şu yazımı öne çekeyim belki bir hayırsever ilgilenir
Printable View
Ziraat Bankasının tüm şubeleri Almanya'da soruşturma geçiriyormuş. Bilgisi olan var mı?
YTD
bu konuda aşağıdaki link fikir verebilir, max seçilirse, 1986 dan itibaren başlıyor..
https://tr.tradingeconomics.com/turk...ds-debt-to-gdp
Şöyle düşündüm. Şimdi adamın elinde 100TL'si varsa tamamını bankere vermez. Elinde hastalıkta sağlıkta zaruri ihtiyaç için para bırakır, yani bankadan borç alıp bankere veren pek fazla değildir. Sonuçta adam var olan parasını kaybeder yani geçmişini.
Ama gayrimenkulde borçlulukta fazla olduğu için gelecek te kaybedilmiş olabilir. O nedenle etki alanı olarak gayrimenkul uzun vadede daha büyük zorluk açabilir.
Mesela hatırlıyorum çok cimri bir akrabamız vardı. Bankere parasal varlığının yarısını kaptırdığını duyunca epey şaşırmıştık. Ama bunun yanında parasının yarısı ve evi yazlığı vardı ve yaşam kalitesi çok ciddi oranda sarsılmadı. Ama aynı darbeyi gayrimenkulden yeseydi bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.
farketmez birinde geçmişin ötekinde geleceğini yaşasanda kayıplarında, reel hayatında hep anı yaşadığından üzüntüsü aynı totalde
zaten asgari ücret 1600 net buyuk şehirde daireler yarım milyon
bi mantığı olmayan iş
piyasa gariplikleri her daim normalize eder
ama sopayla ama sopasız
banker olayında hane halkı borçluluğu neredeyse sıfıra yakındı. dolayısıyla tasarrufu olan hane halklarının çarpılmasıyla olay kapandı.
mevcut durumdaysa, yüzde 20 lere yakın bir hane halkı borçluluğu mevcut bunun önemli bir kısmı ev ve bireysel krediler.. olası bir gayrimenkul patlamasında çarpan etkisiyle ciddi kilitlenmeler ortaya çıkabilir..
Ben banker olayını da beter bir olay olarak görüyorum. Ama evet çarpan etkisi ve borçluluk durumu göz önüne alındığında gayrimenkulde oluşacak bir iflas dalgası (ve tapuların teslim edilememesi) beterin beteri olabilir. Yani sadece iki kötü durum arasında birinin daha da kötü ve uzun zamana yayılmış bir etki yaratacağını düşünüyorum.
Vatandaşın konut kredisi borcu var.
İnsaatçının ticari kredi borcu var
Bankaların bu her ikisinden alacağı var.
Bu durumda kabak kimin başında patlar?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kastelli için konuşuyorum,
Kastellli, piyasadaki bankaların,şirketlerin mevduat sertifikalarını pazarlama amacı ile yola çıkmıştı...(o yıllarda da reel faiz yoktu!)
Halk tasarruflarını Kastelli'ye yönlendirdi.
Ancak; hem şirketler , hem de Kastelli ( abuk subuk işlere girmişti, inşaat vs) zaten batıktı...
Olayı Kastelli'nin üstüne yıkarak, mevduat sertifikası çıkaran şirketleri kurtarmış oldular !
Ekim ayında yurtdışına yılın en büyük borç ödemelerinden biri yapılacak.
Bu borcu ödeyecek olan yerliler doların dip olmasını -muhtemelen rahip sonrasını- bekleyip alımlarını ertelediler.
Rahibin bırakılması muhtemelen %90 satın alındı alınıyor.
Rahip sonrası dibi görüp milyarlarca doları almaya başlayacaklar. (25 ekimde faiz kararı çıkmaz. piyasa bile bunu istemiyor)
İşte o zaman: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz
Trump: FED kafayı yedi.
Yani.
Dişinden tırnağından artırarak başını sokmak için aç gözlü ev sahiplerinin ağız kokusunu çekmemek için ev almış olanlar umarım zor durumda kalmaz.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle ya da böyle tüm kötü olaylara rağmen doları 60 günüdür düşürmeyi başardılar mı başardılar.
7,24 ten 5,98 e düşürdüler ama algı oyunuyla ama polisiye yöntemlerle. Haticeye değil neticeye bakarım adamlar geç te olsa sonunda doları frenlemeyi hatta %18'e varan geriletmeyi becerdi... bıdı bıdı yapmanın manası yok...
Dolar yatırımcısı olarak bunu öngöremedim, 2 ayda %25 lerdeki yüksek banka faizini de kaçırdım bu da benim öngörüsüzlüğüm oldu yapacak birşey yok artık...
-Dyno-therms bağlandı,
-İnfra hücreler tamam,
-Mega iticiler açık.
Evrenin koruyucusu Voltron Işınkılıcı ile Dow'u biçecek
dünyayı kötülükten kurtaracak....
Dow/Gold 17'yi de görürse iflah olmaz artık..
Duyduğum kadarıyla durum daha da ilginç. Yerli firma geçen sene Yörsanı yabancı bir firmaya satmış. Dairy bilmemne diye bir firmaya. Abraaj gruba aitmiş. İşte bu Abraaj ve Dairy Yörsan'dan bağımsız olarak dünya çapında zora düşmüşler diyorlar. Bu da Yörsanı zorlamaya başlamış.
Garip bir durum ama geçen sene yabancıya satılmasaydı belki de konkordato ilan etmeyecekti.
yörsanın arap ortağı batık ama ben esas yerli ortağının batmasını isterim. alçağın tekidir işçi düşmanıdır.işçi haklarını yer onları köpek gibi çalıştırır hak aramalarına müsade etmez 1-2 yıl önce 400 işçisini haklarını aramak için sendika üyesi oldu diye kapının önüne koymuş adamdır. para delisidir. insanları hor görmeyi tepeden bakmayı sever. onun batması zor bok gibi para vardır. bunu yörsanın geçmişini bilen biri olarak söylüyorum
:))))))))20 yıldır ben de bunu düşünüp duruyorum neden devlet maketten satış gibi bir nitelikli dolandırıcılık hadisesine hem göz yumuyor hem de teşvik ediyor.Acı bir şey yazayım maketten ev alanların en az yarısı evlerinin üstüne soğuk su içecek yakında.O evler teslim edilemez.
Geçen tvde seyrettim.NEF reklam yapmış,eski evini veriyorsun bunlara piayasa fiyatından,sonra sana yeni ev veriyorlar aradaki farkı ödüyorsun.Ya satış yapabilen firma böyle kampanya yapar mı.Sonra lafa gelince satış sorunumuz yok şurda projeye başlıyoruz burda projeye başlıyoruz.Misal eski evi verdin,bitmemiş maketten ev karşılığı anlaşırsan ve nef batarsa var olan ev de gider.
Yav hocam 3 lerden 7lere kısa zamanda geldi.
60 günde 7den 6a düşüncemi helal olsun diyeceğiz.Bırakalım da onuda becerebilsinler , o koltukta niye oturuyorlar ozaman.onuda yapmasınlar ozaman döviz 20-30 olsun.
Kaldı ki 7lerde 6lara düşmesini sağlayan sadece devletin başındakiler değil.
5.9549 vurdu çekti.
5.70 5.70 5.70
Hatta şöyle 4 lere insinden çılgın ithalata devam edelim.
Ödemeler Dengesi (Milyon ABD Doları)
Portföy Yatırımları: Net Yükümlülük Oluşumu
2017 Ocak-Ağustos..............19.238
2018 Ocak-Ağustos.............. -1.280
2017 ilk sekiz ayında 19 milyar usd sıcak para girişi olmuş, 2018 aynı dönemde yeni giriş bi yana 1.250 milyar çıkış olmuş.
Ocak hariç hep çıkış olmuş, ocak 2018 giriş ise 5.251 milyar.
Ocak ayında tahvile basmışlar.
kalan 7 ay 6.531 milyar çıkış yapılmış.
Ocak ayı girişi sıfır olsaymış bu yıl 6,5 milyar sıcak para çıkmış olacakmış.
Bunlar çıkabilenler, birde gidemeyenler var tabi.
O değil de ons az bişi bir kıpraşma şeetmiş.Neden acaba:))))))) Bence onun hareketi gelecek yıl olmalıydı ,erken mi başlayacak ne.
Merkez bankası brüt döviz rezervleri bugün evds'te 5.10.2018 tarihi için yayınlanan verilere göre 66.287 milyar dolara geriledi.
Bu seviyeye en son 2007 yılında düşülmüştü.
Bu seviyeyi yakın tarihin en azından son 10 yılın en düşük rezerv rakamı olarak değerlendirebiliriz.
Rahip birKilirsa dolara yatırım yapmak için fırsat çıkacak...