aynen ya. Sicil numarası gibi beyne işlemiş benimde:)
Printable View
Merhaba,
Benzer ülke kategorisinde olduğumuz Brezilya 'da bugün ilk corona vakası görülmesine istinaden bovespa borsası yüzde 5 e yakın aşağı yönlü tepki verdi. Komşumuz Yunanistan'da ilk vaka görüldü ve bize de sıçraması an meselesi diye düşünüyorum.
Değerli üstadlara sorum şu; corona virisü Bist'te fiyatlanmaya başlandı mı?Birine teşhisin konulması ile bizim borsanın bunu nerelerde sırtlayacağı konusunda bir öngörünüz var mıdır?
Cevaplarınız için teşekkürler.
İki gün kapalıydı bovespa...üç günlük düşüşün hepsini bugün yapıyor. Bu tür tuhaf gözüken durumlarda ilk iş dara kontrolü yapılmalı...grafiği açıp 3-5 günlük grafik açılmalı.
Bizde de er geç görülür...birkaç vaka çok etkili olmaz...ciddi satı artışı durumda etkileniriz ilave olarak.
egeen 2014 yılındaki hisse fiyatı kadar net temettü ödeyecek bu yıl. doğru yatırım mı yoksa şans mı?
Trade amaçlı açtığım shortları kapamaya başladım...hedge amaçlı aldıklarımı vermem için orta vade sat veren sinyal al vermeli (119 binlerde sat vermişti, grafiği paylaşmıştım).
Sonunda ben de Tüpraş lı oldum...104,100 den ilk kademe alışım gerçekleşti...eğer aşağı gelmeye devam ederse, 90 bine kadar alımlarım 4 parçada tamamlanır...85 stop loss olur.
Yok ayağım uğurlu gelir ve buradan yukarı dönerse, bu alımlar başta dudu abimiz olmak üzere Tüpraş sever uzun vadeci arkadaşlara manevi destek olmuş olur:) şu an 104 bin satışta.
pegasi kotu verdiler...
Kaza yapmasın da..virüs nedeniyle satışa razıyım...thy dahil tüm dünya havacılık hisseleri satış yiyor..ama Pegasus bu virüs korkusu azalınca hızlı toparlayacaktır. Çünkü özellikle Asya ya pek uçuşu yok Pegasus un.
55 tl ye kadar alım fırsatı derim..55-50 arası bekle gördür benim için..,50 altına giderse zaten ortalık karışmıştır. Satarım muhtemelen.
Sn. Cautionary, portföyünüzde düzenli tuttuğunuz 3 hisseden 2 si, aksa ve ttrak genelde temettücülerin listelerinde yer alıyor, şimdi de buna tuprs eklenmiş, istemeden uv temettü yatırımcısı olmaya doğru gidiyorsunuz sanırım :), hayırlı olsun.
Merhaba
Bu sekilde bir dusus ilk defa yasiyorum. Borsa gecmisimi de aciklamis oldum😀.
Bu dususlerde alim firsati icin nasil bir strateji izlemem gerekiyor. Tuncay tursucu %7 dusumde ekleme yaparim hep dedi.
Nereye kadar ekleme yapmali ve ne kadar ekleme yapmali. Destek olabilirmisiniz.
Hangi hisseden bahsediyorsanız geçmişe dönük düşüşlerini bir grafik üzerinde ya da daha iyisi geçmiş verilerini excelde hesaplatarak inceleyin, son on - yirmi yılını, en çok ne kadar düşmüş, ne hızla toparlamış, tepki çıkışı ne kadar olmuş vb görürsünüz şimdi de beklentinizi ona göre ayarlarsınız. Örneğin 2008 krizindeki düşüşler çok istisnaidir ve en kötüsünün o olacağını farzedebilirsiniz.
Yeterince yolcu olduktan sonra herkese yetecek yer var. Ortalama uçak yolculuğunun 3 saat olduğunu varsayarsanız. Bir havayolu 300 TL diğeri 600 TL ise 3 saatlik yolculuk için insanların fazla detaylı düşüneceğini sanmıyorum. Özellikle şu virüs meselesi nedeniyle kısa mesafede otobüs veya arabayı uçağa tercih ederim. Uzun mesafeyi ise mümkünse gitmemeyi tercih ederim. Bu nedenle virüs konusu daha önemli.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aracı kurumlar sorunsuz çalışyor mu? 22 senedir bu piyasanın içinde biri olarak bu tür günleri çok yaşadım. Bu ülkenin savaş uçakları kendi meclisimizi bombaladı. İşte böyle bir ülkede yatırım yapıyoruz. Bunu akıldan çıkarmamak lazım.
Allah şehitlerimizin yakınlarına sabır versin. Başımız sağolsun.
Benim uygulamada problemler mevcut. Bugün sizin kaldıraçlı piyasada işlem yaparken gereken para miktarı ile ilgili sözleriniz kulaklarımda yankılandı.
Öz eleştiri yapmak gerekirse reis ay sonuda müdahale kararlılığını belirtiği için aslında risk biliniyordu. Virüste yaklaşık bir aydır biliniyordu. Buna rağmen bu riski hedge etmediysem benim hatam. Ben idlip meselesinin rusya ile çözülebilecek bir konu olduğunu düşünüyordum. Hata yapmışım.
Şu anda tüm varlığımızla orada görev yapan mehmetçiğimizin yanındayız. Şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim. Onlar artık bize emanet.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aracı kurumda değil fakat internette genel bir yasaklama ve yavaşlama mevcut.
Öncelikle şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum.....
Viopu yeni öğrenmeye basladim şuan açığa satış yasaklanmış peki önceden işlem yapanların kontratları devam mi ediyor yasaklanmasi demek yeniden emir mi verilmiyor demek sayin cauti bey yardımcı olursanız sevinirim
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Moralim çok bozuk. 95,050 den bile Tüpraş almak nasip oldu...ama herşey para değil.ülkede her gün dram, her gün sorun...şehitler de hep gariban çocuğu zaten...gel de isyan etme.
Bir süre yazmayacağım arkadaşlar..bana müsaade.
Merhabalar,
Spk nın short u yasakladığı ile ilgili bir haber okudum (açığa satış olarak geçiyor haberde)
Bu konu üzerine tartışmak istiyorum, öncelikle bu spk nın hareketi mantıklı bir dayanağı var mı sizce? Ya da bunun mantıklı bir dayanağı olabilir mi?
Benim ilk aklıma şu an gelen, nasıl bir şirket kendi hissesini ucuz bulduğunda geri alıyorsa, borsa da kendisini pahalı bulduğunda açığa satışı yasaklıyor.?
Daha önce, sene sonuna kadar short kontrat saklanabileceğini yazmıştınız. Karar öncesi short pozisyonu olanlar bu karar sonrası ne oldu? O pozisyonlar hala açık mı yoksa otomatik kapandı mı?
Ayrıca short işlemlerin yasaklanması yatırımcıların hisse senetlerini satmasını doğurmuyor mu?
Şu an biri borsanın düşeceğini ön görüyorsa para kazanamıyor. Yükseleceğini ön görüyorsa kazanabiliyor. Adil mi?
Spk bist in düşeceğini ön görüyor ve short işlemi yasaklayabiliyor mu? E, o zaman bist in değeri şu an 0dır. Çünkü spk düşeceğini deklare etmişse kimse elinde hisse senedi bulundurmaz... Yarın öbür gün hisse senedi satmak da yasaklanması mümkün olabilir mi? Krizlerde borsaların kapalı kaldığını okumuştum, bu aslında hisse senedi satışının yasak olduğu anlamına mı geliyor?
Teşekkürlerimle.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2008de yapılmayan yasaklar kısıtlar şimdi yapılıyor çünkü spk yönetimi borsadan anlamıyor
neler oluyor anlayabilen var mi?
sagda solda okuduklarimdan hic tatmin olmadim
Al benden de o kadar.Altin artmis borsa cokmus vb. hic umurumda degil Idlib'deki olaydan sonra.Hic keyif kalmadi :(