ZFB bu gün 2.84 düşüşle 1,5 sene önceki fiyatına gelmiş , kendilerine bu yolda başarılar dilerim
Printable View
ZFB bu gün 2.84 düşüşle 1,5 sene önceki fiyatına gelmiş , kendilerine bu yolda başarılar dilerim
ABD vadelilere bakılırsa NASDAQ bugünde düşecek gibi kısa vade bir şeyler alsam mı almasam mı karar veremedim
valla hocam önyargı kavramını insanlar hep karıştırır. başına gelmiş bizzat tecrübe ettiğin veya en azından kendi gözlerinle gördüğün birşeyse o önyargı değildir tecrübedir ona sıkıca sarıl, tuzukuru sosyete takımının yadırgamasına falan da aldırma. ama kulaktan dolma bir bilgiyse misal biri sana teknik analiz yaramaz dediği için öyle düşünmeye başlamışsan önyargıdır. doğru bu iş herkeste işe yaramıyor ama ben çok faydasını gördüm. çok ince hesaplar yapıp ekim başında borsaya ful girmem iyi kazanmam bu sayede.
hem kararsız kaldım yazmıştın, yani o halde benim alım satım kriterim ne olmalı diye planlamak gerek. ben de temel göstergelere mesafeliyim misal. temel göstergeler harikayken borsalar zaten zirvededir alınmaz. temel göstergeler batıksa diptir fırsattır.
Dostum doğru bildiğin yolda yürü , borsa da yeni birisi değilim 9 sene oldu , herkesin doğrusu kendine diyeyim
teknik benim için bazı kişilerin para kazanmak için icat ettikleri bir şey olarak anlamı var , trend harici formasyon falan sahtekarlığın dik alasıdır
böyle düşünüyorum , bu düşüncemin temellerini burada yazmanın da anlamı yok
Teknik analiz hareketli ortalamadır.
hareketli ortalma her insanda bilinçaltı bir faaliyettir. eğer bilinçaltını kullanma kararını zekaya verirsen zarar yazarsın akla verirsen kar yazarsın.
halk pazarına gidip domates alacaksan, önce domatesin kalitesi hakkında TEMEL (temel analiz)bilgin olmalıdır. Daha sonra bu kalitedeki domatesi en ucuz alma (pazarı gezerek)TEKNİĞİ (teknik analiz)ni kullanmalısın.
Konu kısaca bu.
10 yıllık tahvil faizi 9.83 e düşmüş , bir tane realist, rasyonel değer kaldı mı ?
1 tane var sanırım ama onun çetelesini biz tutmuyoruz CDS ler , hadi bunu da 100 lere indirin ayakta alkışlayım
hemen cvp vereyim cevapsız kalmayın.
az önce ISFIN tekniğine baktım.
önce temeline baktım batmayacakç. temel için yeterli
Sonra tekniğine baktım.
Teknik diyorki
valla hacım, nereye inip çıkacağını bende bilmiyorum.
10-7,5 arası tıkılıyorlar.
Gel istersen sende onlarla sallan.
Teknikte bu.
8,31 den atladım sabahtan 8,40 ta indim
tekrar 8,34 den girdim.
yavaş yavaş hızlanıyoruz.
ya 7,5 a ineceğiz
ya da 10 a çıkacağız.
bitti
Merhabalar, tarım ürünleri ve değerli madenler için hangi yatırım fonlarını tercih ediyorsunuz? :whistling:
Arkadaşlar merhaba. Çok iyi ve aktif yönetilen 10 adet yabancı hisse fonu önerisine ihtiyacım var. Bu sene getirisinin düşük kalması önemli değil. Ayrıca Amerika gibi tek bir ülkeye bağlı olmazsa iyi olur. Ayrıca fonları yazarken sadece kısaltmasını yazmanız fonu bulmamı zorlaştırıyor. Teşekkürler.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=XXX
Bu linki bir yere yazın.
Üç büyük XXX le yazılı yere, 3 harfli kodu yazarsınız.
fonun ismini bulmuş olursunuz
AFT, AFS, AFV, AOY akbankın bu fanlarından başka içeriği %100 yabancı hisse olan benim bildiğim fon yok zaten. hepsi de güzel yönetiliyor geleceği parlak. iş bankasının yabancı fonları illaki fonun içine bist de katar, yani değişken ve karma fonlardır ama onlar da başarılıdır, IPJ, IJC, IEV.
Teşekkürler arkadaşlar. Tematik olmayıp fon yönetiminin duruma göre cin gibi içeriğini aktif değiştirdiği fon var mıdır? Komple yabancı hisse olması da gerekmez.
delişmenler kategorisinde , istanbul portföyün ip bende fonu , inliyo'nun ijlal fonu , refiye portföyün rapdiye fonu , ünlü jo'nun suç ve süha fonları , qinvest'in (qnbfinansbank olanı değil) delişmenleri kıvrak yönetiliyor.
davidoff mu cohiba mı montecristo mu ?
Tek bir fon var, gerisi hepsi fasa fiso
OFI
stopaj 0
içinde Çin ETF,Latin Amerika ETF,biyoteknoloji,yüksek teknoloji,temiz enerji ETF i var.
Yani hem coğrafik hem de tematik olarak risk dağıtılmış.
yönetim ücreti düşük
İçinde stopajdan kurtulmak amacıyla %10 kadar hisse fon ve %5 yabancı hisse fonu var
Buna benzer MJB ve YJK var
Bence de olmayacak. Sayın yöneticiler, tutmayın küçük enişteyi lütfen. Küfür etmek istiyormuş.
Servetbey bildiğiniz varsa söylemenizi rica ettim sadece. Bildiklerini paylaşanlara da teşekkür ettim. Benim için araştırın gibi bir talebim olmadı. Diğer eleman sorunlu onu biliyorum da, sizi tanımadığım için yanlış anlamış olmanıza üzüldüm ve size özel açıklama yaptım. İyi akşamlar.
Bu mjb fonun ne ayak olduğunu çözemedim. Bi ara tadımlık almıştım, getiri yok birşey yok, hiçbir şeyle uyuşmuyor. Halka arza girecek para ayarlarken geçen hafta sattım uğursuz şeyi
senin fon soruna şu fonu al ,bu fonu al diye cevap verenin kendisine saygısı yoktur , viopa yazıyorsun ,ereğliye yazıyorsun , daha kim bilir nerelere yazıyorsun sonunda buraya da geldin
ben buranın yöneticisi olsam lütfen defol git derim , kimsin sen ki böyle abuk sabuk yazabiliyorsun
sorunlu olan kimdir tekrar düşün kimsin sen , sorunlu olmayan birisi " para baronu " rumuzu alma ihtimali var mı ?
para baronu olan birisinin böyle abuk sabuk yazma ihtimali var mı , burasının doktor çağrı merkezi mi sanıyorsun
sayın yöneticiler ya bu tiplere yol verin , ya bu tipleri ezip kaliteyi getirmemize yardımcı olun , ya da üyeliği iptal edin
tüm samimiyetimle söylüyorum bunu , sonradan ağlamam üyeliğimi verin diye
arkadaşlar...lütfen şöyle bir fon var..acayip güzel..hem stopajı o ...gerisi fasa fiso gibi yorumlara itibar etmeyelim lütfen...tefastan alacağınız fonun tüm geçmiş performansını bulabilirsiniz...lütfen boş gaza gelmeyelim
Sen bana yazmışsın ama olayı anlayamamıışsın, alıntı bile yapmamışsın.Önce mesajı doğru anla.Orada contextimiz yabancı fonlar.Sen yazdığınla tefastan performansa bakarak fon takibinde öneri vererek bu işten zaten çok da anlamadığını göstermişsin.Bak bakalım o mesajda ben neler yazmışım.Risk dağıtımı nedir, stopaj nedir,fon içeriğinde neler var onlar yazılmamış mı.Tefastan performansa bakarak fon kararı vermek GİBİ bir öneri vermek zaten yanlış. Çok biliyorsan gel yabancı fonlar hakkında konuşalım, neymiş ne değilmiş bakalım.
kavga etmeyin şu an Türkiye borsa harici hiç birisi enflasyon üzeri kazandırmıyor
Hocam kavga nedeni o değil ki.Yapılan ukalalık.Bilmediği konuda ahkam kesiyor.Ben OFI fonunu zaten en çok getirecek bir fon olarak söylemiyorum.Hatta daha önce yazdığımda getiri bakımından geri kalabileceğini çyazmıştım.Risk dağınık diye zaten bu beklenmeli.Ama bu işi bilmeyen biri ukalalık yapıp tefas fon performansından bahsediyor.Ayrıca şu anda da fon çıktığından bu yana bir performans karşılaştırması yapsın bakalım ne olmuş sonuç, ben her sık sık bakıyorum.
Bıst olayına gelince işin o kısmı öyle, ben zaten kimseye bir fon/portföy önermedim orada sadece yabancı fonlarla ilgili yazdım.
Fasa fiso derken de değişik değişik fonlar almaya gerek yok çünkü hepsinin ortalamasını bu tek başına tutturur diye öyle söyledim.Yoksa risk alabiliyorsan git YAY al AFT al,AOY al.Para senin risk senin anlamında yani.Ben hep dengeli portföylerle gittiğimden %65 bist %20 yabancı diğerleri de IPV+OTJ olarak devam ediyorum.Keşke BIST %100 yapsaymışım ama %35-45 hisse tutan biri olarak %100 herhalde benim hiçbir zaman tutturmayacağım bir oran.Ama bu muhafazakarlık da çok doğru değilmiş galiba.
bana ukala diyen tribün amigosu...önce dönüp bir yazdıklarını tekrar oku cahil...17 sene fon takip edene sen bu işi anlayamamışsın diye hitap edebilen ukalanın dümbeleğidir...fonları karşılaştırıp ortaya bir analiz koysaydın bende okur aydınlanırdım sayende ama işpotacı üslubu ile diğer fonlar fasa fiso v.s gibi şeyler yazarsan okuyan kişileri (özellilke yeni başlayan) yanlış yönlendirme tehlikesi yaratırsın anladın mı ukala dümbeleği...yazarken adam gibi yaz ben hakaret etmedim kimseye ukala lafını iade ediyorum sana ..dümbelek
Ukalalıkta ukalasın da onun üstüne hem alıntı yapıp cevap veremeyecek kadar sünepe hem de abuk subuk sifatlarla hakaret edecek kadar terbiyesiz birisin.Her cümleni tartışabilecek kadar iyi bilirim bu işleri.17 senedir bu işlerle uğraşıyorsun ama öğrenememişsin.İşportacı üslubyla yazmışsam senin üsluba ne demeli acaba.Hepi topu yazdığın Tefası aç performanslara bak.Bu işte senin yazdığın.
Sen biraz bu işlerden anlasan zaten bu mesajda yazdıklarını da yazmazdın.
önce coğrafi olarak risk dağılımı kavramını öğren.Sonra stopajdan muafiyet nedir diye etrafına bir sor.Riskleri dağıtırsaan getirnin bir mikta düşeceğini akıl et.Yabancı fonlar arasında en az risklinin bu fon olduğunu hala göremiyorsan ben ne yapayım.AFT alırsan 20 nasdaq hissesinin riskini YAY alırsan NASDAQ yoğun teknolojik hisselerin riskini alacağını AOY alırsan riskini daha da artıracağını mı yazsaydım.GBG,TMG alırsan bu tür riskleri bertaraf edersin ama stopaja takılırsın mı dememi istiyordun.Ya da işbanksaı tematik fonları alırsan stopaja takılacağını.Ha adam gibi sorsan yine tek tek de açıklardım.Ama ukalalık yapıp tefasa getirilere bak diyen adama ukala derim.Hadi şimdi iyi geceler, çalış biraz öğren.
her yerde gerginlik var , sorumlusu ben değilim ,
Yok hocam bende gerginlik yok.O bana yazan arkadaş umarım sarhoştur, yoksa daha fazla üzülücem onun adına.Hayır keşke hiç cevap vermeseymişim.Mesaj niye yazılmış,kime yazılmış,ne yazılmış anlaşılmadan abuk subuk bir tartışmaya girdik boşu boşuna.Aslında -de/-da ekini doğru yazamayan bir adamla tartışmam bile de oldu bir kere işte.
bak alıntı yaparak cevap veriyorum...demekki sünepe biri değilmişim değil mi aslan parçası....evet tefasa bakın dedim yorumumda...zira orada herşey apaçık...yatırımcı sayısından geçmiş fon performansına kadar herşeyi görebilirsin...yani senin atomu parçalamış bilim adamı edasıyla yazdığın YAY alırsan şöyle olur..TMG alırsan böyle olur gibi bilgiler ilgili fonun zaten kap bilgi adresinde var...arkadaşlar buradan kendiniz de inceleyin nihai kararı da böylelikle kendiniz verin demek yerine...başka fon tanımam gerisi fasa fiso yazmakla ...kebapçı kapısında buyyyruunn çeken amcalar gibi yapmışsın...böyle şeyler yazarak burayı investing foruma çeviriyorsun..daha saygılı olmalısın aslan parçası
bu tartışmadan dolayı tüm forumdaşlarımdan özür diliyorum...biliyorum üslup bana yakışmadı.. lakin yakışıksız lakırdıya yakışıksız cevap verilmeliydi
bu arada methedilen fasa fiso olmayan OFİ fonunu bir inceleyin lütfen 1 aylık getirisi ppf nin altında 1.20.. 3 aylık toplam getirisi 8.63.. katılımcı sayısı 154 kişi ..fon toplam değeri 32 milyon civarında...takdir sizin iyi geceler diliyorum herkese
bu arada bana sünepe diyen byroltr isimli kardeşim lütfen artık yazıpta burayı investing foruma çevirmeyelim..birbirimize yazmayalım..