Ayhan baskan yönetimdeki despotlara kırıldı, biraz nazenindir kendisi, ondan pek yazmiyor.:yes:
Bir de tangaya inmeyecekmiyiz, bilmediğimiz baska bir yer mi var yahu!:kahkah:
Printable View
Saatlik flama var
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://odatv.com/images/2019_08/201...g?v=1566484379
Bunu kim takar yahu, dogrusu merak ediyorum?
Millet 100 lira zarar etmeye korkuyor...
Oysa en iyi öğretici kendi başına yapılan zarardır.
Bir EFT parasından , bir işletim ücretinden korkuyor mevduatçı.
Özü kaçırıyor üç beş kuruş için.
20 yıl önce Apo'ya gül vermiş şimdi Kürtçülerin tam karşısına geçmiş ne diyeyim Perinçek'e?
Git de şimdi Cehepenin KürdistanAçılımı'na mı katıl diyeyim?
Ben Akapenin KürdistanAçılımı'na yıllarca sövüp saymış biriyim ben de mi Açılımcı olayım?
Perinçek'den mi daha çok nefret ediyorsun yoksa şu anda PKK/hdp'e baraj aştırıp meclise sokan aşağıdaki K.Kılıçdaroğlundan mı daha çok nefret ediyorsun?
https://www.kurdistan24.net/tr/news/...7-4d540e02200a
https://tr.sputniknews.com/politika/201504281015215450/
https://www.evrensel.net/haber/86695...i-yasallasmali
https://www.artigercek.com/haberler/...itili-atesledi
Nefret iyidir...
Adamı diri tutarmış.
Bir konu bulup da sürekli nefret etmek kimi bünyelere ilaç gibi gelirmiş.
METEPOSTA ailede PKK teröründen şehit var sanmıştım.
Yok dedin.
Tamam PKK terörü önemli bir konu yıllardır.
Ama hayat ve gelecek sadece bu konu üzerinden ele alınmaz ki.
Yavaş yavaş dinleyecek kimse kalmaz etrafımızda.
Hatta antipati bile oluşabilir kullandığımız üslupla...
Bir başlık açıp (Siyaset bölümünde) orada incelemek en iyisi.
Bu başlık, dolar başlığı, ciddiyeti temelinde uygun bir başlık değil bence.
Daha popüler konular ele alınmakta burada.
Ne dersin?
Perinçek, terörist başı Öcalanı böyle savundu
Katıldığı bir canlı yayın programında terörist başı Öcalanla ilgili skandal sözler sarf eden Doğu Perinçek Abdullah Öcalan çok açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyetine bir hizmette bulundu dedi.
Perincegin, ne halt ettiği belirsiz!
Neyse dalinacak bir konu bulamadık, bugün benim dötten uydurma engin bilgilerimden mahrum kalacaksınız, maalesef!:kahkah:
Bir cigara içip, yürüyüşe çıkayım bari.:he:
Sigarada fazla vergi Yok %90 vergi diyorlar ama vergisiz duty free de bile çok pahalı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalova kaymakamı muamelesi görür. Ama Babacan biraz farklı. Aslında özünde onun da bir halta yarar yanı yok ama küresel sermaye onu Kemal Derviş gibi, borç tahsilinde kullanacağı adam gibi görüyor. Asrın şeysi için zaten yazmaya gerek yok. Çok yazdık.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ruslarla olası abd yaptırımlarında swift e filan alternatif mali kanal bakıyormuş ak partisi. Swiftden cıkmak kolayda alternatifinde kaç para dolaşıyor onu bilen var mı?
Abd kaynakli tl de dusus olmaz
Yalama abd nin yaptigi hersey tl ye yariyor
Yillardir fed goygoyu tl nin en buyuk ilaci oldu
S400 masalinda vazgectiler sozde s400 ulkeye girdigi an otomatik yaptirim geliyordu
Trump enayisi merkez bankasının parasini tr gibi ulkelere daha cok kullandiralim dio
Abd trump fed duyunca tl nefes aliyor
Bu 3 u olmasa dolar tl 10 dan asagi dusmez
Bugün daha 5.79 en atesli aninda abd buyukelciligi tr nin yanindayiz dedi birden , duruldu yoksa su an cayir cayır yaniyordu kur
ahahaha troller sırayla geliyor,sizi buraya gönderen global ve yerel kumarbazlara söyleyin daha fazlasını göndersin. benim karnım tok ben almayım,:kahkah:
Tr gibi ulkelerin hukumetleri fed i esek gibi goruyor
Ne kadar batirirsak batiralim bu esekler faiz indirir para basar bizi rahatlatir diyorlar
4 kez faiz arttircam dedigi yilda faiz indirme surecine girdi global esek fed olağanüstü enayilik
Para bas faiz indir gönder rahatlasin
Bide bu trump mali paramizi kimse kullanmayacak artik demisti ilk geldiginde faizi indir para bas ama kimse kullanmayacak :kahkah:
Global esek fed akp nin tek tutunacak dalidir :yes:
Aradan bir cekilse bu kur yerle bir olur
global ve yerel kumarbazların ahtapot misali kuyruğu olan bu tipler %90 FX veya diğer future şirketlerinin adamıdır.yıllarca KY'i böyle böyle soydular ve soyuyorlar.şimdi KY'nin gözü açıldı soyacak adam azaldı,bunlarda haliyle aç kalıyor. patronlarınıza söyleyin buradan ekmek çıkmaz onlara.
Aralik 2018 powell ... 4 kez faiz artticaz
Bist 87 bin
4 ocak 2019 powell faiz artırmayacağız
Bist 106 bin
Akp secimde surecinde siciyor batiriyor
Bist 84 bin
Mayis 2019 powel faiz indirebiliriz
Bist 104 bin
Bunu diyen ulkenin borsasi 30 fk büyümesi % 3 uzeri
Faiz indirimine degil ilimli arttirimlara ihtiyaci var ama dolarlarini akp ye kullandirmaya bayiliyorlar :yes:
swift'in alternatifi zaten var blockchain. ama şu an onun yerini almasına izin vermezler. havacılıkta iata,denizde imo,finansta swift. bunlar hep aynı güce bağlıdır. bunların izni olmadan ne uçak kalkabilir ne gemi limandan ayrılabilir.bir ülkeyi izole edeceksen bunlardan çıkarman yeterli. almanya fiilen abd işgali altındadır,onlar hiç bir halt yapamaz buna tüm avrupa dahil.
Benim erken uykum gelir
Az sonra yatacam
Bunlar her kimse . Artık izin mizin alamam vallaha . Uyucam
Bi yerde bişey yapılmıyor bahane uretiliyosa orada gölgeler uzamış demektir. Bilmiyomki abi dünya topyekûn kalkişma yapsın o Kürevi güce o zaman ben naapayim.
Adnan a da dokanamiyolardi
Hani bak
Demekki nası.
Demekki Dokaniliyomus. ..
Herşey niyet edene kadar ya . O Kürevi güç muc. Onun da suyu ısındı. Millet aşırı anlam yüklüyo
Herşeyi kontrol edebiliyon ama bi tek parayi tahsil edemiyon
Binbir takla atıyon :-)))
parayı basan onlar, future piyasaların sahibi onlar,borsaların tahtacısı onlar. her küresel büyük şirketin gizli ortağı onlar. bu adamlara hiç bir şey yapamazsın dünyanın %99.9'u bunlara hizmet eder,itiraz edemez. potansiyel itirazcılar dinle milliyetçilikle popüler kültür medya vs. ile pasifize edilir.bizim gibi olayların farkında olan ama marjinal azınlıkta olanlarında bir etkisi yoktur. ben burada sadece uyarıyorum.
Abim be amazon Jeff bezos filan hiç ilgilendirmiyor valla beni
Orlardan e ticaret sitelerinden almıyor satmıyorum
Yani komşun ölür market sahibi marketi kapatıp gelmez ya cenazene
Bakkal gelir Ama
Hatta seni sevsin başka islerini de görür
Yani
Herkes birbirinden alsın satsın
O toptancıyı da yalnız bırak böylelikle
Bak Nasi yandım anaminkine Mart kar i yağdı yav halbuki 7bin yıldır ben bu medeniyeti insa etmiyomuydum türküsünü çığırir
Çözümler basittir ama irade ister.
İnsanlar tirsiksa
Başarma Güdüsünü yitirmişse
Ben naapayim
Avrupa Birliği de ABD'nin gelişi güzel yaptırımlarından rahatsız bu nedenle swift dışında bir ödeme sistemi konusunda çalışmaları var. Ama ortada somut bir şey yok.
Rusya - Çin bu işi ikili anlaşmalarla götürmeye çalışıyor, sistemin dışına atılmadıkları sürece 10 yıldan önce bir girişimleri olmaz.
AKP'nin ki de zöğürt tesellisi. Bir de kendilerini Rusya ile karşılaştırıyorlar. Rusların sattığı malların çoğu karşı taraf için bir ihtiyaç, paraları bir şekilde tahsil ederler. Rusya dış dünya ile ticaretlerinde fazla veren bir ülke, dış borcundan fazla rezervi var. Yaptırımları içerideki ekonomik reformlar için bir vesile yapabiliyorlar. Türkiye'nin böyle bir şansı yok, sistemin dışına itildiğinde karşı taraf bizim ürünün alternatifini başka bir yerden temin eder. Dış borçlarımız var sistemin dışına çıkmış bir ülke bunları nasıl çevirecek?
Adımızı Rusya ile birlikte dillendirerek sıkıntılara kendi politikalarının değil de dış düşmanların neden olduğu görüntüsünü vermeye çalışıyorlar. Rusya, ABD'nin bütün stratejik belgelerinde 1 numaralı düşman telakki ediliyor ama ruslar bizim kadar dış düşman retoriği yapmıyorlar. Bu dünya böyle zayıfları döverler deyip güçlü olmanın yollarını arıyorlar. 2019 yılına girerken biz erken seçim ortaminda bütçenin ırzına geçerken, Ruslar KDV'yi 2 puan, emeklilik yaşını 5 yıl artırdı. Sonrada gelip kendilerini Rusya ile kıyaslamazlar mı? Gülünç bile değil, trajik..