ay bası enflasyon ne açıklanacak , dovız in tepkisine göre beklenmeli bence.ytd
Printable View
Faiz artarsa demişim. İnerse olcaktı :)
Selam, eurobond alımı ortak hesapta olduğu gibi aynı yetkilere sahip iki kişi adına alınabilir mi?
itfayı beklememe niyetiyle girmeyin, diğer arkadaşlar da uyarmış, vergi konusunu okuyun.
verdiğiniz örnekte 2041 vadeliden 2028'e göre daha çok, kabaca %15 daha çok kazanırsınız, şu andaki getiri oranlarını kıyaslama için kullanabilirsiniz. burada ince hesap yapmak yerine itfayı bekleyebileceğiniz vadeye girmeniz kazancınızı daha fazla etkiler.
05/02/2025 107.5 lira kirli fiyatı alınır mı 100 nominale 107.5 vermek normal mi sizce
05/02/2025 vadeli Eurobond'un yıllık getirisi dolar cinsinden yaklaşık %5 (tabii ki Eurobond'u vadesine kadar tutmak ve satmamak şartıyla yıllık %5). Yıllık %5 getiri sizin için makul ise alınabilir diye düşünüyorum. Ama kara sizin tabi ki.
Bu sayfadan bahse konu eurobondun ne kadar getire sağlayacağını ve kupon ödemelerini hesaplayabilirsiniz.
https://www.vakifbank.com.tr/tahvil-...px?pageID=2378
Saygılar.
7.06 getiri
98.20 temiz fiyat
2036 aldım .
ISIN Kodu
US900123AY60
batmazsak iyi alışveriş bence.:)
işin enterasanı 96 fiyatta bile üç büyük banka ve bir aracı kurumda 98.20 altında fiyat yoktu.
teb-garan-vakıf --işyatırım
fiyat öğlen 97.50 de ikende 98.20 den aldım bir kurumda temiz fiyat 99.50 oldu.
ne zamandır nominal altı takibimde olan bir eurobond idi
ticari bir binayı satıp buna koydum aynı kira getirisine paralel olduğu için.
uzun vade nakit bence ticari yerlere göre daha iyi bir getiriye sahip olacak.
Kesinlikle sizi cok yormustur.
4 yerden fiyat al. Telefon trafigi. Tahmin edebiliyorum.
Kirli fiyatı cebinizden çıkan parayı belirlediği icin sordum. 4 aracıda anladığım kadarıyla hesapta para olmadan kabul etmiş. TEB internet subesi hesapta bakiye olmadan islem yaptırmıyordu (bana).
Hangi aracı kurum bu rekabetten mutlu ayrıldı? :)
Ben de 2006 öncesinde ihraç edilen eurobondları parça parça toplamaya başlıycam. Amacım uzun vade tutmak değil.1 belki 2 yıl içinde cds primleri uygun bir seviyeye geldiğinde satmayı planlıyorum. Bu eurobondlar için alım-satım sonrası doğan kâr (ve varsa kupan gelirleri) yıllık beyan limitinin altında kaldığı sürece bir vergi doğurmuyor değil mi?
vatandaşlığı olmadan hollanda'da yaşayıp eurobond geliri (faiz ve/veya itfa) elde eden kimse var mı ?
erken cikista , beyanname verilmiyormu ? 2006 öncesi itfa icin ?
Arkadaşlar 100 bin TL için hangi vadeyi önerirsiniz? Satılmıcak kupon getirisi ile emekli birine ek gelir yaratacak bir para
vatandaşlığı yok ama geçen seneye kadar isviçrede bir bankadaki hesaba bağlı eurobond geliri olan çok samimi bir arakadaşım var.
bir şey fark etmiyor dört senedir buradan beyan edip vergisini ödüyor.
beyan etmesede sistemde kırmızı alarm olarak zaten görülüyorsun.
olduki oturum ile hak sahibi
yada vatandaş olarak yabancı ülke vatandaşı olsun fark etmiyor her türlü gelirine göre eurobond geliri vergisini ödüyorsun.
1 milyon usd üstü bağlanan paralarda gelirin herkes %35 nin vergiye gideceği bilinci ile almalı bu mereti.
üç aşağı beş yukarı tüm ülkelerin gelir vergi oranları aynı.
sormak istediğiniz tam nedir ??
Karışım yapmanızı öneririm, böylece altı ayda bir değil daha sık (ayda bir iki ayda bir gibi) kupon alır maaş gibi olur, ayrıca madem satılmayacak, uzun vadelilerin getirisi daha yüksek olduğundan onlara paylaştırabilir, 1000 nominal (~1000 dolar) satan bankalardan yaklaşık 11 tane eurobond alabilirsiniz, 2038 ve üzeri uzun vadeli olanlardan ikişer üçer alınabilir. Bugünkü kurla ortalama aylık 550-600 lira arası düzenli geliri olur. Vergi de vermez, beyanname sınırı altında kalır.
CDS yükselince tahvil, eurobond faizleri de yükseldi. EUROBOND alanlar yine zarar etti. Daha önce de söylemiştim tahvil, Eurobond gibi sabit getirili menkul kıymetler faizleri yüksek diye alınmaz. Faizlerinde düşüş bekliyorsanız alınır.
https://m.youtube.com/watch?v=Lmy-cp...ature=youtu.be
Her durumda faizler yuksek diye eurobond alinir.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyada faizler yükseleceği beklentisi,
Ayrıca başta enerji olmak üzere gıda ve diğer emtiya fiyatları yükselirken
Türkiye ayağında ÜFE sürekli yükselirken,
Merkez bankası rezervleri -40 milyar dolarda ise
Sürekli cari açık verirken
CDSler sürekli tehlikeli bölgede iken
Euro Bond a yatırım yapmak çok ama çok riskli
Ava giderken avlanmakta var.!
Diyelim ki bir ülke eurobond ödemesini yapamadı, mesela halihazırda bir örneğimiz var, lübnan çıkardığı eurobondların kuponlarını ve anaparasını ödeyemiyor, para batıyor mu yoksa ülke düze çıktığında bütün borçlarını ödüyor mu? Ya da alacaklılar Lübnan'da devletin sahip olduğu gayrimenkul, fabrika vs. gibi varlıklara sahip olabiliyor mu?
Konsalidasyon borcun vadesinin, faizinin, türünün ve tutarının gönüllü ya da gönülsüz ertelenmesi ve değiştirilmesidir. Moratoryum ise, borcun tamamını ya da bir kısmını ödeyemiyorum demektir. Bu durumun da sonucu konsalidasyona çıkar.
Kısacası devletler finansal ödeme güçlüğüne girince son çare olarak bu yola başvurmak zorunda kalırlar..!!!!
Sonra alacaklılarla karşılıklı oturulur. !!!!!
Borçların azaltımı istenir.!!!!
Faizlerini düşün, vadelerini uzatın denir. !!!!
Bu isteklere karşılık karşı taraf da bir takım garantiler ister.!!!!
Sonra anlaşırlar ve program dahilinde bir süreç başlar.!!!