suriyeli sayesinde nasıl emekli oluyor ?? garip cevaplara gerek yok. bu ülkenin Türk vatandaşlarını malum zihniyet zaten eziyor bir de bunun üstüne alakasız düşüncelerle destek olmayın bu duruma.
Printable View
Sana Alanya’da mutluluklar. Vergi de vermiyorsun artık Tr ye, Almanya’ya hesap sorarsın artık.
Bu arada tatile gelince Almancı dayılar gibi, çıkar cep telefonunu demezsin umarım.
Basbayağı isgucu göçmenler tarafından sağlanmasa alttan gelen Türk nüfusu yok. Bakmıyor musunuz demografik tablolara? Antep ve Urfa olmasa Türkiye doğum oranı yenilenme oranı olan 2.1 in bile altında.
Göçmenler olmasa nasıl bu şekilde emeklilik dağıtılacak? En temel hizmetler bile çöker bu nüfus yapısında. Bu yeni bir şey değil dünyada yenileme hızı altında doğum oranı olan ülkeler var ve hepsi göçmen aliyor. Suriyeli demeyelim işini rahatsız ediyorsa ama göçmen işçiler olmasa emeklilik yaşını 75 bile yapsalar temel hizmetleri bile sağlayacak işçi açığı oluşacak 5 10 sene içinde Türkiye'de.
Cok basit matematik.
Toplama çıkartma.
Lütfen demagoji yapmayalım. Gerçek bu.
Benim siyasi duruşum düşüncem belli herhalde AKP lisin diyen 1 kişi çıkmaz forumda.
O nedenle gerçekler kimseyi acitmasin.
bu emeklilik ve vergi konusunda yıllarca yazdım.
benim bakış açıma göre: sadece sağlık sigortası zorunlu olmalı. ve ülkenin her yerinde kapsamı olan temel bir seviye içermeli.
emeklilik ise bir saadet zinciri. ben eyt gibi kavramlar üzerinden hakkımın çalınmasını istemiyorum. şu ana kadar fazla da
takip etmedim ama ben de eyt liyim.
aslında ben emekli filan olmak istemiyorum. yani böyle çirkeflik yapacaklarsa !! bana yıllar içinde ödediğim meblağın enflasyonla düzeltilmiş rakamını %10-20 gibi bir kesinti ile geri tek seferde versinler yeter.
tüm primlerim tavandan ödendi. ben kendi paramı istiyorum geri. sağlık primleri "o an" içindir.
zaten asgari zeka seviyesi bunu anlar. ama emeklilik primleri zaten benim param. emekli olduğumda bana vereceksin değil mi? şimdi ver bu kadar tantana yapma diyorum bunlara.
Babam 43 de emekli oldu, hiç aklıma gelmedi hakkımı yedin demek. O zaman ki yasaya tabiydi, ona göre emekli oldu. Hak hukuk konusunda da seni beni cebinden çıkarırdı, öyle biriydi rahmetli.
Demagoji yapma diyorsun, ama yaptığın o bile değil. Argümanlar saçma. Biz işe girdiğimizde yürürlükteki iş kanunu neyse ona göre emekli oluyoruz.
Benim oğlum da yeni yasaya tabi, 65 te emekli olur. Ya da gençlere öğretmeye çalıştığım şeyleri babasından bizzat görür vs tasarruf/yatırım bilinci yüksek olur babası gibi erken emekli olur.
Ölmüşlere Allah rahmet eylesin.
Bu düzenleme ülkenin ortasına dinamit koyuyor. Demografi babanın zamanındaki gibi değil. Toplum babanın yaşadığı toplum değil.
Insallah hayrını görürsünüz.
Ben fikirlerimi açıkça yazdım. Daha fazla diyecek bir şeyim yok. Hayırlı uğurlu olsun.