Bugün dinlen biraz, yarın devam edersin...
Printable View
Bugün dinlen biraz, yarın devam edersin...
Tukaş BIST 100 de gözüküyor..adım adım hedefe.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Salçadan sonra sebze konservesi için de en çok ihracatçı olan ülkelerden Hollandada(Almanyaya sebze konservesi ihracatında açık ara birinci sırada) sıkıntılar çok yüksek boyutta ve bizlerle rekabet edebilmeleri çok zor görünüyor.Tek yapmamız gereken üretmek..
https://www.freshplaza.com/europe/ar...e-netherlands/
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Salça,domates konservesi ve domates sosu ithalatında Fransa,İngiltere ve Hollanda da ki artış dikkat çekiyor arkadaşlar..
https://www.tomatonews.com/en/global...22_2_1793.html
https://i.hizliresim.com/3jq2rwb.jpg
Bofa sabah 500 bin lot aldı sonra zaraına pata pata sattı sonra 200 bin satıcı oldu hopp pata pata geri aldı sonuç ne
19,20 maliyetle 68 bin lot yani sabahtan beridir 120 bin TL yi yaktı.
Derdi ne tamamen tahtayı bozmak, milleti silkelemes vs.vs. yani bu spk denilen kurum bir halta yararmı yaramazmı bilmem ama eh be kardeşim ya alacaksan al satacaksan sat de ziktir git ya tahtayı salsa 22-23 bandına gidicez 3 gündür kabus gibi çöktü gene mıçtığımın robotu.
İtalyada açılış fiyatları ve bununla ilgili de bir makale yayınlanmış arkadaşlar,fiyatlar gerçekten dünya için endişe verici..
https://www.tomatonews.com/en/2022-i...ge_2_1794.html
Mali yatırım finans topladı ama arkadaş 76 bin lot alimla.kapadi bofa maliyeti ne 20.30 TL. Yani 235 bin TL zarar yazdı bugün , mali toplayam kim yatırım finans 453 bin lot mal aldı maliyeti 17.27 yani göstere göstere bofa yatırım finans dökülenleri toplasin diye tahtanın içinden geçti. Sabahtan beri 4 tur döndü l, sahtan aksama aldı zararına satti , sattı zararına geri aldı içine etti tahtanin.
Yahu bilancoya da birşey kalmadı üstüne zaten hergun havalar soğuyor domates manavda 20 TL üstüne çoktan geldi ama kicikirik robot her gün ugrastirip duruyor.
Arkadaşlar Merhaba;beklentilerin rakama dönüşmüş halini aşağıdaki makalede bulabilirsiniz.İklim değişiminden kaynaklı Çin ve ABD deki ihracat azalması önümüzdeki süreçte İspanya ve İtalya da da oluşacağından Türkiyenin ihracat potansiyeli fazlasıyla artacaktır.Çin ve ABD için rakamlara yansıyan bu durum,İspanya ve İtalya gibi ülkelerde de önümüzdeki süreçte yansıyacaktır..
https://www.tomatonews.com/en/world-...22_2_1795.html
Az önce BİM den geldim arkadaşlar,Yurdum marka salçaların üretim yeri Tukaş,son kullanma tarihi de 2026 yılı..Yurdum markasının diğer ürünlerinin üretim yeri de genelde Tukaş,birkaç tanesi sadece Euro Gıda..Ayrıca Fıçı ürünlerinin üretim yeri de genelde Tukaş..
Personel alımı devam ediyor arkadaşlar..
https://m.facebook.com/groups/848196...9665128431567/
https://m.facebook.com/groups/488430...3149817506659/
Bofa dun tahtayı baskilamak için 240 bin TL yi yaktı zarar etti
Bugün gene bofa 200 bin TL ye yakın zarar etti maşallah tahtayı baskilayacak.diye hergun uğraşıp duruyor. Viopu olsa diycem.ordan aldı hedgeledi eee yokk viop Paşa'nın derdi dökmek ve dökülenleri toplatmak ama.nereye kadar.
sindire sindire, unuttura unutttura,döke döke gidiyor aslan parçası..
Şirket üretiyor ve büyüyor arkadaşlar..
Yönetim Kurulumuz 14.10.2022 tarihli toplantısında;
Şirketimizin işletme sermayesi finansmanı ihtiyacı nedeniyle kullandığımız ve kullanacağımız kredilere karşılık olarak;
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'ne maliki olduğumuz İzmir ili, Torbalı ilçesi, Çaybaşı Mahallesi, Aydın Caddesi N51 Torbalı /İZMİR adresinde bulunan fabrikamızın bina ve arsası üzerine 1. derecede 114.400.000.-TL (Yüzondörtmilyondörtyüzbin Türk Lirası) bedelle 29.11.2019 tarih ve 23619 yevmiye no ile tesis edilen ipotek meblağına 500.000.000.-TL (Beşyüz Milyon Türk Lirası) ilavesi ile 614.400.000.-TL (Altıyüzondörtmilyondörtyüzbin Türk Lirası)'na yükseltilmesine,
Ayrıca Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'ne maliki olduğumuz Manisa ili, Akhisar ilçesi, Süleymanlı OSB Mahallesi, Zeytin Sokak N4/1 Akhisar/MANİSA adresinde bulunan fabrikamızın bina ve arsası üzerine 1. derecede 100.000.000.-TL (Yüz Milyon Türk Lirası) bedelle 14.03.2019 tarih ve 5158 yevmiye no ile tesis edilen ipotek meblağına 500.000.000.-TL (Beşyüz Milyon Türk Lirası) ilavesi ile 600.000.000.-TL (Altıyüz Milyon Türk Lirası)'na yükseltilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.
2 tane fabrikaya 214 milyon TL ipotekmi olur memlekette 1+1 daire 5-10 milyona satılıyor koskoca 2 fabrika bu fiyata ipotekmi olur. Akıllı iş yapmış okullu finansman ihtiyacını kendi arşa ve makina değer artışıyla karşılamış.
Hammaddde ve stok için kullanır diye düşünüyorum.
Kışa stok hazırlığı yaptığı da bu son kapla ortaya çıkmış oldu. 9 aylık bilançoda zaten görünecekken erken haberimiz oldu , süper oldu. Bu zamanda ucuzdan ne topladiysa topladı kışın deli gibi karlarla satış yapicaklar. Stok yoksa zaten konuşacak birşey yok ama 1 milyar TL ek stok demek 2023 de en az 3-4 milyar TL kar demek
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...57xqIdOow&s=19
Bunun üstüne denilecek birşey yok herhalde, Putin aç kalacaksınız accc diyor dunyaya
Şu an tam banka parasıyla gaza basma zamanı. Akıllı iş yapılmış.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...BZ94QgerQ&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tukaşın ihracatından kesitler arkadaşlar..
Japonya
2022-09-21TUKAŞ OKULLU DIŞ TİCARET A.Ş.MITSUBISHI CORPORATION (DEP.LR-N)230 KG ASEPTİK TORBA SALÇASI BRIX 28/30
GIDA ÜRÜNLERİ, NO:TürkiyeJaponya210011
ABD
Date
2022-10-13
Shipper Name
Tukas Dis Ticaret A.S.
Shipper Address
CAYBASI MAH.IZMIR CAD.NO:51 35880 TORBALI/IZMIR/TURKEY
Consignee Name
Marmia Foods Llc
Consignee Address
2792 NW 24TH ST. FL 3314 MIAMI FL 33142 UNITED STATES
Notify Party Name
Barsan Global Logistics Inc
Notify Party Address
432 BERGEN BLVD UNIT #D 2. FLOOR, RIDGEFIELD NJ07657 US... TE2017730730
Also Notify Party Name
Marmia Foods Llc
Also Notify Party Address
2792 NW 24TH ST SUITE 100, MIAMI FL33142 US... TE001 786 647 37 47
Weight
70740
Weight Unit
KG
Weight in KG
70740.0
Quantity
6383
Quantity Unit
BOX
Shipment Origin
Turkey
Details
70,740.0 kg
From port: Aliaga, Turkey
To port: Port Of Entry-Port Everglades/Fort Lauderdale, Port Everglades, Florida
Place of Receipt
Izmir
Foreign Port of Lading
Aliaga, Turkey
U.S. Port of Unlading
Port Of Entry-Port Everglades/Fort Lauderdale, Port Everglades, Florida
U.S. Destination Port
Port Of Entry-Port Everglades/Fort Lauderdale, Port Everglades, Florida
Commodity
BABY ARTICHOKE BOTTOMS GREEN PEAS IN BRINE ROASTED EGGPLANT RED BEANS IN TOMATO SAUCE WHITE BEANS IN TOMATO SAUCE STUFFED VINE LEAVES STUFFED VINE LEAVES KETCHUP HOT KETCHUP HOT SAUCE PAPRIKA PEPPER SAUCE BREAKFAST SAUCE AJVAR SAUCE AJVAR SAUCE HOT PICKLED BEETS PICKLED CUCUMBER CRACKED GREEN OLIVES IN BRINE RED BEANS WHITE BEANS CANNED BOILED CHICK PEAS TOMATO PASTE TOMATO PUREE PEPPER PASTE OKRAS WITH TOMATO IN BRINE BABY OKRA GARNITURE REDE PEPPER IN BRINE
Container
MSCU5742800
MSDU4341406
MSDU4420130
Marks Description
BABY ARTICHOKE BOTTOMS GREEN PEAS IN BRINE ROASTED EGGPLANT RED BEANS IN TOMATO SAUCE WHITE BEANS IN TOMATO SAUCE STUFFED VINE LEAVES STUFFED VINE LEAVES KETCHUP HOT KETCHUP HOT SAUCE PAPRIKA PEPPER SAUCE BREAKFAST SAUCE AJVAR SAUCE AJVAR SAUCE HOT PICKLED BEETS PICKLED CUCUMBER CRACKED GREEN OLIVES IN BRINE RED BEANS WHITE BEANS CANNED BOILED CHICK PEAS TOMATO PASTE TOMATO PUREE PEPPER PASTE OKRAS WITH TOMATO IN BRINE BABY OKRA GARNITURE REDE PEPPER IN BRINE
Carrier Name
BARSAN GLOBAL LOGISTICS INC
Vessel Name
MSC MATILDE
Voyage Number
236A
Bill of Lading Number
BARSALPE22649051
Master Bill of Lading Number
MEDUI5797903
HTS Codes
HTS 2002.90;HTS 2005.99
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...lZgbU6_XA&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeksin yüzde 7 ye yakın yükseldiği günde bofa ve ytf gene kabus gibi çöktü tahtaya. Bofa robotu 50 bin TL alım satimdan kazanacak diye gene tahtanın içinden geçti. Okullu 1 milaur kredi kullandı ulan şunun 100 milyonuna geri alım aciklasa hisse en az X3 yapacak insanların okullu mali satacak korkusuda bitecek ama nerdeee bunu yapacak patron.
Yorumsuz arkadaşlar..
https://www.tomatonews.com/en/califo...er_2_1800.html
Tukas epey bir dinlendi, düzeltmesini yaptı sayılır, artık kendisinden yeni tavanlar bekliyoruz.
49.15 ten sonra tukas...
https://youtu.be/4ewkIChvYy0
22041219G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi günü kırk yılda bir 17.70 de 10 Kr bir GAP attı taaa 19.00 dan geldi o gapi bugün 17.69 da kapadı. Patronu speknolan hisseyi almayacakmissin okullu bugün bunu öğretti sağolsun.
Diğer hisseler bu enflasyon ortamında 2 hafta tavan gidip bir ton GAP birakiyor bu yok arkadaş üç kurus artacak yatırımcısı dan kan aliyor.
Arkadaşlar Merhaba;yılbaşı beklentisinin üzerinde üretim artışı sadece Türkiyede var..Beklentilerin rakama dönüşmesini bu tabloda ve makalede görebilirsiniz..
https://www.tomatonews.com/en/italy-...ng_2_1801.html
Üstat patronu ahlaklı olacak bir kere.
Adam kontrolmatik alıyor patron adam gibi adam, hisse satıp şirkete faizsiz para koyuyor , gesan desen günde 2 tane kap atıyor yahu bizim patron okulludaysa millet bu yamyam nerden malı çakacak diye bekliyor.
Endeksin tertemiz %9 yükselişini yedi allahsız kitapsızlar, endeks %9 gitti bize %1 bile vermemek için 4 gündür kıç atıyor.
Artık bugün seans kapanışına doğru hareketlenmesi lazım.
Yıllık çok primlendim modunu iyi uyguluyor.Sakın yılların gizlenmiş potansiyeli ile daha Hedef fiyatının yarısında olmayasın..(Kapasite artışı ve dondurulmuş gıda benzeri bakir alanları dahil etmeden).İngiltere örneği vizyonundan habersiz değiliz.Diger yatırımcıların affına maruren yazdım.YTD.
Sayın efe09 2022 3. çeyrek için kar beklentiniz nedir acaba? Paylaşımlarınız yolumuza ışık tutuyor, çok teşekkür ediyorum.
G8341 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GCM 10 Ekim 2022 Tarihli analiz raporu
https://www.gcmyatirim.com.tr/arasti...ikan-sirketler
22041219G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @Gvn merhaba..Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim..Bilgiler paylaştıkça değerlenir ve bu bilgilere değer kattığınız için sizler de iyi ki varsınız..
Bilanço beklenti sorunuza biraz detaylı cevap vermek isterim..Burada paylaştığım tüm bilgi,değerlendirme ve raporlarımın tamamen gerçek veri ve bilgilere dayanmasına önem veren bir kişilik yapım var.Bundan dolayıdır ki çok yaklaşık sonucunu tahmin edebileceğim rakamlar haricinde rakamlar vererek vebal altına girmek istemem..Bir kişi dahi değerlendirmelerimi önemsiyorsa ve verdiğim rakam tam ya da yaklaşık olarak tutmamışsa mahcubiyet bir yana çoluk çocuğunun rızkından arttırıp yatırım yapan bir kişiyi zarara uğratma duygusu vicdan azabına yol açar..Onun için de araştırmalarımı ve değerlendirmelerimi(bunlar sonucunda oluşan beklentilerimi)sizlere aktarmak isterim.Tek istediğim de,bu emeklerimin sosyal medyada paylaşılmaması..Ve yazdığım her kelimenin de altının dolu olduğunu söylemeliyim,tereddütüm olduklarını da özellikle belirtirim..Aklıma gelenleri sırasıyla yazmak istersem:
-Turizm sezonunun çok iyi gitmesinden dolayı;catring firmaları,oteller,restaurantlar ve büfelere satışlar geçtiğimiz çeyrek ve covid dönemi öncesine göre önemli derecede artış gösterdi.Özellikle de bu satışları takip ettim..Geçtiğimiz yıllarda yurt içi satışlarının yüzde 20 sini ev dışı tüketime yapan Tukaşın bu çeyrekte ki satışlarının(özellikle salça)Niğde Bor tesisindeki üretimin de katkısıyla önemli derecede artacağını düşünüyorum..
-Son zamanlarda dikkatimi çeken bazı durumlar da var,birkaçını paylaşmıştım..Bİm,Şok gibi perakende şirketlerinde Yurt,Yurdum,Fıçı gibi markaların gerek salça gerekse turşu ürünlerinin Tukaş tarafından üretildiğini daha önce söylemiştim.Şimdi de Cem markası adı altında sadece Cem Zeytin ürünleri satılmıyor,örneğin şu an Bim de Cem garnetür ve bezelye ürünleri satılmaya başladı.Arkasını okuduğunuzda üretim yeri Tukaş demekle beraber marka olarak da Tukşın mail adresi ve internet adresi verilmiş durumda.
-İlave olarak Cem marka adı altında yurt dışında Salça satılıyor ve yurt içinde satışına çok fazla rastlamadım..Tukaş firması şu an yurt içi satışları genel anlamda başka markalara üretim şeklinde yapmakta olup hem Tukaş hem de Cem markası ile ihracata yoğunlaşmış durumda.Almanya başta olmak üzere Suriye İdlib,Irak,libya,Norveç,Fransa,ABD,Özbekistan(çok yeni),Ukrayna(tukaş_ukraine olarak reklamlar sıklıkla dolaşıyor instagramda),Bulgaristan,Romanya,Japonya,Umman gibi birçok ülkeye ihracat yapmakta ve bunları takip etmekteyim.
-Amerikaya ihracat ile ilgili detaylı araştırma yapıyorum.Doların euro karşısında değer kazanması ile birlikte Amerikaya ihracat önem kazanmış durumda.Şimdi henüz kesinleştiremediğim bir konuda bilgi vereceğim size..Kesinlikle değerlendirmeniz dışında tutun arkadaşlar,çok araştırdım ihracat bilgilerine de ulaştım ama yine de emin olamadım..Geçtiğimiz çeyrek içerisinde Tukaşın ABD ye yaptığı ihracatta yaklaşık 300 tonluk bir gönderiyi görmüş ve sizlerle paylaşmıştım.Ama daha detaylı araştırdığımda bir grafikte bu yapılan ihracatın 13.000 ton değerinde 45 gönderi(her biri 300 ton)nin aynı günde yapıldığı belirtiliyor..Paralı üye olarak detaylara baktığımda bu 45 gönderinin de hemen hemen tüm detay bilgilerinin aynı olduğunu görmüş oldum.Farklıtarafları da ürünlerle ilgili..Salça,biber salçası,turşu,zeytin gibi 4 er 5 er toplamda 45 gönderi.Elbette bu 13.000 ton gerçekse sadece ABD ye en az 250 milyon ihracat demek olur ki bu rakam bilançoda çok fark yaratır.Ama söylediğim gibi değerlendirmelerinizde bunu ayrı tutun derim,kesinlik yok çünkü..
-2.çeyrek için toplam konserve ürünleri ihracatında birim kilogram değeri ortalama 1,30 dolar iken 3.çeyrekte 1,45 dolardır.Yani dolar bazında yüzde 11 civarı bir artış olmuştur.Hatırlatmam gerekirse 2021 yılı ortalaması 1,1475 dolardı.1.çeyreğe göre dolar fiyatı Türk Lirasına göre yüzde 15 artış göstermiştir.Tüm bunları hesaba kattığımızda ciro için baz aldığımız kilogram satış fiyatı da 2.çeyrekteki 15,5 liradan 3.çeyrekte 20 liranın üzerine çıkmasını beklemekteyim.
-Bu arada genel ihracat durumu olarak da;temmuz ayında ortalama düzeylerde iken ağustos ayında 1.çeyrek ortalamasının üzerinde olmuş ve Eylül ayında ise 1.çeyrek ortalamasının yüzde 50 üzerine çıkmıştır.
-Hem Torbalı hem de Manyas fabrikalarına halen personel alımı devam ediyor,personel alımında sezonluk ile beraber artık yaz kış çalışmak üzere diye ibareler de yazılmaktadır.Üretim gerçekten çok yoğun.
-Aldığım bilgiye göre arkadaşlar,Bor fabrikası dondurulmuş gıda bölümünü Teemuz 2023 sezonuna yetiştirmeye çalışıyorlar.Yaklaşık 135.000 tonluk bu tesisin kapasitesinin ihracat hacmimizden(Türkiye dondurulmuş gıda yıllık ihracatından) daha fazla olduğunu söylemeliyim.
-Salça şu an çok gündemde olsa da sebze konservesi yönüyle de kuraklıktan ve enerji pahalılığının enflasyona etkisinden dolayı,diğer ülkelerin(İspanya,İtalya,ABD vb) az üretimle birlikte sağlıklı beslenme ihtiyacını da içine kattığımızda ihracatımızın salçaya göre çok daha fazla artacağını bekliyorum.
Arkadaşlar,şu an aklıma gelenler bunlar ama söylediğim gibi bu beklentilerimin detayında çok emek var ve bu emeklerin sosyal medyada(başta twitter olmak üzere) kopyala yapıştır ile farklı şekilde kullanılmasını emeğe saygısızlık olarak gören biriyim.Sadece burada sizlerle paylaşıyorum..Umarım değerlendirme ve beklentilerinize katkısı olmuştur..Saygılarımla..
AL YA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Sayın efe09 yoğun emekler ile edindiğiniz bilgileri ve katma değeri yüksek detaylı yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Her zamanki gibi yine son derece faydalı oldu ve yolumuzu aydınlattınız, elleriniz hiç dert görmesin inşallah :)
G8341 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Efe09,
Sizin yatırımcılığınızı Hektaş sayfasında da beğenerek takip ederdim. Size olan güvenim, Okullu kardeşlere olan güvensizliğimden fazla olduğu için ufak ufak Tukas almaya başladım. Patronlara tam manasıyla güvenemediğim için diğer gıda şirketlerinden bir sepet oluşturdum. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Herkese iyi haftalar.
Yeter artık hadi yorma bizi yarından itibaren senden iyi bir performans bekliyorum...