Inşallah şaka yapıyorsundur.
HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM, AMA HERGÜN YENI BİR ŞEY ÖGRENİYORUM.
Printable View
Pentagon kivirip duruyor.🤣
http://www.haber7.com/dunya/haber/28...ini-iptal-etti
ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'a, Rus S-400 hava savunma sistemini aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulama ve Türkiye'yi F-35 programından çıkarma çağrısında bulundu.
ABD Senatosu'nun iki etkili komisyonunun liderleri, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini teslim almaya başlamasından dolayı sert tepki gösterdi. Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu ile Dış İlişkiler Komisyonu'nun başkan ve kıdemli üyelerinden oluşan 4 senatör ortak açıklama yaptı.
Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Jim Inhofe ve Kıdemli Demokrat üye Jack Reed ile Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Jim Risch ve Kıdemli Demokrat üye Bob Menendez'in imzası bulunan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400'leri Rusya'dan kabul ederek, Türkiye'nin güvenliği, ekonomik refahı ve NATO ittifakının bütünlüğü pahasına Putin'le tehlikeli bir ortaklığı seçti" ifadeleri kullanıldı.
Kongre iki partiyi de kapsayan güçlü bir temelde şunu açıkça ortaya koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış yönlendirilmiş biçimde S-400 alımının sonuçları olmalı. Bu alım, Putin'in Rusya'sıyla stratejik işbirliğini öngören rahatsız edici işaretler verirken, F-35 programına da bir tehdit niteliğinde. Bunun neticesinde, Başkan Trump'ı CAATSA kapsamındaki yaptırımları yasanın gerektirdiği şekilde tam olarak uygulamaya çağırıyoruz. Savunma Bakanlığı'na da, tüm F-35 materyallerinin (Türkiye'ye) teslimatı halen askıya alınmış olsa da, Türkiye'nin F-35 programına katılımını sona erdirmeye yönelik işlemi hayata geçirmesi çağrısında bulunuyoruz
Senatörler ortak açıklamada, "İşler bu noktaya gelmek zorunda değildi. Ancak maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye hava sahasını F-35 uçakları ve Patriot hava savunma sistemiyle koruma imkanı tanımak suretiyle, stratejik ilişkilerimizi muhafaza etme yönündeki çok sayıda girişimini reddetti" dedi.
Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna işaret eden 4 senatör, "Umarız ki ABD ve Türkiye arasındaki stratejik ilişki, (ilişkilerdeki) bu gerilemeye üstün gelir. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin ekonomik refahı ve NATO ittifakının güvenliği pahasına Vladimir Putin'le bağlarını derinleştirmekte ısrar etmeyi sürdürmesi halinde, işbirliğimizin kalıcı şekilde ilerletilmesi mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.
Demokrat Parti Maryland Senatörü Chris Van Hollen da Twitter'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir müttefikin yapmayacağı çok kötü bir tercih yaptığını belirtmişti. Van Hollen, Ankara bu adımından vazgeçmediği takdirde F-35 uçaklarını teslim almayacağını ve S-400'lerin devreye girmesiyle ilgili olarak atılacak her türlü adıma Amerikan yasaları uyarınca acil yaptırımlarla yanıt verileceğini belirtti.
bizler 60 70 ler kısmen 80 ler kuşakları için milliyetçilik vatanseverlik laik cumhuriyet yurtaşlığının taşıdığı anlam ile 90 ve 2000 li kuşaklar için aynı anlamları taşımıyor.
bizler için kurtuluş savaşı Mustafa Kemal i şehit ve gazi öz delerimizi. ana babalarımızın ilk cumhuriyet in kalkınma yıllarının yokluk ve mücadele hikayelerini ifade ediyordu. şimdi kurtuluş 15 july .
bizler için üretim ve eğitime harcanan her emek , her mücadele Kurtuluş savaşıyken şimdi cemaat yada akraba arama.
yerli malı günü elma portakal kuruyemiş limonata iken. şimdi çikita muz kiwi keju ithal yerfıstığı ithal çekirdek cocacola sprite 7up .
tv lerde her açılış kapanışta Anıtkabir tören mangası İstiklal Marşı ,belgeseller, kaptan kusto , toplumsal diziler
şimdi hemem hemen hepsinde yasak ilişki ensest hırsızlık namussuzluk ahlaksızlık subnuminali barındıran diziler. beyin yıkayan konuşmacılar.
yeni nesillerin çoğu kendileri bile farkında olmadan turuva atı. bu ülkeyi terk etmeyi hayel eden bir kitle.
yani füzeyi bize çoktan sokmuşlar 80 lerde 90 larda.
s400 içimizdeki o füzeleri de vuracak mı. zeki müren de bunları görecek mi.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiyenin herhangi bir amerikan köyünde olandan daha az miktardaki tabanca alımını engelleyen senatörler soğuk savaşın bitiminden bu yana türkiyeye daha az ihtiyaç duyuyorlar.
Askerlerimize çuval geçiren subayın bu eylemi onun siciline olumsuzluk oluşturmadı. terfilerle üst generallıklere getirildi.
Bilmelisiniz ki Berlin duvarı yıkıldığı gün ABD ile yollar ayrıldı.
VIOPCULAR hiç şansınız yok.
Hepiniz ütüleceksiniz.
Aracı kurumlara verdiğiniz komisyonların toplamı pek çoğunuzun portföyünden daha kabarık beaaa!
Erdoğan, Türkiye'ye getirilmeye başlanan S-400 hava savunma sistemiyle ilgili olarak ABD'de seslerin yeniden yükseleceğini ancak bir süre sonra normalleşeceğini söyledi...
:)
Alışırlar, alışırlar demekte özetle aynen the rahmetli gibi...
Bilmiyor ki dünyanın en azından bir kısmını (bizim mahalleyi) yöneten mafyanın kuralında bu yok.
Görmezden gelirse kendi hükmü kalmaz.
Kötü örnek olur.
Aralarında bir iki tane yumuşak çıkıp da aman Türkiye'yi kaybetmeyelim önemli bir cıtıratecik ortak dese de işin içinde dünyaya kötü örnek olmak var deyip gerekeni yapacaklardır.
Bu konuda benim gibi düşünenlerin yanılma payı çok az.
Çünkü, Erdoğan zaten epeydir kayıp zaten.
Rus mafyası ile iş görmekte.
Dün gece ne oldu anlayacağız.
Kendi aralarında tartışıyorlar verilecek cezanın cinsini bence.
KIzgınlıkla sonradan yapamayacakları bir şeyi söyleyip de madara olmamak için diye düşünüyorum.
"Merkez Bankası Başkanı"nın görevden alınması da buna dayanıyor. Yüksek faiz beraberinde yüksek enflasyonu getirdi. Önümüzdeki süreçte faizlerin düştüğünü göreceksiniz. Faizlerin düşmesiyle birlikte tek haneli enflasyonu da göreceğiz. Yıl sonuna doğru tedbirlerin olumlu etkisi görülecek. 2020'den itibaren de atak yapılacak ve sıçrama dönemine gireceğiz"
2020 den itibaren de atak yapılacak ve "sıçrama dönemi"ne girecekmişiz.
Sürekli bir sıçrayış baya rahatsız edici olsa da katlanacağız gali.:)
Bu siyasiler de en ufak bir yüz kızarması falan oluyor mu sizce?
Adam 5 Mart 2003'ten beri durmadan söz veriyor.
Uçacağız kaçacağız...
Fert başına milli gelir şu olacak bu olacak.
Olan biten şu: "Bıbıcım sıfırlamaya çalıştım ama elimde 25 milyon daha kaldı. Ne yapiyim."
- Lan kafasız oğlum bana ablanı bul.
Kulağımızda bu kaldı.
Sonrası malum.
Alıştık.
Ben şu tabloyu çok beğeniyorum.
Hemen herşeyi özetliyor.
Yok S400, Patriot.
Bunlar işin bugünkü mizanseni ve yutturmacası.
İşin aslı bu.
Görmek isteyene tabi..
https://scontent.fbtz1-3.fna.fbcdn.n...21&oe=5DB42D61
Asıl füze bu.
Kime girdiği de belli.
Yaygara ile kapatılmak istenen gerçek de bu.
https://www.facebook.com/kemal.gokha...7140547115900/
Kimine göre, her şey AKP yi ayakta tutmak için...
S400
Kuzey suriye
Akdeniz
Pyd silah destegi
Bu konulari siyaset ustu olarak dusunsek vatanimiz icin daha guzel olacsk.
Yani kibristaki sondaj gemilerini gerimi cekelim,inanamiyorum size.
Fitch not indirmis bizim piyasa iplemiyor neden cunku bu kurumlar siyasi kurum olduklari piyasa tarafindan kabul edildigi icin..
Aynen bizim m.b. gibi...
3 ülke gaz buldu. İsrail,Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır. Açıklanan rezervler abartılı. Bence de dünyanın günlük tüketimine bakıldığında, buradaki rezervlerin dünyanın 100-200 günlük tüketimi kadar olduğunu sanıyorum.
Kürecikteki radar ise sadece İsrail'i değil tüm Avrupa'yı koruyor.
Yabancı bizim piyasalarımızdan çekilsin ne Fitch kalır, ne S&P ne Moody's..
Kendi kendimize kendimiz için not verir rahat ederiz.
Reis hepsini tüpçüye verir. Olur biter...
Ben bir şey demiyorum, dinleyelim ne diyor.
https://www.youtube.com/watch?v=4OQgdkqhIAg
https://www.timeturk.com/s-400-tesli...haber-11298627
S-400 teslimatında yeni gelişme: Bir Rus uçağı daha Mürted Havalimanına indi
S-400lerin teslimatının ikinci gününde bir Rus uçağı daha Mürted Havalimanına iniş yaptı.
Benim mi dar bakışim var?Asıl trolluk yapan sensin.Burda gizli şekilde trolluk yapıyorsun.Mesele CHP değildi .söylediğim bunlara iktidar neden oldu.Be akp değil CHP olsaydı aynı şeyleri söylerdim.sanki ülkeyi 17 senedir ben yonetiyorum.Allahtan korkun varsa bunu kabul edersin.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar basit savunma gizli trolluk,verecek cvp bulamayinca saril trolsun demeye komik.
Siyaset üstü diye bir şey yok. Her şey siyaset. Mesela MB Başkanının görevden alınması müthiş bir hamledir. Bağımsız MB söylemi martavaldır, MBları merkezi Brüksel'de olan BIS'e bağlıdırlar. Bundan sonra yapılabilecek en güzel hamle( senelerdir yazdığım gibi,MBsının bağımsızlığının kaldırılmasını da senelerdir yazdım)
Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasıdır. Laik Devlet imama maaş vermez.
Bunlar olduktan sonra miadı dolan siyasi parti ve liderin gitmesi gerekir. Çünkü; laik devlette lider, ''Ümmeti bölmeye hakkınız yok'' diyemez. Diğer taraftan; ''Kuzey Irak'ta Kürdistan var, iktirolun Kürdistan'a gidin'' de diyemez.
Annadın...
S-400 parçaları MÜRTED e indi.
Bu arada bilmeyenler için Mürted "Akıncı Hava Üssünün" 15 Temmuzdan sonraki adı. Gerçi çok önceleri de oranın adı Mürted idi.
Neyse dün de dediğim gibi reis 15 temmuz mesajını ABD ye göndermeye devam ediyor...
Komik değil .Malesef bu ülkede her partinin yanlışı bile savunan trolleri var.Yanlisa bile bile lades diyen insanlar grubu.Kimisi bunu çıkarı için yapar kimisi fanatikliginden.90 larda anapli,CHP'li,dyp li troller vardı Adı trol değildi belki ama aynı davranışları sergilerdi.sende aynisisin bence.
Ya insanların bilgisi olmamasını anlarım.
Bir nebze adrenalin ile ya da çıkar ile bilmediği konu hakkında fikir yürütmeye çalışarak teori yürütmesini de ortam sıcakken anlarım.
Günümüz durumu bu çünkü, her şey hakkında yorum yapmayı gerekli görüyor ama eşşeğin .... suyu kaçırdılar, başlıkta son 3-4 gündür.
Uzun süredir ben başlığı abone olmadan izledim. Abone oldum yine uzaktan izledim. Arada bir yazarım ama daha çok hala okuyorum.
Bu kadar mı iç sesinden kopuk, acaba ne hakkında bilgim olmadan fikir sallıyorum. Dur bir bakayım diyerek araştırma merakı olmaz.
Ama dediğim gibi hayvanı da kötü örnek olarak kullanıyoruz, Eşşeğin bile bir itibarı var.
Şimdi genel konuşma isim vererek denecek. Kendilerini de biliyorlar ama Konvertor tipli arkadaşlar.
Başlığı takip etme isteği kalmadı. Zaten dediğim günler aralığına bakın başlığa yazan profilleri değişti.
Yanlış yazmışım Basel olacak...Brüksel değil. BIS, Merkez Bankalarının Merkez Bankası olarak bilinir.
Aslına bakarsanız, bütün merkez bankaları Londra'nın liboruna bağlıdır. Libor, logardan gelir. Pis bir lağım.:)))))))))))))))))))
MBlarının bağımsızlığını savunanlar, Londra'nın logarını savunurlar.
Şaka şaka...
Aslında var da, ne dediğini bilmediğinden kendine sıkıyor.
Siyaset üstü ABD gibi ülkelerde vardır. Kurumlar siyasileri bir yerden sonra "siyasi amaçlar içinse" sallamaz ve ülke ve kurum menfaati gözetilir. Onunda yapılabilmesi için o kurumlar Anayasa ile korunur.
Hani tek adamlık için ABD ABD örnek verildi ya, herkes biliyor ne olduğunu ama az önceki yaptığım yorumdaki gibi bilgi olmadan ulaaa diye yorum sallayınca sıvıyorlar.
Bir insan için en acıklı durum çıkarı için yada cahilce fanatikliginden yanlısı savunmasıdır.90 larda İstanbul'da öğrenciydim.Hava kirliliği had safhada ,trafik berbat durumdaydı.Biz şikayet ettikçe zamanın shp lileri kavga edecek kadar ileriye giderlerdi.Simdi aynısını AKP liler yapıyor.
Bence takibe devam edin...Her şey bu başlıkta.Alıntı:
Başlığı takip etme isteği kalmadı.
Kendisini ümmetin kutlu bir ferdi kabul eden birine "laik cumhuriyetin cumhurbaşkanı ümmeti bölmeye hakkınız yok" dedi diye Erdoğan'ı kınasın, tenkit etsin falan diye laf söylemek ne kadar yerinde...:)
Human çok güzel vurguladı...
Sanıyorlar ki bu beceriksizlikleri, milletin ülkenin başına açtıkları onlarca gaileyi CHP yapsa biz susacaktık...
Bakın imzam olarak ne yazmakta: Eğriye eğri, doğruya doğru. Benim hırsızm iyi değildir.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun eylem ve söylemlerinin bazılarını benim kadar çok tenkit eden biri yoktur.
Şu kadarını söyleyeyim kendimle ilgili:
1965 yılında taraf olduğum İşçi Partisi dışında hiç bir partiyi tutmadım.
CHP ar belası kabilinden, oyum boşuna gitmesin ya da AKP kazanmasın diye oy verdiğim bir parti.
Parti politikasının kimden yana olduğu belli olmayan muhalif olmaktan başka ortaya bir strateji koymayan, şimdilerde muhafazakarlıkta AKP ile yarışan bir parti.
sanayii üretimi 9 aydır daralıyor mayısda yine imalat sanayi küçülmesi var.Gerci bu verileri Konvertor den geçirince pespembe bir türkiye gözüküyor orası ayrı :)