Borsada da bissürü önlem aldılar...O günden beri RALLİ yapıyo borsa da...:he: 93.000 den 101.200 e...
Printable View
Borsada da bissürü önlem aldılar...O günden beri RALLİ yapıyo borsa da...:he: 93.000 den 101.200 e...
YABANCILAR 18 EKİM HAFTASINDA 641MN DOLARLIK DİBS, 319MN DOLARLIK HİSSE SATTI
Kime..:)
24 Ekim Perşembe 14:32 YURTİÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATI GEÇEN HAFTA 1,4 MİLYAR DOLAR ARTTI
24 Ekim Perşembe 14:31 YABANCILAR 18 EKİM HAFTASINDA 641MN DOLARLIK DİBS, 319MN DOLARLIK HİSSE SATTI
Dth yine artmis 1.4 :)
*tcmb: Merkez bankası dovız rezervlerı 18 ekım ıtıbarıyle 104.5 mılyar dolar (oncekı 104.2 mlr)
TCMB brüt döviz rezervleri 18 Ekim itibarıyla 78,1 milyar dolar (Önceki: 78,4 milyar dolar) - TCMB
*tcmb: Bankalardaki yabancı para mevduatı, 1 trilyon 264,1 milyar tl (önceki 1,253t )
dth çılar 7.20 üstünü görmeden dolar bozmaz.inat etti millet.
istedikleri kadar sanal düşük faiz yaratsınlar piyasada para olmayınca nasıl canlanma olacak.
Kisa surese 1000 puan faiz indi
1000 tam puan boru deil
Uzerine 6 7 cok ciddi major kriz cikaracak olay oldu
Ve dolar ayni yerde
Dth ci sole dio
Bu bizim aldiklarimizla alakali degil yhaaaa :)
Su faize bile cok kisada 6 yapmali cok ama cok ilginc
TCMB varken kim yükseltecek USD yi...Güç mü var karşısında...DTH MTH boş işler...Adamlar her tarafı kontrol altına aldılar...Doları da, faizi de, borsayı da...
Bizim köyde buna vizyonsuzluğun dik alası derler. Yap dijital hizmet veren şirketlerin kurumlar vergisini kademeli 5-8 arası bişey. İlk 2 senede 0 olsun. Avrupada ne kadar abd/avrupa menşeili firma varsa anlaş getir hepsini. Kaybedeceğin vergiyi istihdam edecekleri gençlerden alacağın gelir vergisiyle kapatırsın. Hepsi euro/usd ile çalışan firmalardan 3-5 büyük getirsen şu an bankalarında bulunandan büyük döviz stoğun olur. İstihdamla genç işsizliği zaten kapatacağın gibi bu büyük firmalara iş yapan bir ton dijital bazlı kobi vb kurulur. Zaten kimseden vergi alamıyorsun, ha 30 demişsin ha 5. Sırf google e.u'yu getirsen hersene %10 büyüme garanti, ülkeden büyük ekonomisi var zaten adamların.
Ama yok milletin internet alışverişine, download'una falan saracak kadar vizyonsuz bir yönetim var.
piyasadaki tüm oyuncular her hamlesini yaptı mı ? hemen karar açıklandıktan sonra 5-10 dakika içinde mi yapacaklar illa ki :)
adamların zamanı var.. yavaş yavaş..
bu arada buradaki dolarcılar açısından olumsuz bir durum göremiyorum.. orta uzun vadede dolarda yukseliş kaçınılmaz.. ne kadar geciktirirlerse, hele hele yapay baskılamalar ve fiyat mekanizmaları oluşturuyorlarsa aslında bu yabancının ve dolarcının işine yarar.. güçlü tl ile daha çok dolar alırlar tl varlıkları realize ettikçe..
Vay enayiler piyasa 500 beklerken 250 indirebilmişler.
Bende saf saf görüntü olsun diye 175 yaparlar demiştim.
Enflasyon-faiz zart zurt derken ülkece dolar/döviz namus meselesi haline getirildi.
Şu an piyasanın emniyet sübabı kalmadı. An itibariyle değil para kazanmak normal bir vatandaş olarak paranın değerini koruyabileceğin basit ve anlaşılır bir imkan yok. Bu mekanizmaların hepsi auta çıktı, buna altında dahil(1200 mü olur 1800mü belirsiz).
En gözde yatırım kriptolar artık :D
boş boş konuşma.. ayda 80 veya 100.. bunun %45 i ni neden vergi versin adam..it gibi çalışacak ve sonra her ay 40-50 bin tl vergi verecek.. ?onun yerine kamu tasarruf yapsın.. ayrıca seni ilgilendirmeyen konulara neden bulaşıyorsun.. eğer vergiler normal diyorsan bunu alıntı yapmadan kendi fikrin üzerinden tartış..olaylardan haberin yok.. burada manasız şeyler yazmakta üstüne yok..evet fazla vergi istemiyoruz..
Açlar neden aç kaldıklarını düşünsün. Çalışsaymış, okusaymış, kendine birşey katsaymış bunlarıyapmayan insanın fakirlğini mi konuşacağız.
1 milyon dediğiniz rakamın zenginlikle alakası yok. Dişçi, cerrah, üst düzey yönetici vb. bir çok kişi yıllık 500 bin - 1 milyon TL arası gelire sahip olabilir. Bunların ortak özelliği okumuş kendini geliştirmiş ve belirli bir seviyenin üzerine çıkmış insanlardır.
Ayrıca bu rakamlar başlangıçtır. Bir gece ansızın gelir bana ne zenginden dersin. Sonra 5 yıl bu kademeler bir arttırılmaz sende enflasyon ortamında aldığın zamlarla bir bakarsın yavaş yavaş hedefe giriyorsun.
Ayrıca bir insanın emeğinden %45 almak nedir ya? Nasıl açıklanır ki bu adaletle vs.
Şu anki haliyle bile geçen ay kazandığım brüt maaşın %52' sini devlet almış %48' ini ben. Ben eşek gibi çalışıp ağız kokusu çekeceğim ama aysonu devlet benim paramdan bende çok pay alacak. Bitti mi bitmedi bu vergiler üzerine eğitim hizmeti alma özele git, sağlık hizmeti alma özel git, yollar paralı para ver, mtv, kdv, mtv, bsmv, mv mv mv... öde öde öde. Yani 100 birim kazanıyorsan real harcayabildiğin belki 25%. Ne zengini ne fakiri bu herkes için geçerli.
Dth esegi hala birakin duseyim dio su faiz indirimine bile tepkisi cok zayıf
bir senedir boşuna vermişiz yüksek faizi demek ki
:)
düşür düşür hiçbir şey fark etmiyor :)
Bi bakıyorum 5,77 bi bakıyorum 5,75 bu ne salak ilişki ya düşeceksen düş çıkacaksan çık valla
Sn. Cumhurbaşkanı konuşuyor birazdan tekrar 5,77 oluruz ytd
ekim vade de kimin ne kadar pozu var.
mesela 1 adet boş yeni tip a 180 mercedes sedan alsanız çıplak vergisiz fiyatı 129000 tl ötv kdv vs derken arabayı 247.000 tlye satıyolar. Yani bayi karını düştüğünüzde Tc bir mercedesden firmadan daha çok para kazanıyor :) Kolay yoldan zengin olmak böyle bir şey olsa gerek.
18.000 TL'ye kadar % 15
40.000 TL'nin 18.000 TL'si için 2.700 TL, fazlası % 20
98.000 TL'nin 40.000 TL'si için 7.100 TL, (ücret gelirlerinde 148.000 TL'nin
40.000 TL'si için 7.100 TL), fazlası % 27
98.000 TL'den fazlasının 98.000 TL'si için 22.760 TL, (ücret gelirlerinde
148.000 TL'den fazlasının 148.000 TL'si için 36.260 TL), fazlası % 35 (güncelleme ile şimdi %40)
Şimdi bu 148.000TL'yi geçenler (işverenleriçin 98.000TL) %40 oldu ise 147999TL'de kalan ücretliler (işverenler için 97.999TL) hala %27 mi yoksa ona da bir güzellik düşünecekler mi? (%30 a çekmek gibi mesela)
Kademe olarak %27 den %40'a atlamak çok mantıklı değil. Bu %27 ile oynayacaklar mı? Orası zurnanın zırt dediği yer zira neredeyse tüm beyaz yaka yüksek nitelikli çalışanlar bu %27'nin üzerinde oturuyor.
NOT: Şimdi dikkatimi çekti, çalışanlar ile işverenin gelir vergisinde çalışanlar lehine ciddi bir pozitif ayrımcılık oluşmuş. Bu fark eskiden bu kadar değildi.
98.000TL üstü gelir eldeeden işveren 98.000TL'yi geçen kısım için %40 vergi ödeyecek.
148.000TL üstü gelir elde eden ücretli 148.000TL'nin üzeri için %40 vergi ödeyecek.
% 27 çok kolay geçiliyor zaten...% 35 te 6.ay dan sonra geçiliyor...:(
24 Ekim Perşembe 16:14 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜVENLİ BÖLGEYE 1-2 MİLYON SURİYELİNİN GERİ DÖNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ
geri kalanların da oyları zaten bize yeter seçim kazanmaya diyor herhalde ki o kadar da geri dönmez...
Siz olsanız geri döner miydiniz ?