Rubil Gökdemir
@rblgokdemir
·
11s
"Ben SPK'ya rüşvet vermeyen tek BORSA patronuyum ve kimlerin rüşvet verdiğini de biliyorum."
Mine Tozlu SİNEREN
İfşaatta bulunan
İş Kadını
Sayın savcılar duydunuz mu zilin sesini ?
Printable View
Rubil Gökdemir
@rblgokdemir
·
11s
"Ben SPK'ya rüşvet vermeyen tek BORSA patronuyum ve kimlerin rüşvet verdiğini de biliyorum."
Mine Tozlu SİNEREN
İfşaatta bulunan
İş Kadını
Sayın savcılar duydunuz mu zilin sesini ?
Turhan Bozkurt
@TurhanBozkurTV
·
13s
🇯🇵 Japonya nükleer karşıtı politikaları askıya aldı.
🇰🇷 Güney Kore nükleerden kademeli bir çıkışı tersine çeviriyor.
🇨🇳 Çin reaktörlerdeki devasa yatırımları hızlandırıyor.
🇮🇳 Hindistan daha fazla tesis inşâ etmek için hareket ediyor.
Neredesin Greta Thunberg?
Sedat Peker tarafından rüşvet ve yolsuzluk ağı içerisinde olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifasını sundu.
https://mobile.twitter.com/hasanyalc...45579951067136Alıntı:
Hasan Yalcin
@hasanyalcin
Durduk yere yine şu video düştü aklıma. 7 Sene oldu hala haykırarak gülüyorum. 😂😂
Gerçekten komikmiş. :)))))))))))))))))))
Erkan Trükten 🇹🇷
@ErkanTrukten
·
1 sa
Bill Gates tarafından finanse edilen fabrika, haftada 30 milyon Sivrisinek yetiştiriyor ve 11 ülkede serbest bırakılıyor.
Hadi urdan...Alıntı:
İngiltere Başbakanı Johnson;
Enflasyondan Putin sorumlu.
Yıldız Tilbe
@YildizzTilbee
·
27 Ağu
Bana kimse İslamiyeti anlatmaya kalkmasın ,gücü yetiyosa İslamiyeti yaşasın bizde görelim örnek alalım hoşgörüsünü , iyiliğini,öyle olmak isteyelim.güvenelim dayanalım , korkmayalım,ama nerde öyle biri.yok değilmi , varsa da tanımıyorum,
Yok be ya...Olsa satarık, takas tukas ederik. Nerde hareket urda bereket...Alıntı:
Halil Babilli 🇦🇺
@halilbabilli
·
52d
İki günde bir evinizi satmak ister misiniz diye farklı emlakçılardan mektup geliyor. Sadece bize değil, burada yaygın bir durum. Yaşadığınız yerde bu tacizi yaşıyor musunuz?
Alıntı:
Deli Çavuş
@delicavus_ntn
1-) Ulan arkadaş, nasıl bir kahpe döneme denk geldik, vallahi anlamıyorum. Garip gureba iş bulmak için devlete müracaat eder. Bunların atadığı müdürler, o gariplerden cinsel olarak faydalanır. İnsanlar çocuklarını Kuran öğrensin diye Kuran Kurslarına gönderir. Orda da
Alıntı:
2-)… hoca olduğunu söyleyen ********ler, ufacık erkek çocuklarından cinsel olarak faydalanır. Atadıkları Aile Bakanı, “bir kereden bir şey olmaz”der. Atadıkları Adalet Bakanı ise, “küçüklerin rızası varsa sorun yok”der. Fakat herkesin ağzında da Hz. Ömer’in adaletini anlatan
3-)… sözler var. 5-6 yaşlarında bir çocuğu olan anne ise özür dilediği halde, yakışıksız sözlerinden dolayı cezaevine girer. Hani Hz. Ömer’in adaleti? Şarkıcı
@gulsen
olayı ile gündemi değiştirdik diye siz kendinizi kandırın. Nereye elinizi atsanız her yer kuruyacak.
Abi ben senelerce yazmadım mi, oyle kasetler cikacak ki, kucuk dilinizi yutacaksiniz diye?Alıntı:
4-) Eski bir dostunuz olan şahsımın sözlerine inanın. Şarkıcı
@gulsen
konusunda, birkaç radikal manyağın haricinde, yapılanlardan hiç kimse mutlu değil. Eskiden olsa, bu olaydan çok kar ederdiniz. Ancak söyledim ya, bu yapılan zulümler arşa ulaştı. Bu olaydan bile halkın
5-)… büyük çoğunluğunun nefretini kazandınız. Sizi bir tek Yüce Allah kurtarabilir. Ancak son zamanlardaki gelişmelerin tamamı gösteriyor ki, Yüce Allah sizin üstünüzden elini çekti. Garip gurebanın, fakir fukaranın kısacası tüm mazlumların göz yaşlarına YENİLECEKSİNİZ…
Aslinda simdilik sadece bir tane saksafoncu cikardilar.
Benim bekledigim oyle bir goruntu var ki, yeri yerinden oynatir.
Bu yaz Turkiye'ye guzel bir kiyak gecildi. Italya, Ispanya, Portekiz, Fransa resmen yandı. Sayet Turkiye, Urus'un yaninda pozisyon alirsa kisin da kiyak gecebilirler.Alıntı:
Ali Osman Önder
@aliosmanonder34
Sobalarınız hazır mı? Soba çıkış yerleriniz hazır mı? Mumlar hazır mı? Kışa hazır mısınız? Suni gündemlerle insanlar uyutulmaya devam ediyor. Yeni nesil binalarda niçin soba çıkışı yok? 'Yapalım da kenarda dursun bir gün lazım olur' denilmedi. Herkes gününü gün ediyor. #delicavus
Alıntı:
O. Suat Özçelebi
@suatozcelebi
Habertürk'te dün akşamki Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında 2 sözü beni endişelendirdi.
1. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesini hala doğru bulması.
2. 6'lı masanın seçimden sonra da seçilen adayın arkasından ülkeyi yöneteceğini söylemesi.
Birincisi yeni aday ile ilgili+
Alıntı:
kuşkularımı artırdı ki (%90 kendisinin olacağını düşünüyordum) İhsanoğlu'nun adaylığı ders olmadıysa daha ne ders olabilir?
2. Millet bir adayı seçecek, ona oy verecek, ülkeyi yönetecek 6 lideri seçmeyecek. Ben verdiğim oyla 6 kişinin uzaktan kumandayla yöneteceği bir kişiyi mi+
seçeceğim sorusuna yol açacak bir sürecin iletişimini kimse yapamaz. Zaten böyle bir şey Anayasal olarak da mümkün olamaz. İstediğiniz protokolleri yapın, imza altına alın, bunlar Anayasa'nın üstünde olamaz.
Olmayacak duaya kimse amin demesin. Bu söylemler hızla netleşmeli.+
............................................Alıntı:
Adayın vaat seti, programı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yol haritası vb. her şey protokollere bağlanır, aday tarafından millete anlatılır, söz de verir. Ama büyük çoğunluk 6 liderin kumanda edeceği, güçsüz bir aday izlenimi yaratacak kişiye, geçiş süreci de olsa oy vermez.
https://youtu.be/UzdWvh7seco
Cennet Bahçesinde ne olduysa, insan bu dünyaya düşmüştür. Şeytan vardır.
İşte...
https://i.hizliresim.com/wucwx1q.jpeg
Ertan Özyiğit
@ErtanOzyigit
·
1 sa
Dalai Lama'nın Delhi ziyareti Cin ve Hindistan gerilimini arttırıyor...
Tabii burada Sri Lanka'da olanlar hemen akla gelmeli. Sri Lanka, Hindu Medeniyetine mensup bir ulkeydi, Hindu Medeniyetinin lider ulkesi ise Hindistan. Cin burada Komunistlere para akitti ve Cin destekli Komunistler iktidara geldi. Sonrasinda olanlar ortada. Simdi aynisini Hindistan yapiyor. Çin kuduruyor.
https://i.hizliresim.com/i356h41.jpeg
"Eskimolar Türktür" diye 100 mesaj attıydım. Hey gidinin heyyyy...Göz var bende, önceden görebiliyorum.Alıntı:
Ertan Özyiğit
@ErtanOzyigit
·
37d
İklim değişikliği kutuplarda deniz yollarını açıyor ve doğal kaynakları erişilebilir hale getiriyor.
Rusya kutuplarda askeri varlığını artırıyor.
Washington, Kuzey Kutbu için büyükelçi atadı.
Stoltenberg, "Rus füzeleri ve uçakları için Amerika'ya giden en kısa yol Kuzey Kutbu"
Alıntı:
Deli Çavuş
@delicavus_nth
26-)Kıymetli dostlarım size daha birçok örnek verebilirim. Ancak o zaman binlerce tweet yazmam gerekecek. Biz okumayı çok sevmeyen bir toplum olduğumuz için 50 tweete sığdırmaya gayret edecem. Peki taşkesenlioğlu ailesinin diğer fertleri bu işlerden nasıl faydalanıyor?
27-) %90’ı Ak Parti Erzurum milletvekili zehra taşkesenlioğlu’na %10 ise Burdur il milli eğitim müdürü nesrin kakırman’a ait olan Maya Eğitim Danışmanlık şirketi var. Bu şirket abisinin SPK başkanı olduğu dönemde halka arz danışmanlığını yaptığını Web sayfası üzerinden
28-)…duyurmuş (rüşvet toplama yani). Bu şirketin başka bir rezilliği, o tarihlerde Ak partide olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer Ak parti belediyelerine iş yapmışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu yazıları ihbar kabul edip, inceleme…
29-)…yapıp, savcılığa suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır.Ancak rezillikler burada da bitmiyor ki.Çaldıkları yetmezmiş gibi devlete de vergi vermemek için hileler yapıyorlar.Şirketleri olan Maya Eğitim Danışmanlık şirketine bir demirci firmasından 1.5 milyon TL’lik hayali
30-)…fatura kestiriyorlar. Ancak böyle bir durum hayatın olağan akışına aykırı olduğu için maliye hemen müdahale ediyor. Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bu durum da sümen altı edilmiş şekilde bekletiliyor (Yüce ALLAH gözünüzü doyursun). Bir dostlarının uyarısı üzerine…
31-) 14.10.2019 da şirketi devrediyorlar. Dostları diyor ki “nesrin kakırman sen Beşiktaş İlçe milli eğitim müdürüsün, sen bir şirkete ortak olamazsın.” zehra taşkesenlioğluna da sen milletvekilisin kendi partinin belediyelerine de iş yapıyorsun bu ileride başınıza iş açar diyor.
32-)Bu sebeple şirketi devrediyorlar. nesrin kakırman, taşkesenlioğlu ailesinin küçüğü. Evlilikten dolayı soyismi farklı. Ben suç örgütüyüm he. Ben pislik, siz temizlik. Göreceksiniz lan hepinizi kibrit kutusuna sokacam. ali fuat taşkesenlioğlu’nun halkbankası genel müdürüyken…
33-)…bir de sevgilisi var. Kendine yeni bir sevgili bulunca bu sevgilisinden ayrılmak istiyor. Ancak kadın ayrılmak istemediği için arkadaşının iş yerine kadını çağırıp bir mafyaya yakın adamlarla beraber kadını ölümle tehdit edip ayrılmasını sağlıyorlar. Hani din iman?
34-)Hani onur, şeref, adamlık? Doğru ya unutmuşum vatan elden gidiyor. Evet vatan elden gidiyor ancak sizin yüzünüzden elden gidiyor. Hırsızlık sizde, sapıklık sizde, her şey sizde. ali fuat taşkesenlioğlu’nun rüşvet karşılığı aldığı 100’e yakın mal varlığı var. Bunların…
https://twitter.com/delicavus_nth/st...61227666817026Alıntı:
35-)…çoğunluğu nedim özbek ve Diyarbakırlı olarak bilinen emin’in üzerinde ancak başka yakınlarının üzerine de yapmış. Başka yakınlarının üzerine yapmış olduğu mallar da var. Yüce devletimizin şerefli polislerine samimi ihbarımdır: ali fuat taşkesenlioğlu 180 milyon dolarını…
36-)…Bahçelievlerdeki villasında ve Halkalıdaki bir apartmanda olan karşılıklı iki dairesinde saklamaktadır. Bu olaylar basına düşünce paraların büyük bit bölümünü taşıdı. Ancak bir bölümünün halen o evlerde olduğunu biliyoruz. Evlerin adresi baz istasyonu kayıtlarından…
37-)…çıkarılabilinir. Bu evlerde 4 tane büyük kasa bulacaksınız. Paralar o kasaların içinde. Daha önce bahsettiğim ali fuat taşkesenlioğlu’nun oteli bitti. Otel İkitelli’de 5 yıldızlıdır. Otelin ismi QUA OTEL ancak o bölgede 2 tane QUA otel var onun da detayını birazdan…
38-)…yazacam. Otelin sahibi Ali Ercan görünüyor (Ercanlar Grup). ali fuatın SPK başkanı olduğu döneminde bu kişinin şirketi halka arz oldu. Bu halka arzlar tartışmalı yani şaibeli halka arzlardı. Şirketin birinin ismi QUA GRANITE diğerinin ismi ise GEZİNOMİ dir. Bu şirketlere…
39-)…para yatıran küçük yatırımcılar şu ana kadar paralarının 2/3 sini kaybettiler. Belki onların içinden bir tanesi intihar etti. Belki her şeyini kaybedip sokağa düştü. Bu belkiler uzatılabilinir. İşte size Yüce dinimizi anlatıp, bir kalem oynatmayla milyonlarca milyarlarca…
40-)…dolarları çalanlar bunlar. Sonra da din elden gidiyor, vatan elden gidiyor. Namusunuz yok lan sizin siz kahpesiniz. Ulan bir de utanmadan Müslümanlıktan bahsederler. Müslümanlık bir makamdır, bir yüceliktir. Siz insan değilsiniz siz kahpesiniz. Bu şirketlerin de büyük…
41-)…ortağı ali fuat’tır. Bir de bunlar çaldıkları paraları başkasının üzerine güvenerek nasıl yapıyorlar size onu da anlatayım. Bu din vatan sömürücüleri var ya bunlar bırak başkasına güvenmeyi kendi anasına babasına kendi çocuklarına bile güvenmezler. Kıymetli dostlarım…
42-)…sizlerin çoğunluğu bilmezsiniz. Hamili senet şeklinde düzenlenmiş şirket yapıları var. Mesela siz ticari sicilde o şirketi araştırırken sahibi olarak birini görürsünüz ancak o çoğunlukla çulsuzun tekidir. Ya da bir arkadaşına rica eder. Görünürde o vardır. Ancak…
43-)…şirketin hamili senetleri kimin cebindeyse şirketin sahibi odur. Şimdi geldik cehennemin kapılarının açılacağı bölüme. Ben SPK ile ilgili açıklamalar yapacam dediğimde (takriben 1.5 ay önce) taşkesenlioğlu ve onların arkasındaki güç olan serhat albayrak bir karar alırlar.
44-)Bütün suçları Ünsal Ban’ın üzerine bırakacak şekilde karar alırlar. zehra taşkesenlioğlunun boşanma dilekçesini mahkemeye verdikten sonra bu dilekçeyi aynı anda süslü sülümana yollarlar. güzel sülümana, aslan sülümana. Bazı güçler tarafından bilinçaltında LGBT’li…
45-)…birey yapılacağı korkusu yaşayan aslan sülümana. Aynı anda Ankara’da Ünsal Ban üzerinde polis tahkikatı yürütürken ayrıca da bir kriminal gruba gerekirse Ünsal Ban’ı herhangi bir bahane ile ortadan kaldırılması yönünde hazırlık yapmalarını söylerler. Ünsal Ban’la…
46-)…ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan Ak partinin Erzurum milletvekili zehra taşkesenlioğlunun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı.
47-) Ben de bu görüntüleri sizinle paylaşacam. zehra taşkesenlioğlunun elinde büyük bir kasap bıçağı varken seni öldürecem diyor. Ayrıca da sinir krizi geçirerek abisi ali fuat taşkesenlioğlu ve kocası Ünsal Ban’ı kastederek siz para çalacaksınız siz para yapacaksınız…
48-)…ben ise rezilliğini yaşayacam tarzında bir şeyler söylüyor. Sayın Savcılar Sayın Hakimler, ben suç örgütü lideriyim bahanesiyle dediklerimi ciddiye almıyor havası yapıyorsunuz (tüm delillere rağmen) İktidar partisinin Erzurum milletvekilinden daha güvenilir şahit mi…
49-)…arıyorsunuz? Alın kendi ağzıyla söylüyor. Ünsal bey senin adını geçirmememi videoyu şu an yayınlamamamı istemiştin (telefon konuşmamızda). Senin hayatını kurtarabilmek için bunu mecburen yapıyorum. Hem de akit yapmış olduğum 40 yaş altına yalan söylemiş olmamak için…
50-)…yapıyorum. Ne oldu lan hani beni küçültecektiniz. Bütün her şeyimi elimden aldınız (Onurum hariç) Kibrit kutusu fabrikası açacam. Sonrasında hepinizi kibrit kutusuna sokacam gene zengin olacam. Siz haremisiniz siz kahpesiniz sizin namusunuz yok. (BİR UMUTTUR YAŞAMAK)
Video bu linkte. 180 milyon doları, Halkalı'da iki dairede saklıyorlar falan ona hiç inanmıyorum. Allahın cahil Erzurumlu'suna 180 milyon dolar falan kimse yedirmez. Şayet bu gerizekalıların elinde 180 milyon dolar varsa, çalınan para 5-10 milyar dolardır. İddia edildiği gibi mal varlıkları olduğunu da sanmam. Bunların elinden paralar alınmıştır. Bunları bu göreve getiren paraları almıştır da para onda da yoktur.
Ali Fuat Duatepe
@alifuatduatepe
·
9d
Bence 180 milyon dolar az...
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
6d
İyi ki bu piyasaların hiçbir yerinde yokum. İyi ki emekli olmuşum..
Muhammed Vefa
@muhammed_vefaa
·
21s
Sedat Peker'in anlattığı rüşvet ağı içerisinde yer alanlar;
- Serhat Albayrak: Berat Albayrak'ın kardeşi.
- Serkan Taranoğlu, Korkmaz Karaca: Cumhurbaşkanı danışmanları.
- Zehra Taşkesenoğlu: AK Parti milletvekili.
- A. Fuat Taşkesenoğlu: Eski SPK Başkanı.
Peki, şef kim?
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
57d
Alexander Dugin'in kızına suikast gerçekleştirdiği iddia edilen Natalia isimli kadın, Estonya'da kaldığı odasında 17 yerinden bıçaklanmış halde ölü bulundu.
İlber Ortaylı: "Ben Osmanlı imparatorluğunun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir. Biz Osmanlı'nın sayesinde varız. Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur."
Kont Almasy™
@KontAlmasy
Abdullah Gül'e sordular:
Boğaz manzaralı 20 milyon$'lık villayı sen nasıl aldın?
Benim değil damadımın dedi.
Geçen yıl o damat boşandı gitti.
Ama Abdullah Gül evi boşaltmadı.
Ne dedi?
Damat boşanırken evi bize verdi dedi.
Bunların hepsi aynı çanaktan süt içmiş.
Hepsi aynı....
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
7 yılda neler değişti ‼️
Bursa'da Oyak Renault tarafından üretilen Clio'nun en ucuz versiyonunun AĞUSTOS fiyatları;
2015➡️44.050 TL
2016➡️50.800 TL
2017➡️55.800 TL
2018➡️ 81.150 TL
2019➡️90.900 TL
2020➡️129.900 TL (Yenilendi)
2021➡️169.900 TL
2022➡️435.000 TL
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
·
7s
@eozpeynirci
adlı kişiye yanıt olarak
Net asgari ücret tutarı;
2015➡️1.000 TL
2016 ➡️1.300 TL
2017➡️1.404 TL
2018➡️1.603 TL
2019➡️2.020 TL
2020➡️2.324 TL
2021➡️2.825 TL
2022➡️5.500 TL
📌SONUÇ: 2015'te bir asgari ücretle 44 ayda en ucuz Clio alınabiliyorken, bugün 79 ayda alınabiliyor.
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
·
7s
Bir tane de premium marka ekleyeyim. BMW 320d xDrive;
Ağustos 2015'te➡️ 191.341 TL
Ağustos 2022'de➡️ 2.341.000 TL.
📌Artık burada asgari ücret hesaplaması yapmıyoruz...
“- Günahlarımız hoyrat, pişmanlıklarsa alçak,Alıntı:
Ortadan kaldırmak için, kötülüğü abartarak ortaya koyuyor. Çirkefi keskin ve sert hatlarla tasvir ediyorsa, bunu okur, ahlaksızlığa, çirkefe karşı daha derin bir kin duysun diye yapıyor. Şairin fırçası, iğrenç olan herşeyden faydalanıp, iğrenç bir tablo koyuyor önümüze. Niçin yapıyor bunu? Siz de dehşete kapılıp iğrenesiniz diye!..
Ayrıca madem ki yazarın niyetini yargılıyoruz, tartışıyoruz, kitabın kendisine bakalım. Daha kitabına verdiği isimle amacını söylüyor size şair; size göstereceği şey, kötülüktür, (elemdir), sağlıksız yerlerin bitki örtüsüdür, zehirli yerlerin meyveleridir. Dante’nin kitabının adı “Cehennem”; ve Dante bu kitabda Cehennem’in dehşetini anlatır. Baudelaire ise, ortadan kalksın diye, dehşet, kin ve tiksinti duyasınız diye, kötülüğü göstermek ister size… Yazarın bu içten düşüncesini daha ilk mısralardan itibaran bulabilirsiniz:
Suçlarımızı cömertçe, bol bol sergileriz,
Çamurlu bir yola güle oynaya gireriz,
Gözyaşları kirlerimizi yıkar sanarak.
Birer kuklayız bizler, İblis’te iplerimiz!
Çekici bir yan buluruz, iğrenç nesnelerde;
Korkusuzca, pis kokan karanlıklar içinde
Hergün bir adım daha Cehennem’e ineriz.”
Alıntı:
Bunu düzyazıya çevirin beyler, kafiyeyi ve ölçüyü atın, bu güçlü ve hayal kudreti dolu şeyin altında gizlenen gerçek amacı arayın ve söyleyiniz bana, bu dil kilise kürsülerinden inen aynı dil değil mi, bazı ateşli vaazcıların dudaklarından dökülen dil değil mi? Aynı düşünceleri, hatta bazen aynı deyimleri, Kilisenin bazı keskin ve ciddi babalarının nutuklarında, nasihatlarında da bulmuyor muyuz?
Deyim yerindeyse, işte Baudelaire’in programı; insanlığın çirkefleri ve alçaklıklarına karşı açılmış bir savaştır bu. Bir mısraında dediği gibi, “zihinlerimizi kaplayıp gövdelerimizi işleyen” bütün utançlar üzerine fırlatılmış bir mızraktır bu. Öfkelenir Baudelaire, çünkü, “Günahlarımız hoyrat, pişmanlıklarsa alçak”tır!..
Budalalık, yanılgı, günah ve pintiliği çarpıcı bir biçimde tenkid için, okurla ilişki kurduğu bu ilk satırda, o, tam anlamıyla ahlâkçının yüksek diliyle konuşur. İntikamcı mısralarda ortaya koymak istediği şey, işte bu kötülüktür. Bu duygular yüzünden mi cezalandıracaksınız onu!?
Bauedelaire’in tarzı dediğim bu yol ve yönteme başvurduğu için mi cezalandıracaksınız onu. Çirkefleri, çarpıcı renklerle iğrençlikleri tasvir etmek, -sizin deyişinizle ‘abartıcı olarak tasvir etmek’-, işte şairin tarzı! Amacı, iğrenç ve itici olanı daha iyi ortaya çıkarmak!!!
Kuşkusuz bu tarzın tarihi, düyanın tarihi kadar eskidir ve onu ilk bulan da Baudelaire değildir. Bütün büyük yazarlar, şairler, dindar, dinsiz bütün kouşmacılar bu tarzı kullandı. Bu tarz, sarhoşluktan nefret etmesi için Isparta gençliğinin önüne sarhoş bir kölenin çıkarılmasından baka bir şey değil! Tiyatroda gördüğümüz de bu! İçinde kötü adam olmayan bir tek piyes var mı?.. Nedir yapılan: Sizde kin uyandırması ve Tanrı’nın gazabına uğraması için, bu adam, en kötü yanlarıyla sahnelenir. Onun aşağılık yanını daha iyi ortaya çıkarmak için, bu kötü adamın karşısına her zaman, sonunda galib gelen bir dürüst ve faziletli insan konur. Cezalandırılmış iğrençlik, mükafatlandırılmış iğrençlik denen şey budur. Çağlarca, her yerde ve herkesçe kullanılmışsa, bu, insanları düzeltmek için henüz ondan daha iyi bir tarzın bulunmamış olduğunu gösterir.
Bu tarzı tanıyan ve üstünlüğü herkesçe bilinen Moliére, “Tartufe”ün önsözünde şunları yazmadı mı?:
“- Ciddi bir ahlak dersinin en güzel nasihatleeri bile, yergi-hiciv kadar güçlü değildir. İnsanların çoğuna doğru yolu göstermenin en iyi biçimi, onlara yanlışlarının, hatalarının gösterilmesidir.”
Nihal OLÇOK
@NihalOlcok
·
9s
Şimdi bu hesaba değil ama bu sözlerin sahibi
@sedat_peker
sesleniyorum “Benim vekaletimi kabul edermisiniz bilmiyorum ama bende bana yaşatılanlar için vekalet vermek istiyorum size. Ben başa çıkamadım, yorgunum… Hemde göründüğümden çok daha fazla.”
Böceklerden üretilmis gida maddeleri market raflarina gelsin bakalim, yiyen yer, yemeyen yemez. Bu bocekler uretildikten sonra islenecek, kimse canli canli bocek yemeyecek ki. Parazit ve virusler de elimine edilecek. Mayonez gibi bir sey yiyeceksiniz.Alıntı:
Mustafa Tanyeri
@TanyeriMustafa
·
7s
Yıllardır medyada baş köşede olan kişilerin zeka ve kültür seviyesini bu şahsa bakarak ölçebilirsiniz. Böcekler, doğada en çok parazit, mikrop ve virüs üreten ve taşıyan canlılardır. Varoluş sebepleri, bazı dengeleri korumak içindir ama asla insan tarafından yenmek için değildir.
Marketlerin rafina konsun, diger gidalardan yari fiyatina, bakin millet nasil yiyor.
Tuğçe Varol 🇺🇦
@tvarol
·
7s
Hiç bir şey bilmiyorsam, Sedat Peker parti kurup seçime katılsa, Davutoğlu ve Babacanın toplamından fazla alacağını biliyorum.
Deniz Büstani دنيز بستاني
@Bustani_Bustani
·
9s
İranlı Tasnim Haber Ajansı Türkiye'nin, Suriyeli Muhalif grupları derhal sınırdışı etme kararı aldığını iddia etti.
Aynı kararı Ürdün de kısa süre önce almıştı...
Mert Başaran
@MertBasaran_inv
·
22s
Iyi bir onkoloji doktoru tanidugi olan varsa yazarsa sevinirim...ülkeyi,parasizligi,dünyayı hiç bir boku çok fazla düşünüp üzülmeyin geceleri kanser ağrısından uyuyamama derdiniz yoksa,paraniz yok ama simit peyniri iştahla yiyorsaniz,kusmuyorsanjz çok şanslısınız,kıymetini bilin
Türkiye
Montro anlaşmasına göre alınan yaklaşık 40 yıldır artırılmayan, Boğazlardan geçiş ücretini ton başına 4 dolar yaptı ( eski ücret 0.8 dolar idi).