Sn şekerli,bunun huyu bu,güzel bilanço sonrası bir aşağı basıyor, bir iki gün sonra normal yoluna devam ediyor.
Printable View
Sn şekerli,bunun huyu bu,güzel bilanço sonrası bir aşağı basıyor, bir iki gün sonra normal yoluna devam ediyor.
Fonlar hariç bir hissede uzun vadecilerin yüzde 70 inden fazlası zararda oldukları için uzun vadecidir kişisel görüşüm dur yatırım tavsiyesi değildir
Bir hisseyi daha almadan stop un belli olacak, ve stopa uyacaksin bunu yapmadığım her işlemde zarar gördüm
STOP her hisse için uygulanmalı özellikle düşüş hacimle destekleniyorsa.. ben bu zarara sigorta bedeli diyorum. Baştan psikolojinizi ayarlarsanız uygulanabilir, boğa tuzağına düşme riski olsa da uygulanmalı ancak hacimle teyit edilirse bu tuzaklardan bir nebze korunmuş oluruz.
Biz 13 kardeşiz, babam vefat edince kardeşlerim önce miras davası açtı, sonra mirasa kayyum atatti, halbuki kalan mallarla para kazanma derdine dusseydik çok karliydi, ancak hepsi zengin olan kardeşler birbirini bitirmeye oynadı, borsada altını cizeyim yanlış düşünüyor olabilirim tamamen bazı guruplar birbirlerini bitirmeye oynuyor,zarar da olup defter değerinin kaç katında olan GYO lar yokmu, borsada 11. Yilim hersabah acaba bugün ne öğreneceğim diyorum, yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir,
Vay güzelim kağıt ne hale geldi.Gelen giden yok,alan satan yok,yorum yok.Durum içler acısı :))))))))))))))
Sn şekerli ,gp,tahminci,hissedarxd nerelerdesiniz.Nedir fikirleriniz.Epeydir topik kerbelaya dönmüş.
Kağıdı boşverin sizler nasılsınız ,umarım maddi manevi sıkıntı yoktur.
Sn. Hkm sorduğunuz için teşekkürler, ben iyiyim, seçim sonrası senaryolar üzerine kafa yorarak yatırımlarıma son şeklini veriyorum. KLGYO 2.10 çok güçlü destek buralardan dönmesi lazım burayı kırarsa teknik olarak 1.66’ nın önü açılır. Ancak benim şahsi düşüncem 1.90’ ın altının çok zor olduğu yönünde. GYO karları bu yıl sıkıntılı gelebilir geçen yıl gibi olmaz. Sevgiler.
Bir hisseyi daha almadan stop unu belirleyecek sin,yoksa benim gibi 4 liradan aldığın hisse 2 liraya düşer, sende bakarsin pala gelip el atsa diye,1.80 de alış yapabilirim gelirse yüzde 2 stop şartıyla belki gelmezde yukarı giderse ne mutlu. Yatırım tavsiyesi değildir, emin olun vasıflı bir yatırım ci olup para kazansam buraya tek satır yazmam,terapi niyetiyle yazıyorum
Bilançoyu genel olarak beğenmedim, detaylara bakacağım.
https://i.resm.im/FPLPK6E.jpeg
Kar beklentimin çok altında geldi, fiyat beklentimi biraz daha aşağı çekiyorum. Bu durumda 1.90 kırılabilir ve 1.66 görülebilir. Hissede olan arkadaşlar için temennim elbette düşmemesi yönünde, benim pozisyonum yok, nakitte olanlar için aşağıda alım fırsatları verebilir. YTD
Beşiktaş ta bölgenin en büyük site projesini yapan bunlar değil mi, yanlış mı biliyorum,. söyle güzel bir daire 30 milyon yani 2 daire parası kar mi etmiş,bu saatten sonra ister 1 olsun ister 3 ikiside benim için aynı artık 0.2 USD arti bekleme maliyetine bir gün gelirse vedalasirim, 4/5 yıl beklemisligim var USD bazlı satana kadar, Rahmetli babam müteahhit ti en kötü piyasa koşulunda dolar bazında servetini korurdu,zarar ettiğini bilmem, şuan satışa hazır tüm daireler eski fiyat tan demir çimento vs ile tamamlanmış ancak güncel fiyatla satışta, bütün bunlar şahsi düşüncem dir, böyle bir hissede alan satan küçük yatırımcının bir etkisi olacağını sanmadigim gibi hisse pazarlama yada kötüleme gibi bir niyetim yok olmadida, hükümete yakın bir şirket se hükümet değişikliğini fiyatliyor olabilir, bilanço ya gelince bir önceki kötü muydu taban oldu,ben o bilanço ile tavan açar diyordum mesela, velhasıl pala varya pala ne derse o,ama uzuncu olduğum kesin,diyorlarya uzun vadeciyim çoğu yalan, adamı zorla uzuncu yapiyorlar,
0.8 cent tarihi tabandı yanlış hatırlamıyorsam.
Yıl sonu bilançosu geldiği gün vermelerinden belliydi.
Ha yarın temettü vercem yüzde elli dese yukarı yapar.
Patron hissesi.
Allah hissedarlara kolaylık versin.
Bir ay önce aksigorta ile aynı fiyattalardı.
Sermayede aynı😂
Bide hökümet değişirseee
Abowwe
Marj 20 olsaydi -20 yapacakmiydi bu kereta,valla 1 lira olsa alacak adrenalim yok,bir düşündüm buradan mi yoksa 2.50 üstü haftalık kapanış yaparsami diye, sonra vazgeçtim,hele bir seçim geçsin, zaten krdm de acayip zarardayim,moral falan kalmadı
1.50 ye düşerse 1.43 stoplu veya 2.32üstü kapanış larda 2.25 stoplu alma niyetim var düşer mi cikarmi bilmem,bilgim olsa zaten buraya yazmam,o yüzden al SAT tut tavsiyesi değildir,
Böyle günlerde yazmak zordur, IMKB de bir satış dalgası var, birinci olumsuz faktör bu, seçim sonrası bir kaos çıkma olasılığı fiyatlanıyor, ikinci olumsuz konu kötü gelen bilanço, bilanço beklentinin çok altında geldi, üçüncü olumsuz konu seçim sonrası iktidar değişirse iktidara yakın görünen şirketlerin olumsuz etkileneceği düşüncesi. Noktayı burada koyalım bu kadar olumsuzluk yeterince can sıkıcı, olumlu konuya gelelim, bilanço bu kadar kötü olmamalıydı, kötü makyaj mı çekildi sorusu insanın kafasını kurcalıyor, diğer olumlu konu yüksek enflasyon neticesinde komik kalan PD/DD (0.41) değerleri. 1.66 nın altında her fiyattan alırım ben bu kağıdı, maliyetim yukarıda olsa da beklerdim. Millet ittifakı bir koalisyon iktidara gelseler dahi mutlaka aralarında KLGYO ile iyi ilişkisi olan birileri vardır. Panik satışlar daha çok can yakar. Bu başlıkta yazan arkadaşlarla sevgi bağım var kimse zarar etsin istemem. Bu fiyatlar şahsi görüşüme göre çoktan kol kesme sınırlarını geçmiş durumda. Neyse görüşlerim bunlar ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Sabır her derdin şifasıdır.
Sn tahminci sizi gene burada görmek ne güzel.Analiziniz için kendi adıma çok teşekkür ederim.İyi dilekleriniz de zaten hep malumumuz.Hazır sizi yakalamışken bir şey sormak istiyorum.Bilançoya bakabildiniz mi.Bu bilançoda hasılat 75 milyon denmiş.Sadece beşiktaş abbasağa da bir ev 25 30 milyona satılıyor.İlk 3 aydaki gerçek hasılat rakamını nerden bulabiliriz.Bunlar ne kadar ev satmışlardır hangi kalemden iz sürebiliriz.
Fiyata gelince kkiler avm yi 750 milyona yeni aldık,esenyurt lojistik 2 milyar değer biçildi,200 milyona bahçelievlerde yeni 22 tane dükkan aldık,kasadaki nakit ,kkm ve hisse fonu ve alınan arsaları projeleri saymıyorum ama şirket 1.75 değerle 2.4 milyar ediyor.İster beğen ister beğenme piyasa fiyat bu diyor.Bu fiyat tarihi dibi olan 0.83 den bile daha ucuz.Ama son günlerde tüm kağıtlarda aynı şey yapılıyor,panikle sat sat sat :)))))) E alıcı da olmayınca fiyat bu oluyor.Benim durum malum aynen devam:))))))))
sayın hkm,
ertelenmiş gelirlere bakın derim.ilk çeyrekde 750 milyon tl artmış.demekki konut satışları iyi gidiyor.3.461 milyar tl ertelenmiş gelir var.burada en az 2 milyar tl kar yatıyor.konut teslimleri olunca ortaya çıkar.bu rakam sadece 3 projeden beylikdüzü,kartal loca ve beşiktaş abbsağa projeleri.ayrıca 4 adet yeni projede satışlar başlayacak.(pendik,halkalı,ümraniye ve eyüp sultan kemerburgaz.)buda demektirki şirkete çok nakit girişi olacak.enseyi karartmayalım seçim sonrası güzel günler gelecek.
Sn. Hkm, Sn. Antepli cevabı benden önce vermiş, 750 milyon TL dahi durumu izah etmeye tam olarak yetmiyor. Abim yıllar önce Sinpaş Bosphorus projesinden ev almıştı tapuyu daha yeni aldı, bilanço oyunları için bolca malzeme var ellerinde. Bir önceki mesajımda hisse ile ilgili beklentilerimi yazmıştım aynı noktadayım. Ancak bu sene GYO sektörü geçen yıl gibi karlı olmayacak, şahsen kademeli alım ve kar realizasyonu düşünürüm, uzun süre elimde tutmayı düşünmem. IMKB 30 da çok ucuzlayan hisseler var tercihim o yönde olurdu. 5500 üzerinde kademeli hisselerimi çıkmıştım, burada da paylaşmıştım sanırım 4700 ün altında kademeli alımlarıma başladım. Borsa seçimden sonra mutlaka iyi olur, hele bu enflasyonist ortamda! Sakin kalıp satış fiyatını sabırla pusuda benlemek lazım. Elbette bu sizin tarzınız değil biliyorum, inşallah hisse sizin hedef fiyatlarınıza da ulaşır kısa orta vadede.
Sn antepli sn tahminci analizleriniz için çok teşekkür ederim.Seçim sonu ben de bir ralli bekliyorum ,bizim hisse de eminim kendine düşeni yapacaktır.
Ahh ahh Sn. Hkm, o kadar güzel bilançolar geliyor ki o hisselerde pozisyon açmak ya da sabırla tutmak lazım. Fırsatlar kaçıyor ama siz de Arnavut damarı var. Sevgiler, bol kazançlar.
Sn tahminci aslında bunda yukardan az bişi satmışlığım var.Buraya yazmıştım.8 ay önce 2.28 den satmıştım.O satış benim ortalamayı baya düşürdü.Paraya ihtiyaç olduğundan 3 üstü satışlarım da oldu.Maliyetim düşünülürse bekleme sürem sonsuz.Ama kelepir olduğunu düşündüğünüz şirketleri yazarsanız onların düşüş miktarı buna yakınsa rasyoları aklıma yatarsa elbet onlara geçebilirim.Borsada dogma olmaz:)))))))Bunda bu fiyata aklım ermiyor şaka bir yana bundan ucuz bir şey göremiyorum ki satıp ona geçeyim.Misal üç ay içinde bu gene 3 ün üstüne atabilir,nerdeyse iki kat olmuş olur di mi.E üç ay içinde altın aynısını yapar mı,dolar veya faizde aynısı olur mu.Bu hesaplarla beklemedeyiz.
Yalnız şu anki karlar yazacağınız şirketlerde sürdürülebilir olmalı,bunda en az üç bilanço daha bilançoda kar kesin gibi.Misal esenyurt lojistiğin değerlemesi 10 nisanda geldi.10 nisan yerine 12 gün önce martda gelse o değerleme karı 300 küsur milyon olarak ilk 3 aylık bilançoda gözükecekti.O tarih bile ilk 3 aylık bilançoyu düşük göstermek için kullanıldı.Daha evvel ben şirketi değerlemeler ne zaman yayınlanacak diye günlük olarak aradığımda değerlemeler geldi yakında kap a yollarız dediler ,beni 20 gün oyaladılar o değerlemeler 20 gün yollanmadı.Yani değerlemelerin yayınlanma tarihleri keyiflerine göre değişiyor,kanuni bir zorunluluk yok.
Sn. Hkm, genelde hızlı büyüyen şirketlerle ilgiliyim burada hisse adı yazmam uygun olmaz gerekirse özelden yazışırız. Mesela banka PD/DD küçük F/K düşük ama özsermaye büyümüyor, bu şekil hisseleri eliyorum. Bebek düşük sermaye hızlı büyüyenlere odaklanmak lazım, GYO bir rüzgardı yararlandık ama mevsimi geçti artık. Bol kazançlar. YTD
Merhabalar eski dostlarve sn Tahminci; uzunca süredir yazamıyordum zira şifremi unutmuşum 4. hakkımda şifremin ilk harfini büyük yazınca tutturdum ve girdim. Hem KLGYO hem de AKFENYE de yerlerde sürünüyorum, aklımızca ekfende 15-16 lar gelince yine yükselir dedik elimize verdiler bunda da 22.000 lotum vardı şuan 14.000 kaldı zarar 7-8k sadece bunda AKFENDE İSE 15-16 Var, yardım edecekseniz bu garibana da özelden öneri yazın valla ne edeceğimi şaşırdım. KKM zarar, kripto zarar, hisse zarar ana para eriye eriye gidiyor:vk:
Sn şekerli sizi topikte görmek ne güzel.Zararınıza üzüldüm,ama bence seçim sonrasını bekleyin,bizde tüm seçimlerde seçim ertesi gün ralli başlar,bir müddet borsa yukarı gider,bence bu seçimde de öyle olacak.Sn tahmincinin bu topikte başka şirket yazmayalım hassasiyetine gelince,bence o kadar hassas olmaya gerek yok.Mekan zaten bizim,biz yazmasak aylardır kimse yazmıyordu.Daha önce de genel borsa hakkındaki şirketler hakkındaki görüşlerimizi bu topikte tartıştık,okuyan diğer forumdaşlardan rahatsız oldum diyen olmadı.Ben sizin gibi bir değerin yazacağı şeylerden ne konuda olursa olsun kimsenin rahatsız olacağını sanmam.Mekan bizim sayılır:))))))))
Sn şekerli son dört aydır borsada karda olan yok.Kripto işine gelince branşım değil.Hiç anlıyamıyorum o konuda çok cahilim ,inşallah orda da paranızı kurtarır ve kar edersiniz.Nasıl oluyorsa ky hep zarar ediyor ,kaderimizmidir nedir.
Sn. ŞEKERLİ, dizden haber almak güzel. Sn. Hkm ye katılıyorum seçim sonrası belirsizlik ortadan kalkınca bir ralli mutlaka olacak, olmalı, tarih tekerrür edecekse olasılık yüksek. Benim takip ettiğim hisseler küçük karlı şirketler uzun vade kesin kazandırıyor ancak küçük oldukları için kısa vadede çok spekülatif hareketler yapabiliyorlar. Geçenlerde bir hisseye yanlışlıkla piyasa fiyatından alış verince neredeyse tavana kitlenecekti kağıt, demek ki spekler böyle yapıyor :). O halde alım tavsiyesi olmadan bir hisse yazayım bilançosu çok iyi geldi. LIDFA (5.5.23 saat 15:17 itibariyle 4.61 TL) İnceleyin bakalım Sn. Hkm den geçecek mi hisse ben de merak ediyorum. Ancak gruplar girip çıkıyor çok zarar yazdırabilirler. Çok dikkatli ve kademeli alım yapmak lazım. Küçük kağıtların da bu riskleri var. Bu gibi kağıtlara orta vade giriyorum iyi kar bırakabiliyorlar. Bilançoları yakından takip etmek lazım. YTD
Teşekkürler sn hkm, sn tahminci. Valla benim forum bayağı eskiden olduğu için iki kez foruma bastığımda teşekkürler sn Şekerli sizi yönlendiriyorum diyordu, 2-3 haftadan beri giriş vermiyor hatta mailime de yönlendirdiğini söylüyor ama mailime yeni şifre için adres vs gelmiyordu. Bende yıldım ancak bugün okuyunca tekrar denedim ilk harfi büyük olarak yazdım oldu. AKFENDEN Ötürü investing forumuna takılıyorum anlık küfürün bini bir para, hamdiden başlıyorlar kızı pelinden çıkıyorlar.. Bide insanların ağzı öyle bozukki:( anlatamam:vk: Neyse Bk çukurundan biraz başımızı kaldırabilirsek bakacağım önerinize umarım uçmaz , uçarsa da karı sizin cebinize olsun..:ok:
İki yıl önce yazdığım gibi aynı noktadayım.
Bilançoda işe yaramadı gördünüz.
Tarihi kar geldiği gün verdiler.
Ne lazım o zaman?
Birilerinin keyfi yada bedelli😡😡
KLGYO için seçim sonucu çok kritik, beni tanıdınız artık riski sevmem, garantici adamım. Riski sevenler bazen iflas eder bazen zengin olur, ben hep azar azar kazanmaya devam ederim. YTD