Ne batağı üstadım...[emoji1783]
Şimdi herkes yan kagitlarda borsa oynuyor...[emoji16][emoji2]
Bizim varyemez hoca bile köşe olmuş..duyumum...[emoji2][emoji16]
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ne batağı üstadım...[emoji1783]
Şimdi herkes yan kagitlarda borsa oynuyor...[emoji16][emoji2]
Bizim varyemez hoca bile köşe olmuş..duyumum...[emoji2][emoji16]
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asiri guc topladi her an 2.8 hareketi olabilir
Allah razı olsun,şu aşağı basaram ha deyip 43 44 falan yakıyor ya bitiyorum,gene 44 den mallandık biraz.2.50 altı dediğim gibi olay belli.2.50 üstü zaten başka bir dünya olacak,spek de farkında elbet,biraz para gelecek, o zamana kadar 2.50 altı kalsa.
Hayır biden seçilince altın da artacak,bu 2.44 falan yakınca dayanamıyorum altın bozuyorum,2.50 üstü atsa bulaşmayacağım da buralarda dayanamıyorum,altın da gidecek kararsızlık oluyor.
Gunaydin,dün hacamat yaptılar bize.
Yan kağıtların sorunuda bu.Endeks gaz çıkartınca bunlar ishal oluyor,emmide iyi tutundu.
Kckytrmci marttan beri fonu 5e katladı,halka arz edecek diyorlar.:)
CPH1909 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DOHOL ile biri mi kaldı, sessiz :)
Bugün bloom de dohol ceosu konuştu.Sunucu mükemmel sorular sordu.Misal döviz pozisyonunu sordu,söylersem etik olmaz dedi,yatırım planlarınız nedir diye sordu ,söylemem doğru olmaz dedi yani ser verdi sır vermedi.Net olarak ne kadar dövizi var sn spyro,sizin bilginiz daha iyi bu konuda.
Sn beskinin yaptığı hesabı yeni kurlarla yapınca ilk iki kalemi toplayınca oluşan rakam,2.37 kapanışla hesaplanan şirket değeri ile eşit oluyor.Kalan altta yazdığı her şey bedava :)))))))
Ceo konuşur biraz kımıldar dedik, yine nal topladı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
daha öncede söylemiştim 6 aylık bilançoda 750 milyon USD nakit ve dövize endeksli bono var birde bunların faizi varki onu hesaba katmıyoruz DMC satışından gelen parayla birlikte net döviz pozisyonu 600 milyon USD bu arada şirket faaliyetlerinden gelen naktide dövize çeviriyorsa daha fazlada olabilir para dövizde giderler Türk lirası birde ordan kazanç var bütün bunlara rağmen bu fiyatlarda tutabilmeleri ayrı bir başarı
Hıyar herif bir şey demedi ki,onu demem uygun olmaz bunu demem uygun olmazla bilgi mi verilir.En azından net döviz pozisyonumuz iyi falan de.6 aylık bilanço halka açık orda yazıyor herşey dedi çıktı,hıyar o bilançoya bakma imkanı olmayanları bilgilendirmek için tv desin zaten.
Sn spyro bir de ilgimi çeken bir durum var,iş yatırımın 9 aylık bilançoları incelediği bir rapora baktım dohol yok,diğer şirket analizi yapanlar arasında da hiç doholü inceleyen görmedim.Yani borsada net nakit dövizyonu bu kadar pozitif 5 şirket ya vardır ya yoktur,doların bu artışına rağmen bu holding hakkında neden herkes 3 maymunu oynar çözemedim.Aranızda doholun 9 aylık bilançosu hakkında tahminde bulunan bir rapor ,yorumcu falan gören bilen var mı.
Bence toplu degil. Çünkü toplu hisse bir ayda çıktığı yerden bir günde geri gelmez. Öyle milyar lotluk hisseyi toplamak kolay degil.
Tahminim elinde milyonluk lotlar bulunduran bireysel yatırımcıları dökmek. Cümkü hisse yukarı isteksiz gidiyor. Düşerkende müthiş bir istek var.
Gördüğüm bu.
Niye öyle olsun,asıl toplu kağıtlarda yukarı aşağı hareketler sert olmaz mı.Misal kağıdı toplama derdinde olan biri aşağı sert bassa ve yukarı gideceğini bilse lot kaptırırım diye korkmaz mı,veya lotların çoğu elinde olmadan yukarı çeksen kafana mal yerim diye korkmazmısın.Benim aklıma göre bence baya baya toplanmış.
Gerçi sizin mantıkta da katıldığım nokta var.İstenmeyen bir şekilde az sayıda yatırımcıda yüksek lot olabilir.Kastım kağıt dağınık değil.Az sayıda elde toplanmış gibi.
Toplu hissede yukarı hareketler sert assağı hareketler yumuşak olur. Hissede aylardır yabancı oranı 41-43 arası geziniyor.
Bunun 50 üzerine çıkması lazım.
Ben hissenin hala toplama ve yıldırma safhasında olduğunu düşünüyorum.
toplu olduğunun kanıtı hisse hakkında ne bir rapor nede kar tahmini var yabancı devamlı alışta sabredebilen iyi kazanır
Şaka maka ufak çaplı bir devaulasyon yaşanıyor,bu şirketin fark edilmemesi imkansız.6 kasımdaki bilanço açıklanınca elbet kasadaki dolarlar hakkında üç beş yorum yapan, analiz yapan,analist borsacı vs olacaktır.
“Kasadaki Dolarlar” insallah o kasa ve içindekiler halen yerindedir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yılbaşında dolar 6 liraymış.Bu yıl üstüne çıkarda hadi 9 la seneyi kapadık diyelim.500 milyon dolar kasasında olan bir şirket 250 milyon dolar sadece dolardan kar yazar değil mi.Yani 2.250 milyar kar demektir değil mi.Yanılıyormuyum arkadaşlar hesap yanlış mı.Pek aklım ermedi bu kadar kara da hesapda yanlışım mı var diye bakıyorum.Yok hayır hesap doğruysa sermayesi kadar kar açıklayan şirket 10 lira olmalı falan derlerdi eskiden:)))))))
Sabancı Holding sermayesi 2 milyar, 2019 toplam kâr 4 milyar. 2020 6 aylık 2.2 milyar kâr. Emminin canı isterse gider diye düşünüyorum. 10 tl olsa kimse bir şey demez, ha 2 lira da kalırsa yine kimsenin bir şey söylediği yok :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabancı holdingin içinde akbank da var.Yazdığınız karın içinde akbankın karı da var.Banka karları fake,ben bankaların ne karlarına ne bilançolarına inanıyorum,yabancılar da inanmıyor,o yüzden dediğiniz karşılaştırmaya inanmıyorum.Aslında dohol mü sahol mü diye ben de kararsız kalmıştım sonunda yazdığım nedenle sabancıyı tercih etmedim.
Akbankın yüzde 40 ı sabancınınmış,akbankın 6 aylık karı 2.9 milyar,geçen yıl akbankın karı 5.4 milyarmış.Yüzde 40 karı sabancı holdinge yazsa holdingin karının nerdeyse yarıdan fazlası bankadan,ben o karın bir lirasına inanmıyorum.
[QUOTE=beski;4889219]Yazdığınız rakamlara göre;
Kur farkı : 9-6 = 3 TL
500 mion usd*3 TL = 1,5 milyar TL
Kur farkı, dolar olmaz TL olur, bunu bilmiyor olmamalısınız😊)
‘’500 milyon dolara, 250 milyon dolar kur farkı’’ ifadesi kadar yanlış bir ifade olamaz sayın hkm
Doğru sizin hesap geçerli ,zaten yanlışım var mı diye sordum,sizin rakamlarla da 1.5 milyar kar çıkıyor .Aslında çok iyi değil mi.
Salt dolar kurundan kazancı bile benim diyen bir sürü baba şirketi satın alır.
Neyse sanki kağıdın speği benmişim gibi yazıp duruyorum,neticede ben de üç beş yatırımını kağıda bağlamış bir küçük yatırımcıyım,hayırlısı artık,umarım yüzümüz güler,umarım doğru ata oynamışızdır .
2 mly lotla uzun süredir görünmeyen yapı gelmiş tahtaya yine.
Alımları artırmalı.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada nasıl gözden kaçmış anlayamadık.
14 mly lotla çinli dostlarımız da kafada. Ne işleri var burada acaba??
En son gecen yıl ekgyoda 1.18lerde bu kadar yuklu almışlardı tek günde.
Daha da 1.18 görmedi zaten tahta.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.51 yokla gel 2.38 bas bende dolar 2.53 euro 9.95 zorlarken
paçavra dohol...
Her yönden...
kale oldu 2,44 :thumbdown:
Mipaz, Dobur, Celha zarar Ditaş ise çok az miktarda kâr açıklamış. Allahtan kasa dolarla dolu!
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ağacı sallıyor,belki düşen olur diye.Neyse bu saatten sonra bilançoyu görmemek olmaz.Benim merakım bilanço cuma günü akşam mı gelir gündüz mü.Borsa açıkken gelse de görsek ne kadar kar var,tepki nasıl olacak haftayı beklemesek.Yoksa haftasonu adrenalin sıkıntısı olur:))))))))
Geçen cuma bizim borsa kan gölü iken yüzde 3 yukarı yap,bu hafta tüm hisseler giderken özenle sadece kırmızı kapatmak için son anda 2.43 e bas,e aynı şirket ,ne değişiyor da cuma günü öyle yapıyorsun bu hafta böyle yapıyorsun,baskıla bakalım kağıdı ne zamana kadar baskılayacaksın göreceğiz.