bakalım MB ne yapacak artık tahminde edemiyoruz ne yapsa şaşırtmıyor
canak kulp yapmis önü acik
bebe hissemize bak bugünde %5
2 gün once yabancinin topladigi ve görüntüsünü attigim hisseydi
Bugün benim hesap kıpkırmızı sadece usdtr biraz yesil
Ekgyo far görmüş tavşan gibi kipirdamiyor
webster üstad, ben piyasalardan emekli oldum. sizin sayfayı pasiften izleyeceğim.
boştaki son TL paramla bol miktar AFS, bol miktar GBC, az PPZ ve az NNF aldım büyüklük sırasına göre. Elimde zaten TDG vardı.
Paranın %60 i zaten fiziki kıymetli metallerde. %30 u fiziki yeşil soğanda. Geriye kalan %10 da TL deydi böylece tamamen kurtulmuş oldum. Artık pasif pasif takılıyorum. Kenar benchten seyirciyim.
Başka yabancı içerikli fon önerisi olan var mı?
Size bol kazançlar.
Şşşş dgate e bakin dotu basi nasil oynuyor
19 Ağustostan itibaren güçlü alım sinyali vermiş XTUMY ...
26 günlük ileri bulutlarda trendin yukarı devam edeceğini gösteriyor.
Kapanışlar bulutun üzerinde olduğu süreci trend güçlü yönde yukarı demek.
YTD.
https://invst.ly/s5w0m
Webster bey celha hakkinda ne dusunuyorsunuz? Dun Haydar bey tweet attim bir seyler ima etti ama mesaji alamadim ....
Ditas ve Celha MAC fonunun getirisini dusuruyor bayagi gundur.
yesil sogana müdahale sart
tehlikeli sularda su an
soğan 7,55 müdahale yok mu hala
AFS; Önümüzdeki süreçte sanki TENCENT, TSM, BAIDU, YANDEX, JD, ve ALİBABA daki potansiyel ABD dekilerden daha fazla. TradingEconomics e bakabilirsin. GDP si son 2 çeyrek artan kaç ülke var? ÇİN ve HİNDİSTAN en başta. İşte bu yüzden. AFS deki hisseler ÇİN, HİNDİSTAN ve diğer uzakdoğu ülkeleri ağırlıklı. Fon nispeten hoşuma gitti. Bu fonun üzerine sürekli ekleme yaparak takribi 10 sene tutacağım.
AFT, IPJ, AFA, YAY bence müthiş getirdiler. Çünkü son 10 sene en hızlı büyüme ABD teknoloji hisselerinde oldu. ABD deki rüzgarın azalmasını ve bayrağı ÇİN li HİNT li GKORE li şirketlere devretmesinin zamanı geldiğini düşünüyorum. Benim için önemli olan reel organik GDP büyümesidir.
https://tradingeconomics.com
GBC; bende iyi yönetilen bir fon intibası bıraktı. Yıl başında almıştım. %60 kazandırmış. Fonun sepeti bence iyi yönetiliyor. Sepetteki son değişiklikler bana mantklı geldi. ABD deki ETF ler var ağırlıklı ama sanki fırsatları iyi kokluyor fon yöneticileri. 2 sene tutacağım.
TFF; bence standart bir ABD ETF fon sepeti. Defansif bir fon yapısı var. Riski az. ABD borsasındaki büyük genel ETF lerden sepeti var. ABD nin artık daha fazla reel büyüyemeyeceğini düşünürsek uzun vadede getirisi MCSI Emerging lerin altında kalacaktır. GBC bence TFF den daha iyi yönetiliyor. ABD odaklı ETF fonu alacaksam GBC yi tercih ederim.
Farklı düşünenler yorumlarını yazsınlar. Fikir cimnastiği iyidir. Analizleri farklı olanlar varsa paylaşsın.
Faizleri arttırmaları lazım. Faizler arttıkça yeşil soğan dengelenir. Yeşil soğan gerçek enflasyonu ve karşılıksız basılan parayı fiyatlıyor.
Doların artma sebebi dış güçler değil. Bizim M1 artış hızımınızın diğer ülkelerden daha hızlı olması.
CİMER ve BİMER e yazı yazın da TCMB dekiler M1 para arzını arttırmasınlar, o zaman dolar kesin düşer!
https://take-profit.org/en/statistic...ply-m1/turkey/
https://img.take-profit.org/graphs/i...-m1-turkey.png
Arena aldim yine
Ya allaaah bismillah
ayılar ve bogalar savaşı var
eger ki ayılar 110bini kırdırırlarsa satış derinleşir
dua edin kırılmasın
baki hoca paylasmis ben atlamisim hatirlatmakta fayda var
Küçük bir hatırlatma :)
Yarın (Cuma) Quadruple Witching day
hani şu 3 ayda bir gerçekleşen hisse/ endeks kontratları ve opsiyonlarının son işlem günü.
(Quadruple witching, occurs on the third Friday of the month of every quarter, in March, June, September, and December, )
Esnek USD/TL vadeli işlem sözleşmeleri ile
Dolar/Ons Altın vadeli işlem sözleşmelerinin akşam seansının ilk günü
nasdak vadeli -2,43
bunuda hatirlatayim 😀
Pörfecto, Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nasdak 8 agustostaki seviyesine geldi
biraz daha kucagima gel sonra evlenebiliriz
dolar 7,56
Kamu bankaları en az $500 milyon sattı... Kaynak: Bloomberg #usdtry
boğalar galip cikacak gibi
GBC yaklaşık 1-2 aydır borsa ETF lerini de almaya başladı. Daha önce sadece altın etf leri vardı. Karının büyük kısmı buradan. Şimdi ikisinin karması oldu sanırım. Borsaların düştüğü zaman altın yükselirse veya tersi olursa hedge anlamında bu iyi birşey. Ancak hem altının hem de borsaların düştüğü zamanlar (bugünkü gibi) büyük zararlar yaşanabilir.
Selamlar,