düşük hacim olması tek olumlu bakılacak kısmı sanırım. noel baba uğramayacak anlaşılan bu sene :) öyle bir rivayet dönüyor bu hafta iyi geçerse sonra da iyi gidiyor diye.
Printable View
EURUSD 1.038 e indi tekrar. 1 in altına ne zaman inecek acaba diye merak ediyorum. EURUSD 2000 2001 2002 yıllarında 0.84 e değip durmuştu, 0.84-0.95 aralığında 2 yıl oyalanmıştı. Euro 1 Ocak 1999'da resmen doğdu, 1 Ocak 2002'de sirkülasyona girdi. Euro'nun resmi para birimi olmadan önce 1985 yılında 0.66'ye, tarihteki en düşük seviye oluyor, indiği hesaplanmıştı (deutsche mark'tan yola çıkarak).
VIX %20 çıktı bugün ve 19'u aştı. Patır patır düşüyor patır patır çıkıyor. Asansör oldu mübarek.
DAX DJIA NASDAQ NIKKEI gibi bu sene güzel prim yapmış borsalardan çıkıp BİST gibi prim yapmamış hatta reel bazda ciddi şekilde düşmüş borsalara girmeleri lazım diyecem ama BİST hem minnacık hem de son derece sığ bir borsa. BİST100'ün halka açık olan kısmı 90 milyar dolardan az. Öte yandan Nasdaq'ta işlem gören sadece tek bir hissenin mesela Palantir'in piyasa değeri 175 milyar dolar.
BİST de daha fazla seyirci kalamadı ve ABD borsalarından etkilenip son saatte yaptı yapacağını. 60 milyar tl hacim eşliğinde %1.35 ekside 9889'dan kapattı.
GSRAY bugün bölündü, rüçhan tahtası açıldı. Hisse stabil gitti bugün ve rüçhan tahtasında 73 milyon adetlik işlem oldu. Öyle gözüküyor ki bedelli süreci GSRAY için sakin geçecek. Hissedarların çoğu gayet mülayim bir şekilde rüçhan bedelini ödeyip sermaye artırımına katılacak. Bedelliye katılmama cihetine gidip rüçhanlarını satanlar tabii ki var ama bunların satışları karşılanıyor. Bir grup bedelliye girmiyorum diyor ama başka bir grup senin yerine ben gireceğim deyip rüçhanları topluyor. Eh, ben de onlara bol şans diliyorum.
Onların yapmadığını ben yapmak istiyorum BİST için ama dolar bazlı grafiğe bakınca zaten hep dönmüş 400den sonra. Yüksek mi düşük mü anlamış değilim. Bir yandan da dediğiniz gibi bir amerikan şirketinin ederi etmiyor öyle bakınca zaten düşük. 2018-2022 arasına bakınca da bu riski alabilir miyim diyorum :) Yani şimdi param olsa da alabilsem keşke dediğim bir şey de yok. Bu durumda azar azar girişmem işe mantıklı olur sanki.