2017 : 3.5TL
10.6.2019 : 5.8TL
2 yıllık artış ta faizsiz *net* %65.71, DTH faizi ile birlikte *net* %80!!!!!
pit trader gibi olacaksınız döviz çiftlerinde trade yaparken ... önceden kafanızda hazırlığınızı yapıp , fiyatı yakaladın mı gir , sonra karla piyasanın verdiği fiyattan çık pozisyondan ... hit or miss olayı ... ya da uzun vadede macro beklenti ile pozisyonlanma ile trade / yatırım için alım ya da satım ( short ) yapacaksınız ... merkez bankalarını siyaseti ne olursa ne oluru koklamanız lazım... ucuz parfüm asla kullanmayın...
Bayramda foreksciler stop oldu pozisyonlar patladı
Bugünde viopcular teminat tamamlayamayanları stop olmuştur.
Resmen hileli kumar masasında oyun oynuruyoruz
Citigroup: S&P 500 "tam ölçek ayı piyasası"na gidiyor - bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; ABD'nin Meksika ürünlerine yönelik gümrük tarife artışını askıya alınmış olabilir, ancak Citigroup Inc. stratejistleri, ticaret gerilimlerinin artmaya ve hisse senetleri ve tahvillerden emtiaya finans piyasalarını sarsmaya hazırlandığı uyarısında bulundu.
Citigroup'un Mark Schofield öncülüğündeki Küresel Makro strateji ekibi, 10 Haziran'da müşteriler için hazırladıkları notta, "Gerilimler artıyor ve sonuç muhtemelen ekonomiden ziyade siyaset tarafından yönlendiriliyor görünüyor," dedi ve "ABD Başkanı Donald Trump muhtemelen sert çizgisini devam ettirecek" değerlendirmesinde bulundu.
Citigroup'un baz durum senaryosu, Trump'ın Çin'in henüz tarife artışı uygulaması yapılmamış diğer mallarına yüzde 25 ek vergi konulması ve böylelikle el sıkışarak anlaşmaya varmaya doğru 'şok ve dehşet' stratejisi uygulanmasını ve bunun yanında otomobil ithalatına ek gümrük vergisi uygulanarak Avrupa ve Japonya ile gerilimin artırılmasını içeriyor. Fed eğer faiz indirimine gitmezse, bu senaryo piyasalarda aşağıdaki şekilde etkili olacak;
Son dakika! Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Fatih Sondaj Gemisi için tutuklama kararı doğru ise bizim açımızdan hiçbir geçerliliği olmayacaktır" dedi.
S400 iptal.
IMF anlaşması konuşuluyor.
Doğruluğunu bilen var mı?
Çok sıkıntılı bir durum.
Selamlar.
Yılbaşından bugüne kadarki süreçte (161 gün);
Dolar 5.2896'dan 5.8009'a geldi.
Yılbaşında dolar alıp gecelik %3 faize koyan birisinin bugünkü kura göre birikiminde %10.83'lük bir artış olmuştur.
Birikimini %23.5 faiz ile TL mevduatta tutan birisinin kazancı ise %9.15 olmaktadır.
Yıllar sonra bir yıl içerisinde TL mevduat getirisi doları geçebilecek mi bakalım? Ben pek ihtimal vermiyorum açıkçası.
TURKEY SAYS U.S. DIDN'T TAKE STEP ON ****T STUDY GRP ON S-400S (ABD tarafı ortak çalışma grubuna adım atmadı.)
https://www.mynet.com/son-dakika-ekr...k-110105454257
mesai ye başladılar