Çok güzel bereketli güzel bir satış yılı oldu . Tüm ttrak yatırımcısı dostlarımıza hayırlı olsun .şimdiden bilanço ve temettü heyecanı ile şirketin 2023 performansını izliyor olacağız .
Printable View
Aralık ayı satışları beklentimden az geldi.Kisisel görüşüm üretilen ürün bayilere yeterince verilmedi. Ocak ayı ile birlikte zamlı olarak satılacak.Bayilerde hiç traktör yok ve sırada bekleyen çok kişi var.Yani arz kısıtlı talep oldukça fazla.
Sayın Beydaspor,
Sunumu şirket yetkilileri yaptı ve olduğu gibi size aktardım. Belirttiğiniz gibi söylenen ve gelen rakam farklı, sebebini bilemiyorum.
Bilgilerin kimseyi yanıltmasını istemem, bu sebeple bir daha bilgi paylaşımı yapmayacağım. Herkes kaptan takip edebilir.
Sevgiler, saygılar.
Ttrak Son çeyrek 2022 yılının en çok satış yapılan çeyreği.Bir önceki çeyrekle marjların aynı olduğunu düşünürsek;
Son çeyrek kar beklentim: 840.484.802 TL
Yıllık kar beklentim: 2.452.537.471 TL
Hisse başı net kar: 45.94 TL
+( 76.168.356 ) TL tahmini kur geliri dahil değildir.Bu rakamların biraz daha üzerinde net kar görebiliriz.
Not:Dikkate almayınız,tamamen kendime ait beklentidir.Ek 29271
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-TERA Yatırım, hisse öneri listesine Türk Traktör TTRAK (hedef fiyat TL843)
Deniz bnk 705,9 ile al vermiş,,, bari 710 yada 705 deseydi 0,9 fark bu karmaşada nasıl hesap edildi :rtfm:
Türk Traktör'ün Sivas'ta planlanan Güneş Enerji Santrali projesi ÇED süreci başladı17/01/2023 11:02:43
Türk Traktör'ün Sivas'ta planlanan Güneş Enerji Santrali projesi ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"SİVAS ili MERKEZ, ilçesi Hayranlı Köyü, 105 Ada 132 Parsel, 4,23 ha mevkiindeki TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (3 MWe / 4,99 MWm, 4,23 ha) projesi ile ilgili olarak SİVAS Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
cibiliyetsiz tahta yapıcı , utanmaz... bu hava da kırmızı yakmış...
6 şubat bilanço tarihi
Türk Traktör, Rekabet Kurulu'nun traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler için soruşturma başlattığını bildirdi20/01/2023 06:22:30
Türk Traktör, Rekabet Kurulu'nun traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler için soruşturma başlattığını bildirdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Rekabet Kurulu tarafından, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4.maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, şirketimizin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açılması için alınan karar kapsamında soruşturma çalışmaları başlatılmıştır.
Bilindiği üzere Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu şirketlerin 4054 sayını Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.
Konu hakkındaki gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde gerektiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır."
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
nasıl akıl tutulmasıdır spk ,rekabet kurulu vs vs
adaleti hakkaniyeti gerçekten tam ve tarafsız işletiyormusız ki , bu ülkenin en şeffaf işletmelerine mobbing yapıyorsunuz ... insana hadi ordan hadi ordan derler...
Türk ttaktör türkiyenin yüz akı şirketlerden biridir.Bu tarz şirketleri çoğaltmak lazımken bir de üstüne gitmek çok mantıklı değil.
Çok kronik sorunlarımız var çok harcıyoruz verimlilik yok eğitim bilim yok bunun bedelini ödemeyiz inş.
Ama her koşulda şirketlerimize güveniyorum.
Ytd syg
Saçma sapan bir karar, akla mantığa uygun değil ama şu dönemde zaten bütün kararlar böyle değil mi.
Aklıma gelenler
1- İktidara para lazım malum seçim zamanı, neden buysa eğer arkası gelir. Kestim cezanızı derler mi derlerrrrrr
2- Şirket sahibini çokta sevmezler belkide bundandır.
3- Düşürelimde alttan toplarız derler mi acaba, malum artık devlette borsaya girdiğine göre, jöleli taktiğidir belki.
A.orhan .......+1
temettü beklentiniz hisse başı net ne kadar olur sizce
Pazartesi günlerden Türk Ttraktör günü.Gün içinde 2023 ilk verisi olan Ocak ayı satış verileri gelecek.Akşam ise 2022 bilançosu açıklanacak. Son çeyrek ortalama beklenti 822 milyon TL. Yıllık kar ise 2.454.052.669 TL. Bu rakamın üzerinde gelecek her rakam pozitiftir ve temettü oranını artıracaktır.
1638 yurtdışı ve 3071 yurtiçi olmak üzere toplam 4709 adet ocak 23 satışı gayet güzel ve olumlu...
2022/12 donem karı 2.971.018.561 TL yaklaşık 1.36 milyar son dönem kar yapmış beklenti 822 milyondu çok çok iyi ama fiyatlanırmı bu şartlarda ALLAH bilir
Türk Traktör, 2023 yılında 1-1,3 milyar TL yatırım harcaması öngörüyor07/02/2023 06:27:30Ekli Dosyayı İndir
Türk Traktör, 2023 yılında 1-1,3 milyar TL yatırım harcaması öngörüyor.
Türk Traktör'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye traktör pazar büyüklüğü 57-63 bin adet olarak bekleniyor.
Şirket iç piyasa traktör satışlarını (ithal traktör dahil bayiye satış) 27-31 bin adet, ihraç traktör satışlarını 17.250-19.250 adet olarak hedefliyor.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
35.5 tl net temettü açıkladı,
35.50 tl temettü yaklaşık 1.9 milyon tl ediyor.bununla kalsa iyi ayrıca 208 milyon da temettü için stopaj vergisi ödeyecek.Gitti güzelim 1 yıllık kar.,,yazık günah....,,1-1.3 milyon tl de yatırım yapmayı düşünüyor,,hem temettü ver hem yatırım yap,akla mantığa aykırı.
Hiç olmassa temettüyü hisse senedi şeklinde dağıt da,,para yatırımlara gitsin.
53 milyon tl ödenmiş sermaye ile sığlığa devam edecem diyor.Sermaye piyasalarımız bu kafayla nasıl gelişsin,,dünya borsalarına göre geri kalmaya devam.
 Beklentimizin hafif üzerinde FAVÖK. Bu dönemde şirketin FAVÖK’ü, yıllık bazda %118,9 artışla 1,18 mlr TL
seviyesinde gerçekleşti. Açıklanan rakam kurum beklentimizin %6, piyasa beklentisinin de %8 üstünde gerçekleşti
(Kurum beklentimiz: 1,11 mlr TL, piyasa beklentisi: 1,10 mlr TL). Operasyonel giderler marjının yıllık bazda 1,34
puan artış göstermesine karşın, bu dönemde brüt kar marjı 3,09 puanlık artış kaydetti. Böylece 4Ç22’de FAVÖK
marjı %16,39 seviyesinde gerçekleşti (4Ç21’e göre 1,38 puan artış).
 Şirket yılsonu öngörülerini ve 2022 yılı temettü dağıtım teklifini açıkladı. Türk Traktör, Türkiye traktör pazar
büyüklüğünü 57.000 – 63.000 adet (önceki: 59.500 – 63.500), iç piyasa büyüklüğünü 27.000 – 31.000 (önceki:
26.500 – 28.500 adet), ihraç traktör satışını 17.250 – 19.250 adet (önceki: 17.250 – 18.250) ve yatırım
harcamalarını ise 1 – 1,3 mlr TL (önceki: 650 – 800 mn TL) olarak paylaştı. Şirket ayrıca, 2022 yılı net karının
%67,59’una tekabül eden 2 mlr TL tutarında temettü dağıtım teklifinde bulundu. Ancak şirketin planladığı temettü
dağıtım oranının 2015-2021 yılları arasında gerçekleşen ortalama seviye olan %81’in altında bulunduğunu
gözlemliyoruz. Söz konusu tutar hisse başına brüt 39,35 TL olmakla beraber, %7,1 temettü verimliliğine işaret
etmektedir. Temettü dağıtım teklifi 2 Mart 2023’te gerçekleşecek olan genel kurul toplantısında onaya sunulacak.
 TTRAK için 713,80 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 813,80 TL olarak revize ediyor, ‘AL’ tavsiyemizi
sürdürüyoruz. Türk Traktör’ün beklentileri aşan dördüncü çeyrek sonuçlarını genel olarak olumlu karşılıyoruz.
Özellikle bu çeyrekte FAVÖK ve net kar cephesinde gözlemlediğimiz güçlü artışlara ek olarak, şirketin net nakit
pozisyonuna geçişinin ilerleyen dönemlere ilişkin pozitif sinyaller taşıdığını düşünüyoruz. Şirketin, beklentilerimizle
uyumlu olan 2023 yılı öngörüleri ışığında, ihracatlar cephesinde, satışa sunulan Faz 5 traktörlerin yeni modellerinin
şirketin operasyonel karlılığına ilişkin pozitif katalistler arasında bulunduğunu düşünüyoruz. Ayrıca yurt içi pazara
ilişkin olarak da iyimser görüşümüzü sürdürüyoruz. Bu çerçevede 2023 yıl sonu için 31,15 mlr TL ciro, 4,80 mlr TL
FAVÖK, 3,40 mlr TL net kar tahmin ediyoruz. Ayrıca makro tahminlerimizde yaptığımız güncellemelerin
beraberinde, net borç ve benzer şirket çarpanları modelimizi revize ederken, modelimizi bir yıl ileri taşıyoruz.
Böylece Türk Traktör için 713,80 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 813,80 TL olarak revize ediyor, ‘AL’ tavsiyemizi
sürdürüyoruz. Türk Traktör hissesi 2023 ve 2024 yılları için tahmini FD/FAVÖK çarpanı bazında küresel
benzerlerine göre sırasıyla %33 ve %52 iskonto sunmaktadır.
Koç tüpraş,ta %600 bedelsiz acikladi ttrak halka arzindan beri bedelli bedelsiz hiç yapmadı(hallka arzdan beri ttrak hissem var)acaba koc gurup sirketi ttrak,tada sermeye artimi yaparmi bomba olur ben beklentiye girdim nedir 53 milyon sermaye
Türk Traktör'ün GES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı16/02/2023 14:49:45
Türk Traktör tarafından yapılması planlanan GES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"SİVAS il MERKEZ, ilce Hayranlı Köyü Mevkii, 105 Ada 126, 127 ve 128 Parseller, 13,27 Ha mevkiinde TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (10 MWe/11,29 MWm, 13,27 HA) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler SİVAS Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
fabrikalar sakarya ve ankara da ges için sivasa başvurmuş . ilginç
genelde fabrikalar çatılarına kuruyor. şu an çatılarında ges var mı
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından;
1. Şirketimizin 250.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 53.369.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle %87,5 oranında artış ile 46.697.875 TL artırılarak 100.066.875 TL'ye çıkarılmasına,
2. Esas sözleşmenin Sermaye başlıklı 6'ncı maddesindeki "Her halükârda Yönetim Kurulu, sermaye artışı esnasında mevcut A, B ve C Grubu pay sahiplerinin Şirket'te sahip oldukları payların oranı nispetinde yeni A, B ve C Grubu pay çıkartacaktır. Sermaye artırımlarına ortaklar, sahip oldukları hisselerle aynı grupta ihraç edilecek payları alarak iştirak ederler." Hükmü uyarınca yapılan sermaye artırımı nedeniyle oluşacak payların mevcut pay sahiplerine, pay grupları ve sermayeye iştirakleri oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına,
3. İç kaynaklardan yapılacak olan 46.697.875 TL tutarındaki sermaye artışının, VUK (Vergi Usul Kanunu) kayıtlarına göre hazırlanan mali tablolara göre 30.921.766 TL'sinin Yasal Yedekler Enflasyon Düzeltme Farklarından, 15.079.648 TL'sinin Olağanüstü Yedekler Enflasyon Düzeltme Farklarından, 696.461 TL'sinin Diğer Yedekler Enflasyon Düzeltme Farklarından karşılanmasına; TFRS'ye uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre ise artışın 39.014.356 TL'sinin Sermaye Enflasyon Düzeltme Farklarından, 7.683.519 TL'sinin Geçmiş Yıl Karlarından karşılanmasına,
4. İç kaynaklardan sermaye artırımı ile ilgili olarak esas sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin Türk Ticaret Kanunu ve sermaye piyasası mevzuatı hükümlerine uygun olarak ekteki şekilde tadil edilmesine,
5. İç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımının gerçekleştirilmesi ve sermaye artırımında ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin ve esas sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin tadil tasarısının onaylanması için başta Sermaye Piyasası Kurulu, Ticaret Bakanlığı, Borsa İstanbul A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere ilgili kuruluşlar nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin yapılmasına,
karar verilmiştir.
bu hisse temettü hissesidir. bu oranda bedelsiz vermesi güzel bir bonus oldu...
Hayırlı olsun bol kazançlar herkese...
Türk Traktör'ün GES projesi ile ilgili "ÇED Gerekli Değildi" kararı verildi03/03/2023 16:00:38
Türk Traktör tarafından planlanan GES ile ilgili "ÇED Gerekli Değildir" kararı verildi.
"SİVAS ili MERKEZ, ilcesi Hayranlı Köyü, 105 Ada 132 Parsel, 4,23 ha mevkiindeki TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (3 MWe / 4,99 MWm, 4,23 ha) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (3 MWe / 4,99 MWm, 4,23 ha) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
600 lot lot alti olmaktan kurtarir mi bedelsizde
200 lotun yada katları varsa...
200X87,5/100=175 adet hak kazanırsın. elinde de 200 vardı toplamda 375 hissen olur.
100 hissede hakedeceğin hisse miktarı 87,5 olduğundan 187,5 kadar hissen olur.
1000 hisse için sorun olmaz 1875 adet olur 200 katları olduğu için
600 hissen olduğuna göre 525 adet hak kazanırsın
toplamda 1125 hisse
2609 yurt içi ve 1654 yurtdışı olmak üzere toplam
4263 adet rekor satış yapmışız...
ocak şubat toplam= 8972 adet sattık
maşaAllah
8*0,875 = 7 ?