https://s12.directupload.net/images/201119/27p9uul6.jpg
Printable View
KAP: BUCIM [ ] BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/889276
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2020-11-19
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimizin 180.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak
suretiyle, %177,77 oranında 320.000.000 TL nakit (bedelli) artırılarak,
500.000.000 TL 'na çıkarılmasına ilişkin Yönetim Kurulumuzun almış olduğu
19.11.2020 tarih ve 1075 nolu bedelli sermaye artırım kararı doğrultusunda;
Yönetim
Kurulu Üyeleri ile talep eden ortaklarımızdan sermaye avansı niteliğinde, nakit
ve herhangi bir vadeye bağlı olmaksızın, sermaye artırımında ortaya çıkacak
nakit sermaye koyma borcundan mahsup edilmek ve Şirketin Modernizasyon İnşaatı
Yatırımı kapsamında mal ve hizmet alımlarına ilişkin borçlarının ödemesinde
kullanılmak üzere, nakit sermaye avansı alınmasına, söz konusu tutarın şirket
sermaye avansı hesabına aktarılmasına 19.11.2020 tarih ve 1077 nolu Yönetim Kurulu toplantısında karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Sayın Beşiktaşka sevgilerimle :)
:party:........
her 3 ayda bir bedelli artırsın İT böyle böyle kaçırtsın KY yı...hedef fiyatım 100 bekliyorum..olmadı evladıma miras kalır..İT ölmek üzere zaten...EN azından matematiksel olarak ölümü benden daha yakın...
Bedelli ile milleti dökeceğini düşünüyor çok sıkıştı galiba bakalım ne olacak
Bursa Çimento, tahmini maliyeti 89.7 milyon euro öngörülen Modernizasyon Projesi Yatırımına başlanmasına karar verdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Şirketimizin Modernizasyon yatırımı projesi kapsamında yapılan çalışmaların Şirket için önemi, bilanço büyüklüğü, yaşamakta olduğumuz idari ve ekonomik riskler ile gerçekleşmemesinin Şirketimiz yönetimi dışında faktörlere bağlı olması nedeniyle, meşru çıkarlarımızın zarar görmemesi ve yatırımcıyı yanıltma riski taşımaması için ruhsat başvuru başlangıcından itibaren, konunun içsel bilgi olarak kabulü ile S.P.K. II-15.1 sayılı tebliği kapsamında içsel bilginin ertelenmesi kararı alınmış idi.
17.11.2020 tarihinde Kestel Belediyesi'nden ruhsatlar alınmış olup,aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklanmıştır.
Teknolojik alt yapının yıpranması nedeniyle, yüksek üretim ve bakım-onarım maliyeti gerektiren mevcut üretim hattının modernize edilmesi, enerji tüketiminin azaltılması, kalorifik maliyetlerin, bakım-onarım giderlerinin düşürülmesi, karbon ayak izinin azaltılması ve kapalı stok sahalarının artırılması suretiyle çevreye duyarlı, doğal kaynakların en verimli şekilde kullanıldığı, daha değişik ürün yelpazesinde üretim yapılabilecek klinker ve çimento üretimi hedeflenmekte olduğu ve bu amaca yönelik olarak fizibilite çalışmalarına başlanılan ve yaklaşık inşaat, makine teçhizat, montaj ve diğer ekipmanlar ile birlikte tahmini maliyeti 89.700.000 Euro harcama bütçesi öngörülen ve tahmini 24 aylık yatırım süresini ihtiva eden Modernizasyon Projesi Yatırımına başlanmasına, Şirketimizin 19.11.2020 tarih ve 1074 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısında, karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/889273
parti zamanı...
89,7 milyon Euro yatırım ! ....rakam çok yüksek. Euroyu 9 TL alırsak 807 milyon TL yapar.Bedelliden gelecek para olan 320 milyon TL dişinin kovuğuna yetmez. Geriye kalan asıl büyük para da iç kaynaklarda yok.Yok da şimdi asıl büyük arayı ödeyecek olan İT bu kadar parayı nasıl bulacak?
Normalde fabrikanın modernizasyon ve prekalsifikasyon yatırımına şiddetle ihtiyacı vardı ve gerek kamu gerekse STK'lar sebebiyle yıllardır bu yatırım yapılamıyordu.Ve bundan dolayıdır ki geçtiğimiz yıl BUCİM yetkilisi para kazanamıyoruz ağlayıp duruyordu.Ve hatta ihracat yapmamalarına da anlam veremiyordum.Oysa hala petrokok ile çimento üreten bir şirket ne kadar kar edebilir ki?
İşte şimdi özellikle enerji konusunda büyük verimlilik sağlayacak ve dahi anladığım kadarıyla beyaz çimento üretim kapasitesinin de artmasını beklediğim bu yatırım ile BUCİM rakiplerinin seviyesine gelmiş olacaktır.
Şu an 229 milyon dolar olan piyasa değeri gerçek anlamda komiktir.Zira BUCİM çimentodan para kazanmasa da altın taşıyıp ot yiyen bir eşektir.Bir imparatorluk gibidir.Umarım yatırımcıya bir oyun oynamazlar.
Yaklaşık 2 ay kadar önce paylaşmıştım İsmail TARMAN 'nın Oyak Çimentoda hisse satttığını şimdi nedeni belli oldu aylar öncesinden bugünlerin hazırlığını yapmış Oyak çimentoda tahminen %6,5 civarında bir hissesi vardı kap açıkmasına göre %4,91 oranına düşmüş bu tahmini olarak 11 milyon lot civarında 8 TL ortalama ile hisse satmış sadece bu satış 88 milyon yapar bucim bedelli sermaye artışından ismail TARMAN'nın 155 milyon civarında cebinden para çıkacak son zamanlarda çimento hisselerinde özellikle Batı söke ve Nuh çimentoda satış yaparak bedelli parasını çoktan hazırladığını düşünüyorum.
Gelelim modernizasyon için kur riski göz önünde bulundurursak 90 milyon Euro ciddi bir rakam patron kayserili kolay. kolay yaş tahtaya ayak basmaz bunun içinde muhakkak bir B planı vardır bunu zamanla göreceğiz belki teşvik kredisine başvurabilir çok sıkışırsa Çemtaş hisselerini satar :one: Bu bedelli kararından sonra patron kafaya koymuş Bucim 'in tamamını ele geçirmek :p 2003 yılda vermiş olduğu röportajda orta ölçekli bir çimento fabrikası sahibi olmak istediğini söylemişti, galiba bu hayalini Bucimde gerçekleştirecek :kahkah:
Bir başka konu fabrikanın şuan bulunduğu arazanin değerli olduğu, şehir merkezinde kaldığı ve sürekli çevreciler tepki gösteriyor bu kadar yüksek miktarda masrafı buraya yapacağına şehir dışında yeni bir arazi alıp komple fabrikayı taşımak mevcut fabrika arazisini satıp fabrikayı bedavaya getirebilirdi.:party: Ben şahsen halen bu modernizasyon konusuna biraz temkinli yaklaşıyorum daha ortada herhangi bir sözleşme yok bu ödemeyi nasıl ve kaç yılda ödeneceği konusunda açıklama gelmedi. Bu bedelli kararı ile yıllardır bir türlü dökemediği büyükleri dökmek için bir taktik olabilir :yes: Bakalım bu filmin sonu nasıl bitecek :kahkah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
küçük yatırımcı kalmamış galiba bu hissede.. :Sad:
balinalardan 5 ay kaçabildim benide yakalayıp bi çırpıda yediler :( y.t.değil
Ben hayatımda bu kadar salak bir tahtacı görmedim.
3 sefer tavandan satıp bekledim tekrar aşağıdan alıp yine tavan sonrası sattım.
Şimdi yine 9.20 den aldım. 10.50 üzerinde satıp yine keriz tahtacı parası yiyecem.
Keriz tahtacı.
:party:
Patron % 70 bedelli ile dökemediklerini galiba bu sefer % 177 bedelli ile dökecek gibi bugün Merkezi Kayıt kuruluşuna Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusunda EMINE TÜNAY KAVASOGLU 1.701.069,000 lot başvuruda bulunmuş bakalım önümüzdeki günlerde yaprak dökümü devam edecek gibi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/890017
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir''