Adında arbitraj kelimesi geçip "hisse senedi yoğun" yazmayanlar ne olacak? Yoksa onlar da mı arbitraj gibi?
Printable View
Bu arada eldeki eski fonların satışında stopaj oran hatası yapmayan aracı kuruma madalya vermek lazım.
Defalarca oranlar değişti.
Alım yapılan her tarihe göre farklı stopajları hatasız kesen aracı kurum alkışı hak edecek.
Arkadaşlar merhaba,
PPF lere stopaj 1Mayıs2024 tarihinde uygulanmaya başladı. O tarihten önce alınan fonlara satış esnasında stopaj uygulanacak mı? Böyle bir olay yaşayan arkadaş veya bilgisi olan varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
İşin ilginci stopajı %15 yapan karar 30/04/2025'e kadar geçerli. Madde 4 öyle demiş.
Umarım %20 sonra da %25 diye gitmez bu iş.
Şöyle bir durumda var aktif bankta yaşadığım için anlatayım. Bankada %0-%7.5 veya son duruma göre %10 stopaja tabi para piyasası fonunuz var ve para piyasası fonu hariç herhangi bir fona yatırım yapmak istediniz ve alım emri verdiniz bankada bloke edilen tutara 1 veya hafta sonuna denk gelirse 3 gecelik nemalandırma için otomatik olarak para piyasası fonu aldı ve işlemin gerçekleştiği gün büyük bir şok yaşıyorsunuz banka stopajsız veya düşük stopajlı hangisi var ise fifo kuralına göre önce onu bozuyor. Hem stopaj avantajlı fonunuz elden gidiyor hem emir girdiğiniz miktarda fon alamıyorsunuz vergi kesildiği için. Yani sadece aynı ppf'yi almamakla kurtaramıyorsunuz.
Serbest fon ilmegine gelin orda laflayalim
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50332&page=85
Bes Fonlarında Fon toplam Gider kesintisi iadesi diye bir konu var mış.
Bugün öğrendim.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Bunu nasıl takip ederiz nasıl alırız gibi.
Bende bu sabah ciddi hata yaptım :he:
rbp (stopaj 10 ) eskiden almışım :)
NRG alayım derken fonu bir şekilde Rbp seçmişim :he:
sonra uykum geldi yattım bir baktım Nrg yi almamış :he:
sonra baktım gidip Rbp yi seçmişim gidip onun üzerine almış :he:
İç kısmı karıştı, s10 ve s15 var..(Rbp bugün çorba oldu bir anda :he:)
yarın satnam gerekse 10 ü mu önce satar 15 i mi :)
6 sında kredi ödemem var dike dike bugün aldığım miktarı geri çekmem gerekecek, olacak iş değil :(
s=stopaj
İşler gitgide hem zorlaşıyor hem karışıyor ya hayırlısı bakalım. Saygılar
10 olanı satiyor
Bugün DT ler fena yükselmiş
Yarın vay halimize 2yi. +%1.39
5 yıl. +%2.77, 10 yıl.+2.81
İçinde dt olan pff lerden yarin eksi bile gelebilir
Talep enflasyonu var diyorlar 55 milyar dolarlık tüketim malı ithalatı ile rekor kırıyoruz ama bunlar stopaj artırarak para piyasası fonuna bile eksi getiri sağlayabilecek düzenlemeler getirerek vatandaşa sen birikim filan yapma zaten bir b*kta kazandığın yok en iyisi mi git harca mal al enflasyon yarat diyorlar.
Idl 0.959 getirmiş nvb 0 a yakin getirir herhalde
Elinde %0.0 stopajlı olan yarın 100 tl lik satıp bi deneme yapsın hesaba direk 100 tl geçmesi lazım :)
Kesinti 0.0 tl olmalı, çay*simiti feda etmeden kaymaklı baklava hayali kurmakta az sazanlık olur :he:
bu arada aklıma birşey geliyor ama umarım o olmaz :(
1 ay sonra 20 yaptık derlerse o vakit bunu yazacağım :)