Ne diyeyim bu güzel iletiye.Sağolun sn dimitris.
Printable View
Gerçi salgın sonrası senaryo kötü ama ,virüs bela ,insanlar yaşasın da memleketimizin insan kalitesine ben güveniyorum.Gavurlara benzemeyiz,aileler, dostluklar batıya benzemez,bir şekilde yardımlaşır ekonomik krizi atlatırız.
Hocam kalabalık aileler için bişey diyemem ama benimki gibi ben ve hanımdan oluşan iki kişilik aileler için hiç tavsiye etmem. Bi ara sağlıklı olsun diye ben de evde ekmek yapmaya başlamıştım. Çeşit çeşit unlar, değişik değişik iç malzemeler falan kullandım, kiminde çok lezzetli oldu, kiminde de lezzetsiz. Ama kesin olanları söyleyeyim. Nerden ve nasıl geldiğini anlamadığım koca bir göbek ve artan elektrik ve market faturaları. Çektiğiniz zahmet de çabası. Sonra bıraktım. İstanbul'daysanız f/p ve lezzet oranı bakımından İBB'nin tahıl ambarı ekmeği ile BİM de satılan ekşi mayalı tam buğday ve yine ekşi mayalı beyaz ekmeğini tavsiye ederim. Tabi ki masa başı iş yapan 40 yaş üstü için günde en fazla 100 gramı geçmemek şartıyla.
Bugün dükkan kiracım aradı ,malum haberi verdi bu ay kira ödeyemeyeceğim dedi,canın sağolsun dedik,diğer dükkan bir yıldır boş son kiracı çıkınca yeni kiracı çıkmadı.Yakın akrabaların dükkan batınca sıkıntı olmasın diye gerekeni yaptık.E ne oluyor zincirleme bir survıvor modu başlıyor,ben gelirim azalınca giderlerimi kısacağım mecburen falan.Herneyse ne hikayeler oluyordur ne dramlar yaşanıyordur kimbilir.Allah herkese kolaylık versin,çok zor zamanlara giriyoruz.
hataya salgın suriyeden gelmesi olası değil. hatta saçmalık. idlib afrin cerablus bölgesinin tek açık kapısı türkiye. eğer bir virüs geçti ise burdan oraya gider. rejim ordusu iranlı askerlerle içiçe ama özgür suriye ordusu sadece Türkiyeye bakıyor. Ülkeye avrupa amerikalı turistler, özellikle umreciler ve iran sınırındaki kaçaklardan virüs girdi.
İlk vaka istanbulda 13 martta görüldü bir ay olmadan 81 ile yayıldı.İran ırak ve suriye sınırlarımızı baz alarak haritadan bir bakın.İrandan suriyeye yayılması çok zaman alır mı sizce.O ülkelerin kendi aralarındaki ve bizle olan ülke sınırları şu anda delik deşiktir doğru dürüst sınır falan yoktur.
Hocam bence salgının Avrupa'da yayıldığı duyulmasaydı bizim ülkenin umurunda bile olmazdı. Baksana 2 ay önce koca Hatay bile salgından kırılmış, zatürre diyip gömmüşler milleti. Halbuki Çin'deki vakalar ta Aralık'tan beri biliniyordu. Özellikle İtalya da hergün bine varan toplu ölümler gündeme düşünce artık salgın bizde de dikkate alınması zorunlu bir boyuta geldi. Ki buna rağmen ormanda mangal veya sahilde yürüyüş yapanlar gibi dışarıda gezen tozan sayısından salgının hala da daha ciddiye alınmadığı çok açık.
İlk vakanın 13 Mart olduğuna Emin misiniz .
Ölen Komutanda çok daha evvel kaptığı ortaya çıktı diye hatırlıyorum
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar sağlıkçı olmayanlarınız tam olarak olayı algılamayabilir.Bu virüs hava yoluyla yayılıyor ve çok ama çok kolay bulaşıyor.Öyle sınır falan, tam karantina kuralları uygulanmazsa virüsün umurunda bile olmaz.
Ne tesadüfse dünya sağlık örgütünün pandemi tanımlanmasından 12 saat önce ilk vaka bizde de çıktı Yoksa tüm dünyada salgın var denilmesine rağmen bizde vaka yok olmuş olacaktı,ilginç bir tesadüf oldu elbet.Yoksa misal WHO pandemi dedikten sonra ilk vaka çıksaydı siz pandemi denince vaka bulmaya başladınız derlerdi bu gavurlar, o açıdan tatsızlık ve kafa karışıklığı olurdu elbet.
Kira ödememeye karşıyım. Ancak bu dönemde kira veya yapılacak zam ileri bir tarihe varsayıyorum eylül veya aralık ayına ötelenebilir.
Geçen televizyonda vatandaşın bir
Sorusu vardı. Ben daha 20 gün ev önce ev aldım. 2500 liraya kiraya verecektim. 7500 kredi taksitim var ne yapacağım diye. Adam neden ev aldınız ki dedi ?.
Şu anda yaşadığımız olay tsunami gibi, şu anda dalga geldi ve herkesi götürdü. Dalgalar geri dönmeye başladığında kez daha insanları bu sefer ters yöne sürükleyecek. Sular çekildiğinde, evini doğru yere kuran, zamanında kaçmayı başaran en az zararla atlatabilecek.
Ama kesin olan şu ki herkes bu işten zarar görecek. Umarım forumdaşlar az hasarla bu süreci atlatır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence, ilk vakanın çıktığı tarihi değil, ilk testin yapıldığı tarih önemlidir. ( Türkiye için )
O kuyumcu dükkanı hafta başı Pazartesinden beri kapalıydı iki dükkanı da oysa ki
virüs akıllı avrupadan gelen olunca bulaştırmıyor muş suriyeden geçişlerde bulaştırıyormuş sadece...
hatay olayının olası olmadığını söyledim. Hatayda olsaydı tüm ülkeye yayılırdı. hatay kaynaklı olsa osmaniye gaziantep adanaya iki gün bile sürmez.
ayrıca iki suriye ordusu arasında sürekli çatışmalı cephe var. geçiş imkansız. özgür suriye ordusu bölgesinin tek geçiş kapısı Türkiye. buraya ne irandan ne çinden kimse giremez.
Ne yapacaksınız ki sn egeli,adam çıksa kiracı zaten bulunmaz.Şimdiye kadar ödendi kiram.Eh mücbir sebep de var ortalıkta ,sıkışık bir durumum da yok ,para kazanırsa ilerde öder ödemezse de bu zamanda yapacak bir şey yok.Ha o paraya ihtiyaç varsa elbet çok sıkıntı olurdu o başka.
Antep hakkında doktor arkadaşlar var ocakta çok vaka olduğuna dair.Çinde kasım aralıkta vakalar varmış vuhanda olay ocakta patladı.Yani dediğiniz pek geçerli değil.Wuhanda salgın kasımda başladı kasım aralıkta ortalık dağılmadı,bence 2 aylk bir yayılma süresi var virüsün.Kimse giremez dediğiniz olay virüs için geçerli değil,dünyanın her yerine girer ve girecek de.Virüs sınır falan tanımaz.
Ben şubatta yazdım türkiyede ocak şubatta kaç pnomoni vakası oldu kaç kişi öldü,geçen yıl kaç tane vardı aynı aylarda bakılsa iş çözülür de o işler kolay değil tabi.
Birinci paragrafta katılmakla beraber ikinci paragrafa katılmıyorum. Suriye 'de kimin eli kimin cebinde belli değil. Hiçbir konuda kesin ifadeler kullanılamaz bence . Kaldıki kitlesel degil, grupsal hatta bireysel geçiş bile virüsü taşıyabilir.
Ama kitlenin , grubun, bireyin ne önemi var ki , her yerin tedbirini almıştık da bir Hatay mı kalmıştı.
Kira konusu hakkında bir paradoks yazayım .
İşyeri kapalı olan yerde kira alan bir dükkan sahibi var .
Bu dükkan sahibi bununla geçinip ve artanı ile ev kirasını ödüyor .
Bu kiracının da mal sahibi de kurumsal bir yerde çalışırken Cavid
Nedeniyle ücretsiz izine çıkartılmış durumda ve çocukların kolej taksiti var
Kiracılarla uzun bir deneyimim var. En son hasta halimle, ortada kriz yokken kaçarken bıraktığı elektrik borcunu ödemeye gitmiştim.
Bu nedenle ne kiraya vermek için ev alırım, ne de dükkan. Mevcut olanıda kiraya verirken buna göre kiraya veririm. Siz kiracınıza istediğiniz kolaylığı yapabilirsiniz bu sizin seçiminizdir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tüm dünyada yayılış hızını gördüğümüz bir virüsün, kendi ülkemizde tembellik edip yerinde oturacağını düşünmek optimist düşünceyi fevkalade zorlar .
Görece sınırlarına daha çok hakim olan ülkede bu hızla gittikten sonra bizim kara sınırlarımızda çift kale maç yapar.
Herkesin şartları farklıdır, kimse için bir şey diyemem.
Ama herkesin de elini vicdanına koymasını beklerim açıkçası.
Alanın verene, verenin alana anlayış göstermesi gerektiği günlerden geçiyoruz.
Eh bu durumda toplumsal dayanışma nedeniyle kiracı mal sahibine destek olacak,kapalı dükkanın kirasını ödeyecek ,elbet durumu varsa:))))))) Vijdanlı olup doğrular yapılacak bu dönemde ,başka türlüsü bize yakışmaz.Ben bizim topluma inanıyorum,neticede gavurlara yardımlaşma açısından fark atarız bence.Bakın devlet demedim toplum dedim,devletin durumu malum ekonomi kötü oradan pek yardım gelecek gibi durmuyor.
Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir.
Ben şunu sormak istiyorum. Komşun açken seni tok yatırır mı?