Tcd de reklam oldu ama mis gibi gidiyor
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Sagol kardeş eski foruma 11 yılımızı verdik en az,fosiller birbirini tanır tabiki ;) eskilerden burdada baya arkadaş var aynı isimlerde bende degiştirmedim zaten,dikkatliyim yeni başladık ama idare ediyoruz işte ist te baya takıldım eib yi sattım ,zpc aldım 20k oyalanıp gidiyoruz işte geberik mevduattan ppf ler bile iyi.
IPV %0.72 yapmış
TCD'nin yazılımı agresif bir yazılım ve algoritma
ACC'nin yazılımı defansif bir yazılım ve algoritma.
Sn webster bilgisayar ve yazılım işleriyle ilgilisiniz
Şunun orta yolunu bulun ve ikisini bağdaştıran bir yazılım yapın da kendimiz işlem yapalım.:)
HTT
DZT
AK2
TBT
gibi orta-uzun vadeli borçlanma araçlarının son zamanlardaki iyi getiri potansiyelini neye borçluyuz bilen var mı?
PPK toplantılarını ortalayan haftayı buluyor. Biraz daha uzayabilir o aralik. Ve Ben kendi adıma bu toplantılar yaklaştıkça birkaç gün kala KVBA'ya geçtim hep. Çünkü saniyesinde girip cikilabiliyor. Ama bundan sonra her ay ppk olmasına rağmen faiz indirecek çok fazla yer kalmadığını düşünüyorum kişisel olarak.
Kardes, fon lari tek tek fiyat alip yanina da son aylik getiriyi alip excel de hesaplarimi yapiyorum
Google sheets e senin dosyanda duzenleme yaptim. Kodlarin yanina son fiyatlari cekip bunlari excel hesaplarimda kullaniyorum.
Senden ricam son bir aylik donemdeki yuzde degeri de cekmek icin formula yi bana yazabilir misin
Son fiyati su formula ile cekiyorum
=QUERY(SPLIT(QUERY(IMPORTHTML("https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ACC"; "list"; 4); "SELECT * LIMIT 1 OFFSET 0");"(TL)");"SELECT Col2")
Uzatmayalım , kaçıncı kez sohbetlerinizi fon cafe’de yapın yazdım ben unuttum artık .. Lütfen baslik harici sohbet türü yazılarınızı fon cafede yapın , Atışmalarınızı da özelden yapın .
tam anlayamadım kusura bakmayın. tahvil faizi düştüğünde devlet tahvili içeren orta-uzun vadeli fonlar bu şekilde yani günlük 0.30-0.40 bandında mı getiri sağlar...ta ki çıkana kadar bu şekilde düşünebilir miyiz? PPK toplansında faiz indirimi olursa bu fonlara olumlu mu yansır? daha detaylı bilgi paylaşabilir misiniz?
Üstadım aşağıdaki formül işinizi görür sanırım :) Bu arada formülleri diğer arkadaşların paylaşımları sonucunda öğrendim. Benimle uzaktan yakından alakası yok :)
=QUERY(SPLIT(QUERY(IMPORTHTML("https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ACC"; "list";6); "SELECT * LIMIT 1 OFFSET 0");"%";TRUE;FALSE);"SELECT Col2")
Bu başlıkta en faydalı yorumu bi arkadaş yapmıştı; yılbaşına kadar 98bini gösterecek ler diye. Onu duvara astım her sabah bakıyorum :)
Pangaci rygyo tezine ne diyorsun
Dunku cikisi ona borclu olabilirmiyiz?
iyi akşamlar arkadaslar..fonlardan oranı belli olan var mı? eic eib ıpv kub suc vs..
Tahvil faizi düşerse tahvilin fiyatı artar. Içerisinde tahvil bulunduran fonda değer kazanır. Tersi durumda fonda değer kaybeder. Tahvil faizleri tahvil piyasasında oluşan işlemler sonucunda artar veya azalır. O yüzden ne kadar sürer veya nereye kadar düşer demek güç :)
Efendiler...
Tekrar belirteyim
Yatirimci biste guvenenlere hayal kuruyor dedi
....
Bist yukselmeye basladi balon dedi...
...
Suan yatirimci bistin gercekten 150k lara gidebilecegine inandi...
Demem o ki
Bundan sonra cikislar sert dususler yani duzeltmeler hafif olacaktir...ytd
OUBA konusunda yorumu olan var mı arkadaşlar?
tahvil faizlerindeki düşüş ve bunun pozitif yansıması tahvil faizleri yükselene kadar mı sürer?