Arkadaşlar al40 eurobond kuponu yatan var mı?
Printable View
Arkadaşlar al40 eurobond kuponu yatan var mı?
Merhaba, muhtemel bir acil ihtiyaç sebebiyle eurobond'larımı satmak zorunda kalabilirim.
Örnek rakamlar mesela
2023 için diyelim 4 eurobondan kupon ödemesi 2000 dolar kazandım, 50000 tl olsun
bu 4 eurobond alım satım'dan net kazancım ise 110.000 tl olsun. ( yiüfe katsayılardan sonra)
Beyanname verirken kupon gelirlerini hiç belirtmeyecek miyim ? bu 110.000 tl gelir vergisi dilimlerine göre mi ödeyeceğim ? 110.000 tl'den düşebilceğim miktar var mı ?
Bu sene mart ayinda vadesi dolan US900123CA66 kagidindan 20 tane bende vardi her biri icin temiz fiyat 968,58 usd idi... benim hesabima gore 628,50 usd extra beyan etmem gerekiyor su usd durumuna gore de gene beyan limitini asiyorum ve vergi ustune ek bunu da vermem lazim gorunuyor..
6 ocak 2020 de 977.95ten almisim bunun temiz hali 968.58 hesaplamisim
yufe filan da yapmadim belki vergi bile vermemem gerekecek ya baktirmak lazim sanki bir mali musavir e yada goz ardi edecegim bilmiyorum hesap cok yormaya basladi bitse artik su vergi isleri de isimize baksak zaten bond lar azaldikca beyan limit altina incem yakinda
bu sene vergi cikmaz dedim ama bu yil kalan surede usd 25.69+ olursa gene vergi cikiyo iste