Ya tamam dolar artıyor da benim dolar hiç artmıyor , aynı duruyor . Ne anladım ben bu işten .
Printable View
Ya tamam dolar artıyor da benim dolar hiç artmıyor , aynı duruyor . Ne anladım ben bu işten .
ok..
bu kadronun verileri ne kadar güvenilir ?
ülke çıkarı için derler geçerler..
yunanistan 2.0
ilk tutanın direkte para var diye, anons yapmamasını ümit edecez..
mahaleli toplanmasın... :he:
bence
hazineyi yaka yaka trade yapacaklar..
aşağıdan alacaklar, müdehale öncesi satacaklar..
yoksa ay sonu 20, bahara çiçek yeriz.
küfrümü sabaha saklıyorum :he:
peki bizim usd try grafiği usd peso grafigi ile benzeşmiyormu.. bana mı öyle geliyor..
ulan mevduatçı adamım ne anlarım bu işlerden 12 den daldık nerede satsak karar veremiyoruz :)
vereydin bana enf üstü faiz yeterdi bana..
Ya bnm sofistike tahmin
Sophisticated yani
1 onbeş Temmuz zaferi şükür kazanıldı o
2 bi ehonomik Zafer bi şekilde kazanılırsa
Hep muzafferat ve devam
Nerden döner de ?
Nereye dek baskılanır ?
Döner mi?
Tavuk döner mi?
Ve ekono savaş , kazanılır mı? Malumat yok tabi Tahmin
Ben haticeyi değil neticeyi dedim Belki tutmaz
Ama tabi yalan atıyom diyen dişi köpekler var o ayrı
Pardon
Dişi köpek bi taneymiş
İyi de çakma enflasyonlarla birikimli bir potansiyel yok mu.biz yillardir enflasyonu sakladık faizi yüksek tuttuk oluşan açığı da ya mal satarak ya da cari açıkla hallettik.su anda borclar ödenemez durumda alacaklı bizim ne kadarlık bir ödeme kapasitemiz olduğunda bize güvenecek ve içeri para sokacak.yoksa net borç ödeyen bir ülke olduk bankalardaki dolarlar sanal ama yurt dışına ödenen dolarlar reel.acmaz burada bizde olmayan şeyin fiyatını biz belirleyemeyiz o paranin sahipleri yeter demeden iş zor
Değil mi, bi de işin bu tarafı var. Düşünün ki TL de yakalananlar ne yapsın..
Valla petrol, altın ve SP500 fonu kovalamak gerekiyor, hepsinde de zor karar vermek. Petrol bir itki tamamladı arkasından ABD zorlamasıyla üretim arttırıldı düzeltme içinde, altını baskılıyorlar büyük bir üçgen çiziyor, SP500 sakat hareketler yapıyor ama FED oyunu bozmazsa daha yolu var gibi...
2020 de SP500 endeks fonuna basıp paraları, komple ülke ve dünya ekonomisinin menzilinden çıkmak varmış..
Sanirim buhran olsun isteniyor.bu global olarak verilmiş bir karar.biz daha olayın çok başındayız.bu iş bitmez.2018 de olanla alakası yok olay farklı bu sefer
Buhran şöyle olurdu
Fed parayı Çin e kaçırsa
Dünyanın kalanı taş yesin derdi
De işte
Kaçıramadı
Yaaa naaber
Valla altin mi acaba diyorum da orda da global satanistler rahat bırakırlar mı insan bilemiyor.baya da hayal kırıklığını yasadik
Geçen KKTC TÜFE mukayesesi vardı, galiba 2018 den itibaren başlıyor abarak gubarak..
2001-2021 arası bi döngü var, cari açık vererek..şimdi başa döndük resetlemeye çalışıyorlar..
Tekrar aynı döngü başlayabilir, ama galiba seçimden sonraya..
Bunlar, bize güvenle çekilebileceğimiz bir ortam yaratın diyorlar, muhalefet de tamam diyor, ama yetmiyor, çünkü muhalefet kendisini temsil eden klikten ve söylemlerinden ibaret değil tabanı var, o klikler batı destekli olsa da tabandan gelen baskı çok şey değiştirebilir, bunlar da yakarım o halde gerekirse moduna geçtiler..
Oyun devam ediyor, şimdilik...
Sen o filimde insanlardaki ataleti yenmeyi hareketlenmeyi sevdin
Walking deads te de var öyle bi sahne
Zaten elli tane opsiyon sunuyorlar insanlara holywoodçular
Ama Malesef ki
Biri bile tutmuyo
Hardcore olmaz demiyorum ki .olayın gradelendirilmesinde değişik görüşler elbet olabilir moruk.elbet haklı cikabilirsin
Haklı çıkmaktan ziyade
Bana öyle geldi
Elbet yanılıyo da olabilirim
Ya moruk olur olur Fransız devrimini incele 1917 Rus devrimini incele bu adamlar çok deneyimlidir.adamlarda aktarılmış yüzlerce yıllık deneyim var
hiperenflasyon = aylık fiyat artışı 50% ile başlayan + hızlanan enflasyon
usd
10. ay 8%
11. ay 41.5%
12. ay 26% anlık
bu ay kasımı geçeceksek
17,53 dengi
18,58 50%
20,00 61%
hazinenin cayır cayır yakılması elzem... :he:
Pilanlar bi yere kadar yani
https://i.imgur.com/m1JnPZL.png
Yeşil ile işaretlediğim yerler sabah 7:00.
3 gündür aynı saatte tavan yaparak açılıyor, 17:00'dan sonra ertesi sabaha kadar yataya bağlıyor. Önümde GBP açıktı ona baktım ama USD ile EUR da aynıdır sanıyorum.
Birisi kademe kademe satıyor sanki TL'yi. İşi tek seferde niye halletmiyor onu anlayamadım. Yap tek seferde ne yapacaksan da önümüzü görelim :)
(Dün 2 posta atmış yalnız heheh)
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz
https://t24.com.tr/haber/kilicdarogl...iliriz,1001350
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
15,6931 ( saat 07.50 )
Gün başlıyor.
Direnç noktasında başlamamız , bugün yönün aşağı olacağını gösterir bence.
Amatörce bir çalışma benimki.
Ayhan Başkan teknik analizi daha detaylı yapacaktır.
Olan Bosporos'a oldu yahu, eskiden 1 hafta mesai yapar kaçardı. Adam artık sürekli mesaiye kalmak zorunda burada. :)
bankaların fuları içerde tutması için aylk bürüt %10 vermesi lazım böyle bir yasa çıkarsa hatta bankalar serbest bırakılırsa ilerde aylık %20 bürüt veren banka olur bu durumda fular bu banka denen kurumlarda kalır çıkmaz :he:
Enflasyonu frenlemenin ilk formülü bu olmalı geçmişte enflasyon böyle frenlenmiş bir yerde okumuştum yıllık %50 yi yıllarca delelememiş formül süper geldi bana 2022 de 50 altında enflasyon olmaz bence bu formül uygulanmalı yoksa her geri çekilme alım fırsatı olur Önce aya sonra marsa gider :he:
İlerde birgün küçük çaplı yardırırlarsa son kuruşu da gömüp hergün demli çay içer olan biteni izleriz yolu uzun gutların yalnız çaya da zam pek gelmedi hala içebiliyoruz
Yalnız mk çayında tad tuz yok taddız tuzsuz iyi bir marka bilen yazsa mk çaya da bişey oldu ayçiçeçek yağında da taze koku yok az önce fark ettim ne oldu mk içine bişey mi kattılar taze balığı yağa attığında balon gibi şişerdi taze balık çaya döneyim yağı sallıyorum çay çay çay
Çay konusuna enerjisi olan biraz kafa yorsun gidip o çay alıp içelim parasını geçtim amk bu arada bir büyük tüp 90 dı 140 oldu 160 dı 170 oldu 190 o200 derken 220 oldu en son 240 oldu kahvaltıdan sonra sahile gideyim biraz yürüyeyim cigara yakayım tüttüreyim kahvaltıda dünden kalmış yarım levrek balık çıkmıyor mk sabah balık yemedim mi kafam duruyor . :he: :kahkah:
Not ;:;:; okudum anlamadım diyen okumasın amk :kahkah:
Zorla mı okuyun diyorum :he:
Bugünkü bilinmeyene doğru yolculuk başladı.
15,83
Bu böyle nasıl olacak ki… Dolar 16 - euro 18 …
vallaha kusuruma bakmayın artık...
or***puya hanımefendi mumelesi yapılan ülkenin parası o nezaketi göremiyor...
emeği geçenlerin, malları, tesisleri ve soylarına da aynı hardcore şekilde muamele yapılmasını dilerim..
gavür yaparsa daha tatlıolur... aynı hoyratlığı göstersinler...
sabah 9 periyodik alım yapam OÇ nunda, doğurtan kadın doğumcunun da, çıkartan anasınında allah belasını versin...
** babasını unutmuşum... çöp kutusunu s*kseymiş daha iyi bir insan çıkarmış..
günlük 16% harekete bence çok ucuz oldu..
daha da sokacaksanız, istifamı verecem..
siz sik*ceksiniz.. g*tünü biz toparlamayacaz..
tavuk s*kme tarfiyesiyle kimi çalıştırırsanız çalıştırırsınız :he:
tavuk yoksa metreslerden birilerini çalıştırın..
**hergün baklava da yeniyormuş.
Biz ne ile sınanıyoruz ya cidden ne ile sınanıyoruz?
Dolar/TL > 16
16.04 vurdu çekti.
Dövizin eriştiği yerlere benim vizyonum yetmiyor..
13 den 14den rezerv satan merkez 16 tlde niye dokunmuyor. 17 demi müdahale edecek nwdir acaba plan
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
16.08 vurdu çekti.
Ocak toplantısına kadar momentum düşmez...Enflasyon datası gelince eksi reel faiz daha net ortaya çıkar...Ocakta MB artık yeter derse bu da sakinleşir...Benim izlenimim bu yönde...
16.19 vurdu çekti.
(tüm zamanların tepe değeri)
sağlıklı ve iktisadi temellere oturan piyasa hareketi oluşuyor da ondan...
günlük kayıp 20%
16 larda bir kanal direnci var simdi ekran yok. Herhalde oraya varinca kendi kendine durur dinlenir falan.