aselsan,türk silahlı kuvvetleri vakfı kurmuş
sahibi vakıf
satabilecek yürekleri oldugunu sanmıyorum
aselsanı satmak vatanı satmaktır
yazınızın altına da imzamı atarım
Printable View
aselsan,türk silahlı kuvvetleri vakfı kurmuş
sahibi vakıf
satabilecek yürekleri oldugunu sanmıyorum
aselsanı satmak vatanı satmaktır
yazınızın altına da imzamı atarım
Öyle paragraf seçmece yok. Kalan paragrafları satamam. Alan hepsine imzayı basacak.
---
S&P en fazla 4500 - 4560 aralığından döner demiştim. Şu an için 4560 da durdu. Asya seansı yeşile dönsede abd seansı ne yapacak henüz kesin değil.
BIST spek leri dün beklediler. Göründüğü kadarı ile abd akşam ne yapacak, Powel ne söyleyecek onu görmek istediler. abd fazla düşmeyip, Avustralya ile başlayan asya seansındada alış gelince, bu sabah yeşil açtılar.
abd yönü henüz kesinleşmiş değil. Akşam yine satabilirler. Dün gördüğüm kadarı ile, abd hisse borsasını serbest düşüşle değilde kontrollu olarak indiriyorlar. Aşırı ani satışada izin vermiyorlar, aşırı alışada izin vermiyorlar. Oranın piyasa yapıcısı ideal olan. Tamamen teknik ve temel'e uygun davranıyor. KY ler büyük oyuncular tarafından soyulmuyorlar. şanssız, bilgisiz aşırı aç gözlü olanlar kaybediyordur. Şu an temel görünüm abd hisse borsasının inmesi için uygun. Ne kadar iner tahminimi yaptım en fazla 4500 - 4560 aralığı dedim ama sadece tahmin. Tutmayabilir.
BIST'de ise bizzat KY yi koruması gereken piyasa yapıcılar KY kalabalığını söğüşlüyorlar. katar, piyasa yapıcı 3 bankadan qnb finansbank ın sahibi. İş bankası maalesef ölçülü olsada bazı güçlü çıkar grupları ile ortak davranıp halkı medenice soyuyor. akbank zaten para hırsı gözünü bürümüşler tarafından kurulmuş. Dünya batsın ama o son TL benim olsun kafası var.
Her neyse... Bu akşam 16:15 abd istihdam verisi var. Oda piyasalarda dalga yapma potansiyeline sahip.
Taktik devam. Düşünce long al, kazancı görünce kapa. Bugün short düşünmüyorum.
Bol şans.
tayyip dün akşam, "seçime kadar faizi indireceğiz" demiş. Buda demektirki 2023 e kadar düzenli faiz indirecek.
Faiz her indiğinde içerideki yerli ve yabancı bankalar USD yi artırıyor. Buna ne kadar devam ederler, düzenli artırırlarmı, bir yerde dur derlermi bilmiyorum.
Faiz düzenli inerse, GERÇEK enflasyon %50 ve üzeri iken devlet bankalarının ve belki özel bankaların faizi %10 ve altında olacak demektir. Ne kadar indirebilir bilemiyorum.
Bu ne demek?
Faiz inişinden faydalanan kesim var, faydalanamayan daha büyük bir kesim var.
Doviz artışından faydalanan kesim var, faydalanamayan daha büyük bir kesim var.
Faydalanan kesimler hızla zenginleşecek, faydalanamayan daha büyük bir kalabalık fakirleşecek. Çünki geliri az artarken herşeyin fiyatı çok artıyor.
"Faiz inince enflasyonda inecek" diyor. Bunu yıllardır diyor. Hangi imam gurubunda öğrenmişse yanlış öğrenmiş. Onun anlayacağı şekilde anlatayım "İmamda pamuk var diye osman abi ölmez, osman abi öleceği için imam yanında pamuk taşır."
Yine anlamayacağını biliyorum.
USD yükseldikçe ithal malların fiyatı artıyor. İthal mal miktarı TR de çok fazla yer tuttuğu için yerli üretim herşeyede zam geliyor. Enflasyon hızla uçuyor. Sütçü Halil, kızının istediği İTHAL samsung cep telefonuna, karısının istediği İTHAL philips televizyona, kendi kullandığı Traktörün İTHAL mazotuna her ay zam gelince, oda süte zam yapıyor. O ay süt üretiminin maliyeti artmamış olsa bile zam yapmak zorunda kalıyor.
Şimdi tayyipe akıl veren diğer imamların mantığı şu alsa gerek.
Faiz düşünce millet faize para koymayacak, gidip iş yeri kuracak. Lang dingiller faiz 10 un altına indiğinde her ay gördünüzki millet iş kurmadı gitti ev aldı, araba aldı, USD aldı ve borsaya girdi. faizden kaçan para üretime girmedi.
İkincisi USD 3 TL den geldi 12 TL ye ve normal durumun dışında yeni fabrikalar kurulmadı. İthalat biraz azaldı ve ihracat biraz arttı ama ülkenin bozuk yapısı değişmedi. Mevcut fabrika ve üretimle o değişim yaşandı. Yerli halk fakirleşince yemeyi içmeyi harcamayı kesti, sende yerlinin yiyeceğini doviz yükseldiği için dışarı sattın. Bize ikinci üçüncü sınıf kanserojen gıdayı satarken, kaliteyi dışarı sattın. Millet fakirleşti harcayacak parası azaldı, firmalar içeri satamadığını dışarı satmaya başladılar. Otomobilin %40 ı içerde satılırdı şimdi sadece %15 i içerde satılabiliyor.
İhracatının çoğu bu şekilde artıyor. Halk fakirleşince içeri satamadığını dışarı satıyorsun. Bedelini halkın %60 ı ödüyor. Sağlıklı değil tersine korkunç bir ihracat başarısı.
2010 dan beridir bangladeş olma yolunda gidiyoruz diyordum, hızlanmaya başladık.
"Herkes ceset yıkamayı bilmeli" diyen bir imam tarafından yönetiliyoruz ve bu imam ın öğrenme becerisi kapanmış. Ders almıyor.
Öyle bir niyeti olduğunuda sanmıyorum. Tek odağı var zenginleşmek.
Her neyse yaw.
Adamların düsturu ne.? Faiz haram. Lang dingil faiz haramsa niye herşeye zam yapıyorsun.? Temeli faizle aynı.
Faiz neden haram.?
100 TL veriyorsun 110 TL geri istiyorsun. Fazladan 10 TL yi hak edecek ne yaptın ki istiyorsun.? Mantığı bu. Verdiğinin fazlası haram. Çünki hak etmedin.
O zaman zammın mantığı ne.?
Aynı yerden, aynı miktar petrolu alıp, aynı şekilde bana satıyorsun. Niye dün 4 TL iken bugün 8 TL. Bunu hak edecek ne yaptın.?
Dün nüfus cüzdanımı değiştirirken 10 TL alıyordun bugün neden 50 TL alıyorsun.? Niye zam yaptın. Aynı cüzdan, aynı yerden aynı şekilde aynı adam veriyor. Neden zam yaptın.?
Emlak vergisini neden artırıyorsun.? Aynı belediye, aynı işi yapıyor ve emlak vergisi dün 20 TL iken bugün neden 500 TL.?
Faiz ne kadar haramsa, aynı özellikteki ürüne zam da aynı derecede haram.
E diceksinki o zaman "ya ben petrole zam yaptım çünki bana satan zam yaptı." lang dingil, bankaya koyduğun 100Bin TL ye karşı daireyi alabiliyordum, 6 ay geçti şu an o daire 120bin tl. Adam hiç bir şeyi değişmeyen aynı eve zam yapmış. Fazladan yaptığı 20 bin TL, faiz haram mantığına göre haram. O zaman ya banka bana 100Binime karşılık 120 bin verecek, o zaman ne zenginleşmiş ne fakirleşmiş olacağım, yada evin sahibine zam yaptırmayacaksın, yasaklayacaksın.
Her şeye bizzat sen zam yapıyorsan, o zam kadarda paranın artmasına izin vereceksin. Bu şekilde paranı artırmış değil korumuş oluyorsun.
Daha yeni devlet ürün ve hizmetlerine %36 zam yapıldı. Neden aynı hizmete zam yaptın. Haram.
Tabi bu kadarını anlayacak beyin bunlarda yok. Zam ile faiz aynı temele sahiptir. Zam olduğu için faiz var. Faizi durdurmak istiyorsam zammı yasaklayacaksın.
Tabi onun mantığına göre çözüm söylüyorum. Gerçek çözüm farklı. Adam olacaksın, kendi halkını soymayacaksın, soyanlara izin vermeyeceksin. O zaman ne faiz kalır ne zam kalır. Sende tarihe iyi adam olarak geçersin.
Not: Paragraf seçme yok.
:)
BIST son haftaların yüksek ortalamasında bir hacimle günü bitirdi. Gün içi bir ara USD ye TCMB den atak geldiysede, biraz inen USD tekrar çıktı, imamın ekonomi yöntemi ile içerdeki bankaların çıkardığı USD yi indirmenin imkânı yok.
Ben nasıl uygun şekilde ve uygun kalitede uygun pozisyonda pamuk kullanamazsam, imamda ekonomiden anlayamaz. Taban tabana zıt iki dünya gerçeği. Benden imam olmaz, imamdan ekonomist olmaz.
USD satarak fiyatını düşürebileceğini sanmak için hakkaten imam olmak gerekir. Üstelik geçen yıl 128 milyar dolar satmışsın ve düşürememişsin, hiç bir şeyi değiştirmeden tekrar USD satarak fiyatını düşürmek... her neyse yaw... kısır döngü oluyor.
Cebinde TCMB nin kaç USD var. IMF verdi katar ve BAE biraz getirdi, birazda yaz turizminden var. Tabi bunların hepsi uçmuşturda az bişey kaldı diyelim. Onla USD yi düşürecekler. Bırak o kadar para ile 200 milyar USD den olsun, içerdeki bankalara rağmen USD yi düşüremezsin. Düşüremedin.
Neden emşerim.?
Sebebi basit ve aleni.
A ve B bankası olsun. Normalde 4-5 dev banka var bu rezilliği yapan ama basit olsun diye ben 2 banka örneği vereyim.
A bankasında 100 birim USD var B bankasında 100 birim. Fiyatda 8 TL olsun.
Sabahtan başlıyorlar 9 TL den A bankası B bankasına satıyor,
B bankası 9 TL ye aldığını A bankasına 10 TL ye satıyor,
sonra A bankası 10 TL ye aldığını B bankasına 11 TL ye satıyor.
B bankasıda 12 TL ye A bankasına satıyor.
Gün sonu A bankasında yine 100 birim USD var B bankasındada 100 Birim USD var ama fiyat oldu 12 TL.
Bizim bankaların yaptığı bu. Ceplerinden kuruş çıkmadan birbirlerine al sat ile fiyatı yükseltiyorlar. Amaç tayyip(T) e şantaj yapmak.
Sonra tayyip cebindeki 128 USD ile piyasaya giriyor.
A bankası 12 TL ye aldığı son partiyi 13 e satışa çıkacakken T geliyor 11 TL den USD satıyorum diyor. A ve B bankaları 11 TL den alıyorlar.
T bu kez 10 TL den satıyorum diyor. A ve B bankaları 10 TL den alıyorlar.
T bu kez 9 TL den satıyorum diyor. A ve B bankaları 9 TL den alıyorlar.
bu şekilde gidiyor.
T bütün parası olan 128 USD sini bu şekilde bitiriyor. Tüm parasını A ve B bankaları alıyor. USD fiyatı olmuş 8 TL.
T nin cebinde doviz kalmamış. Dovizi 12 den 8 e indirmeyi başardım diye seviniyor "eeeeeyy abd" nutukları atıyor.
A ve B bankaları yeniden aynı senaryoya başlıyorlar. 10 TL ortalama maliyetle T den aldıkları USDler ellerinde.
9 TL den A bankası B bankasına satıyor,
B bankası 9 TL ye aldığını A bankasına 10 TL ye satıyor,
sonra A bankası 10 TL ye aldığını B bankasına 11 TL ye satıyor.
T den aldıkları dovizin maliyetini geçtiler. Ayrıca T den aldıkları 128 milyar USD nin taşıma maliyetini var, onu satmaları lazım.
Bu bankalar siyonist bankalar. Anlaşmalı işlem yaptıkları ispatlandı, hatta yerli bankalarda bunlarla anlaşmalı iş yapıyor.
Medyamızda siyonist kontrolunde.
siyonist medya reklama başlıyor, 7/24 doviz uçtu kaçtı reklamı yapıyor. Yerli sürü dikkat kesiliyor. Her gün USD nin nasıl uçup kaçtığını TV den izliyorlar, bakıyorlar hakkatende doviz her gün çıkıyor. Halkda USD almaya başlıyor. Almayana "enayi" demeye başlıyorlar.
T nin elinde doviz kalmadı artık satamıyor, yerine TV den asarım keserim muhabbeti yapıyor. Ama siyonistlerin 500 yıllık tecrübeleri var, yüzlerce padişah, kral, diktatör, başkan devirmişler, hepsinin sırtını yere getirmişler(Atatürk ve birkaçı hariç) T kimki.?
siyonist medya eşliğinde A ve B bankaları malı birbirlerine satıp yükseltirken, talep oluşturdukları halka da doviz satmaya başlıyorlar. Halka sattıkları doviz ile 128 milyar USD yi eritiyorlar ve o yüktende kazançlı olarak kurtuluyorlar.
Tek kaybeden elinde malı mülkü USD si olmayan halk oluyor. T ve saz heyetide kaybetmiyor çünki sattıkları kendi paraları değil. Halkın parası.
TR de olan budur.
tayyip'in bu kafa yapısı ile bankaları yenmesine imkân varmı.?
YOK.
O zaman çözüm ne bu namussuz bankaları nasıl yeneceksin.?
Namuslu olarak. Önce sen namuslu olacaksın emşerim... her neyse namus kısmını geçersek ki TR nin asıl ... bi dakka yaw, konuyu dağıtmayayım.
Bankaların yaptığı açık ve ortada ve SUÇ. kartel oluşturmuş ortak işlem yapıyorlar ve ispatlaması çocuk oyuncağı. Tüm işlemleri devlet kontrolunde bir kaç basit yazılımla işlemlri yakalarsın, ayrıca digital takiplede haberleşmeleri ispatlarsın. Bir kez yakalayıp ispatladılar. Yine yapacaksın.
Yakaladıktan sonrada bu bankaları batıracak kadar ağır cezalar vereceksin.
O zaman ülke krize girer. Zaten krizdeyiz. kriz dediğimiz eski dönemlerle şimdiyi karşılaştırırsak çok daha ağır krizde olduğumuzu anlarsınız.
Bankaları batırmakla evet kısa süreli bir şok olur ortalık karışır ancak devamında bu türden bir olayı sittun sene yaşamazsın ve çoluk çocukla müreffeh bir hayat sürersin.
tabi bunu tayyip veya başka bir siyasi parti yapamaz ve yöntemde bu değildir. Bu yöntem tayyipin sistemine uygun yöntem ama tayyip yapamaz. Hiç bir TCMB deki siyasi partide yapamaz.
Yapacak adam temiz dürüst kapasiteli elemanlardan kurulmuş bir parti olacak. Önce bankalarla konuşulup hataları ve yapılması gerekenler anlatılacak. yapılması gerekenler ne bankalara zarar vermeli nede bu halka zarar vermeli. 2 tarafında çıkarına olmalı. Buna rağmen bankalar kabul etmedimi.? Nasıl olsa alışmışlar hükümetlere şantaj ile kolay paraya. O zaman medyadan da siyonistleri temizleyip durumu halka anlatıp, bankaların ve ortaklarının TR de canlarına okursun. Önce önlemini anlatıp halka olacakları anlatırsın ki panik olmasın filan fıstık işte yaw...
Boşa yazdık ta... Medeniyeti ve normal durumu biraz hatırlayalım istedim... Anormal durumlar hayatımızın parçası olmuş ve normalleşmiş... bankalarda anormal, hükümetlerde... tek normalin ne olduğunu hatırlayan benim sanırsam. Keçi olmanın yükünü taşıyorum.
.
Bu arada epeydir ilk defa geçeye long girdim.
Az miktarda var ama yinede geceye pozisyonda girmezdim, neden bunu yaptım.?
Dün gece bayağı bir çalışıp mevcut tecrübem ve mesleki birikimimi kullanarak hem S&P hemde BIST için 2 teknik hesaplama yöntemi geliştirdim. Bir müddet bunu deneyeceğim.
"Sen işin kolayına kaçmazsın" dediniz. valla bende şaşırdım. geliştirdiğim 2 teknik yöntemi bir kaç aylık geçmişe uyarlayınca %90 tuttu.
Bir deneyeceğim, bakalım ne olacak. Bu hesaplamaya göre hem S&P hemde BIST "al" da. O sebeple geceye az miktar long ile girdim. Bakalım ne olacak.?
Aslında ihtiyacımda yok. Son 44 günde sermayeyi %131,2 artırmışım(biliyorum rallide viop da bu miktarı kazanmak az bile, önemli olan düşerkende çıkarkende düşerkende kazanabilmek.). Ayrıca bir teknik yönteme ihtiyacım yok ama sonuç beni şaşırttı, denemeden yapamam.
Bol şans.
abd düşüşe geçince benim al sinyali kayboldu. O sebeple longları az kazançla kapadım.
Ek: Powel konuşmuş ve hisse borsasını rahatsız edecek şeyler söylemiş. O sebeple S&P ufaktan düşüşe geçmiş.
Teknik analizin, haberle başlayan hareketlere karşı, kısa vadede yapabileceği bir şey yok.
.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı görevden almış. İyi etmiş çünki Elvan da biraz zekâ kırıntısı vardı.
Yeni gelenin bakışlarına ve sözlerine bakıyorum. Eser yok. Yakışanı yapmış.
abd benim verdiğim destek seviyeye kadar indi. En fazla 4500 demiştim, 4509 da durdu. Görüntüsü düşmeye devam edeceğim yönündeydi. Dün akşam 2 haber vardı, haberle düştü ise 4500 den yukarı dönebilir. Habere bağlı düşmedi ise aşağı devam edecek demektir.
Senetleri balon düşmesi lazım, ama para bolluğuda hala devam ettiğinden yükselmesi lazım gibi anormal bir durum var. Gerçek ekonomiside benzer, pandemiden çıkış süreci devam ediyor yükselmesi lazım ama yeni varyant tekrar durgunluğa itebilir düşmesi lazım.
Bu sebeple karar vermek zor. Yükselecekmi düşecekmi.? Sanırım abd nin bu döneminde tahminden çok dalgaya kısa vade gün içi oynamak gerekir.
Bizde daha karmaşık bir durum var. Genelde yönü içimizdeki batılı yabancılar belirlerken, arap sermayeside geldi ve baskın çıktı. Bir gün batı sermayesi bir kaç gün arap sermayesi yönü belirliyor. Üzerine tayyipin siyasi kararları ile hızlı inişler yapıyoruz. Üzerine manipulatörlerin vade sonu ve trend dönüşü ağır silkelemeleri. Reel ekonomiyi takan yok. Uzun vadede belirleyici olan reel ekonomi ama kısa vadede hepimizi doğruyorlar, uzun vadeye çoğumuzun nefesi kalmıyor.
İyi gidiyorum nazar deydirmeyeyim de. İyi gitme olayıda zararı çıkardık diye seviniyoruz.
Her neyse, tüm bu olumsuzluklar tecrübe oluyor. Pandemi başından itibaren o kadar olumsuz olaya rağmen batmadım en azından ve gelişme kaydettim diye düşünüyorum. Sermayede yerinde duruyor. Artık kâr elde etme zamanı. 2022 de zarara hiç düşmemem gerekiyor. Düşersem, 2 yılda hiç bir tecrübe edinememişim demektir.
.
BIST bugün olumlu görünüyor, yükselme isteğinde. Ancak abd tarafı düşme görüntüsünde. abd kırmızıları yakarsa bizim bankaları obez beyinli batılı yabancılar zararına satmaya başlar.
Sanırım bugün dalgalı olur ancak yeşil kapama ihtimalimiz yüksek. Direk yüksek yeşil açtığımızdan şu an pozisyonsuzum. Fırsat kollayacağım ve aynı taktik devam.
TCMB ile bankaların toplantısı var. Oradan hise piyasasını olumlu etkileyecek haber çıkarsa bugünlük abd düşsede onu takmaz BIST de alım hızlandırırlar. Ne sonuç çıkacak bilmem ama tahminen TCMB başganı şu ara bankacıların elini ayağını öpüyordur "yapmayın, etmeyin, ayağınıza halı olayım" (şaka tabi tayyipin adamları yapmaz öyle şeyler. Bi 4 bakan zarrabın her yerini para karşılığı öpmüştü, tayyip putin ve trumpa akşam sabah bizi öptürüyordu ama o devir geçti)
Bol şans.
S&P 4500 - 4560 abd için verdiğim aralığa kadar indi ve oradan döndü. Tabi şimdilik. Hala aşağı dönme ihtimali var. İniş başından beri dediğim gibi 4500 altına inmeme ihtimali, inme ihtimalinden fazla. Şu an yukarı aşağı kısa dalga yapıyor.
BIST Gündüz saatlerinde abd ye baktı. abd düşerken düşmedi tutunmaya çalıştı. Bu iyi bir gösterge. abd 3 düşse biz 1 düşeceğiz demektir. Ama düşeceğiz orası açık. Sebebi içerideki batılı FON lar. Onlar otomatik satıyorlar.
Yabancılar geçen hafta az miktar satmışlar. Bu haftada satmışlardır. katar lılar endeksi yükseltiyorlar, batılılarda hafiften katılıyor ama yükseltirkende katar lılar mal çıkıyorlar. Mal çıkmaları şimdilik önemli değil, yükseltsinlerde. :)
Bugünü artı kapadım ancak iyi geçmedi. Yüksek yeşil açtı orada kaldı. Ciddi iniş çıkış olmadığı için kazanamadım. Günlük harçlık ancak çıktı.
abd'de Omicron varyantı fiyatlara girdiğini düşünüyorum. 6 ayda, aylık 20 milyar dolarlık tapering ve gelecek sene haziran dan başlamak üzere 2 faiz artışıda fiyatların içindedir. Ayrıca teknik düzeltmede yapıldı.
Bu şartlara kötüleşme sinyali gelmezse, abd hisse borsası yukarı yeni dalgaya başlayacaktır.
Bizde bu yükselişe bolca katılırız.
Bu şartlara kötüleşme sinyali neler biliyorsunuz. Tapering aylık 30 milyar dolara çıkar ve 4 aya iner. FED faiz artışıda 2022 mayısda başlar ve 2022 de 3 kez gerçekleşir.
O zaman abd hisse borsasında hızlı aşağı dalgalanmalar olur. Bizdede olur.
Yukarı ve aşağı gidişi etkileyecek ana ihtimalleri sıraladım. farkındaysanız ana etkiler içinde ekonomi yok. Anormal durum normalleşmiş. FED trilyonlarının finansa dağıtılması dünyaya hakim siyonist medya tarafından normalleştirilmiş. abd ve dünya halkı soyuluyor herkes normal görüyor. İşin sonunda yüzmilyonlarca yeni kişi mevcut fakirlere eklenecek ve sebep olarak dağıtılan trilyonlar gösterilmeyecek. başka sebepler söyleyecekler.
Her neyse, konudan uzaklaşmayayım.
.
Benim 2 indikatöre göre, BIST 30-11 den beri güçlü al da.
S&P dün gece "alma" ya dönmüştü :) Şu an "al" da.
Temel düşünceme görede, bence 2 borsada al da.
Yanlız KISA VADE günlük söylediğimi unutmayın.
Taktik devam.
"Gün içi düşüşlerde long al, kazancı görünce kapat, geceye kontratsız girmeye çalış."
Bol şans.
Bu sabah 10:00 da TR enflasyon verisi açıklanacak.
Bu veriye malsız gireceğim ve eğer BIST düşerse alttan long almaya çalışacağım. Tekrar toparlar diye düşünüyorum.
Akşam 16:30 da abd tarım dışı istihdam var. Orada piyasanın sevmeyeceği olumsuz bir veri gelirse bizide sallayabilir. O zaman almak için aceleci olmayacağım çünki abd, veriye dayalı düşmeye başlarsa bir gün sürebilir.
.
Geceye malsız girmeye çalıştığımı söylüyorum ama bazen elimde long kontrat kaldığı oluyor. Son 2 haftada 3 kez filan oldu. Allahtan üçünde de sabah BIST yeşil açtı ve kazançlı kapadım, şanslıydım.
Hafta sonuna ise kesinlikle malsız gireceğim. Rusya, Ukrayna sınırına asker yığdı, her an işgale başlayabilir. Buda dünya borsalarını kısa süreli sarsabilir.
Bu tür saldırılar genelde Cuma geceleri başlıyor.
Kılıçdaroğlu bir kaç aydır çok aptalca şeyler yapıyor. Bu aptalca şeyler yapan hali, önceki sinmiş aptal halinden çok daha iyi. :) Önceki hali önde gelen gazeteciler ne dediyse onları emir kabul etmek üzerineydi. baykal ın yanında kala kala öğrenmiş olmalı. Şu an o korkak sinmiş halinden biraz sıyrılmış görüntüsü var.
Yıllar önce buradamı başka bir yerdemi bir öneri yazmıştım chp'ye. "tayyip erdoğanla baş etmek istiyorsanız cübbeliyi karşısına çıkarın. cübbeli tayyip'i yer bitirir." Tabi cübbeli sadece başkan olacak ama hiç bir karar verme yetkisi olmayacak onuda eklemiştim.
Kılıçdaroğlu oradan esinlenmiş olacakki cübbeli olma yolunda ilerliyor. Tabi dini bilgi ve tecrübe açısından değilde, cahil cesareti açısından.
Klişeyi biliyorsunuzdur, 2 türlü cesaret vardır.
Birincisi cahil cesareti.: Önünüzde nehir vardır geçmeniz gerekir. Her hangi bir hehri hayatınızda ilk defa görüyorsunuz hiç bir bilginiz yok. Hiç düşünmeden nehre atlar karşıya geçmeye çalışırsınız. Şansınıza kalmış ya geçersiniz ya geçemezsiniz.
İkincisi: Bilgiye bağlı cesaret. Önünüzde nehir vardır geçmeniz gerekir. Bu nehir ve genel nehirler hakkında bilgi sahibisiniz. Nehirde akıntının geçmeye elverişli olduğunu biliyorsunuzdur. nehrin derinliğinin boyunuzu geçtiğini ama yüzme bilginizin yeteceğinide biliyorsunuz. Daha öncede bir kaç denediniz ve nehri geçtiniz. Hiç düşünmeden nehre atlar karşıya geçersiniz.
Biri cahil cesareti, diğeri bilgiye dayalı cesaret.
Cahil cesaretli olan şansına iyi yüzme biliyorsa geçti, yoksa boğuldu. Bilgiye dayalı cesareti olansa geçti.
Nehirde timsahlarda olabilirdi veya piranhalar, girdaplar, şiddetli akıntı, ayağın battığı kısımlar, zehirli su yılanları filan. Okyanusa dökülen bazı nehirlerde kaplan köpekbalıkları bile olabiliyor. İyi yüzme bilmekte yetmeyebilirdi. Bilgi sahibi olan çözümünü bulur öyle geçerdi. Diğeri yine nehre atlardı, şanslı ise geçerdi.
Kılıçdaroğlununki hangi cesaret.? Akıllı olmadığını ürettiği tüm projelerin vasat olmasından ve çevresine topladığı vasat insanlardan biliyoruz. Hırsız katil namussuz olmadığınıda biliyoruz, iyi bir aile çevre eğitimi aldığını oradan çıkarıyoruz.
.
Yeni maliye bakanı Nebati oldu yazdım sanırım. Yeni bilgilerde öğrendim. Adam Türkiye ekonomisinin başına getirildi ama ekonomi eğitimi almamış.
Zaten emir alışı kolay diye getirildi ekonomi bilgisi var diye değil. İlk konuşmasından da emir alışının çok iyi olduğunu hemen anladım.
Ayrıca fetullah ile yanyana olan bir adam. Geçen Kasım ayında "tayyip fetö ile barışmış olmalı, yine kol kolalar" diye yazmıştım. O anki aldığı kararlardan bunu çıkarmıştım.
Sn. nebati nin şu fotoğrafına bakarsanız geç de olsa belgeli veri sunabilirim. Fotoşop değil, çıkar grubuna hizmet etsede yalan söylemediği bilinen ciddi bir gazeteden ve 3,5 yerden onaylı.
https://cdn-korkusuz.sozcu.com.tr/cd...met-takan2.jpg
https://cdn-korkusuz.sozcu.com.tr/cd...met-takan2.jpg
BIST sabah kötü gelen enflasyon verisini kafaya takmadı, yükseldi.
16:30 da açıklanan abd istihdam verisi ise hisse borsası açısından kötü geldi. İş bulan sayısı beklenenden az olsada, işsizlik oranı 4.6 dan, 4.2 ye düştü. İşsizlik oranının düşmesi FED in tapering ve faiz artışını daha rahat düşünmesini sağlıyor.
abd borsası, BISTin kapanışına doğru hızla düştü ama BIST i tuttular. Sadece batı satınca otomatik satan BIST deki batılılar sattılar. Bankalar biraz düştü.
abd borsasına yaramayan istihdam verisi sebebi ile benim verdiğim 4500 destek seviyesi zayıfladı. Artık aşağı kırma ihtimalleri var. Şu an %50 - 50 ortadayım. Kırabilirlerde, hâlâ devam eden para bolluğu ve yılsonu bilançoların iyi görünsün sebebi ile 4500 ü aşağı kırmayıp yukarıda dönebilirler.
abd aşağı kırarsa, şiddetine bağlı olarak BIST de biraz eşlik eder çünki BIST deki batılılar otomatik zararınada olsa satıyor. abd aşağı kırmazsa biz kolayca yukarı yola devam ederiz.
Taktik devam.
Ha birde bugün, on aydan beridir ilk defa longun yanında short da oynadım ve azda olsa kazandım. :) Söylediğim gibi zihnimi yavaş yavaş hazırlamalıyım.
İyi haftasonları.
https://www.tradingview.com/x/Quzxvk6g/
.
.
Haftalık borsa bölü gr altın şeysi.
.
.
Uzak görüntü arka sayfalarda bir yerde.
İyi bir hafta diliyorum.
S&P yazdığım seviyeden geri yukarı döndü. Günlük grafikte tekrar yukarı bir dalga yapacak. Yapacağı dalga öncekinin tepesini geçecekmi geçmeyecekmi belli değil. Bu seviyelerde abd borsasında problemsiz bir çıkış beklemek zor. Dalga boyuda çok büyüdü, bu ne anlama geliyor henüz bilmiyorum.
BIST, abd ye bağlı batılı yabancı satışı ile düşüyordu. abd bu günlük yukarı döndüğüne göre yeşil bir açılış ve kapanış olması normal olur.
Haberlerede bakmadım. Ekstra bir haber varsa durum değişir. Global göstergelerde VIX hariç sorun görmedim. VIX tehlikeli derecede yükselmiş. Kötü gösterge. Bu göstergeye bakarsak, bir sebeple abd ye satış gelirse, satıcı çok olacak demektir.
Taktik devam.
Bol şans.
Tapering ve FED faiz artışı yaklaştıkça , bit-coin de düştü. Bu neyi gösterir.? Bu paralara anormal yüzmilyarlarca dolar yatıran ibibikler, FED ce ECB nin dağıttığı bedava paraları koymuşlar demektir.
Yoksa SIFIR değeri olan bir şeye neden yüzmilyarlarca dolar gömsünler.? Sanal çiftlik kuran hırsız tosun'a para vermekle aynı şey. Bir nevi saadet zinciri. İlk gelenler sonraki gelenleri soyar sistemi.
Arkasında devlet olsa değeri olurdu. Devlet para yerine kullanırdı, para da o ülkedeki üretimi temsil eder(abd gibi karşılıksız para basan ülkeler hariç). Üretimi temsil ettiğinden değeri olur. Üretmek değerlidir insanların yaşamalarını sağlar.
Arkasında devlet olmasa, şirketler finansal değişim aracı olarak kullansa.? O zamanda bir araç kadar değeri olur. Yani altın taşıyan el arabası ne kadar değerli ise o kadar. Çatal kadar değerlidir yediğin yemek kadar değil. Yemeği el ilede yiyebilirsin o zaman çatalı değeri sıfırlanır. Ama yemek hep değerlidir. Yaşamamızı sağlar. Veya banka yazılımı kadar değeri olur. Bankanın yazılımı araçtır, değerli bir şeyi işlemek amaçlı olarak kullanırsan işe yaradığı oranda değeri vardır. Durduğu yerde değeri yoktur. Durduğu yerde değerli olan bankadaki paradır çünki ürettiğin bir şeyi temsil eder. Üretim ise değerlidir. vs. vs. yaw.
Keyfim yok bugün analiz şeytmeyeyim.
.
Bu arada çok fazlz long yönünde alıcı olabilir.
Çok long isteklisi varsa gün içi silkelemeler olabilir diye yazacaktım. Bir tane yaptılar bile.
Evet, her seferinde batılı bir kurum destek atıyor.
Dünde bir açıklama okudum. SEC denen abd sermaye piyasası kurulu var. Sabit bir varlığa dayanmış olan digital coinleri düzenleyecekmiş(regülasyon). Devlet kurumu arkasına gelirse, o coin'in değeri olur. Değeri, arkasındaki kurumun değeri kadardır.
Varlığa dayamak ne demek. 1 bitcoin = 1 gr 24 ayar altın dersin.
Bu ne demek.?
Bunu diyen kurum, "1 bitCoin getirene, 1 gr. 24 ayar altın vereceğim" vaadi vermiştir.
Geçmişte abd böyle bir vaadi 1 USD için vermişti. Her dolar için belli miktar altın vaad etmişti. 2. dünya savaşından sonra dünyanın en güçlü ülkesi haline gelince 1973(sanırım) de bu vaadinden vaz geçti. İtiraz edenin kafasını kırarım babında herkesi sindirdi.
O anda abd nin batışının temelini atmış oldu. Bedava para basarsan kimse çalışmaz. abd dolarının değeri şu anda CIA ve ordusundan geliyor. Bu değeri kabul etmeyenin kafasını kesiyorlar. (Artık USD ile petrol satmayacağım diyen saddam, kaddafi vb.) veya Japonya Almanyaya yaptıkları gibi ticari açıdan saldırı başlatıyorlar. Japonya 20 yıldır duraklama devrinde, Almanya ise trump'ın açtığı savaştan beridir abd sözünden çıkamıyor. Merkel kuyruk kaldırıp Çin e yönelmişti. trump tokadı yapıştırınca(Almanyanın ayrıcalıklarını kaldırdı ve ek vergi koydu) Merkel "iyk iyk" diyerekten evine trumpın koltuk altına döndü. Hali ile gıçı da çine dönmüş oldu.
Örneğin tether = 1 USD diyerek tether denen coini bir varlığa(abd doları) bağlamışlar.
Her neyse, bırakalım coin leri ve cebimize bakalım.
Yaw ben "BIST yukarı gidecek aşağı gidecek, longum, shortum" filan diye yazıyorum ama bundan faydalanan varmı bilmiyorum.? Faydalanan yoksa yazmasam daha iyi. Sanırım diğer siyasetçilere giydirdiğim yazılar okunuyor. akp ye giydirince eğitimli süzmelerin hoşuna gidiyor, chp ye giydirince yanlış yönlendirilmiş bilinçsiz büyük kalabalıklar stress atıyordur.
BIST hakkında yazınca kendimi sorumluluk altına sokuyorum. Ekstra yük demek. Bana faydası yok üstüne sorumluluk almış oluyorum ve yanlış bilgi vermişsem hata yapmışsam, kendimin kaybettiği yetmiyormuş gibi gereksiz yere negatif enerjide çekiyorumdur.
:Sad:
Güzel bi yazı. Doların arkasında silah var.
Para tekniği yapar.
Eyvah eyvah.
BIST Longcuları için 2 kötü haber.
Birincisi, bizim komşu ev hanımı "hisse alıp satacam, internetten bankaya nasıl bağlanırım" diye sordu.
İkincisi, viop tarafında iflah olmaz sanılan kronik shortçu Bozkurt abimiz longcu oldu.
Buda demektirki artık işler zorlaşıyor.
Neyseki tayyip abimiz katar ve bae lileri getirdide siyonist piyasa kurallarının ebesini bellediler. O sebeple katar ve bae, BIST de işleri bitene kadar normal olmayan şekilde yükseltebilirler. Kazanamaz duruma gelince bir yerde tam tersinide yapabilirler.
Şimdilik iyi gidiyorum, nazar değmesin. katar ve bae sayesinde biraz kazandık-kazanacağız. suudilerde yakında gelirler.
yemen de hergün bir çok kişiyi öldürüp aileleri öksüz yetim bırakan bae ve suudi arabistana ne diyelim bilmiyorum. Teşekkür edeyimmi etmeyeyimmi.? Bu 2 ülke abd emri ile bizdeki tarikatları doğurup besleyip büyüten destekleyen ülkeler. Pek çok kötü şeyi bu iki abd-ingiliz uşağına borçluyuz.
Her neyse. Bugün ne oldu.?
Sabah yazdığım gerçekleşti. Piyasa başında değildim ama bist yeşil açıp kapamış. abd vadelileride gün içi yeşilmiş, şu anda yeşil.
VIX hala çan çalıyor. Tehlike geliyor diye bağırıyor. Şu dakikaya kadar kimse kulak asmadı.
Pandemi borsaların çöküşü günlerinde ne olmuş.?
Önce borsa çökmeye başlamış, sonra VIX hareketlenmiş. Sonuç: Bu günler ile alakası yok. O sebeple sanırım kimse tınmıyor. O zaman ben niye tın ayım.
Her neyse canım hala sıkkın. Fazla uzatmayayım. Yarın için şu ana kadar sorun görünmüyor ama gece birşeyler olurmu bilinmez.
Bol şans.
kanaatimce herkes forumda tecrübesini yazıyor
yani herzaman dogru çıkması imkansız o yüzden kimse sorumlu olamaz
tecrübe internette bulamıyacagımız tek şey
yine de forumlarda daha tecrübeli arkadaşlardan faydalanabiriz diye düşünüyorum
şimdi aracı kurum yatırım danışmanı kurum bunu öneriyor diye birkaç hisse aldım
sonuç tabii zarar
zarar kimin benim
çünkü ben aldım sattım
okumak iyidir abi yalnız kar ve zarar işlemi yapanındır
narin'e yine katılıyorum.
---
Bir sitede çok güldüğüm bir ikili konuşma vardı. Onu yazayım.
Sitenin bir sayfasında bir teknoloji haberi var, haberde yeni çıkmaya çalışan siyonistlerin metaverse isimli dijital dünyasından bahsediyor. Haber reklam amaçlı uydurma olduğu belli o ayrı konu.
Alttaki okuyucu yorumlarında çocuğun biri sormuş.
"Metaverse e nereden girebilirim. VR mı almam gerekiyor.?"
Biri cevap yazmış.
"İçişleri bakanlığından yazı alıyorsun, belki de tura."
---
Bi kaç köşeden yazara giydirmem gerekiyor çok zırvalamışlar, ama içimden gelmiyor.
---
Bu ara tayyip'in "Çin modelini yapacam" konuşması çok moda, herkes üzerine konuşuyor. Yaw Çin veya Japonya modeli, senin herhangi bir modeli yapabilme kapasiten varmı ki model beğeniyorsun.? Doları 128 milyar dolarımızı harcadın tutamadın, mecbur serbest bıraktın "rekabetçi kur" masalına geçtin. Enflasyonu tutamadın bari devlet kontrolundeki faizi indireyim dedin. Onlarıda uzmanlık alanın olan pazarlama yönteminle sürüne pazarlıyorsun. Başarıyorsunda bir şey demiyorum. Seninle sürün arasında.(TV lerde "ben çobanım" demişti ya, onu şeyettim, çobanı ve sürüyü kendim uydurmadım.)
Anlaşılsın diye abartılı örnek vereyim.
Adamın biri tuval'i karşısına koymuş soruyor, "Bu resmi Van Gogh stilimi yapsam, empresyonist mi takılsam?"
Adama bakıyorsun, 2 kolu 2 bacağı yok, görme engelli, fırçayı kıçının 2 kanadı ile tutmuş resim yapacak.
Ne dersin.?
"Hangi stille yaparsan yap."
Sonrada yoluna gidersin.
Bunu söyleyeceklerine Çin modeli hakkında yalan yanlış bilgiler aktarıyorlar.
Başka bişey yazacaktım da unuttum. Kafa bırakmıyorlar yaw.
Bugün ne oldu öyle yaw.?
Sabahleyin bankaları bu kez sebepsiz satmaya başladılar. Buna rağmen, hatta kaç gündür yükselmesine rağmen BIST yine yükseldi ve bu kez bir günde acaip yükseldi.?
Yorum yapmak zor.
Akşama long girdim ama prensibime uyup gece longları kapatayımmı emin değilim.? Sabah yüksek açıyor ve gün içi pek düşmüyor. Arada atlayıncada pek hoş olmuyor.
Bugüne yorum yapmayayım, belki katar lıların yanına bae liler eklenmiştir. Bu banka satışına rağmen tek günlük yüksek çıkışın sebebi odur.
Tabi unutmuşum bide BİM ve şişe var. Sebep o ikiside olabilir.
Gece marabasını dinleyip düzgün bilgi veren biri çıkarsa öğrenmeye çalışayım. Gümülcineli çok hoş bir hatun ve bilgi veriyor, Nuri Sevgen bilgi veriyor ama nadiren görüyorum. Diğerleri arap devesi gibi geveleyip duruyorlar. Bilgi verenlerden unuttuğum olmuştur.
Twin Özlem'lerden bilgi alamıyorsun. Tek bir bilgi aldım oradan oda dört boğumlu Özlem bu yıl 9.0 TL altına inmeyiz diyerek cesur bir tahmin yapmıştı. Tabi o zaman USD 9 TL nin hemen üzerindeydi ve yılsonuna sanırım 3 ay vardı. Cesaretinin nereden geldiği ertesi gün anlaşıldı, meğerse TCMB başganı bunlarla toplantı yapmış ve faizleri indirmeye devam edeceğim demiş. Cesaret ordan gelmiş. 32 küsür yıldır başgada işe yarar bilgi vermedi. Halbuki arkasında koca kütüphane görünüyor, bilgisinin çok olduğu açık.
abd de görüntü hisse açısından iyi. Long için sorun yok gibi görünüyor ama henüz akşam detay bilgilere bakmadım. bluumberg deki gece marabası seansında bakarım.
Bol şans.
özlem,meliha okur u güzelligi ile deli etmişti
5 yıldan fazla olmuştur,cnn canlı yayın melihanın karşısına çıkardılar
yabancı yatırm şirketi ekonomisti özlemi
neye kızdıysa meliha
bu ne ya dedi güzel diye bunları getiriyorsunuz karşıma açtı agzını
canlı yayını kesmediler demek ki ekibinde canına okuyordu
sonra bir daha cnn de görmedik meliha yı
açık olarak kimse fikrini söyleyemiyor herkeste bir korku var
sadece fon yöneticileri açıksözlü
Dün yüksek işlem hacmi devam etti. VIX de aşağı dönmüş.
Bugün için BIST ve abd tarafında sorun görünmüyor. Yılsonu rallisi devam ediyor.
USD 14.0 e yaklaşırken TCMB satış yapıyor. O bölgeyi bu ayki tavan olarak belirlemiş anlaşılan. Tutabilirmi tutamazmı bilinmez. Bankalar atağa devam edip o bölgeyi geçmeye çalışırlarmı oda bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Olay ekonomik olmadığından, siyonistlerle siyonistlerin yaratıp yetiştirdiği gruplar arasındaki çatışma olduğundan öngörmek zor.
Long devam. Bu yükseliş longcu olarak beni gevşetmeye başlattı. Bu gevşeme dönemlerinde iyi kaybettiğim çok oldu. Tabi bu sefer biraz farklı. Yükselten doğal süreç değil, TR yi soyması için getirilen arap sermayesi. Lübnanlılar TTKOM dan(gerçekte çalışan halktan) 25 milyar çarptı gitti, tek hesap soran çıkmadı. O arabın yerine yeni araplar getirdi tayyip abimiz.
Bakalım araplar ne yapacaklar. Kişisel olarak bana faydaları oluyor ama ülkeye zararları olduğundan, bana faydasından vaz geçmeye hemen hazırım. Yeterki ülkeyi soyanlar yok olsunlar. Böyle düşünene aydın denir. Ülke çıkarı için kendi çıkarından vazgeçmeye hazır olan aydın kesimdir. Evrimi geride olanlar vaz geçmezler tersine artsın isterler. Aydın bilirki, şu an kazanamasada, soyguncular olmasa uzun vadede herkesle beraber kendiside çok daha fazla kazanacak ve herkes daha mutlu olacaktır. Önemli olan ülke çıkarıdır. Tabi benimde fiyatım var, 200 milyon avro ya emen bu ülkeyi satarım, ilgili siyonist yerlere duyurulur.
Bol şans.
Bankalar sız gidecek ise dokunmuyorlar. Düzeltme olacak gibi olunca bankalar gidiyor. Bir o bir bu. Böylece hepsi kar satışı yiyor ama endeks gitmeye devam ediyor.
Yüksek işlem hacimli bir gün daha. 2000 üzerinde kalmaya çalıştı.
Batıda bu akşam için sorun görmüyorum ancak BIST 2bin üzerinde kalacakmı kesin değil. Günlük grafiğine bakınca korkutucu bir görüntü var.
secbul'unda hatırlattığı gibi, bankalar alınırken diğerleri yerinde sayıyor yada satılıyor, bankalar satılırkende diğerleri alınıp endeks yukarı çıkarılıyor.
Endeksin geldiği yer ve işlem hacmi korkutucu.
Banka fiyatlarına bakıncada korkacak bir şey yok. Aslında yapmaları gereken bankaları 7-8 F/K ve 1 PD/DD lere çıkarmak. Ama bankalara çok ellemiyorlar. Buda özel bankalardaki ağırlığın batılı yabancılarda, diğerlerindeki ağırlığında katar ve yerlilerde olduğunu düşündürüyor. En azından benim görüşüm bu şekilde oluştu.
Sadece garan da katar da etkin olduğunu düşünüyorum. Endeksi yönlendiren ana kağıtları kontrolleri altına almışlarki sürü peşlerine takılsın.
Örnek vermek gerekirse, koyunlar nehir kenarına gelince karşıya geçmezler. Lider koyun suya girerse diğerleride girer ve karşıya geçerler. Lider girmezse girmezler. Bu sebeple çoban lider koyunu boynuzundan tutup nehre sokar ve karşıya geçirir ki sürü gelsin. Tabi tayyip abimiz işin içinde daha iyi bilir, ben dışarıdan şeydebiliyorum.(şikayet etmeyin yaw, TV de kendisi dedi ben çobanım diye. hatta kılıçdaroğluna 2 koyun ver güdemez, ben güderim demişti diye hatırlıyorum. kılıçdaroğlunu sürü güdemediği için aşağılamıştı kendi tecrübelerince. Onun tarafından bakınca herkes koyun sürüsü gibi görünüyor anlaşılan. chp li ahaliyide koyun yapmıştı. chp li hiç kimsede "bana koyun dedi" diyerek mahkemeye koşmamıştı.)
garan da bu lider koyun gibi. O sebeple katarlılar o tahtayada girip etkin oyuncu olmuşlar. Diğer bankalara ellememişler görünüyor.
2bin üzerinde biraz tırstım. Aslında bankaların gideceği çok yol var, son çeyrek bilançolarıda iyi gelirse şu anki 4 civarı F/K lar dahada aşağı düşecek. Normalde tırsmaya gerek yok. Ama yinede tırstım. Dün geceden Bu sabaha long la girmiştim ama bu gece longsuz giriyorum. Bugün düşme çıkma olduğu için benim açımdan iyi gitti.
Cuma günü 16:30 da abd TÜFE si açıklanacak. Borsalarda dalga yapma potansiyeli var. Önceki veri 6.2 ydi.
Bol şans.
viop eksi açtı. Akşam longları kapamıştım, şimdi çok az longlandım.
Gelişmekte olan ülkelerden faiz artıranlar var. Her faiz artırımını siyonist kanallar saatlerce işliyorlar. Faiz artıran ülkelere bakıyorsun, enflasyonları hep faizin üzerinde.
Bizde faiz enflasyonun altına inince sermaye temsilcisi siyonist kanallar yaygarayı koparıyorlar. Bu halkın kanı ile besleniyorlar. bluumberg de gördüğünüz o erkekler sizin dostunuz değil. Kadınları tartışılır. Durmadan "ediyor olacağız" lı cümleler kuran kadınlarının kendinde olmadıkları, kullanıldıkları açık. Yazıktır yahu.
Faizi enflasyonun altına düşürdük diye savunduğumu sanmayın. Sadece dostunuzu düşmanınızı göstermeye çalışıyorum. tayyip ile bu konuda aynı fikirde değilim, siyonistlerlede değilim. Neticede siyasetçilerle siyonistler aynı ailedenler, biz onların ailesinden değiliz. Onlar aile içinde çekişirler ama birbirlerini korurlar. Sömürdükleri biziz.
tayyip bunlara bağırıyor çağırıyor ama siyasi yasaklı iken gidip soros la konuşan ve siyaset yasağını kaldırtan yine tayyip. Aynı ailedenler. tayyip soros ile gizlice konuştuktan sonra, o dönem cehape nin başında olan baykal devreye giriyor ve tayyipin siyasi yasağını kişisel çaba göstererek kaldırıyor. baykal, kılıçdaroğlu, tayyip, soros, bluuumberg, biden, bahçeli, akşener hepsi aynı ailedenler. Ailede kimisi baba kimisi hayırlı evlat.
MIT den emekli bir aile dostu, TCMB dışındaki bazı siyasi partileri hangi ülkenin gizli servisi kurdu anlatmıştı. Sadece bir tanesi aklımda kalmış. Onuda fransa gizli servisi kurmuş. Benim için önemli partiydi o sebeple aklımda kaldı. Tabi artık önemsemiyorum. Meclis içindekilerini kimin kurduğunu biliyorum zaten. Okuması olan herkesinde bildiğini düşünüyorum.
Her neyse... taktik devam. Hızlı yükseliş sebebi ile BIST de bugün biraz zorlanabiliriz. Bugün 2bin üzerinde kalmaya çalışacağız. kalırmıyız emin değilim ama insekte çıkacağız orasından büyük ölçüde eminim. Umarım katar lılar hedeflerine ulaşmamıştır. Adamların ne zaman BISTi serbest bırakıp gideceklerini bilemeyiz.
bol şans.
52 gündür yeni taktik ile oynuyorum. Bu taktiğe başladığımdan beridir K/Z yi farklı tablo ile hesaplıyorum.
Taktiği 50 kere yazdım biliyorsunuz. Eski taktik Orta ve Uzun vadeyi belirle. O yönde yüksek kontratla oyna. Kısa vade ters yönde kontrat azalt, dönüşte tekrar kontrat artır. Yüklü kontratla oynuyordum.
Kazancım yüksek, kaybım yüksek oluyordu.
Bu sebeple pandemi başlangıcında çok kaybetmiştim. Yükselişe döndüğünde 128 günde sermayeyi 4 kat artırarak zararı çıkarmıştım. Tam o anda tayyip ortaya çıkmış ve TCMB başganı naci ağbal ı Cuma akşamı görevden almıştı. Buna kızan batılı yabancılar büyük zararla(kur farkı sebebi ile) haftalarca anlamsızca senet sattılar ve çıktılar. O andada büyük kaybettim ve tekrar yüklü zarara düştüm. Bu kadar anlamsız aptalca satış beklemiyordum. Her "Bu kadarda aptal olamazlar" dediğim ve mallandığımda tekrar satıp düşürdüler.
Bu problem bittiğinde, sermayeye oranla yüklü mal almayı bıraktım.
52 gün öncede sermayeye oranla çok az kontratla GÜN İÇİ düşüşlerde yukarı oynamaya başladım. Kazancı görünce kapadım. Tam da ralliye denk geldi ve her gün bazen az bazen çok kazanmaya başladım.
52 gün geçti ve sermaye bugün üçe katlanmış oldu.
Ralli devam ediyor ve kolay para kazanma devam ediyor. Ralli sürdüğü müddetçe bu taktikle dörde beşede katlanacak gibi görünüyor.
Döndüğü andada umarım hazırlıklı olur ve short a geçebilirim. En kötü ihtimalle kenarda durmayı beceririm. Kısmet artık.
Bir kaç haftadır kendimi shorta hazırlıyordum. Çok erken başlamışım.
Evet viop hikayemi özetlemiş oldum.
Bol şans.