Abi bu ne ya her yerde kedicik ve sahabý haberi var.
Þu kediciklere makyaj serbest olsun ya hayallerim yýkýlýyor.
Boþanmalarýn sebebi bu demek. Evleninceye kadar makyaj sonra gerçekler.
Printable View
Abi bu ne ya her yerde kedicik ve sahabý haberi var.
Þu kediciklere makyaj serbest olsun ya hayallerim yýkýlýyor.
Boþanmalarýn sebebi bu demek. Evleninceye kadar makyaj sonra gerçekler.
Fitch falan piyasa takmaz.. (ordan bu gece ekmek çýkmaz)
Dipteyiz..Amma!!!
1, bankalarda batýklarýn çýlgýn seviyede olmasý
2, sermaye kontrolleri meselesi..
3, Bu faiz ortamýnda þirket iflaslarýnýn artacak olmasý..
4, Hanedanlýk yönetiminin ABD saygýn çevrelerinde hoþ karþýlanmamasý..
5,Uyutulan,Halkb kararýnýn aniden piyasaya düþme riski...
6, 51 milyar USD enerji þirketleri riski (ödeme yok,ertele)
7, Reisin hala sanayi ve biliþim sektörü yerine, müteahhit likte ýsrar etmesi..
Say,say bitmiyor yahu...:)
Manzara bu,yabancý adamýný bulsa
5Tl den garan satacak gibi..
Belki de bu bankalarýn deðeri kalmadý..
Bilemiyoruz...!!!
Vatandaþ soruyo OHAL ne zaman kalkacak demek ki ne TV ne de gündeme bakýyo 17 Temmuz sadeç. Bugün SPK bir kara açýkladý. Geri alým için þirketlere buyrun dedi. Önceden þirketlerin haber vermeden geri alýmý yokmuþ demek ki. Piyasa bozucu eyleme giriyormuþ. Þimdi habersiz alýrsýn ama satamazsýn diyor. yani itekle endeksi. bakalým bizim çamur patronlar (içlerinde müstesnalarý var tabi) akbaba gibi hisselerin çöp olmasýný mý bekleyecek yoksa vatan millet sakarya diyip buradan mý baþlayacaklar.Piyasalr için pozitif ama babayiðit patronlar çýkarsa tabi:whistling::whistling::whistling:
bence bu karar iyi olmuþ,
enazindan sirf piyasayi dusurelim diyenleri tedirgin edebilü
Her sekil pozitif bir karar
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK bir zahmet
Ödenmiþ sermayesi düþük olan þirketlere sermaye artýrýmý zorunluluðu getirsin
Birikmiþ karlarý Kuduran þirketler var
Ýnsider serbest býrakmak yerine
Geri alým konusunu anlayamýyorum. Eðer þirket hissedarlarý kendi kaynaklarýndan kendilerine alacaklarsa tamam da, þirketin kendi karindan alýnmasý anlamsýz hatta kötü birþey, o paranýn yatýrýmda deðerlendirilmesi gerekir. Sirketler yatýrým ortaklýðý þirketi deðiller sonucta. Ytd.
Mi MIX 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen hiç tahta yaptýn mý
Þirketin kaðýtlarýný patron niye alsýn ki?
Elinden gelse,daha fazla arz yapýp satmaya bakýyor..
SM-A800I cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abicim çok doðru þeyler yazmýþsýn da, "piyasa Fitch kararýný takmaz" ne?
Hayýr yani, takýp takmayacaðýna karar verecek olanlar burada yazanlar deðil ki.
Bence Fitch kararýný takacaklar, çünkü takmak istiyorlar. Bence Fitch de not kýracak.
Böyle düþünmeme sebep olan epey þey var. Banka hisseleri bu hafta çok önemli uzun vadeli desteklerini kýrdýlar. Bizim tüketiciler dünyanýn ve tarihin en büyük borç oranýna sahip tüketiciler durumundalar. Herhalde o destekleri, geri yukarý gitmek için kýrmadýlar...
Bence, evet, gerçekten de 85 bine doðru bir satýþ daha gelebilir ve ancak ondan sonra 92'ye doðru bir alým gelebilir gibi gözüküyor.
Hoþ, son tahminimde yanýlmýþtým. USD-Yen düþer demiþtim ve söylediðimin tersine yükselmiþ.
Ama, siz yine de Arçaelik'in de gördüðü en dip noktada kapatmýþ olmasýný dikkate alýn. Daha da düþecek gibi gözüküyor. Neden? Bence Fitch yüzünden....
Piyasa fitc kararýný keyfi ne þekil isterse o þekil deðerlendirir
Tamamiyle pozisyonlarý doðrultusunda hareket eder
Bunlara kafaya takmak yerine
Spot u açýp grafiklere baktýðýnýzda yabancinin nasýl ÝSLEM HACMÝ yaratarak týrnak içinde " topukladigini (SOZDE) " görürsünüz.
Evet zaten bu iþten parayý kaldýran yabancý zaten keriz di yaaaaa :)
Beklediiiiii beklediiiiii beklediiiiii
Veeee
BIST 90 in Altýna inip dolar 5 e dayaninca kaçasi geldi
Öyle mi
Böyle kamyonu dayadý biste mallarý boþalttý ve yeni gelin tarraga sarýlýr gibi dolara 5 e yaklaþýrken atladý öyle mi
Beni bu masala kimse inandýramaz çünkü bu masal bistin tarihi boyunca anlatýldý ve sonunda hep güççük yatýrýmcý kaybetti
Bu iþler takastan anlasilsaydi ohooooo
Takaslar kimbilir kaç takla atiyordur
Yatýrým tavsiyesi deðildir bunlar ancak
Kötü otturecekler yukarýya bana kalýrsa
Ha turþu kurarlar mi bir süre
Bence evet , þimdiye kadar tursu kurmadan gitmemisler
Ama bu da küçük yatýrýmcýnýn iþine gelen bir þey bana kalýrsa
Bende kurarim turþuyu
Bilmem anlatabildim mi
ABD-Rusya gerilimini týrmandýracak karar: 12 Rus istihbarat üyesi ABD baþkanlýk seçimlerine müdahale etti
Yav bozi bi aným var da , ondan sordum geyigine :)
Üniden yeni mezunken , Taksim'de abn ambro diye bir kuruma gittik
Senet hesabý açmaya :kahkah:
Ama giyim iyi , takým falan giydik
Sporla da ugrastigimiz için baya bi saglam görüntü verdik ki demek ki
Neden ?
Çünkü kapýyý caldik
Yine bizim gibi iyi giyimli yapýlý bir genç açtý biz yaþlarda yada 3-5 yaþ büyük belki
Buyrun muyrun
Senet için geldik dedik löp diye
O da bize ( kalýptan giyimden felan bir halt zannetti demek ki )
Hangi tahtayý yapmak istiyorsunuz diye sordu
Direkt
Biz tabi honk monk
Dedim biz almak istiyorduk ama yanlýþ yere geldik herhalde :kahkah:
Böyle bir aný iþte :)
tmm anladik,taaa uni. den mezun olunca tahtayi kitlemisler size
sene kacti
birde hangi tahta acaba
du bi düþünüyüm
Ýþte esasýnda iþin sýrrý bu yeðen
Adam kaç yýl önce söyledi de biz anlamadýk
Önemli olan yapmak miþ aslýnda almak deðil :kahkah:
Tahta ismi felan konuþmadýk zaten
Sadece o bize ortamý gezdirdi
Bura normal seans salonu bura tahta yapma odasý falan fesman derkene
Biz uzatmadik iþi hadi güle güle sivistik gidip bankamatikten yatýrým hesabý açtýk :kahkah:
Ha tahta bizi yaptý mý
Coooook :kahkah:
ben saa biþii diyim mi
esasen ortada cok vahim bir durum var...piyasaya gömülmüþ vaziyetteyiz hepimiz cumbur cumuat
bizi kurtarsa kurtarsa
uzaydan bi yerden (mars olabilü) yeni bir parasý cok akli kit yatýrýmcý. .
o yüzden
fazlada þey etmemek lazim.
tahta yapicilara da yazik,müþteri yok ki tahta yapsin gelene vericek ,adam hazirda bekliyo taa uni.yillarinda vermek istemiþ ama yine alan olmamiþ :he:
o yüzden ,
malin etiket fiyatini düþürürsem belki müþteri çekerim de diyebilirler...
sen hâlâ üç kuruþ nasil kâr edebilirimin hesabini yaparken tahta yapicilar bu tezgahi komple nasýl birilerine devrederizin hesabini yapabilirler...eheheüheu
önemli olan yapmak ta deðil almakta deðil.
önemli olan masada hapsolmadan sörf yapmak
Fitch es gecer mi? Yoksa kesin bir aciklama gelir mi
31 Aðustos’a Ýçerden bilgi alanlar serbestçe alým yapabilecek
Ýþ bu raddeye geldi
Aslýnda ben buralarda yani bu seviyelerde bu teknik görünümde çok fazla bu iþin muhabbetinin yapýlmasýný da pek doðru bulmuyorum
Neden ?
Çünkü bana göre teknik açýdan herþey alým manasýnda oturmuþ durumda ve en önemlisi bu çok ciddi hacim ile desteklenmiþ durumda
Grafiðe çok laf atamazlar ama hacime herkes bir kulp takar
Bir kere o hacmin saðlýklý bir hacim olabilmesi için borsadaki yabancý payýnýn diplerde olmasý gerekir ki diplerde
Bundan sonrasý BENCE bu iþin çok fazla hatta hiç vidi vidisini yapmadan alýp beklemektir
Sen bakma vadelide bir iki aksiyon yapacaðýz diye lak lak ettiðime
SPOT iþini hiçbir açýdan vadeliyi bulastirmam ben
Kim ne yapmýþ ne etmiþ ne haber çýkmýþ sörf mu yapmýþ ping pong mu oynamýþ acikcasi seyimde bile deðil
Bu iþin içine FAKAT , AMA laflarý karýþýrsa olay sapar
yanlýþ orda baþlýyor.
fikir yok
hedef yok
þayet bunlarý yaparsan kendi kendini þartlamiþ olursun ki,zokayi tuttuðun andir.
bizde görüyoruz dollar bazli çok ucuzladigini
niye alan yok!
bunu bi düþünelim
dolar rahat durmuyor..
adamýn bildiði var.. 4,9770..geçeriz orayý
Sen ya anlamiyorsun yada anlamazdan gelmek istiyorsun
Ben diyorum ki benim borsada uzun vadeli alým için görmek istediðim tüm kriterler tamamiyle gerçekleþti
Daha nasýl ifade edilebilir bu anlamýþ deðilim :)
alým aralýðýnýn 85-90 arasý olduðunu demeyimde öyle görüp düþündüðümü de nerdeyse 3 aydýr yazýyorum
Yani ben bir iki günde sabah uyanýp aaaaaaa artýk alýnýr demedim ki zaten
Bir þeyi fazla kurcalayip mokunu çýkartma taraftari deðilim
Sen çýkar , çýkaran çýkarsýn ama ben cikarmam
Bundan sonra satým için tüm þartlarýn oluþtuðunu düþündüðüm döneme kadar
Ne kadar bu iþin muhabbetini yapýp grafik mrafik koyup laklakasini yaparsam
O kadar hem kendime hem de cevreme ister istemez kotuluk etmiþ olurum
Çünkü iþin EN ONEMLÝ KÝSMÝ TASÝMAK
Ve yapýlan her gereksiz muhabbet konulan her manasýz grafik kafa karýþtýrýr
Nolacak yani tepeyi görene kadar her gün grafik paylassan ne olacak
Gördüðünde paylaþ yeter
Arada yapýlan paylaþýmlar BANA GORE
1) KAFA KARÝSTÝRÝR
2) HEDEF SAPTÝRÝR
Ýsabet ettirip ettirmemek önemli deðil
Ondan daha önemli olan
Arada yapýlan geyiklerle milletin kafasýný bulandirip inmesine bilerek yada bilmeyerek sebep olmak
Fikir söylenir ve biter
dow 25 bin oldu yine
globalde ralli devam olacak görünüyor
bist bu durumda son kez dipledi bence
artýk longlar þanslý
zaten dow da sat demeden hep uzun takýlýrým, dowf vobdan iyi, vob un palasý delirdimi ne yapacaðý belli olmuyor...
ama kimseye yatýrým tavsiyesi deðildir.
dolar 4.97 geçilir diye bir öngörü var. evet bende geçer diye tahmin ediyorum ama o zirvenin geçilebilmesi için daha önce geçilmesi gereken direnç olduðunu düþünmüyomusunuz? bu þekilde tahminden öteye gitmez..
tamam o zaman
yeni bir baþlýk acarsin, dersin ki trade mirade grafik mirafike lüzum yok, 85-90 bin alim kriterlerime uygun teknik olarak temel olarak hacim olarak hersey uygun seviyede dersin
ve
noktayi koyarsin tarih atarak :he:
bak ben concislere kafayi attim topikini actim tarihini attim.
7.ayina girdi baþlik acilali
ve
hâlâ adamlar belini dogrultamadi :dvr::dvr:
Aslýnda çok doðru
10 numara öneri
Ama benim vadelide ki 1 long nolcak
Onu sürekli alýp satacaðým
Ona ne diyorsun haaaaa
Konuþ þimdi.
Cevap verrrrrr :kahkah: :kahkah:
Hayatta takasa bakmam. Oradan kim almýþ kim vermiþ anlamak mümkün olmadýðý gibi, ne yabancýnýn alýþta gözükmesi yükseliþ olacaðý, ne yabancýnýn satýþta gözükmesi düþüþ olacaðý anlamýna gelir.
Ama yaþýnýz kaç bilmiyorum ama siz de yeterince tecrübeli deðilsiniz. Spotta birkaç tür yabancý yatýrýmcý vardýr. Bazýlarý Buffet gibi gerçekten çok uzun vadecidir. Borsalar her zaman Buffet gibilerinin satýþlarý ile gerçek düþüþler yaþarlar. Ve Buffet gibi uzun vadeli yatýrýmcýlarýn tek bir tanesi bile asla tepelerden alým yapmazlar. Tepe noktalarýndan alýp satanlar gerçek anlamý ile kumarcýlardýr. Tepe noktalarýndan düþüþü de bu kumarcýlar baþlatýr. Çünkü bakarlar ki aldýklarýný alacak baþka kimseler gelmiyor, bulduðu adamlara satmaya baþlarlar. Ve unutmayýn ki Buffet gibi adamlar satýþa geçmek için borsadaki fiyatlardan çok, ekonomide bir bozulma olup olmayacaðýný görmeye çalýþýrlar. Çünkü ekonomi iyi gittiði sürece yükseliþ devam eder. Bunlar aklýnýzýn bir köþesinde kalsýn.
"Bu fiyatlardan satmazlar" tezinin ise, bana göre tamamen yanlýþ. Kimin hangi fiyattan aldýðýný, ne düþünüp ne öngörerek sattýðýný asla bilemezsiniz. Bu mümkün deðildir. Belki de birileri 2000'li yýllardan alýp tuttuðu hisseleri satýyordur. Nereden bilebilirsiniz? Tekrar ediyorum: Kim hangi fiyattan almýþtýr, neden ve gelecek için ne öngörerek satmaktadýr, asla bilemezsiniz.
Ve en önemlisi, kimse tepe noktalarýndan yüklü mal çýkamaz, satamaz. Çünkü büyük mal satacaklar satmaya baþladýðýnda, bugünkü gibi borsa ciddi þekilde geriler.
Kýsa vadeli alýcý ve satýcýlarý, kumarcýlarý bir kenara býrakarak esas düþünmeye baþlamanýz gereken tek bir þey var aslýnda: Kim neden gelip alsýn? Siz ekonominizin durumundan, vatandaþýn borçluluðundan, þirketlerin borçlarýndan, borç yapýlandýrmalarýndan bihaber misiniz yoksa? Hadi onu da býrakalým, en son nokta oalrak bu sene sonunda AMB'nin ve BOJ'un da tahvil alýmlarý kesin bitecek ve onlar da faiz artýþlarýna baþlayacaklar... Hangi para gelecek artýk? Boþuna mý yükseliyor dolar ve euro?.. Bitti, anlýyor musunuz, bitti.
eyyy fitch sýkýyosa daha da düþür notu
düþersen ne deðiþecek düþürmesen ne yazacak
sanki biz her gün bolluk içinde yaþýyoruz da paralarý leylaya bas basýyoruz da sen mi bozacan bunu
yaz la ne yazarsan yaz ama bence biþe yazamayacan :drunk::drunk::drunk:
Bittiyse
sen de ne yapman gerektiðini dusunuyorsan onu yap
not indirimi yok sadece görünüm deðiþir zaten notumuz çöp neredeyse yatýrým ypýlamaz
Fitch düþürdü - Notu BB'ye indirdi görünümü de negatife aldý
The rating committee discussed the following key issues:The economic policy agenda of the Turkish administration post elections, including President Erdogan’s views on interest rates, inflation and fiscal policy; the new minister of finance and key economic advisors; the outlook for structural reforms to address the current account and growth; central bank independence and the MPC’s policy reaction function. Macroeconomic outlook and risks: the outlook for GDP growth in 2018 and 2019, risk of a hard landing and medium-term growth potential.External finances: risk of an external financing crisis, outlook for the exchange rate and interest rates; gross and net FX reserves; likelihood of CBRT FX intervention; the extent of and vulnerabilities from FC exposures across sectors of the economy. Public finances: trends in expenditure, revenues and the budget deficit; key fiscal policy measures; the use of PPPs and risks related to contingent liabilities; the potential for fiscal stimulus ahead of local elections in March; the sensitivity of the public finances to an economic slowdown. Banking sector: the RWN recently assigned to Fitch-rated banks; trends in profitability, capital, liquidity and asset quality; access to and cost of funding on FC and TRY liabilities; the impact of TRY depreciation; outlook for and impact of corporate debt restructurings; regulatory forbearance; and role of state-owned banks. The potential for heterodox policy actions such as price or capital controls.Political and social risks, including the impact of the change to an executive presidency, the likelihood of a further erosion of standards of governance, the impact of the MHP on foreign policy and geo-political risks. The relative strength of the public and external finances and the notching between the LT FC and LC IDRs. Credit strengths and weaknesses, and rating peer comparisons. Potential rating actions, drivers, sensitivities and assumptions. The main opinions and conclusions of the committee are recorded in the RAC.
Bu kötü oldu.
Yeni trend baþlar..dolarda..
SM-A800I cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk'nin yeni kararýný kendi kendine yorumlayamayan kiþilere borsayý býrakmalarýný tavsiye ediyorum. Yanlýþ yorumlayanlara zaten tavsiyeye gerek yok.