bu farklı naci ağbal gibi naci ağbaldan sonra yabancı ülkeden gelmemek üzere çıktı
bu durumda aynı mevzu ekonominin çok üstünde
Printable View
Bedelli için hisselerin salt cogunlugunun küçük yatırımcıda olması gerekmez mi? Hisseler küçük yatırımcı da mı?
Yoksa salt çoğunluk petko da mı? Eğer petkodaysa, bedelli için elini bu yoklukta cebine atar mı? Elindeki lot miktarı kadar..
Biliyor muyuz salt çoğunluk kimde? Bilmiyoruz. Ytd
mevzu salt çoğunluk değilki
%51 socar diyelim %49 halka açık
500 milyon usd bedelli yaptı
koyacağı para 250 milyon usd
stara arsayı satsa 600-700 milyon usd gidecek yarısıda ky olucak
250 vermekmi 700 vermekmi ?
borcun döndürülebilirliği yok
sasa yatırım sebebi ile borçlu erdemoğlu paya çevrilen tahvil vs destekliyor
socarda limanın borcunu petkime iteliyor :)
Şunu soyliyim öncelikle onda bir fikir olalım, şirketi savunuyorum anlamında değil söylemlerim. Politik ve siyaside devre dışı tutatsam.
İşler yani satış Tonajlari artarsa eğer her şey bir anda değişir. Ben faaliyet var mı ona bakarım ilk etapta, sonra emtialar arası marjlara, sonrada kurlara.
Sadece stardan gelen kar normal zamanda, Petkim'in ödenmiş sermayesinin üstünde.ytd
Şuanda borcun varsa birşeyi kapatmak için evini satmak ve yerine kiraya çıkmakta bana mantıksız geliyor.
Ben olsam stara satmaktansa kalan saklı kalmış olan yüzde 6 lik payi alırım. Kötü zamanlarda ev arsa satarsan iyi zamanlar olduğunda bir daha yerine koyamazsin, sattığını.. ytd
Birşey sorayım, satan da alanda aynı baş ise socar niye yapsın ki bunu. Kaldı ki yapar mı?
Liman yeniden degerlendi, star keza öyle peki ya buraların kira gelirleri değerlenmiyor mu?
Veya bu araziler hiç degerlenmiyor mu? Ytd
Şimdi benim çıkmam lazım, Tarık hc. Konuyu acabilirsen sevinirim. Saygılar. Ytd
varlık almak tabi mantıklı ama ödeyecek gücün varsa
sende gırtlağa kadar borç var çeviremiyorsun
nakite dönmen lazım
nakte çevirilecek 2 varlığın var
1-star hisse
2-star arsa
bunlar olmazsa defoult olacaksın zaten uzun süredir yüzdürülen yapıdasın bedelli mecbur şart
arsa 700 sattın diyelim
vergi vs çıktı 620 milyon usd kaldı
gittin kredileri kapattın senede 100 milyon usd faizden kar yaptın
sağlıklı bir bilançon yok borcun yüksek nakit varlığın yok denecek kadar az
socar daha önce yazdığım gibi petkimi bu duruma bile isteğe getirdi
%49 halka açık yatırım yapmadı kötü şirket petlim petkime bıraktı star hisse verdirmedi arsayıda stara satmıyor
petkim maalesef gözde çıkartılmış
piyasa bunu benden 1 sene sonra farketti bu sebeple hedef fiyat 20 üstü neredeyse kalmadı
burda çok defa 10-20 hareketinin yanlış olduğunu bi yat etmediğini bile çok kez yazmıştım
şu son durum etilen nafta stabil kur ve kötü çeyrekten sonra toparlanma olacaktı ama onuda kurlar mafetti
orta vadede şişe gib şirketler kazandırır petkimin duurmu çok farkı usd tahminim 40-45 arasında mart sonunu kapatır
tahribat etkisi çok büyük olucak 5 milyar kafadan kur zararı